29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
woka 6.3.2009 21:26

pěkné a logické a výstižné

ale oponovala bych větě, že ještě nikdy nebyla politika vzdálenější zájmům lidí než dnes -historie nezačala před sto lety, ve srovnání s takovým středověkem dnes politikové hýčkají každého voliče jako zlatou rybku.  Kdyby jim hlady vymřelo několik vesnic, asi by už příště nebyli tím zbytkem voleni....A taky iracionalita a různé pověry hrály v lidském životě a rozhodování vždycky velkou, často zásadní roli. Vyvíjí se technika, ale lidi jsou statisíce let víceméně stejní. Což se v krizi projevuje viditelně.  

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:23

Re: Vynikající

No, v urcite mire mam porozumeni pro Putnovu politiku i ja. Z pohledu zajmu ruska je vcelku dobra (i kdyz si myslim, ze by se mel zamerit na sibir a cinske pronikani). Co je spatne je to, ze nesjem od ruska tak 1000km...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:22

Re: Kde byla ta trochu rozumu kdyz byl ten trouba u moci?

V tom Vam urcite nehodlam branit ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:19

Re: Kunert, šilený zločinec

A samozrejme to skonci tak, ze jim nezbyde ani to horsi, co by si koupili normalne.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:18

Re: Kunert, šilený zločinec

No, zajimava teorie, ale myslim, ze ta, co jsem psal dole je o neco blize realite.

Smutne je, ze tu hypoteku dostala na zaklade toho, ze se stat snazil zaridit, aby si i chudsi lide mohli dovolit luxusni bydleni.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:17

Re: Kunert, šilený zločinec

Ano, ten pojem jsem slysel. Za bolsevika jich tu byla nekolik milionu, nase rodina k nim patrila. Nyni je jich tak o rad az dva mene. Uprimne receno, ziji na vesnici a znam se s hodne lidmi, ale zadneho "Working poor" neznam (tim netvrdim, ze neznam nejake nemakacenky, co maji akurat na pivo).

Netvrdim, ze je kapitalismus nejlepsi mozny system. Ale oproti socialismu s jeho planovanim a snahou pomoci pracujicim je to radikalni skok vpred.

bob 6.3.2009 21:16

Re: Kunert, šilený zločinec

A jsme u toho! V Kalifornii jedna  mexicka uklizecka si vzala 500000$ hypoteku na 10pokojovy dum. Nemohla to splacet a tim ta mexicka krava zpusobila tuto celosvetovou krizi.

Hledajíci 6.3.2009 21:06

Re: Kunert, šilený zločinec

Slyšel jste výraz Working Poor? To jsou lidé, kteři mají několik zaměstnání, pracují okolo 10 hodin denně, a 7 dní v týdnu, a přesto nejsou jaksi schopni si vydělat na slušný byt, na slušnou stravu. A je jich v to světě řizeným neviditelnou rukou volného trhu mnoho milionů. Tito Working Poor nedělají nic jiného, než se snaží aby nebyli odkázáni na pomoc druhým, snaži se ze všec sil postarat o sebe. Protože není pro ně nic více ponižijíciho, jak žebrat u státu o podporu. Oni chtějí pracovat, a na sebe si vydělat! Ale o tom vy ve svých 35-ti letech ve svém nadšení pro kapitalismu nechctete nic slyšet. 

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:04

Re: Kunert, šilený zločinec

A za to, ze plody Vasi praci bolsevik prozral, tudiz neni z ceho Vam zaplatit poradny duchod, take nelze vinit neviditelnou ruku...

tatina 6.3.2009 21:02

pan Klaus je racionální politik,

který má někdy názory, s kterými nemohu nikdy souhlasit(partnerství homosexuálů),ale i takové,s kterými nejde než souhlasit,tak jako nyní.čím větší zásahy státu do ekonomiky a svobody podnikání(nadměrná byrokracie)tím horší jsou výsledky.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:02

Re: Kunert, šilený zločinec

Normane pracuji jako programator. Predtim jsem ridil malinkou firmu o trech lidech, ted uz jsem zamestnany. Nemam zadny extremne velky prijem, ale jak jsem psal, za bolsevika jsme zili v oficialni bide, takze jsem si vyrazne polepsil.

Dokazu pochopit, ze nekdo si pohorsil...

Bobby Brown 6.3.2009 21:01

Re: S dovolením, vidím to taky tak nějak.

Po pravdě se jim říká Žabožrouti a Velkopupkáči.

Ne nadarmo vyhráli poslední místo v anketě oblíbenosti hostů u hoteliérů po celé planetě. Důvod? Nadutost-arogance, neochota mluvit (nebo se alespoň snažit) mluvit jinak než francouzky, no prostě nadřazenost nad zbytkem světa. Tak nějak se očekávalo, že to projedou amíci nebo skopčáci, ale ti se drželi docela dobře.

Všichni nadávají na amíky, ale kam ti se hrabou na frantíky ve své aroganci.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 21:00

Re: Kunert, šilený zločinec

Proste, nezavidim nikomu jeho vysoke vydelky. Jestlije ziskal nepoctive, od toho je policie. Jestli je ziskal poctive, treba i tim, ze mel stesti, necht si jich uziva. Ja si uzivam sve, neni jich nejak extremne moc, ale staci mi. A kdyby ne, budu vic pracovat.

Hledajíci 6.3.2009 21:00

Re: Kunert, šilený zločinec

Já si myslím, žeš na v ČR je  mnoho lidí, kterým se v tom světě řizeném neviditelnou rukou trhu se jaksi nevede, a nejsou tao nefachčenky ani socky. A tytoČechy by  určitě zajímalo, co udělat aby se jim vedlo lépe. Tak se ptám Vás jak to děláte, že jste s tou nevidtelnou rokou volného trhu tak spokojen.   

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:58

Re: Kunert, šilený zločinec

Nu, tak neni sebemensi sance se shodnout. Ja nad nimi nemacham pohrdave rukou, ale preji si, a snazim se jim pomoci, aby se naucili v maximalne mire postarat se o sebe - ne byli naveky odkazani na pomoc jinych.

A mimochodem, nase rodina byla za sociku, ktery byl tak spravedlivy ke vsem, pod oficiali hranici socialniho minima. Protoze mela nevhdone nazory. Asi se ocitli se svymi nazory v nespravnem case na nespravnem miste...

Hledajíci 6.3.2009 20:55

Re: Kunert, šilený zločinec

Když mmě bylo 35 let, to je před 33-ti lety, tak jsem měl podobné názory. Ale svými cestami po světě, po různých formách kapitalismu, jsem pomalu ale jistě svoje názory pozměnil. A měl jsem se jako Systemový Programátor a Analytik velmi dobře, a má se stále dobře.. Ale viděl jsem mnoho bídy a utrpení, a ti co trpěli nebyli žádné socky, žádní nefachčenko, žádní komunisté atd. Ocitli se pouze se svými schopnostmi v nesprávném čase na nesprávněm místě. A nebylo jich zase tak málo, abych nad nimi zavřel oči anebo pohrdavě mávnul rukou. A proro tak nyní mluvím a píši. Pan Klaus dostane určitě jako president vysokou penzi na dosmrti, a také si určité něco z všelijakých "přispěvků" uschoval na pozdějši časy. Ale moj bývalí čeští spolužáci,  s kterými jsem v ČSSR studoval, takovou penzi určitě nemají, a to dřeli jako mezci 40 let. To je delši dobu než vy žijete!

Bobby Brown 6.3.2009 20:55

Re: ...a proč ne třeba tuneláři???

Protože jistí demokraté v USA vykřikovali: "Všichni mají právo na půjčku/hypotéku". Teď ti samí vykřikují to, co jste napsal v prvním odstavci. Vždy za průser může nějaký nepřítel, my ne. ;-)

Hašek 6.3.2009 20:49

Já to tak zle nemyslel. S těmi Frantíky!

Vždyť voni ti Francouzi jsou vlastně jako my. Užívat si a jak vo něco gou, tak z toho nějak vycouvat.

Italové jsou nám také dosti blízcí.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:49

Re: S dovolením, vidím to taky tak nějak.

Sorry, preklep.

bob 6.3.2009 20:49

Re: S dovolením, vidím to taky tak nějak.

Friedman s jednim n, ale jinak me to nezajima.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:48

Re: Nádhera

Zavist byla nejlepsim nastrojem komunistu... "Helenka Vondrackova, to je dobra holka, ale...". "Muzete, soudruhu, vysvetlit, jak jste nasetril na"...? Fakt je to ve Vas zazrane, je mi lito.

Nevydelavam zadne velke penize, a nezavidim je tem, kteri vydelavaji. "Jiné zkrachované banky ze státní podpory vyplácejí stamilionove dividendy svým akcionářům." je zabavne  vzhledem k tomu, ze celou dobu zde pisi, ze ji banky nemely dostat ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:45

Re: S dovolením, vidím to taky tak nějak.

V zasade je to prevypraveny Friedmann, jen tak, kdyby Vas to zajimalo.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:45

Re: Kunert, šilený zločinec

A ta zaverecna formulace, "lid by zajimalo, co delate se svymi vydelky, soudruhu" ;)

A vazneji, jakou to cele ma souvislost s nasi debatou?

Hledajíci 6.3.2009 20:44

Re: S dovolením, vidím to taky tak nějak.

Říká se slušně s Francouzi!

Hledajíci 6.3.2009 20:43

Re: Nádhera

Vy také vyděláváte několik desítek tisic dolarů denně, že s klidem můžete zaplatit 35 tisic za jednu noc v hotelu? Můžete lidem prozradit jak to děláte? Já jsem dřel 40 let jako mezek, a byl jsem velmi slušně placen, ale na to nemám. Tak prosím jak může vydělat jedinec tolik peněz.

V BRD nyní běží proces s několika manažery Siemens, které podváděli jak se dalo, a uvedli tím celou firmu do problémů Také manažeři Bavorské Zemské Banky si přihrávali hodně peněz do svě kapsy, až tato banka zkrachovala, a nyní žebrá banka o podporu. Jiné zkrachované banky ze státní podpory vyplácejí stamilionove dividendy svým akcionářům.

Tomu asi vy nerozumíte, anebo jste zaslapen to českou nenávistí ke komunismu, že vše pokládate z argumentaci komunistů.  

bob 6.3.2009 20:43

Re: S dovolením, vidím to taky tak nějak.

ON (V.K.) souhlasi jenom s Klausem

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:42

Re: Kunert, šilený zločinec

Rodice rikali, ze neco takoveho vyplnovali, kdyz chteli do jugosky... Fakt to je v tech lidech zazrane...

Ale, odpovim Vam. 35. Do vlastni nemovitosti, pozemku a vlastniho vzdelani. A samozrejme, do systemu povinneho socialniho pojisteni, protoze prece z toho budu dostavat svuj pristi duchod, ze ano ;(

Mam i jiste dlouhodobe portfolio, do ktereho Vas ale nehodlam zasvecovat.

Hašek 6.3.2009 20:38

S dovolením, vidím to taky tak nějak.

R^

Kristova noho, to zas bude řečí, že Klaus nesouhlasí s Frantíkama nebo Merkelovou!

bob 6.3.2009 20:35

Re: Kde byla ta trochu rozumu kdyz byl ten trouba u moci?

Mozna, ony se mi vsechny ty zkratky nejak pletou. A ekonomice vubec nerozumim. Proto do toho kecam.

Hledajíci 6.3.2009 20:34

Kunert, šilený zločinec

Můžete napsat kolik je vám let? Můžete napsat kam si ukládáte svoje peníze na stáří? Lépe řečeno na dobu, kdy z jakýchkoliv důvodů nebudet moci dlouhodobě pracovat? To kam si ukládáte svoje penize, a hlavně proč jste si tím jist, by zajímalo určitě hodně občanů ČR. Děkuji