16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 16.4.2007 0:39

Domácí léčba bez neschopenky?

Zaměstnanec nemůže jen tak zůstat doma a léčit se. Bude muset zajit za lékařem přinejmenším pro neschopenku, aniž si nechá předepsat léky, a tak si zaplatí  povolení léčit se doma. Kde jsou ty časy z počátku let devadesátých, kdy se hlásalo, že zaměstnavatel vy vyspělých zemích poskytuje zaměstnanci pár dnů placeného volna ročně na léčení krátkodobých nemoci.

hláska 16.4.2007 2:07

Re: Domácí léčba bez neschopenky?

No a ještě není jasné, jestli nebude platit znova při kontrole a znova při ukončení neschopenky! -Ono se to už nelíbí ani řadě doktorů!

cdnfarmer 16.4.2007 2:55

Re: Domácí léčba bez neschopenky?

TAk teda nevim. Muzete mi nekdo rici co to neschopenka je? Kde jinde ve svete neco takoveho existuje? V jakem state napise lekar na recept Aspirin nebo jiny lek ktery se kurna da koupit volne v lekarne?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.4.2007 4:01

Re: Domácí léčba bez neschopenky?

Drahy IS, znam mnoho malych a strednich podnikatelu, kteri svym zamestnancum umoznuji cerpani neplaceneho volna na kratke nemoci. Vetsinou maximalne 10-15 dnu za rok jim umozni zustat doma na zaklade pouheho telefonickeho oznameni, ze jsou nemocni. Neplati jim mzdu, ale take jim to nepocita za neomluvenou absenci. Samozrejme, ve velkych podnicich tomuze a asi bude problem, tak holt se pujde k dochtorovi, ale mensi firmy s s tim poradi uz dnes.

AndyO 16.4.2007 6:05

Re: Re: Domácí léčba bez neschopenky?

kolektiv IS ví prd, koneckonců větší podniky mívají svého smluvního  závodního lékaře a menší podniky se se zaměstnancem vždycky domluví. Nemluvě o tom, že řeč je o padesátikorunách. Pokud někdo neleze k doktorovi vždycky, když se přežere nebo si zapomene vzít na podzimní hrabání listí na zahrádce čepici, tak to nikoho nezruinuje.