19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Papouch 6.3.2009 12:14

Re: Země je konečná

reminiscence - praclovek Janecek horekuje nad neodvratnym kolapsem spolecnosti az se vycerpaji lomy na pazourek...

Jan Daniel 6.3.2009 12:13

Re: Problém pro Hledajícího

Levičáci moc dobře vědí, že levičáctví nikdy nemůže fungovat tak, že se levičáci dají dohromady, společně si vyhrnou rukávy a začnou budovat socialismus. Vědí, že by zkrachovali. Skutečnou podstatou a hnacím motorem levice je snaha části lidí žít na úkor někoho jiného. Levičáci pravičáky potřebují, bez nich by pomřeli hlady.

obycejny antikomunista 6.3.2009 12:12

ale profesore

je uplne jedno ci rikaji, jednoduse proto protoze nemaji zadnou odpovednost a nikdo je za jejich navody na reseni krize nepozene k odpovednosti.

ale co je pro nas dulezitejsi je proc se sesli s sefem Lukoilu Alakpetrovem, jakou to ma souvislost se schuzkou

jejich chranence macha s alakpetrovem a co je pravdy na pokusech Lukoilu namontovat se do MERA, vdo nehoz byl Vas chranenec dosazen do DRMacha

H.K. 6.3.2009 12:12

Re: Pro Phoenix:

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB,

Hobo 6.3.2009 12:11

Re: Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

Stát musí dělat zahraniční politiku, starat se o vnější a vnitřní bezpečnost, dbát na dodržování práva. Všechno ostatní je škodlivé.

Co se týče Vašich zelených pravd, je otázka, která strana chce či nechce vidět realitu. Podle Vás doba kamenná zřejmě skončila, protože došel kámen...

loiz 6.3.2009 12:09

Re: Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

Problem o kterem Klaus nemluvi je premena financniho systemu na zbojnitcvi, pote co Bush omezil funding pro regulatory financnich instituci, takze ani existuji pravidla neslo dozorovat. IT bublina byla pozrana bublinou na trhu nemovitosti a souvisejich derivatu, CDS na derivaty a podobne, a hodnota tehle "inovativnich investicnich nastroju", mnohokrat prebalenych dluhu, takze nikdo nedokazal proverit riziko, a ktere mistri sveta prodavali poslednich 6 let kazdemu jako perpetum mobile na penize, nejlepe na dluh "NINJA loan" (No Identification, No Job or Assets).

Je samozrejme NINJA nechytne, protoze dluh okamzite prebali (sekurituji) a prodaji ho jako investicni natroj svym vazenym klientum driv, nez prijde cas prvni splatky. Tahle je prosim legalni, protoze regulace je spatna.

O problemu v AIG, zmeny pristupu k riziku po prichodu noveho managementu a dalsich problemech, se verejne psalo uz v roce 2002. Dokud sly vsechny trhy nahru, vsichni se placali po zadech, jak jsou chytry..

nezaměstnaný 6.3.2009 12:08

Děkujeme pane prezidente,

že jsme byli podvedeni demokracií ve stylu ODS,a taky okradeni Vaší privatizací a volným trhem podnikání a nakonec ještě vyhozeni z práce.Lituji,že jsem se zúčastnil sametové revoluce co by ještě student.Ale těším se na budoucí revoluci.Rv;-€;-O(Y)>-R^

Phoenix 6.3.2009 12:06

Re: Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

Rozhodne ma sirsi souvislosti a obavam se take, ze koreny krize sahaji dokonce dal nez k Cernemu patku. Hrozba GW neni imaginarni (to pokud vim VK nikde netvrdil), ale jde o to, jestli se nahodou Zeme neochlazuje a neotepluje cyklicky. Ale neco na GW bude, minimalne ekologista Gore si prisel na pekne penize. O ozonove dire dlouho nebylo slyset (netvrdim ze neexistuje, jen se mi zda, ze drive byly ozonove diry plne noviny a dnes nic). Se znecisteni ovzdusi mate naprostou pravdu, proto je treba jadra, proti kteremu ekologiste tolik bojuji (jsa placni ropnou lobby). Jadro pochopitelne neni jedine, ale pojdme se o opatrenich bavit vecne. Stat ma zajistit bezpecnost, infrastrukturu a nektere socialni jistoty na zcela zakladni urovni a do zbytku nema strkat nos, od toho je statem. Dnes mame prilis mnoho narizeni, zakazu, prikazu a doporuceni. Mnohdy si navzajem odporuji nebo jdou proti smyslu veci. Takze zakony pochopitelne ano, ale strucne, jednoduse a vystizne.

Tencici se zasoba surovin je diskutabilni, nalezame stale nove a nove zdroje a vynalezame nove technologie. Tim nerikam, abychom plytvali, jen bych nebyl takovy panikar. Nevim, co jste mel na mysli poklesem efektivity, takova jaderna elektrarna je snad efektivni porad stejne. Populacni rust je pruser, ale pricinou je krom jineho humanitarni pomoc, jinak by umrela spousta lidi (kteri by prirozene umreli bez zasahovani tech vyspelejsich). Pisete s prichodem ropneho zlomu, ale nikdo nevi, jestli uz nastal nebo ne a jestli ne, tak kdy.

Hobo 6.3.2009 12:03

Re: Krizi vyvolává chudoba, nebo nenažranost?

Krizi vyvolává socialistická regulace.

František 6.3.2009 12:03

Je to prosté a jednoduché

Recept na krizi měl již dávno Tomáš Baťa: nežít na dluh

Já dnes vidím například takový výsměch: "Kámo, já ti něco dlužím? Cha, cha!"

Prostě takto se nechovat. Vyjmenovávat, jak se špatně všichni chovají i včetně toho internetu, médií, politiků, že je zde sekularizovaná společnost atd. Obecně  je špatná naše společnost, ať máme komunismus či nemáme, to je přece jedno.

loiz 6.3.2009 11:59

nejlepsi analyza pricinu hospodarske krize

nepochazi od pana Klause, ale od Jona Stewarta -

http://www.thedailyshow.com/full-episodes/index.jhtml?episodeId=220250

Kolumbo 6.3.2009 11:54

Re: Pro Phoenix:

Rozkradení státu se nedalo zabránit ve světle "sametu", hesel jako "nejsme jako oni" a v neposlední řadě při bezcharakterním přístupu "vyspělého" západu, který odmítl rozlišovat a jehož firmy v zájmu rychlých zisků obsadily vedoucí posty svých nově vzniklých východoevropských sester bývalými bolševiky kvůli jejich kontaktům a znalostem reálií.  Ani vytvořit nejdřív právní rámec nešlo, jen by víc rozkradli právníci. Spousta tunelů zůstala nepotrestána právě kvůli přístupu soudů , policie a státních zástupců. jak jinak je možné, že zaměstnanec pošty je odsouzen k milionové náhradě škody vzniklé při loupeži, protože údajně zapomněl zavřít okno záchodu ve druhém patře a tytéž soudy propouštějí šíbry, kterým nejen pod rukama zkrachovaly firmy s miliardami nesplacených pohledávek, ale velká část těch ztracených peněz se objevila jakýmsi neuvěřitelným štěstím na privátních kontech a v jiných firmách těchto "zkrachovanců".  Krach firmy byl interpretován jako neuvěřitelné diletantství "manažera" či majitele, přesun majetku do jeho kapsy jako náhoda a štěstí. S takovou justicí a neochotou "lidu" se bolševické mafii postavit nešlo nic dělat. Kdo za těchto okolností spoléhá na stát je prostě blbec. Howgh.

Náčelník Skvrnitý ocas 6.3.2009 11:51

Záporná inteligence ...

... se vyskytuje poměrně často.

para 6.3.2009 11:49

Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

V lečems lze s Klausem souhlasit - např.: Paniky jsou zbytečné, soukromý sektor se již poučil - začíná šetřit, expanzivní finanční politika státu sotva pomůže, cizím vládám je lépe neradit pokud si sami neumíme v té samé věci poradit, impuls přišel zvenčí, šířila se s Ameriky a byla podnícena tamní nadměrnou prorůstovou politikou, máme éru internetu, odvykání výkonu a nárok na blahobyt, Česká republika není s nejvíce postižených zemí, vážná debata musí pozorně rozlišovat příčiny.

V lečems nesouhlasím. Např. Není standardním ekonomickým jevem a má právě širší souvislosti které však VK nezminuje, má podstatně hlubší kořeny jak v roce 2007, hrozba GW není sice tolik aktuální ale není rozhodně imaginární jev, ozonová díra i znečištění ovzduší imisemi je antropogení realitou. Stát musí hrát řídící roli a v krizových situacích tuplovaně - od toho je Státem!

Podobně jak VK nevidí či nechce vidět reality GW, ozonové díry... tenčísích se zásob surovin a energetických zdrojů... tak neakceptuje právě ty příčiny bazální, kterými je pokles dlouhodobý pokles efektivit energetických zdrojů /ERoEI/ a nesoulad populačního růstu i spotřeby s možnostmi Ekostopy. Člověk je dnes podle svého metabolismu stále biologickým druhem vázaným na stav okolního prostředí. Vysoké injekce energií s těžby fosilních paliv ho sice právě pozvedli na vysokou ekonomickou úroven ale ta není dána jen jeho osobní biologickou podstatou. S příchodem ropného zlomu, snižování dostupnosti surovinové i růstem populačním se vývoj homo dostal do rozporu s biofizikálními možnostmi planety. http://www.esf.edu/EFB/hall/   http://www.theoildrum.com/   http://ac.blog.sme.sk/c/176186/Prehodnoti-slovenska-vlada-svoju-energeticku-strategiu.html#t2   http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ekonomika-ktera-neni-o-trznich-vztazich 

S jedním výrokem VK ale naprosto souhlasím. Jde pro homo o začátek první opravdu vážné celocvětové krize.  Kašík se ve Vesmíru 9/2008 ptá "Čeká nás drastická změna způsobu života?"

Phoenix 6.3.2009 11:46

Re: příčiny a důsledky / lidé ohrožení chudobou

Jak je definovana chudoba a kde jste ta cisla vzal? Vetsinou se za chudobu povazuje $1 na den.

JR/03/09 6.3.2009 11:45

Re: Děkuji / příčiny krize

Reportér: Zdá se, že Británie začíná používat kvantitativní ulehčování, bude kupovat vládní obligace. To je přece rozumná strategie. Snažit se rozjet ekonomiku tištěním peněz.

Rogers: Já jsem prodal všechny své libry před půl rokem. Navrhuju, abyste udělal totéž. Tištění peněz nikdy nefunguje.

Reportér: Takže nejde už jenom o ekonomiku. Tyto hlubinné hospodářské změny a tento hospodářský – ano, kolaps – ovlivní i politiku a sociální stabilitu.

Rogers: Už začínají občanské nepokoje. Podívejte se na Island. Podívejte se na Lotyšsko. Podívejte se na Řecko. A to jsou země, které jsou často dost rozvinuté a bohaté. Buďte na to připraveni. Nejste-li připraveni, doplatíte na to.

 Rogers: Já vám řeknu něco pozitivního. Spousta lidí v Asii bude nesmírně úspěšných. V období, o němž hovoříme, bude spousta příležitostí. Zemědělci, například. Zemědělství bude v následujících deseti letech nesmírně úspěšná profese. Za posledních třicet let se měli zemědělci špatně, ale teď budou vydělávat obrovské peníze. Jiní lidé, kteří dosud trpěli, budou velmi úspěšní. Mnoho lidí z tohoto všeho vyjde nesmírně úspěšně. Nevím, kdo to jsou, kdybych to věděl, tak bych do nich investoval. Možná vás práce v televizi nebaví. Doporučuju, vystudujte zemědělství. Protože zemědělci budou jezdit v autech Lamborghini. Finančníci v City of London se budou živit jako taxíkáři. Chytří z nich se naučí jezdit s traktorem, aby mohli v příští generaci pracovat pro chytré farmáře.

Kolumbo 6.3.2009 11:42

Problém pro Hledajícího

Hledající, mám dotaz. Třeba najdete odpověď. Socialistů a nejrůznějších jejich levičáckých klonů je jen v Evropě většina. Vzhledem ke skutečnosti, že ještě před 100 lety byla na Zemi méně než miliardy obyvatel , jenom v Evropě bylo méně lidí než dnes jen levičáků a svět fungoval soudím, že by si levice mohla komplet vystačit sama. Organizovat si vlastní ekonomiku,  socialisté mohou založit "družstva" jejímiž členy bude většina levičáků, převézt své úspory, penzijní fondy a jiná aktiva do socanských finančních institucí /jsou to obrovské peníze, různé penzijní fondy jsou vlastníky cenných papírů převážné většiny globálníéch firem/ a na pravicově orientované občany se mohou vykašlat. Pokud chce pravicový občan raději spoléhat na sebe a trh bez levičácké "solidarity", proč mu to nedopřát? vzhledem na nedávnou zkušenost, jak budovatelé "světlých zítřků" dokázali bez špetky lítosti zničit životy desítkám milionů nevinných lidí se mi jeví jako směšný argument týchž, že "solidarita" je povinná , protože bez ní by pravičáci umírali bez pomoci a oni, levičáci, by jim v zájmu "lidskosti" nakonec stejně museli pomoct. Tohle je chucpe. Konečně i v ČR měla levice možnost chopit se "kuponové privatizace" a pod vedením svých expertů zprivatizovat tu část ekonomiky, kterou považovali za hodnotnou a perspektivní. Mohli trvat na zprivatizování většiny státního majetku a se svýn "spravedlivým" podílem hospodařit. Mohli dál pokračovat v "perspektivním" rozvoji spolupráce s partnery z doby socialismu. O nic podobného se ani nepokusili. Jejich strategií je a vždy bylo vecpat se do podniků vedených "pravičáky" a tam, ačkoliv je tam nikdo násilím nenahnal, řvát a vymáhat jakási "práva". Kdyby  levice dokázala cokoliv jiného než kořistit, rozeštvávat a krást, bylo by dávno po "vykořisťování". Prostě, kdo by se cítil nedoceněn, šel by dělat k socanům, stal by se členem jejich "solidární" komunity. Se všemi právy a povinnostmi. I bytový problém by zmizel, kdyby levice stavěla levněji. Howgh.

Kolumbo 6.3.2009 11:40

Re: Děkuji / příčiny krize

Hledající, mám dotaz. Třeba najdete odpověď. Socialistů a nejrůznějších jejich levičáckých klonů je jen v Evropě většina. Vzhledem ke skutečnosti, že ještě před 100 lety byla na Zemi méně než miliardy obyvatel , jenom v Evropě bylo méně lidí než dnes jen levičáků a svět fungoval soudím, že by si levice mohla komplet vystačit sama. Organizovat si vlastní ekonomiku,  socialisté mohou založit "družstva" jejímiž členy bude většina levičáků, převézt své úspory, penzijní fondy a jiná aktiva do socanských finančních institucí /jsou to obrovské peníze, různé penzijní fondy jsou vlastníky cenných papírů převážné většiny globálníéch firem/ a na pravicově orientované občany se mohou vykašlat. Pokud chce pravicový občan raději spoléhat na sebe a trh bez levičácké "solidarity", proč mu to nedopřát? vzhledem na nedávnou zkušenost, jak budovatelé "světlých zítřků" dokázali bez špetky lítosti zničit životy desítkám milionů nevinných lidí se mi jeví jako směšný argument týchž, že "solidarita" je povinná , protože bez ní by pravičáci umírali bez pomoci a oni, levičáci, by jim v zájmu "lidskosti" nakonec stejně museli pomoct. Tohle je chucpe. Konečně i v ČR měla levice možnost chopit se "kuponové privatizace" a pod vedením svých expertů zprivatizovat tu část ekonomiky, kterou považovali za hodnotnou a perspektivní. Mohli trvat na zprivatizování většiny státního majetku a se svýn "spravedlivým" podílem hospodařit. Mohli dál pokračovat v "perspektivním" rozvoji spolupráce s partnery z doby socialismu. O nic podobného se ani nepokusili. Jejich strategií je a vždy bylo vecpat se do podniků vedených "pravičáky" a tam, ačkoliv je tam nikdo násilím nenahnal, řvát a vymáhat jakási "práva". Kdyby  levice dokázala cokoliv jiného než kořistit, rozeštvávat a krást, bylo by dávno po "vykořisťování". Prostě, kdo by se cítil nedoceněn, šel by dělat k socanům, stal by se členem jejich "solidární" komunity. Se všemi právy a povinnostmi. I bytový problém by zmizel, kdyby levice stavěla levněji. Howgh.

. 6.3.2009 11:40

Re: Podle našeho pana prezidenta jsou

V.Klaus zajisté myslel šíření paniky a zbytečné vybíjení celých stád (hejn) z nemocí, které zde byly, jsou a budou. Abyste pochopil, dám příklad : ve školce se objeví neštovice, sdělovací prostředky rozpoutají hysterii a díky této hysterii se vystřílí děti ve školkách v okruhu bla bla bla km.  Lidé totiž nepřemýšlí o tom, komu to vybíjení slouží a koho ve skutečnosti poškozuje. Naučte se pane rozumět psanému textu, než začnete strašně hloupě reagovat na něco, co není obsahem psaného.

Phoenix 6.3.2009 11:37

Re: Děkuji / příčiny krize

Chtel jsem se prave Hledajiciho pozeptat, jestli je take Working Poor nebo jen podobne jako ted "Kdo z Vas na to ma" haji "prava chudiny". 

nerv 6.3.2009 11:37

Re: příčiny a důsledky / lidé ohrožení chudobou

Lidé ohrožení chudobou:  ČR 6 %,  Německo 11 %,  USA 18 %.

  

Phoenix 6.3.2009 11:36

Re: příčiny a důsledky

Pocatek krize je daleko drive. Velmi by pomohlo, aby uz nekdo konecne lidem vysvetlil, ze zit na dluh se nevyplaci a aby uz nekdo konecne prestal narizovat bankam, komu vsemu musi pujcovat.

j 6.3.2009 11:36

Re: Děkuji / příčiny krize

Working Poor se Hledajícího asi netýká ale žvanit umí přesvědčivě

vita 6.3.2009 11:35

Re: Plnej pytel kydů.

Vyhynuli mamuti, jednou vyhyne i homo sapiens. Však někdo přijde po něm..

cibulák 6.3.2009 11:35

Re: nesmyslnost plánování

Klaus je nejlepší prezident  bohaých,zkorumpovaných a chamtivých mocipánů!!!!!!Ať žije svobodné podnikání a volná a beztrestná zlodějina.;-O(Y)Rv

Hobo 6.3.2009 11:34

Re: Plnej pytel kydů.

Nejsem takový debil, abych všechny své životní úspory vložil do jedné banky.

Udivuje mě, že ten vámi vychvalovaný systém se nikde neudržel (až na výjimky, u kterých jen čekáme, až se tonoucí ekonomika zalkne posledními doušky). Jak je to možné? A jak je možné, že ekonomika v socialistické Číně roste až od doby, kdy tam zavedli to odporné kapitalistické hospodářství?

Phoenix 6.3.2009 11:34

Re: Děkuji / příčiny krize

Prumerna mzda v CR v roce 2008 je asi 23 000 hrubeho. Medianova mzda byla asi 18 000 hrubeho (kdyztam me opravte, nechce se mi to hledat). To mate ve dvou lidech neco okolo triceti tisic. V cem je problem?

Vami popisovany styl prace odpovida zemim tretiho sveta. Tam je lidi moc (jak uz jsem psal take v dusledku humanitarni pomoci, za normalnich okolnosti by jich byla ctvrtina a vsichni by se meli ctyrikrat lepe, o volnych pracovnich mistech ani nemluve).

Hodne bohatych pouze kradlo je tvrzeni jak vystrizene z Komunisticke internacionaly. Muzete je nejak dokazat nebo se jedna o placnuti do vody? A chudi nekradou?

Je od Vas krasne, ze jste tak prejicny. Ja Vam sice nic podobneho nepreji (ani nikomu jinemu), ale zamestnani jsem ted menil, bylo to pomerne poucne. Sve penize mam rozlozeny asi ve trech ruznych ustavech a i investice mam rozdeleny na tri rozdilne produkty. Tim samozrejme netvrdim, ze se nic nemuze stat, ale mohl jsem je nacpat do slamniku, bylo to me rozhodnuti. Jinak jsem byvaly statni zamestnanec aka ucitel, takze Vase implikace o mem bohatstvi jsou dost mimo misu. Jen nezavidim lidem, kteri byli schopni si vlastnim usilim vydelat hodne penez. Ani manazerum, ani treba sportovcum nebo umelcum.

j 6.3.2009 11:34

Re: Děkuji / příčiny krize

Když už se všechno rozkradlo a nebylo už co krást tak přišel listopad :-D89

Xaver 82.117 6.3.2009 11:32

Mimochodem, zatím jsme ve fázi recese...

Skutečná krize a skutečná chudoba fakt vypadá jinak a doufám, že se jí nedožiju....

Xaver 82.117 6.3.2009 11:31

Krizi vyvolává chudoba, nebo nenažranost?

;-)