29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Takyekonom 6.3.2009 17:39

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

...ti "nevinní" si "jenom" půjčili a nesplatili - oni za to ale přeci nemohou. Kde je osobní odpovědnost za své finance" A kde má pak být odpovědnost státu za státní finance s touto logikou.

Proč se nehovoří o těch tísících dlužnících, kteří se tak trochu "přecenili". Kdyby se psal rok 1997, bylo to v ČR a nedej bože to byli třeba drobní OSVČ, tak by to byli po Zemanovsku TUNELÁŘI! A Obamova vláda vládou tunelářů.

...jó, jiná doba...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:24

No nic,

toto fakt nema smysl. Pokracujte v Klaus bashingu. Je to tak jednodussi ;)

H.K. 6.3.2009 17:23

Re: Co věta to lež...

Já jsem prožil stejnou dobu jako Vy. Jsem od toho daleko, abych Vám vyčítal co jste dělal nebo nedělal. S tím se musí každý vypořádat sám. Je mi jedno jestli jste dělal v kamenolomu do kteréhého Vás poslali spolustraníci. Já jsem se živil celý život hlavně rukama a není to pro mne nic ponižujícího. Ponižující je komandování kdo co má, může, musí. Ponižující je když k Vám přijdou hospodští povaleči a seberou Vám poslední rohlík na stole a uhlí, které máte připravené na zimu a ještě Vám přidají na cestu pár facek

555 6.3.2009 17:23

V.Klaus říká:

Trochu rozumu do dnešní krize.  Ale  protože nám svůj rozum přináší a sděluje náš pan prezident, mělo by správně být: trochu mého rozumu do dnešní krize. Abstraktní pojem - rozum - není totožný s rozumem našeho pana prezidenta. Je to spíš naopak - Klausova tvrzení nemají mnohdy s rozumem nic společného.:-D

Pasáček koz ve Vermontu 6.3.2009 17:23

Ta krize je hrozná

Některé moje kozy jsou příjemně překvapeny, kolik je v Čechách lidových odborníků na ekonomiku. Pravda, názory se různí, ale většina se shoduje na tom, že zmírnění krize zvýšením koupěschopnosti občanů, tak jak to provádí americká vláda a navrhuje ČSSD je cesta do pekel. Jde o to, do jakých pekel. Nedovedu to posoudit, jsem pouze prostý Pasáček koz. Je ale jisté, že mnozí zdejší internetoví ekonomové by byli ozdobou týmu amerického prezidenta.

Já, jako úspěšný podnikatel v živočičišné malovýrobě nemám s krizí problémy. Zima je ve Vermontu krutá, ale máme v salaši dost dřeva, sena a těšíme se na jaro. Jediný problém je, že můj oslík Alan trochu pokašlává a dochází nám petrolej na svícení. Jinak se nám všem daří dobře, přivydělám si pletením košíků a malováním abstraktních obrazů.

Moje kozy přejí českým internetovým ekonomům mnoho úspěchů při řešení té ošklivé krize.

H.K. 6.3.2009 17:14

Re: Co z toho je lež?

Ukradli lidem svobodu, majetek, z některých udělali nádeníky z jiných vězně a z mnohých mrtvoly.  To je lež? 

 Vy jste pane Vízku vstoupil do komunistické strany cca v roce 1959 t.j. v době nejhorších persekucí nevinných lidí. To je lež? 

Co Vaše strany, komunistická a socialistická, udělali pro lidi dobrého?Komunisti od padesátých let a ČSSD za 8 let vládnutí.

Co mne a moji rodinu čeká pěkného až to zase roztočíte?

Proč mlčíte a mluvíte jenom o ODS? Kritizujete co kdo udělal špatně.  Co jste Vy udělal dobře.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:10

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Protoze je to smes tautologii a besobsaznych vyroku, rekl bych ze opsanych ze Samulesona ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:09

Re: Trochu rozumu do dnešní krize

President nema zadne pravomoce, a i tam kde je ma je vetsinou ustavni soud vylozi, ze je vlastne nema. Tak co mu zbyva krome zviditelneni?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:08

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

A sakra, ony ty zlkocinne zakony nikdo nebyl schopen zmenit uz dvacet let, dokonce ani v dobe, kdy zakony jako na bezicim pasu schvalovala CSSD s KSCM. Pomoc! Vsude jsou zlocinci.

Mate ten svet dost jednoduchy.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:07

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Ja ho mam. Ten, ktery predlozil v te dobe. A prave proto se ptam, tak jak se ptam.

Pamětník 2 6.3.2009 17:05

Trochu rozumu do dnešní krize

Při čtení diskusních příspěvků,pořád nemohu pochopit,proč taková ekonomická kapacita,jako je Klaus,navíc prezident,není schopen urejdovat naše politiky.Pomíjím názory jednotlivých diskutujícíchTam často dochází k osobním půtkám a nekvalifikovaným názorům.Jsem přesvědčen,že Klaus.by měl více času věnovat naší zemi,než se zviditelňovat v zemích,kde o nás ví tak málo,že to nezachrání ani on.Nevím,jestli je dnes až tak důležité,jestli má Gore strach z Klause,nebo obavy lidí našeho státu z krize.Tak začínám uvažovat,že vlastní zviditelnění je pro hlavu našeho státu Klause přednější,než osud vlastní země.Trochu rozumu by to chtělo,ale rozhodně to nespasí půtky mezi diskutujícími.Nejsme tak trochu světu za hlupáky i s našim panem prezidentem?Bere nás někdo vážně?Pokud to pravda nebude,budu rád,ale upřímně,moc tomu nevěřím.Ale trochu rozumu toho opravdového,by to chtělo.:-(:-/;-)

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 17:04

Co věta to lež...

V roce 1950 mi bylo deset,  za Dubčeka 27 let.  A po jeho pádu jsem škodil už jenom v kamenolomu...  až do "sametu" 1989.  

V téže době až 99,9% lidí dávalo KSČ ve volbách hlasy  až do listopadu 1989 a na 1. máje ve všech městech rok co rok mávalo jako o závod komunistickým funkcionářům.

Taková je pravda.

Ilona 6.3.2009 17:02

Amerika

Souhlasim takrka se vsim, co p. prezident rika a protoze ziju na americkem kontinente, chtela bych zduraznit "vyznam" paniky. Panikari nejen politici, ale i media, prosty lid. Je jasne, ze hodne lidi ma z paniky financni ci politicky prospech.

H.K. 6.3.2009 17:02

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

Kde je Klaus?

Václav Klaus není jediný je jeden člověk na světě.  V České republice je dalších 10 milionů lidí. On má názor, tak s ním můžete polemizovat. Za to, že Vy žádný nemáte on nemůže.ˇVy umíte pouze osočovat a s tím se polemizovat nedá.

555 6.3.2009 17:01

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

To všechno je úplně jednoduchý, ale tak vokatě a naivně sprostě, jako to uděl Tříska s Klausem, to je skandální!!! Kdybychom žili v právním státě, dávno seděli na Mírově, vážený pane Kunetko.

Ze Švejnarova návrhu vám neodcituju, protože ho nemám k dispozici. Ale nebude problém na internetu ho nájít. Udělejte to.

555 6.3.2009 16:54

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Máte pravdu, ony zákony nulové hodnoty platí dodnes - tunely beztrestně pokračují - vytunelovaný Crystalex!!! 

Pochopte, že to nejsou zákony, nýbrž pseudozákony sloužící určité skupině lidí, kteří ze situace profitují...

H.K. 6.3.2009 16:50

Re: Co jste , pene Vízku, udělal pro lidi prospěšného?

Vy a Vám podobní "odborníci" na převýchovu lidí,  okradli v padesátých letech všechny lidi v tomto státě. Ukradli lidem svobodu, majetek, z některých udělali nádeníky z jiných vězně a z mnohých mrtvoly. Já hledám odpověď na otázku, jak je možní, že takové kreatůry se volně pohybují po zemi. Pokud to víte, odborníku, tak to napište.

 Vy jste pane Vízku vstoupil do komunistické strany cca v roce 1959 t.j. v době nejhorších persekucí nevinných lidí. Teď si dovolujete osočovat lidi plagátovat svoje nesmysly.

Co Vaše strany, komunistická a socialistická, udělali pro lidi dobrého . Komunisti od padesátých let a ČSSD za 8 let vládnutí.

Co mne a moji rodinu čeká pěkného až to zase roztočíte.

Proč mlčíte a mluvíte jenom o ODS? Kritizujete co kdo udělal špatně.  Co jste Vy udělal dobře.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:49

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

S ekonomickymi nazory p. Klause spise nesouhlasim, nepokladam treba cyklicnost za nutnou soucast trzni ekonomiky, nesouhlasim se systemem castecneho kryti a nesouhlasim s monetarnim rizenim.

Kazdopadne je mi mnohem nazorove blizsi, nez socialiste.

para 6.3.2009 16:48

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

A byl by F.V. ochoten pravdu přijmout ? Co kdyby nesly kus pravdy ty odkazy co sem dal para v 11.49? a asi nechtěné pak napověděl i Hobo - "Doba naftová končí" a VK má za ní jen dobu internetovou... A to je na nasycení 7miliard moc málo.  Je to prostě málo na roztáčení kol ekonomického válce který už nemá kam se rozjet. Dokonce už skoro není o co surovinového efektivně válči - Obama to ví - stálo by to moc energie.;-)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:48

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Budu rad, kdyz z toho navrhu prof. Svejnara, ktery predkladal Jezkove komisi, ocitujete, jaky presne navrhoval postup privatizace. Konkretnich krocich, ne v duchu "bude nutne najit nove vlastniky" a tak...

Myslim v krocich, treba jak provadet delimitaci, jak odepisovat stare dluhu, jak resit stary blok pohledavek, jakym zpusobem vybirat nove vlastniky a najit rovnovahu mezi nutnosti kapitalizace a nutnosti zachovat domaci ekonomiku, jak delat bankovni dozor, co delat pro udrzeni bankovniho systemu...a tak.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:43

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

To je pravda, ta slohova uroven je slaba. Nezkousejte to na mne, JA jeho navrh privatizace cetl. Ten puvodni.

Pravni ramec privatizace nebyl nulovy. Obchodni zakonik, zakon o ucetnictvi, zakon o DP, zakon o DPH, spravni rad... vsechno rok 90-91 a vsechno zakony, co v jadru plati dodnes.

Dalsi pokus?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:42

Re: Jak kdy... někdy i diskutuji (má-li to smysl)...

On taky Bush zdedil nasledny Clinotonovych rozhodnuti (kdy vznikla druah FM agentura). A koneckoncu vsichni kritici Klause TAK radi zapominaji na to, ze Klaus zdedil rozvracenou ekonomiku po bolsevickych planovacich. A mluvi o tom, jak to delali komunisti dobre.

Volici nejsou spravedlivi, p. Vizek.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:40

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Mozna Vas prekvapi sokujici informace, ale jsem Petr Kunetka. Lze to zjistit z policka jmeno ;)))

S SSO nemam nic spolecneho, a nevypada to, ze by se stala ve volbach mou prefereovanpou stranou, i kdyz je to zatim predcasny zaver.

Zajima Vas jeste neco z meho zivotopisu? ;)

555 6.3.2009 16:39

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Lžete - Švejnarovo řešení, nebylo slohové cvičení!!!

A vy žijete kde? Kdyby jste žil v Česku, tak byste věděl, že tu rozhoduje bolševická justiční mafie - skandální kauzy Hučín, Uzunoglu, Čunek atd., a proto byste se mě tak hloupě neptal. Zeptejte se na příslušném soudu, oni vám rádi odpoví, všechno objasní a vysvětlí.

Klaus nemůže za neschopnost obchodních soudů, nýbrž je spoluzodpovědný za právní rámec privatizace - která byla nulová!!!!!!

odin 6.3.2009 16:38

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Pane šílený zločinče, nejste náhodou Petr Mach? Současný to Klausův milenec a zakladatel strany SSO?

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:35

Jak kdy... někdy i diskutuji (má-li to smysl)...

Srovnejte: Zeman je od roku 1998 kritizován a vláčen médii, že věci zděděné po Klausově kamarile mohl „řešit líp“.  Možná i ano.   Pokřik a ataky na něho byly a jsou značné hlavně proto, aby se zapomnělo na  hlavní VINÍKY toho stavu.  Kritizuje se záchrance (možná nepříliš šikovný), ale viníci se smějí... Jsou za vodou!

Obama a jeho strana jsou také po osmi "republikánských"  letech v Bílém domě a musí řešit, co nezavinili. Budou zesměšňováni,  napadáni, kritizování – aby se i tady na VINÍKY zapomnělo.  Typické, ale trapné. 

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:33

Re: Komu jít po krku?

Ja netvrdim, ze by senekomu melo jit po krku...? GM je dle obecne uznavanych kriterii jednoznacne v upadku, a zakon platři pro kazdeho, snad. CO tak pamatuji, je to dokonce klicovou zasadou demokracie.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:29

Komu jít po krku?

Jít po krku těm kteří zachraňují (a možná i blbě),  nebo se zaměřit na viníky krize?  Toť otázka!

H.K. 6.3.2009 16:29

Re: proč?

Proč nerespektujete výsledky referenda , kde se 64 % občanů vyslovilo pro EU..

Česká republika na základě referenda podala přihlášku do EU a byla přijata. Taky pro svhengen,lisabon  a pro hlubší spolupráci se západem? Kdo Vám řekl, že nejsme v EU?

...pro Euro,... Nesplňujeme kriteria pro přijetí Eura. Socialistická vláda neplnila kriteria a nemohla podat přihlášku do Euro zony. Zeptejte se pana Paroubka.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:28

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Zase mne ignorujete, pane Vizku? ;)