23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kdosi 16.4.2007 11:31

Re: Re: Re: to: kdosi a janoryna

no a právě proto navrhuji hubení neukázněných důchodců po třetí návštěvě - čtvrtá je už nepochybně zbytečná, důchodce si přece může zajít do knihovny a tam se snadno dovzdělat na lékaře, jak navrhujete výše.

Lída 16.4.2007 11:26

Re: lékař

Jéžiš, vždyť si ty zbytečné léky nemusíte brát.

Vlali 16.4.2007 11:19

lékař

Většinu problémů našeho zdravotnictví způsobují naši lékaři. Že jsou tak trochu nenajedení je hlavní problém. Aby dosáhli "školení" od farmaceutické firmy v Řecku (či Alpách) předepisují léky jak vzteklí. Jedna díra. Neschopenka ze soucitu nebo za obálku (pardon poplatek u lékaře) je chyba no schválně čí? Poplatky, kromě jiného přinesou snížení počtu lékařů (na Slovensku o 10%) a tudíž snížení počtu lupičů našich daní.

Lída 16.4.2007 11:15

Re: Pavlo B.,

Ještě mě napadlo, nemáte s někým stejné rodné číslo? To by byl totiž pěkný průšvih, ty zbytečné výkony na ZP by mohly být to nejmenší.

katango 16.4.2007 11:13

Re: Re: Re: Ha ha ha,

Nechlubím se a co říkal Klaus,mne nezajímá.Jasně píšu : v nelukrativním oboru ! V tzv sazebníku výkonů jsou jednotlivé obory velice rozdílně ohodnoceny zcela bez závislosti na tom,jak náročná je práce.Mimoto pojišťovny - zejména pak VZP - stejně všechno neplatí.Např. v loňském 1.pololetí mi nezaplatila celou třetinu výkonů.Dovolání není.A pokud si nechci připisovat výkony ( což nedělám ) nebo brát od lidí peníze ( což taky nedělám ) jsem na tom,jak jsem.To,že je ten obor - dětská psychiatrie - nelukrativní,se již projevuje,takže je nás hodně málo ,pacientů je až bůh brání a objednací lhůty jsou dlouhé.Zkuste se zeptat těch,co nás potřebují.A protože v ČR je psychiatrie vůbec popelkou - dává se na ni v procentech celkových nákladů na zdravotnictví jen polovina toho,co v západní Evropě - a nemocné děti jsou vůbec tou nejzanedbávanější skupinou - tak to vypadá,jak to vypadá.není to všechno tak jednoduché,jak si myslíte,a bohužel dost často není příjem člověka závislý na tom,jak je schopný,ale spíš na tom,čeho všeho je schopný,a to je rozdíl.

Pavla B. 16.4.2007 11:11

Re: Re: Pavlo B.,

Anebo co se obrátit přímo na krajského revizního lékaře v daném oboru? Pochybuju,že by si myslel, že si jen tak krátíte čas neopodstatněnou stížností...

Lída 16.4.2007 11:09

Re: Re: Re: Ha ha ha,

Ano, i proto. Vy byste byl v práci dýl jenom proto, abyste dostal míň peněz?

Pavla B. 16.4.2007 11:09

Re: Pavlo B.,

Tak to je síla. Zkusil jste upozornit pojišťovnu? Myslím, že by se tím aspoň nějak zabývala...

Lída 16.4.2007 11:07

Re: Pavlo B.,

Fakt? To se mi nějak nezdá. Jak ten doktor 250 km od vás sehnal vaše rodné číslo? A jaký typ ošetření si na vás napsali?

Pavla B. 16.4.2007 11:07

Re: Re: to: kdosi a janoryna

Nějak tu nenacházím Váš návrh řešení.... Podle mého názoru by mělo povinné zdravotní pojištění pokrývat především náklady na prevenci (očkování, preventivní prohlídky) a na nezaviněná těžká onemocnění. Ostatní by si pacienti buďto platili ze svého anebo měli možnost komerčního připojištění.

Právě proto že nebudu věčně mladá a zdravá bych byla ráda, kdyby se všechny prostředky ve zdravotnictví nevyplýtvaly na psychoterapii důchodců u obvoďáka.

Kočka 16.4.2007 11:03

Re: Re: Nejen podle návrhu autora

No to já také ne, ale on se pak diví, proč jsem nepřišla dřív?

Fantom 16.4.2007 11:01

Pavlo B.,

přesně to dělám (nechám si poslat výpis každý rok), vidím tam jména lékařů, o kterých nevím, že existují (a ordinaci mají třeba 250 km ode mne). A protože jsem je chtěl "osolit", musel bych dokázat JÁ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), ŽE JSEM U NĚHO NEBYL A NE ON, ŽE MNE OŠETŘOVAL NA TOHLE A TOHLE!!! Dobrý, ne?

Pavla B. 16.4.2007 10:57

Strop finanční spoluúčasti

je skutečně velkou výhodou pro řadu chronicky nemocných lidí, kteří si dosud (v systému sociálně demokratické pseudosolidarity) na léčbu dopláceli podstatně víc než 5000 Kč ročně, tj. asi 400 Kč za měsíc. Bez tohoto opatření by byla reforma o vzájemné solidaritě těžce namocných na jedné a chronicky nemocných na druhé straně, čehož jsem se obávala a naštěstí k tomu nedochází.

Ještě poznámka k samoléčitelství: je skutečně velmi rizikové podceňovat zdánlivě banální potíže a nejít včas k lékaři, což však podle mých pozorování vlastního okolí souvisí spíš s nechutí k lékařům a nedostatkem času jít k lékaři než s chybějícími 30 Kč v kapse. Jakmile si však někdo pořídí nějakou pěknou chronickou nemoc, velmi se mu za všech okolností vyplatí se v příslušném úzkém oboru medicíny dovzdělat (většinou to není tak těžké). Není být dobré na kohokoliv bezmocně odkázán. Lidé, kteří se svou nemocí aktivně zabývají, mají daleko lepší šanci ji zvládnout než při pasivním čekání na zázrak.

žulový aston 16.4.2007 10:54

Re: Re: Ha ha ha,

A proto mají tak krátkou ordinační dobu, protože více pracovat nemohou.....

kdosi 16.4.2007 10:47

Re: to: kdosi a janoryna

nebečím, navrhuju řešení, které se tu mnohým jistě bude líbit. Vy jste taky věčně mladá, krásná, zdravá a úspěšná? Co navrhujete vy?

Pavla B. 16.4.2007 10:36

to: kdosi a janoryna

Senioři spotřebovávají 85 % financí ve zdravotnictví, tak nebečte.

Pavla B. 16.4.2007 10:33

Re: Ha ha ha,

Jestli máte dojem, že si na Vás některý doktor píše falešné výkony, tak si nechte poslat výpis z pojišťovny a pořádně mu to vosolte.

Můj dojem je, že většina z nich to nemá zapotřebí... a štvou je právě limity výkonů.

žulový aston 16.4.2007 10:26

Re: Re: Nejen podle návrhu autora

včetně pitvy

žulový aston 16.4.2007 10:25

Re: Re: Ha ha ha,

Pan prezident Klaus kdysi prohlásil, že samozřejmě ti neschopní lékaři se mít dobře nebudou. Tak se s tím nechlubte.

janoryna 16.4.2007 10:14

Re: Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

a staré selské(pravicov): dědeček, babička, ujídají chlebíčka.

katango 16.4.2007 10:10

Re: Ha ha ha,

Jsem soukromý lékař v nelukrativním oboru a jezdím MHD.

kdosi 16.4.2007 10:07

Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

tak tak - důchodce hubit! I pro návštěvu u doktora by mělo platit "třikrát a dost" - je to tak správně, že? Ó vy věčně mladí, zdraví, krásní a úspěšní - vám přece patří svět!

Fantom 16.4.2007 10:02

Ha ha ha,

už vidím, jak lékař za větší příjem kupuje lepší vybavení ordinace a zajistí si studijní pobyty!! Tady je někdo blb jak anděl!! Lékaři už nebudou jezdit obyčejnými mercedesy a bydlet v běžném domě, ale budou mít džípy a vily!!! Na to přispějeme, ne na kvalitu léčby, vážení přítomní!! Lékařům nestačí fiktivní falešné výkony, ale ještě musíme platit přímo!!! Reforma zdravotnictví by byla v jediném: zbavit plášťů ty lékaře, kteří vykazují 50 hodin práce denně. A bylo by peněz jako šlupek. A poměr mezi lékaři a šarlatány ba se otočil.

baltazar 16.4.2007 9:56

Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana! / porovnání počtu pacientů ve Švýcarsku

Možná proto, že se přepočítávaj kursem koruny ke švýcarskýmu franku ?8-o

Lizí 16.4.2007 9:50

Re: Re: Re: Re: Nejen podle návrhu autora

To lze rozeznat a ti třetí, zodpovědní, by měli spíše být zvýhodněni za to, že neustále neotravují, ale jsou soudní. A ne je trestat, aby pořád a všude platili.  A vydělají na tom zase jen ti lemplové, lenoši, případně lumpové, kteří vás srazí autem nebo zmlátí na ulici a vy si to budete muset všechno zaplatit, protože stát sice nezapomněl na to, že by to měl zaplatit viník, ale už neřekl, kdo ho k tomu donutí. To se s takovými lumpy budeme soudit sami? A vždycky se najde advokát, který se za ně bude bít jako lev! Tak to je předem jasné, že z toho jako vždy vyjdou bez problémů...

Lizí 16.4.2007 9:42

Re: Re: vzdělání a výše platu

Na to není třeba chodit tak daleko. Stačí podívat se kolem sebe, kdo má největší majetek a kde se nejvíc vydělává... Poctivou prací a studiem určitě ne. tedy spíše jen málokdy :-)

Lizí 16.4.2007 9:40

Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

Problém dělají nemakačenkové, kteří jsou neustále na nemocenské a důchodci, kteří chodí k doktorovi jako do kavárny. Normíální člověk pořád nemarodí, protože by přišel o práci a pokud jde o děti, tak s těmi se taky chodí k doktorovi, když jsou nemocné, a to ony bohužel bývají často. Schválně to nedělají a rodiče tam s nimi zbytečně nechodí, protože hrozí nákaza, pak paragraf a když jich je mnoho, opět ztráta zaměstnání. Takže jaký problém? Ztráty zaměstnání se nebojí opět nemakačenko a důchodce, který má své jisté. Já mám malé dítě, silného alergika, ale k doktorovi s ním chodím, jen když je to nutné, jako oslabené dítě může snadno něco chytit. A jeho zdravotní péče může být klidně hrazena z mého pojištění, ján nebyla na neschopence 15 let, nic bych totiž nedostala, jsem osvč... P.S.: A přídavky na dítě dostáváme minimální, takže stát opravdu moc nestojíme. Proto nechápu, proč máme platit jako ti, kteří jsou u doktora pečení vaření.

Josef 16.4.2007 9:39

Re: Re: Re: mnoho to nestojí

Sohlasím s myšlenkou až na ten poslední odstavec.Něco takového by mohlo platit po uskutečnění důchodové reformy,která je v nedohlednu a po stanovení naprosto exatně pojmenovaných práv a povinností jak nájemníků tak majitelů domů.Znám majitele,který má příjem z nemovitosti cca 150 tisíc ročně,ale loni na př.měnil okna v celém baráku,takže čistý zisk byl -35 tisíc,letos už má dva požadavky na výměnu plynového kotle,bratru za 60 tisíc a to ještě není konec dubna..

Rudla 16.4.2007 9:23

Re: Re: Nejen podle návrhu autora

Proč bych měl u Vás platit poplatek za léky a vyšetření , když stačí kliknout. Ani nevím proč jsem platil 44   let  zdravotní pojištění a teď z důchodu ho platit znovu

Lída 16.4.2007 9:19

Re: Re: Re: Pacient má radit lékaři

Pardon, nevšimla jsem si, že už jsem to jednou poslala.