29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Budeme bojovat s klimatem?

Po tom, co někteří politici a manažeři ukradli Gretě Thunbergové její dětství, už nemají alarmisté s klimatem slitování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 8.2.2020 7:32

Konečně někdo s rozumným názorem. Ostatně výroba elektroaut a hlavně baterií zatěžuje životní prostředí CO2 více, než výroba klasického auta. Kdo nevěři - viz wiki.

A kde by se vzalo tolik elektřiny?

L. Novák 8.2.2020 0:52

Dobře shrnuto. Problémem "alternativ" k ropným palivům je zdroj energie, který by byl schopen zásobovat výrobu syntetických paliv. Protože samotná voda a CO2 nám žádnou energii ke spalování neposkytuje, syntéza organických paliv je enormně na energii náročný proces a takový rozsah energetické spotřeby nelze pokrýt (při rozumných nákladech na MWh) jinak, než z jaderných elektráren, což platí i pro samotnou elektromobilitu v rozsahu dnešního provozu spalovacích motorů.

Idiotské nápady prosazené hloupými vládami pod vlivem zelenorudých fanatiků narazí na realitu, jakmile budou občané násilím státní moci nuceni utrácet peníze za nesmysly, které nutně začnou omezovat jejich rodinné rozpočty, ale nepřinesou očekávaný užitek. V Česku už jsme zažili předvolební "stranu "STOP BURSÍK", která poukazovala na gaunerské praktiky politického byznysu jmenovaného. Podobné aktivity mohou výrazně zesílit a na politické scéně se objeví subjekty, které vyhlásí odpor proti zelenému fanatizmu a blbnutí a stáhnou na sebe voliče partají, které se vezou na klimahysterické či pseudoekologické vlně. Což jsou v podstatě všechny hlavní strany politického spektra v dnešní době.