Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ROZHLEDNÍK: Cukrovar je když...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LFSHA 22.2.2008 12:37Re: Re: JO. Unijní nebo švýcarští nebo US experti, Jedna podobná expertka přijela kdysi do podniku, kde pracovala moje matka. Uprostřed zimy jen tak v kostýmku, bez kabátu, z Prahy si vzala taxíka, peníze v hotovosti neměla, karty tu byly tehdy ještě v plenkách, známé spíš z cizích filmů než z praxe. Ale hlavně, že byla chytrá jak rádio. |
YGA 22.2.2008 12:35ad šoufek jo šoufek - tož tak tomuto nástroji říkají ti - studovaní. U nás odjaktěživa šufan. Ovšem šufan je i zednická fanka, ovšem ta má na rozdíl od šufanu žumpového krátké štýlko . Prosím, neplést si se šufánkem, tím se nabírá maximálně polífka či máčka |
terra 22.2.2008 12:32Re: Jo - BRIGÁDY A EXKURZE NEBYLY MARNÉ, OTŽ. Nevím, Jakube, možná je to okolnostmi a prostředím, ale znám hodně běloruček mladinkých, které hodiny myjí nádobí, poletují s hadrem v KFC nebo házejí basy a krabice v hyper-super a nemají dojem, že by je to snižovalo. Je hezké vyjet na prázdniny někam na skály (třeba do Dolomit), koupit si kvalitní sportovní vybavení... nebo si zaplatit další kurs, který budu v budoucnu potřebovat... Samozřejmě, znám i ty druhé, ale na těch není nic poutavého. To jen tak mezi řečí... |
Medvídek 22.2.2008 12:31Re: Re: Re: Sladké ráno:-) Slyšel jsem že psí jídla sice hezky vypadají a voní, ale jsou prý prosta jakékoliv "lidské" chuti, ale nevím nenapadlo mně nikdy si to dát. |
Jakub S. 22.2.2008 12:30Jóóó, všetulská klasika... Holt tady už začíná Haná. Jezdím celkem často kolem. Něco tam snad aspoň částečně je a jede. |
Jakub S. 22.2.2008 12:27Re: Já se na to vykašlu. Mně to spolklo příspěvek Lence o brigádách a exkurzích. Já nehraju! A už se objevil. No toto? |
Medvídek 22.2.2008 12:27Re: ALIMO, DÍKY MOC ZA EXKURZI DO MÉHO MLÁDÍ. JSI HODNÁ LENI ALE NAROZENINY MÁM ZA MĚSÍC. MÁM JEN SVÁTEK HNED PO BLÁŽE. |
Jakub S. 22.2.2008 12:26Já se na to vykašlu. Mně to spolklo příspěvek Lence o brigádách a exkurzích. Já nehraju! |
Medvídek 22.2.2008 12:25Re: Medvídek? Neměl Lidko, to je omyl, až za měsíc. |
Medvídek 22.2.2008 12:25Re: Opět poděkování všem Mně taky a moc, přiznám se že svátky jsem moc neslavil, ale s vámi se slaví dobře tak jsem zase začal. |
Jakub S. 22.2.2008 12:22Jo - BRIGÁDY A EXKURZE NEBYLY MARNÉ, OTŽ. V PODSTATĚ JAKSI PROSPĚLY VŠEM STRANÁM, ŘEKL BYCH. PO VÍCE STRÁNKÁCH. ROZHODNĚ NEUŠKODILY. LECKOMU Z DNEŠNÍCH PŘEVAŽUJÍCÍCH BĚLORUČEK MLADINKÝCH NAMYŠLENÝCH BY SPADLA KORUNKA Z HLAVY, KDYBY MĚLY DENNĚ OD ÚSVITU SVÝMA BOŽSKÝMA RUČIČKAMA DĚLAT STÁLE STEJNÉ ÚKONY NEBO SE HRBIT NAD BLÁTIVÝM POLEM. VLASTNĚ TO BY BYLO NEPŘÍPUSTNÉ DEGRADOVÁNÍ DŮSTOJNOSTI, JÁ SEM ZAPOMĚL... |
terra 22.2.2008 12:22Re: Re: Nevím, jestli jsem to nespletla, Taky držím. A Jakube, když ona je to jedna z vůbec nejlepších a neinvazivních diagnostických metod...Pokud je to opravdu potřeba, myslím, že to za tu chvíli hrůzy stojí... I klaustrofobovi... |
Judith Saebel 22.2.2008 12:21Re: Re: Re: Drazí přátelé, Držím palce, atˇto vyšetření dopadne dobře. |
Jovovi 22.2.2008 12:17VŠEM DNEŠNÍM OSLAVENCŮM KYTIČKA. Všem dnešním oslavencům Zvířetníkům, kytička zde. |
Jakub S. 22.2.2008 12:17No - není hrozný... Já su totiž klaustrofóbní. Už si dovedete představit, jak mi bylo, když mě tam před léty pomalu strkali? Nemůžete, já vím. Mohl sem se zbláznit, za tu chvilku. To jako doslova. Nevím, jestli na to eště někdy přistoupím. |
LENKA S 22.2.2008 12:16MILÁ TAPU, KOLEM CHMELU A JINÝCH PLODIN JSEM SE NATANCOVALA JAKO STUDENTKA GYMPLU MOC A MOC. ONO TAKOVÉ DRÁTKOVÁNÍ, KTERÉ SE DĚLALO V PŘEDJAŘÍ, NEBYLA VŮBEC LEHKÁ PRÁCE ZEJMÉNA PRO NAŠI VESMĚS HOLČIČÍ TŘÍDU . TA KTERÁ NA BRIGÁDĚ URVALA JEDNOHO ZE ŠESTI TŘÍDNÍCH KLUKŮ, TA SE MĚLA DOBŘE. OSTATNÍ JSME JEN TIŠE ZÁVIDĚLI. ONO TREFIT SE VÍC JAK TŘÍMETROVOU , I KDYŽ HLINÍKOVOU, TYČÍ A ZAVĚSIT NA HORNÍ VODÍCÍ DRÁT TEN HÁČEK S V PŘEDJARNÍCH PORYVECH VĚTRU NEBYLA VŮBEC ,LEGRACE. BOLELO ZA KRKEM, ČASTO BYLY PLNÉ OČI REZI PADAJÍCÍ Z DRÁTŮ A TAK Y ČASTO ČLOVEK DOSTAL HÁČKEM PO KEBULI. ZAVÁDĚNÍ ROSTLINEK NEKDY V KVĚTNU, BYLA UŽ JEN LEGRACE A PRÁCE LEHKÁ. A O RUČNÍM ČESÁNÍ CHMELE VÍM TAKY DOST. NE ČESAČKU ANI NA VALNÍK JSEM V DOBĚ GYMPLU NEMOHLA. NEBYLOMITEHDY POTŘEBNÝCH 18. ZATO ALE PSINY JSME SI NA VŠECH BRIGÁDÁCH UŽILI MOŘE. A KANTOŘI S NAŠÍ TŘÍDOU JEZDILI NA TY AKCE RÁDI. BYLA S NÁMI PSINA, NIKAM DO HOSPODY JSME NEUTÍKALI A K ZÁBAVĚ SE VŽDY NĚCO NAŠLO. ZKRÁTKA JE DOCELA PRO DNEŠNÍ MLADÉ ŠKODA, ŽE TOHLE UŽ POZNAT NEMOHOU. MY TO MĚLI TAKY POVINNÉ A MÍSTO ŠKOLY. O TO VĚTŠÍ ALOTRIA JSEMSME TAM VYVÁDĚLI. NIKDO SI NETROUFAL PRŘIJÍT O LEVNÉHO PRACOVNÍKA A POSLAT NÁAS DOMŮ NEŠLO. KRÁSNÉ VZPOMÍNKY MÁM DOSUD. |
terra 22.2.2008 12:15Re: Jej - to budu dělat. To lízátko má jediný drobný nemrav, Jakube - v určitém stupni oblízanosti přestanou krystalky držet u sebe a člověk má rázem plnou pusu cukru... ale konec konců, i to může být dobrodružno, ne? |
alimo 22.2.2008 12:15Re: Re: ALIMO, DÍKY MOC ZA EXKURZI DO MÉHO MLÁDÍ. Je vidět, že opravdu už hodně pamatuju, protože ručně se kdysi- jaksi za mého mládí- sklízel VŠECHEN chmel, nejen te nejlepší. A nikdy nezapomenu na vyděšenej výraz mojí spolužačky na chmelový bridádě, když nás dopravili na chmelnici a ona pravila ." jak se tam nahoru dostanu?" Byla od Olomóca a chmel před tím nastojato nikdy neviděla. A s tím vyráběním, vyvážením a dovážením cukru je to malinko jinak,on by se vyráběl i vyvážel, ále jendže... |
terra 22.2.2008 12:11Re: JO. Unijní nebo švýcarští nebo US experti, Hm,hm - zatím nejlíp koukal jeden bankovní expert, který měl snahu starostovi menšího města vysvětlovat podstatu některých zcela běžných bankovních produktů. Nějak si předem nezjistil, že starosta je ekonom, no... |
Bláža 22.2.2008 12:09Opět poděkování všem za krásná přáníčka zde i e-mailem, udělali jste mi radost a to velikou! |
Jakub S. 22.2.2008 12:08Jej - to budu dělat. A pak to dycky dovezu vňoučkům. Že by mohli jásat? nebo jako lízátka. Pokud se na to, pravda, nenapíchnou. Ále co. |
terra 22.2.2008 12:07Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sladké ráno:-) Nedá, já vím... Ale občas doma používáme (tedy, spíš terra-san, já na to nemám trpělivost) k uspokojení kočičího národa rady a recepty z knížky "Kočkám chutná kaviár". Tam jsou totiž jídla, která může člověk s klidem připravovat sobě a ještě je nabídnout chlupatcům, aniž by jim ublížil, a vypadá přitom jako vyslovené dobračisko - vidíš, dávám ti ze své misky, máš totéž, co já... |
Jakub S. 22.2.2008 12:03JO. Unijní nebo švýcarští nebo US experti, vyslaní laskavě k Mašukulumbům, aby je naučili hned poté, co slezli se stromů, jíst příborem a tak. Miluju taktéž. Podívaná pro bohy. Když takový je prvně v postcom prostoru a naprosto neví která bije, neví, že jsme třeba byli křesťani dřív než jeho země a že jsme o generace či staletí předběhli naprostou většinu západní Evropy v gramotnosti a t d . Dívat se, jak zděšeně odmítá napít se vody načepované z vodovodu a zhrozeně odsune nehtem vajíčko natvrdo z chlebíčku... když vysvětlí, že jako celý výrobní proces musí být transparentní a pod dohledem až po finální fázi, a já mu sdělím, že tak to taky bylo a je už sto let... kouká jak žába z kyšky. |
tapuz 22.2.2008 12:00Re: ALIMO, DÍKY MOC ZA EXKURZI DO MÉHO MLÁDÍ. Jó chmel. Tak takzvaně "na chmelu" jsem byla ve svých gympláckých letech několikrát a pak ještě jednou na začátku VŠ. To byla paráda, legrace se užila fůra, ale práce to nebyla nijak lehká. Nechtělo se mi stát u třídícího pásu, takže jsem vyzkoušela práci strhávače na valníku na chmelnici i zavěšovače stržených štoků do kombajnu a byla to tedy docela dřina. A bydlení v dřevotřískovém baráku na drátěnkové posteli, bílý kafe do ešusu a k tomu sladký loupák. Ale hlavně, že to bylo místo školy a že byla bžunda. A první chmel, který jsem absolvovala, byla ruční sklizeň, hezky sedět ve chmelnici na stoličce, táhnout si chmelový štok přes klín a pečlivě otrhávat šištičky do koše. Tak se kdysi sklízel ten nejlepší chmel, aby se šištičky v kombajnu nepoškodily. Dvakrát jsem byla i na jarním drátkování, to se na ještě prázdných chmelnicích navěšovaly na ty pevné konstrukce ručně dráty, po kterých se pak chmel plazil vzhůru. Ale to nebylo tak fajn, jako sklizeň. A povídání o cukrovaru je moc pěkné, díky. Takové věci mě moc baví číst a ještě lépe jít se podívat. Bohužel se to u nás jaksi vytrácí, dovážet je jednodušší než vyrábět . |
terra 22.2.2008 12:00Re: Re: Re: Re: Re: Moc zajímavé! * ještě před několika lety neměla naše nemovitost kanalizaci, Jakube, alébrž septik. A že bych nevěděl, co je to šoufek? Pravda - na vysoké mě to nenaučili, ale není-liž nejlepší universitou nutnost? Jinak pokud jde o pití - z těch míchaných lahůdek já raději caipirinhu, tam je ten třtinový cukr ovšemť taky... |
MaRi 22.2.2008 11:57Re: přání fšem fšem Petrům neslavícím v červnu AŤ ŽIJETE |
MaRi 22.2.2008 11:56Re: Re: Re: Re: Re: Moc zajímavé! vypůjčím si teď s dovolením od jiného Honzy. Jakube, šrapnéééél na závěr |
terra 22.2.2008 11:54Re: Re: Moc zajímavé! Ajta, Karolíno, že ty už jsi se taky potkala s nějakým "unijním expertem" na svůj vlastní obor, který byl vyslán, aniž znal místní legislativu, základy jazyka, uspořádání státní správy... ale jinak uměl úplně všechno? Ty já miluju - se sojovkou a čínským zelím... |
Jakub S. 22.2.2008 11:53Re: Re: Re: Re: Moc zajímavé! U mojita m u s í být. Třtinový, v tom případě už dál jakýkoliv. Mojito je totiž jediný d r i n k , který piju, zato vášnivě rád. Ale musím si ho urobit s požitkem sám, nebo vědět, kdo a z čeho mi ho kde udělá. Mátu mám pod terasou, donesl jsem si ji tam se svou přítelkyní zpod Světlova před lety a ujala se, ovšem loni ji synek, bůh mu odpusť, požnul... že kdo to má poznat, že ty rostliny jsou máta - ! Měl sem chuť mu říct: M á t a : toto je máta. Co vás na té vysoké učí?!* A hnědý cukr je a ron blanco mi každoročně dá synek k vánocům. A nevěřte, že m u s í být limetky. Normálně s citronem bez problémů. A pokud nemáte třtinový, pak, ano, řepný melasový. *Šoufek! Toto je šoufek. --- božský Vláďa Renčín. - A vy víte, co je šoufek? Nevíte. Co vás na té vysoké učí... |
terra 22.2.2008 11:49Re: Re: Já zas vedle na brigádu Takže je všechno jasné. A já proč mám tak rád rybí filety v remuládě... |