15.6.2024 | Svátek má Vít


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kama 6.3.2009 10:20

Jaká to hovada blbá modrá scházejí se zde by svou blbost za moudrost vydávaůla

555 6.3.2009 10:19

Re: dotaz

Samozřejmě. Nic mu nebrání. Vloží se do toho Šlouf a Klaus bude jako Putin. Vlastně už je.:-D

Phoenix 6.3.2009 10:19

Re: nesmyslnost plánování

Stat muze planovat nektere odvetvi (treba Vami vyjmenovane), ale soucasne je blbost nedovolit do techto odvetvi vstup soukromym subjektum (nebo jejich pusobeni svazovat milionem idiotskych narizeni). Kde je soutez, tam je kvalita, kde neni soutez, tam neni kvalita. Stat je velice spatny hospodar a na druhou stranu musi z titulu sve funkce zarizovat i prodelecne zalezitosti (dopava do Horni-Dolni atd.) Zlodeje, sejdire a lichvare omezujete jednak zakonem (na kradeni a podvody zakony pamatuji velice dobre) a druhak zdravym rozumem. Mluvite o lichve, ale nikdo nikoho nenuti si o kohokoli pujcit penize. Tim konci prave ono nezodpovedne ziti na dluh, pred kterym VK varuje.

Podnikatele jiste museji generovat zisk, jinak by asi nepodnikali (stat plati vsichni z dani, podnikatel plati sam sebe). Nikdo Vas na druhou stranu nenuti pro podnikatele pracovat nebo u nej nakupovat. Stejne jako tomu bylo i v dobach draveho kapitalismu.

Vase tvrzeni o lovne zveri je marxisticky zvast.

kama 6.3.2009 10:17

Re: Země je konečná

vy jste tak blbý a nafoukaný, že kdyby blbost nadnášela vznášíte se ve stratosféře

Sumo 6.3.2009 10:17

Nám nezbude nic jiného...

Nám nezbude nic jiného, než znovu začít budovat rozkradený lehký průmysl za státní peníze. Rozloučit se co nejrychleji s Mongoli, Vietnamci, Ukrajinci a ostatními přivandrovalci. To jsou myši v naší komoře. Co se týče globálního oteplování jen slepec nevidí záplavy, tání ledovců, zemětřesení a mnohé jiné doprovodné jevy. Klaus má pravdu v tom, že za to nemohou průmyslové vlivy. Pane Klausi, prozradím Vám, čím to je. Mnozí, probuzení lidé vědí, že se k zemi blíží velká kometa, která je totožná s hvězdou Betlémskou. Vysává vodu vysoko vzhůru, způsobuje katastrofy, nakonec se stane viditelnou. /viz také Následování Krista od Kempenského a Nový zákon/.Přinese obnovu země a zničení temnot. Dnes,na konci jedné epochy lidstva jsou u moci největší břídilové, nástroje temnot.. Maiové vypočetli kalendář do 23.12.2012. Kdy však přijde konec vlády lidského rozumu a nová doba? Očista již začala..8-o  

 

Honza42 6.3.2009 10:16

Plnej pytel kydů.

školství, policie, ... nemají s řízením ekonomiky nic společného.

Každý člověk má plán co bude ten den dělat? Možná. Kromě Vás ovšem. Vy totiž spřádáte plány, co mají dělat ti ostatní. To je totiž obraz státního plánování a řízení ekonomiky.

kama 6.3.2009 10:15

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Zase lžete. Vám modrým příznivcům příznačné. Al Gore se nikoho nelekl, kor ne Brouka Pytlíka z Prahy, pouze pořadatelé jejich vystoupení zařadili na dva dny, aby přitáhli víc lidí. Ach jo z vašima tvrzeníma se to má přesně jako s Pytlíkem.

F2 6.3.2009 10:11

dotaz

Pokud projde přímá volba prezidenta, bude moci V. Klaus opět kandidovat ?

Phoenix 6.3.2009 10:09

Re: Země je konečná

Nectete poradne, o nekonecnosti jsem nikde nemluvil (proto jsem ostatne psal, ze zadny strom neroste do nebe). Ale nemuzete ze situace, ktera panuje ted, ignorujice nove vedecke objevy, vyrobit tak zcestny zaver, jaky jste vyrobil. A ted zkuste okomentovat zbytek meho prispevku.

Hledajíci 6.3.2009 10:09

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Pan Klaus je pro vás autorita, kterou vzýváte jako boha. A proto je nemožné vám vysvětlit že nekonečná prosperita v konečném prostředí je nemožná.

kama 6.3.2009 10:09

Re: Tento pán zanechal

Ty jsi opravdu vidlák, to sedí. Piš prosím tě o kydání mrvy, to je tak jediné čemu rozumíš.

Pytel 6.3.2009 10:07

nesmyslnost plánování

No to je zajímavé. Tak Klaus je přesvědčen o "nesmyslnosti plánování a státního řízení ekonomiky".

Každý člověk, když ráno otevře oči, má plán, co bude dělat ten den, další týden, další měsíc. Každá rodina má svůj plán, za co kolik utratí, kam pojede na víkend, dovolenou. Každá radnice má svůj plán, kdy kde co a za co postaví. Každý podnikatel má svůj vznešený plán jak odrbat co nejvíc lidí a vymačkat z nich co nejvíc. - a toto je Ultima Thule. Dál už nic. - Žádné státní plánování školství, zdravotnictví, dopravy a energetiky. Žádné státní omezování zlodějů, šejdířů a lichvářů. Zkrátka a dobře, Klaus je už od mládí fascinován světem, ve kterém nežil, ale který si vyčet a vysnil. Světem barbarství raného kapitalismu, kdy byli námezdní pracující lovnou zvěří, na které se individua jeho typu mohla beztrestně obohacovat.

Phoenix 6.3.2009 10:07

Re: Ale Profesore, skutečnost,

Pane, za krizi muze:

1) Ziti na dluh +Statem narizene hypoteky, ktere dotycni opravdu nemohli splacet

2) Ano, i nezodpovednost nekterych bankeru, to nikdo nepopira. Problem je v tom, ze tem zodpovednym (co nechteli davat nemajetnym hypoteky) vyhrozoval stat vysokymi sankcemi.

3) Odpoutani se od zlateho standardu a nasledna statem vyrabena inflace (kdyz stat tiskne penize, vysledkem je inflace). Vysoka mira regulace, ktrera lidi opravdu nenuti se chovat zodpovedne. I dnes maji vsichni zucastneni pocit, ze to za ne nekdo zatahne. Takze mohou vesele pokracovat v zajetem kurzu. Nezodpovedny stat, nezodpovedni bankeri i nezodpovedni obcane.

Na pocatku ekonomicke transformace (totalita -> demokracie) mate dve moznosti. Nastavit pravidla a potom transformovat (cistsi, ale trva) nebo transformovat a pote nastavit pravidla (spinavejsi a rychlejsi metoda). Obe tyto metody maji sva uskali. Kde jste byl v roce 1989, abyste rekl VK, ze se myli?

Hledajíci 6.3.2009 10:06

Povím vám jeden vtip

Potkal se Mars se Zemí. Země se Marsu stěžuje, že je napadana jakýmsi škodlivým hmyzem, který si sám sobě dal honosné jméno Homo Sapiens. Mars na to odpoví : Taky jsem byl podobným škodlivým hmyzem napaden, ale on se vyhubil navzájem. Vydrž to chvíli!

Hledajíci 6.3.2009 10:05

Re: Země je konečná

Země je konečná, a tudíž nekonečná prosperita je absolutní nesmysl. A to vy nemůžete připustit, že ano?

555 6.3.2009 10:03

Re: Ale Profesore, skutečnost,

Máte hlubokou pravdu v tom, že Klaus spatřuje vlastní spasení v anarchii - ale i nespravedlnosti a absurditě, která ve polečnosti panuje. Svou destruktivní činností způsobil Česku obrovské ztráty, za které by měl pykat v kriminále. Místo toho je prezidentem. Příčinou jeho "úspěchu" je bolševická společnost, která ho obklopuje. Klausovi příznivci jsou jím zmanipulovaní omezenci - omezenci stejné kategorie, jako příznivci Salinovi, Hitlerovi atd.

M. Zima 6.3.2009 10:01

Ještě maličkost Profesore,

na youtube jste mluvil o českém presidentovi diskriminovaném za komunismu, kterého si lidé zvolili za presidenta i přes jeho názory. Možná, že by bylo jednodušší, když myslíte Havla, tak to jméno jednoduše nechat padnout, takhle to dělá zmatený dojem a to nejenom vzhledem k Vaší osobě.

5P 6.3.2009 10:00

Re: Bezva, ale...

My všichni

Hledajíci 6.3.2009 10:00

Re: tak si meloucháře Klause "návistně" užijte. Co takhle něco k věci?

Poslouchal jsem ta videa do okamžiku, kdy pan Klaus prohlási Stop prosperity. Jak je možná nekonečná prosperita v konečném prostředí?  

Phoenix 6.3.2009 9:59

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Pane, jestli jste knihu cetl, tak nam vysvetlete, v cem se VK myli. Jestli jste ji necetl, tak nam to zkuste take vysvetlit, ale jeji ctenari Vas pravdepodobne roznesou na kopytech. VK se kritizovat muze, narozdil od demogogu formatu Al Gora. To totiz okamzite obdrzite nalepku cloveka, kteremu pranic na zivotnim prostredi nezalezi. To, ze se Al Gore zalekl prime konfrontace s VK povazuji za priznacne.

Phoenix 6.3.2009 9:56

Re: Země je konečná

Prestoze s Vami souhlasim v tom, ze zadny strom neroste do nebe, tak Vy bohorove pomijite fakt, ze jsou nalezany dalsi a dalsi zdroje, o kterych jsme nemeli driv ani potuchy (Ropa na Aljasce, ropa na dne oceanu a odtud plynouci kolikovani atd.). Vyvyjeji se nove a nove technologie, ktere jsou k zivotnimu prostredi setrnejsi nebo rovnou umeji zpracovavat neco, co jsme za zdroj vubec nepovazovali. Ekonomicka vyteznost pudy diky modernim technologiim take roste.

Chudoba, zejmena africka, je pusobena tim ze lidi je v Africe proste moc a my humanitarni pomoci (a vyvozem zbrani) situaci jeste zhorsujeme. Protoze nenechame umrit ty, kteri by za normalnich podminek umreli. Takze se branime prirode v logicke regulaci. Zni to mozna strasne, bez obalu, ale je to tak. Cim vyssi vyspelost, tim mene deti, tim vice jich prezije (idealne dve). Cim mensi vyspelost, tim vice deti, tim mene jich prezije (idealne dve). My pomahame prezit onem rekneme sesti, ktere by normalne umreli a pak naprosto netusime, jak se o ne starat (a proc, kde a za co).

To, ze je nekdo zastance volneho trhu jeste neznamena, ze je pro bezbrehe plytvani prirodnimi zdroji. K tomu tlaci naopak ruzne regulace, dotace a podobne nesmysly. Kontrola musi byt, ale necht je co nejmensi. BTW nejvetsi likvidatori prirody byvaji totalitni rezimy (SSSR nebo porovnejte uroven zivotniho prostredi v CR v dobe totality a dnes), coz se jaksi uplne neslucuje s Vami podsouvanym tvrzenim o suprovosti regulaci. Totalita reguluje vsechno a vsechny, ne ze by to zivotnimu prostredi nejak pomohlo. Co se tyce zlikvidovaneho zivotniho prostredi byvaleho SSSR, tak doporucuju Tarkovskeho Stalkera, zejmena zaver.

Hledajíci 6.3.2009 9:54

Re: Modrá, nikoli zelená planeta

Za co dostal pan Klaus ty všechny tituly, z jejichž hlediska všem oznamuje svoje moudrosti? V té knize jsou pravdy typu : Mám pravdu protože jsem Professor Václav Klaus, President ČR.  Na takové pravdy, o kterých se nesmí pochybovat nejsem zvědavý. A nesmí se o nich pochybovat pouze z důvodu, že jejich autor je momentálně President ČR.    

M. Zima 6.3.2009 9:42

Máte to od Profesora? Copak nevíte, co všechno on nevidí?

Tom 6.3.2009 9:42

Modrá, nikoli zelená planeta

Přečtěte si knhu "Modrá, nikoli zelená planeta" od Klause, tam najdete odpověď !!

5P 6.3.2009 9:40

Re: Tento pán zanechal

Zeman dal něco dohromady? To jste trochu ujel. A jen tak naokraj, co konkrétně za spoušť po sobě nechal Klaus v bankovním sektoru?

Vašek 6.3.2009 9:38

Re: Proč Klaus štve proti Evropské unii? Možná proto, že Česko už slíbil Rusům

sypu si popoel na hlavu. Německy znám jen z rychlíku, ale na skutkové podstatě to nic nemění

Hledajíci 6.3.2009 9:37

Země je konečná

tedy i zdroje surovin a energie jsou konečné. Na Zemi dle internetové stránky https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/xx.html nyní žije 6 706 993 152 lidí. V EU žije 491 018 683 lidí, v USA žije 303 824  640, v Canada žije 33 212 696 lidí. Všechna čśla jsou odhad z července 2008. To znamená v tak zvané západní civilizace žije 828 056 018 lidí, to je 12.346% z obyvatel Země. V Číně žije 1 330 044 544 lidí, to je 19.83% z obyvatel Země. V Indii žije 1 147 995 904 lidí, to je 17.12% z obyvatel Země.  Do nedávna spotřebovali občané západní civilizace okolo 45% zdrojů Země. Jestliže stejným způsobem se budou chovat pouze Číňane a Indové, to je 36.95% obyvatel Země , tak hrubým výpočtem   potřebují pouze oni 135% zdrojů Země. A oni se tak chovat začli, a čim dále více v té spotřebě pokračují.

Ale Země má jenom 100% zdrojů. A co bude dělat těch zbýlých 50.71% obyvatel Země?  Jak se dostaneme z tohoto problému?  Víte to někdo z těch, kteří obhajují bezbřehý svobodný trh, bezbřehý růst? To bezbřehé plýtvání surovin a energie 12-ti % obyvatel Země, a chudoba 87% obyvatel. Jak dlouho si myslíte, že těch 87% si to nechá líbit? Co když se vzbouří, protože nemají stejně nic co ztratit? Pozabíjete je? A co budou dělat naši potomci, kterým zanecháme zničenou Zemi?

Takové otázky nechtějí stoupenci volného trhu a bezbřehého plytvání zdroji Země vůbec slyšet. Nadavají sprostě všem, kteři tyto otázky pokládají.

občan EU 6.3.2009 9:35

tak si meloucháře Klause "návistně" užijte. Co takhle něco k věci?

poslechněte si Klause zde, povězte, jak Klaus hájí národní zájmy

http://www.youtube.com/watch?v=vHYvuOLvRRM

http://www.youtube.com/watch?v=vHYvuOLvRRMhttp://www.youtube.com/watch?v=bZF1FY4g2mY

Kiri 6.3.2009 9:30

Re: 8.3. v New Yorku Klaus zase za $$$ nech HEARTLANDu zneužívat prestiž úřadu prez ČR

STOP KLAUSE   začíná svůj nenávistný přispěvek demokrat :-D:-D:-D:-D:-D

STOP KLAUSE 6.3.2009 9:29

nezákonný střet zájmů: 8.3. Klaus zase za $$$ v propagandě Heartland "institutu"

Klaus na www.klaus.cz letos, až do předevčíra, ikdyž o tomto melouchu s hertlandem věděl alespoň od ledna, když jej Heartland na svých stránkách jako řečníka zase ohlásil, zatajoval, Ale jako v minulosti, kdy lživě označuje své MELOUCHY, cesty za úplatu, nemající nic co do ústavních povinností prezidenta co dělat, i teď to označuje za pracovní cestu prezidenta do USA". Pžece jenom se ale letos, díky upozornění, že na melouch zase jede, nepíše, jak bylo zvykem, že Lbude mít přednáškové turné" nebo že "vystoupí na ezinárodní konferenci o změne klimatu". Loni, podle zvacího dopisu, které Hertland zaslal otěm, která by byli ochotni za úplatu vystoupit a který koloval na internetu, dávali 10.000 USD a náhrady těm, kteří jsou ochotni na propagandě participovat.