23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 16.4.2007 1:43

Re: A uskutečnění navrhované reformy - odmítnutí léčby ?

Dýchací potíže  lze léčit podle Julínka inhalováním par teplé slané vody. V hodně případech to zabere, ale moje známá měla tuberkulóza a když se to zjistilo, nastal poprask, na testy musely jít i  lékařské kapacity. Bohužel za léta, kdy se u nás TBC téměř nevyskytoval, mnozí lékaři se s ní nikdy nesetkali a neznají  přesně příznaky. Jenže nové fromy jsou někdy značně odolé vůči antibiotikům a zvládne je kombinace více léčiv. Pokud nemocný (bezdomovec) bude pod vlivem poplatku váhat s návštěvou lékaře, může nakazit množství lidí a léčba si vyžádá tisickrát větší částky než budou poplatky. A co když se nakažený odmítne se nechat léčit s odkazem na princip regulace - sám se má rozhodnout !

mmf 16.4.2007 1:19

Pane doktore Kudyno

srdečně bych Vám přál a celé Vaší rodině , abyste všichni  onemocněli na nějakou maligní formu raka a Váš mozek by mohl nejbližší patolog plácnout do nejčerstvějšího vydání AHA ( budete si rychle doplňovat základní vzdělání i s Krampolem ) , nebo šípového Blesku .

Kde jste vy kupčíku s lidským zdravím nechal svou Hypokratovu přísahu od promoce ???? Z Vás a všech , co si budou nacpávat kapsy penězy za lidské utrpení , na čele z fašounem Julínkem ( optejte se ho, jak funguje jeho soukromý kšeft s Cabrnochem na INTERNETOVÝCH ZDRAVOTNÍCH KNÍŽKÁCH ZA 300 MILIONŮ Z PENĚZ  VZP ) , nelze najít slova , kterými bych s touto tlupou zločinců - kšeftařů s lidským zdravím - dokázal vyjádřit svoje opovržení a hnus . Ona si to s Vámi příroda vypořádá .  RvRvRv

JC 16.4.2007 1:16

A uskutečnění navrhované reformy

povede k čemu? K omezování dostupnosti a kvality zdravotní péče. To proto, že řada lidí si nebude moci dovolit onu zdravotní péči platit. Tubera, žloutenka a další infekční nemoci doznají nebývalého rozmachu. Stejně jako profese babek-kořenářek. Lidi budou zbytečně trpět a umírat v důsledku domáckého léčení původně banálních a vhodnými léky snadno zvládnutelných chorob. Když jste lékař, jistě víte, co dokáže napáchat třeba jen obyčejná přechozená angina nebo bronchitida.

Sla 16.4.2007 0:55

Zase to staré ideologické krmivo

Aby tohle mohl člověk skousnout, musí mít pocit, že z něj nikdo nedělá blbce. A přesně to se děje. Na jedné straně se zvyšovuje spoluúčast ve jménu nezbytnosti, na druhé straně se prodává majetek z této spoluúčasti financovaný za pár babek - logika tohoto postupu mi nějak uniká. Místo propagace hloupých a nesystémových kroků a mediálním přirkývání lží pana Julínka a člověka s příhodným jménem Hroboň (proč mi jen připomíná Rubáše) by se měl autor věnovat serióznější analýze.

IS 16.4.2007 0:39

Domácí léčba bez neschopenky?

Zaměstnanec nemůže jen tak zůstat doma a léčit se. Bude muset zajit za lékařem přinejmenším pro neschopenku, aniž si nechá předepsat léky, a tak si zaplatí  povolení léčit se doma. Kde jsou ty časy z počátku let devadesátých, kdy se hlásalo, že zaměstnavatel vy vyspělých zemích poskytuje zaměstnanci pár dnů placeného volna ročně na léčení krátkodobých nemoci.