4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 3.2.2010 9:23

Re: Stoprocentní pravda

V tomhle Libienskimu dávám za pravdu. Hlavně ten poznatek o práci profesionálů a kvalitních územních plánech. To je totiž věc, na kterou se u nás nedbá, protože to některým "rovnějším" občanům dost vyhovuje. Ale pak to samozřejmě má negativní vliv i na investiční výstavbu.

Obecně se v kultirní Evropě (většinou na západ od našich hranic) podstatně více času věnuje i vlastní projekční přípravě, což pak vede k menšímu počtu komplikací při vlastní stavbě a možnosti optimalizace nákladů. U nás se projekční činnosti dost podceňují, projektanti jsou přetížení a nejsou zainteresováni na šetření nákladů.

ladislav 3.2.2010 9:38

Re: Stoprocentní pravda

Vážení, vy prostě nechcete pochopit jednu věc.Ve správním právu v ČR neexistuje rovnost účastníků, to přece není demokracie,pokud jeden z účastníků má větší práva.Jistý profesor práva z KU to pojmenoval jako " vylomení práva na ochranu přírody z celého kontextu českého práva" ( po revoluci).Konstatoval dále existující "nerovnost účastníků". Na rozdíl od civilizované Evropy a teď i na rozdíl od našich středoevropských sousedů.To je prostě fakt. A dokud poslanci nenarovnají legislativu, tento stát budou řídit zelení.Tečka.

libienski 3.2.2010 10:37

Re: Stoprocentní pravda

Jistý profesor píše o jedněch účastnících řízení jak ekologistech či aktivistech a uměle se je tak snaží snížit. Ne. Ve skutečnosti jsou si před zákonem všichni rovni a soudy dohlížejí na to, aby tomu tak bylo a to naštěstí i v případech, kdy by stát chtěl být "rovnější"! Tečka. Opakuji, že chápu, že jistým lidem zde, by vyhovvoval návrat totality, kdy stát má nad občanem vždy navrch a dříve nebo později tak začne porušovat vlastní zákony. Tak jak se tomu v Česku často děje. Žádná liniová stavba nebyla v Česku zastavena z jiného důvodu, než toho, že některý z účastníků - většinou stát, hrubě porušil zákon! Howgh.

ladislav 3.2.2010 10:47

Re: Stoprocentní pravda

Ať mi maminka promine, pane bože,vy jste vůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůl.

A to jsem si dal závazek, že budu zdvořilý, s některými exoty to ale fakt nejde.

ladislav 3.2.2010 10:53

Re: Stoprocentní pravda

Libienski, tak naposled. Když stát vytvoří pravidlo(zákon), že při fotbalu bude jeden tým hrát se svázanými nohami, tak to budou podle vás rovné podmínky.Soud soudí ROVNĚ PODLE NEROVNÝCH

ZÁKONŮ,chápete to?????? Asi ne, ale vězte,že vždy budu hájit vaše právo tady diskutovat.

libienski 3.2.2010 12:38

Re: Stoprocentní pravda

Stát naštěstí nemůže vytvářet pravidla, která by jedny zvýhodňovala před druhými, protože by pak byly v rozporu s Ústavou a dříve nebo později by byly zrušeny. Nezdá se však, že zákony na ochranu přírody by byly jakkoli v rozporu s Ústavami všech států moderní Evropy. Tam je naopak právo na životní prostředí zakotveno v listině základních práv a svobod.

libienski 3.2.2010 10:53

Re: Stoprocentní pravda

Přemýšlel bych spíš o tom, že bych zde zkusil napsat alespoň jeden JEDINÝ případ, kdy byla JAKÁKOLI stavba zastavena nebo zpožděna z jiného důvodu, než pro PORUŠENÍ ZÁKONA! Jinak Vaše argumentace bohužel končí ve slepém rameni mrtvé řeky:-), ostatně jak patrno z Vašeho posledního cintu:-)

ladislav 3.2.2010 10:59

Re: Stoprocentní pravda

Bravo, právě jste mi potvrdil můj poslední příspěvek. I komunisti vraždili podle zákonů, ale to nic nemění na tom,že ty zákony byly špatné a komančové byli vrazi.Pokud někdo prosazuje tezi, že všechny zákony jsou správné a definitivní (např libienski) patří do ústavu a parlament je zbytečný.

libiensi 3.2.2010 11:18

Re: Stoprocentní pravda

:-)

Ivan 3.2.2010 13:22

Re: Stoprocentní pravda

Poněkud zvláštní přístup. Takový jezuitský. Vraždí například čeští žoldnéři v Afghanistánu. To je bezesporné. Okupují stát dokonce bez vyhlášení války jen na základě svévole USA.  Komančové možná vrazi byli, dějiny amerických indiánů neznám, vím jen, že jim bílí osadníci uloupili půdu a pak jich většinu povraždili (ať už přímo, nebo nepřímo alkoholem a nemocemi).  Pokud jste měl na mysli členy KSČ, tak ty, kteří vraždili, lze potrestat (pokud ještě žijí).  Za vraždu ovšem nelze považovat potrestání např. žháře, který zapálí sýpku s obilím nebo vraha, který přepadne a oloupí pokladníka firmy (jako loupežní vrazi Mašínové) atd.. Pokud zákon ukládá za určité tresty trest smrti, nemusí se mně takový zákon líbit, ale jeho legálnost to nemění. I teď se například čím dále více lidem nelíbí zákony, které okrádají občany a předávají státní majetek do rukou soukromých vydřiduchů. Co kdyby občané zase vzali do rukou zbraně. Tu hrstku profesionálních žoldnéřských vrahounů vhodných tak akorát k agresi  na slabším by převálcovali rychle. Nebo uplatili, žoldnéř bojuje za toho, kdo víc zaplatí. 

libienski 3.2.2010 17:18

Re: Stoprocentní pravda

K tom snad jen tolik, Ivane Ivanoviči. Mašínové nebyli loupežní vrazi, za ty je považovali pouze bolševici!

A je to 3.2.2010 7:56

k článku

Výborný článek.Bursík je smrad který Fischerovi nešahá ani po kotníky.Měl by dostat lidově řečeno po držce.Jinak v ČR jaksi ubívá technicky vzdělaných lidí s normálním rozumem naopak přibývá  humanisticky zaměřených  magorů kteří pak podporují ekoteroristyckou stranu zelených.Jen cena za el.energii stoupne díky  stupidní fotovoltaice a větrníkům ,tím se zvětší náklady každé firmy a domácnosti-to ovšem aktivistů nevadí-bydlí u maminky.Co se týče biosložek přidávaných do nafty(benzínu) to už je na odstřel.Když vidím Šumavu zaneřáděnou kůrovcem a ekologama je mi smutno.Takže zelené ideology je potřeba vymítit/zničit/ jako toho kůrovce.Jinak naše hospodářství a občané zaplačou.Myslíte že čínské fabriky řeší nějaké                             ISO 14 000,apod.nesmysly??

libienski 3.2.2010 8:02

Re: k článku

S tím "ubíváním" vzdělaných lidí máte bohužel úplnou pravdu:-) A díky těm humanistickým magorům se pravděpodobně těšíte svobodě. Vždycky, když chce někdo někoho "vymicovat" a ničit  tak mě napadá, jestli by neměl být sám "zapílen":-)

eTony 3.2.2010 8:11

Re: k článku

svobodu nezajistí žádný filosof, humanista apod. Svobodu vám poskytne volný trh bez přívlastků, regulací, dotací a podobných deformačních hovadin.

libienski 3.2.2010 8:14

Re: k článku

Čehož jsme právě nyní, uprostřed světové ekonomické krize, vypuknuvší v důsledku naopak totálního selhání jakékoli kontroly nad trhem, očitými svědky:-)

eTony 3.2.2010 8:23

Re: k článku

finanční krize je právě díky státem kontrolovanému a řízenému trhu, jenže to byste se musel ještě sakra učit, abyste vůbec něco věděl...........

libienski 3.2.2010 8:26

Re: k článku

Stát tak tvrdě reguloval hypoteční banky až nemohly vůbec půjčovat, díky tomu ceny nemovitostí začaly prudce klesat (nebyl nikdo, kdo by si je mohl koupit) a krize byla tady, že? Aby tomuto člověk mohl věřit, musel by absolvovat alespoň 20 seminářů Klause:-)

eTony 3.2.2010 8:52

Re: k článku

nastudujte si laskavě původ momentální finanční krize a její příčiny. Klause nechte Klausem, na něj nemáte.

libienski 3.2.2010 11:27

Re: k článku

Tony, zkuste mě o Vašich studiích těchto příčin poučit. Hlavně o tom, jak za ně mohla státní přeregulovanost:-)))))

kamil 3.2.2010 8:36

Re: k článku

Humanističtí magoři jsou samozřejmě nedílnou součástí společnosti. Ale základem společnosti musí být lidé, kteří vytvářejí hodnoty. Keců se ještě nikdo nenajedl. A pokud počet humanistických magorů ve společnosti překročí určitou mez, může se stát, že jediná svoboda bude, jestli na oběd vyhrabat kořínky či okousat kůru stromu.

... 3.2.2010 8:09

Re: k článku

víte, ono je to jinak, jde o to jaké bude ovzduší v republice, nejen politické, jestli budeme podporovat čisté ovzduší a čisté technologie, pan starosta Litvínova řekl v TV, že musí být na prolomení připraven, samozřejmě za kompenzace, na ty jsou ostatně místní zvyklí, říkalo se tomu tuším rakvovné... 

libienski 3.2.2010 8:15

Re: k článku

Otroci rádi dostávají hotovost.

eTony 3.2.2010 8:25

Re: k článku

je možné, aby existoval takovej blbec jako vy ? Je.

Wlasta 3.2.2010 8:40

Re: k článku

pohřebné

Zebra 3.2.2010 7:55

Nemá cenu si kazit ráno čtením tradičně jistě žlučovitého výlevu, ani tradičně žlučovitých souhlasů

Počkám si, až sem někdo hodí odkaz na to, co Bursík těm naši pilným střádalům, kteří si za pár roků usilovné práce a asketického odříkání, korunku ke korunce, našetřili na uhelnou pánev, radil. Pokud by to snad bylo něco zcela opačného, než co po celou svou politickou existenci tvrdil a prosazoval, musel bych mu to co nejostřeji vytknout !

libienski 3.2.2010 8:13

Re: Nemá cenu si kazit ráno čtením tradičně jistě žlučovitého výlevu, ani tradičně žlučovitých souhlasů

To tady bohužel místní inkontinenty nebude zajímat:-)

honzak 3.2.2010 8:24

Re: Nemá cenu si kazit ráno čtením tradičně jistě žlučovitého výlevu, ani tradičně žlučovitých souhlasů

vy dva blbové se vezměte za ruce a spláchněte se do hýzlu! Tim lidstvu a zejména přírodě prospějete nejvíc.

Wlasta 3.2.2010 10:08

Re: Nemá cenu si kazit ráno čtením tradičně jistě žlučovitého výlevu, ani tradičně žlučovitých souhlasů

http://www.lidovky.cz/bursik-vydoloval-na-uhli-jeden-a-pul-milionu-fmk-/ln_domov.asp?c=A100128_221949_ln_domov_pks

AKIBUA 3.2.2010 7:40

NÁBOŽENSTVÍ

Velmi dobrý článek. Zelené náboženství je šílenou ideologií ve většině důsledků. Ve společenských nákladech předstihne snad i zbrojení.  Nicméně přemýšlím co pozitivního také přineslo, protože zlepšení životního prostředí v naší zemi je evidentní. Nejsem si jist, že to způsobili zelení.  Jakási myšlenka o šetrnosti tu byla i dříve. Železná lady v osmdesátých letech také dramaticky snížila smog nad Londýnem a ta zelená určitě nebyla. Pana Topolánka stál Čunek a zelení takové náklady, že bude mít problém u voleb. Prostě za tyhle šílené ideologie bude platit účet jeho strana. Budu se modlit, aby se SZ a KDU - ČSL nedostaly do parlamentu. Nic nepřináší, rozmazávají odpovědnost a jsou vždy a všude. 

Zelení a KDU -ČSL 3.2.2010 8:08

Re: NÁBOŽENSTVÍ

Nenávist  vůči těmto stranám bude přes různé lobbisty a "zaručené zprávy" jistě stoupat. U zelených to vidíme už dlouho, nicméně nově teď očekávejme velké útoky na KDU - ČSL. Jako jediná strana totiž otevřeně prosazuje tvrdou regulaci VLT v intencích tradičních výherních automatů. Tento prosazovaný pravděpodobně definitivně zlomí vaz Sazce, která po stavbě "největší tělocvičny pro sportovce" VLT rozjela, aby akci ufinancovala. Po převedení regulace VLT na obce, jak požaduje KDU-ČSL dojde ke stejné regulaci jako u hracích automatů a ty i s příjmy vymizí. Pak ať se útočí.