Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Sladkosti, které by měly vydržet...
Perníčky
(jsou vláčné ihned a dlouho vydrží - pokud je někdo ihned neseže….)
? kg medu
25 dkg cukru /i krystal/
l kg hladké mouky
2 lžíce Hery
4 žloutky
1/8 l vody
1/25 sáčku amonia /1 ? dkg/
l sáček perníkového koření
l lžíce citronové kůry
Med a vodu svařit - nechat vychladnout,
utřít žloutky s cukrem do pěny,
do mouky dát amonium,
vše smíchat dohromady, propracovat do hladkého těsta,
dát do mísy - nechat 12 - 24 hod. ležet
rozválet na pláty silné cca 1/5 cm
vykrájené tvary potřít žloutkem
pro tmavší verzi perníku přidat do mouky i kakao /2-3 lžíce/
upečené uzavřít do krabice a dát do chladna
polévané čokoládou jsou ještě lepší
Ale že vydrží i půl roku je jen pohádka, u nás nevydržely déle jak týden !!!
Velice dobré linecké těsto, které je vláčné IHNED !!!
40 dkg hladké mouky
15 dkg cukru /moučka, nebo krupice/
l Hera
3 žloutky
vanilkový cukr
Zpracovat těsto, nechat cca 24 odpočinout a další den péci
Jeden den se peče, druhý den se může lepit a další den se to už může jíst. Sice někdo tvrdí, že to vydrží ve špajzu v chladu 14 dní i déle, ale je to pověra - nám to nikdy tak dlouho nevydrželo
Vše potřebné zjistíte zde...