20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 16.4.2007 8:43

Situace nemá řešení,jen nasere občana!

Nic není zadarmo,všechno má nějakou cenu.Máme zdravotní pojišťovny,které nejsou pojišťovnami ale inkasními středisky,které lze nahradit jedním úřadem.Posavili jsme jim za naše prachy úřady až paláce a mám dojem,že tyto instituce mají být hlavním nositelem reforem a ne politické strany.Levice říká,vše zadarmo a my platíme jak mourovatí.Pravice říká všechno budete platit,když již všechno platíme přímo nebo pomocí daní které nacpeme do státního rozpočtu.Takže zrušit všechny zdravotní pojišťovny nebo jim vrátit to poslání proč byly zřízeny.Problém nedělají plátci zdravotního pojištění ale ti pojištěnci,za které platí stát a to děti a důchodci.Když je stát lakomec,nejsou prachy ani v systému.Takže pojištění a připojištění,rozhodující slovo mají mít pojišťovny kterým cpeme prachy a ne politikové.Ti naši reformátoři z prava i leva tady nebudou ale my co jednou budeme lékaře potřebovat tady pořád budeme.Možná.:-D

cestovatel 16.4.2007 9:14

Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana! / porovnání počtu pacientů ve Švýcarsku

Bylo by dobře porovnat počty pacientů na jednoho (přepočteného) lékaře v ČR a ve Švýcarsku. Již dříve uváděl český tisk, že je u nás na jednoho lékaře jenom něco více než polovina pacientů, kteří připadají na jednoho lékaře ve Švýcarsku,zde necelých pět set pacientů.Jaká je skutečnost?.

baltazar 16.4.2007 9:56

Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana! / porovnání počtu pacientů ve Švýcarsku

Možná proto, že se přepočítávaj kursem koruny ke švýcarskýmu franku ?8-o

Lizí 16.4.2007 9:40

Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

Problém dělají nemakačenkové, kteří jsou neustále na nemocenské a důchodci, kteří chodí k doktorovi jako do kavárny. Normíální člověk pořád nemarodí, protože by přišel o práci a pokud jde o děti, tak s těmi se taky chodí k doktorovi, když jsou nemocné, a to ony bohužel bývají často. Schválně to nedělají a rodiče tam s nimi zbytečně nechodí, protože hrozí nákaza, pak paragraf a když jich je mnoho, opět ztráta zaměstnání. Takže jaký problém? Ztráty zaměstnání se nebojí opět nemakačenko a důchodce, který má své jisté. Já mám malé dítě, silného alergika, ale k doktorovi s ním chodím, jen když je to nutné, jako oslabené dítě může snadno něco chytit. A jeho zdravotní péče může být klidně hrazena z mého pojištění, ján nebyla na neschopence 15 let, nic bych totiž nedostala, jsem osvč... P.S.: A přídavky na dítě dostáváme minimální, takže stát opravdu moc nestojíme. Proto nechápu, proč máme platit jako ti, kteří jsou u doktora pečení vaření.

kdosi 16.4.2007 10:07

Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

tak tak - důchodce hubit! I pro návštěvu u doktora by mělo platit "třikrát a dost" - je to tak správně, že? Ó vy věčně mladí, zdraví, krásní a úspěšní - vám přece patří svět!

janoryna 16.4.2007 10:14

Re: Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

a staré selské(pravicov): dědeček, babička, ujídají chlebíčka.

pavel 22.4.2007 19:05

Re: Re: Situace nemá řešení,jen nasere občana!

Co to pořád všichni blábolíte o důchodcích.jJSEM INVALIDNÍ DŮCHODCE PŘEs DESET LET A K LÉKAŘI CHODÍM ČTYŘIKRÁT DO ROKA.DVAKRÁT KE SPECIALISTOVI A DVAKRÁT KE SVÉMU PRAKTICKÉMU LÉKAŘI ABYCH MU ODEVZDAL VÝSLEDKY VYŠETŘENÍ OD SPECIALISTY.JINAK JDU K LÉKAŘI JEN KDYŽ MI DOJDOU PRÁŠKY.a ve vyjimečných případech jen když se mi zhorší zdravotní stav související s mým dlouhodobým onemocněním.Raděli bych ty slepice byl mladý a zdravý abych k tomu lékaři nemusel chodit vůbec a radeji bych pracoval tak jako před nemocí ato třicet let bez maroděnípokud napadáš důchodce starobní,kteří si důchd tak potom je to st vým rozumem,mrálkou a inteligencí na pováženou.ahoj člověče.

Pavla B. 16.4.2007 10:36

to: kdosi a janoryna

Senioři spotřebovávají 85 % financí ve zdravotnictví, tak nebečte.

kdosi 16.4.2007 10:47

Re: to: kdosi a janoryna

nebečím, navrhuju řešení, které se tu mnohým jistě bude líbit. Vy jste taky věčně mladá, krásná, zdravá a úspěšná? Co navrhujete vy?

Pavla B. 16.4.2007 11:07

Re: Re: to: kdosi a janoryna

Nějak tu nenacházím Váš návrh řešení.... Podle mého názoru by mělo povinné zdravotní pojištění pokrývat především náklady na prevenci (očkování, preventivní prohlídky) a na nezaviněná těžká onemocnění. Ostatní by si pacienti buďto platili ze svého anebo měli možnost komerčního připojištění.

Právě proto že nebudu věčně mladá a zdravá bych byla ráda, kdyby se všechny prostředky ve zdravotnictví nevyplýtvaly na psychoterapii důchodců u obvoďáka.

kdosi 16.4.2007 11:31

Re: Re: Re: to: kdosi a janoryna

no a právě proto navrhuji hubení neukázněných důchodců po třetí návštěvě - čtvrtá je už nepochybně zbytečná, důchodce si přece může zajít do knihovny a tam se snadno dovzdělat na lékaře, jak navrhujete výše.

Pavla B. 16.4.2007 11:52

Re: Re: Re: Re: to: kdosi a janoryna

Jestli jste líný se zajímat o své vlastní zdraví a myslíte si, že za něj odpovídá někdo jiný, tak Vám nezbývá než zbytečně platit a být ukřivděný - třeba Vám to tak bude vyhovovat.

kdosi 16.4.2007 12:03

Re: Re: Re: Re: Re: to: kdosi a janoryna

no dobře, když jste najela na tenhle tón, najedu na stejný: zatím jste tu předvedla jen přemoudřelé žvanění, nic víc. Jestli vám nedošlo, že moje průpovídky o hubení důchodců jsou ironickou reakcí na vaše řeči o 85% nákladů na tuto skupinu pacientů, pak nezbývá, než vás nechat vašim moudrům. Nejspíš brzy přijdete na to, že senioři si svůj věk stejně zavinili tim, že nepečovali včas o své zdraví.

Mimochodem, vzhledem k tomu, že naše zdravotnictví zatím téměř nepotřebuji, neplatím zbytečně a necítím se nijak ukřivděná.

Pavla B. 16.4.2007 12:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: to: kdosi a janoryna

Že jde o ironii jsem pochopila a je to ironie hodně hloupá, proto na ni nereaguji. Žádnou ironií nezměníte prostý fakt, že víc peněz naše zdravotnictví nemá, i kdyby se určité skupiny lidí domáhaly svých více či méně oprávněných nároků jakkoliv.

katango 16.4.2007 11:58

Re: Re: Re: to: kdosi a janoryna

Rozhodně by vyšlo laciněji jednou za čas jim zaplatit kafe a dortík v kavárně a ne,aby si chodili povídat k doktorovi.Krom toho psychoterapie - pokud je to psychoterapie a ne jen pokecání - se v západních zemích ze zdravotního pojištění neplatí,pojišťovny jenom něco přispějí.

JC 16.4.2007 7:38

To je slovo do pranice, AndyO!!!

"Co vy na můj návrh, aby na důchod měl nárok jen ten, kdo nemá žádné příjmy, například z pronájmu nemovitostí, z vlastní výdělečné činnosti či z kapitálových příjmů ? "

Výborně, podle Vás by tedy měl být potrestán každý, kdo pracoval a přispíval na sociální účely 45 let, pak dostal 8 tis. důchod a k tomu si trochu přivydělává? Hm, a co takhle policajti nebo vojáci z povolání? Těm na větší částku vzniká nárok už za 15 let! A sportovci-olympionici by měli dostávat dokonce 20 tis./měs!! Co takhle lidi, kteří nepřispěli do sociálního systému nikdy ani korunou, neboť nikdy v životě nepracovali, ev.  se přistěhovali z ciziny k příbuzným kvůli zdejším vysokým dávkám a díky četnému potomstvu inkasují v úhrnu přes 30 tis. měsíčně? Podotýkám, že na ruku. Tj. v hrubém by si na stejnou částku museli vydělávat cca 50 tis. Což je těžko dosažitelné u lidí s dokončenými 6 třídami ZŠ!!

MUDr Jiří Kilian 16.4.2007 7:40

Re: To je slovo do pranice, AndyO!!!

:-))) nesrovnávejte dosažené vzdělání s výší platu - což nevíte, že úměra je v tomto ohledu nepřímá ? :-)))

Ladislav N. 16.4.2007 8:01

Re: vzdělání a výše platu

Nepřímá úměra mezi vzděláním a výší platu? A to jste vyzkoumal na Kubě? ;-P

MUDr Jiří Kilian 16.4.2007 8:05

Re: Re: vzdělání a výše platu

:-)))jo, tam je to podobné :.-))))))

Lizí 16.4.2007 9:42

Re: Re: vzdělání a výše platu

Na to není třeba chodit tak daleko. Stačí podívat se kolem sebe, kdo má největší majetek a kde se nejvíc vydělává... Poctivou prací a studiem určitě ne. tedy spíše jen málokdy :-)

AndyO 16.4.2007 8:17

Re: Proč se chcete prát, JC ?

no, můj koncept  sociálního pojištění počítá se sociálním aspektem celé problematiky, tedy, ten, kdo je ne vlastní vinou sociálně znevýhodněn by měl být svými spoluobčany podporován. Ostatní si můžou pomoci sami nebo s pomocí vlastní rodiny, kterou se alespoň budou snažit držet stmelenou a nebudou se k ní chovat jako nezodpovědní pitomci, rozvádět se kvůli každé blbosti a být hnusní na vlastní děti. Přispívání na sociální účely plní svůj účel v případě, že je to příspěvek na SOCIÁLNÍ ÚČELY  a ne varianta spoření na stáří, ovšem s dotacemi těch více vydělávajících, byť zcela cizích lidí.  Naprosto zcestná myšlenka, že bába s třemi domy na Václaváku bere státní důchod mi je opravdu protivná.

O vojácích z povolání a policajtech a jejich výsluhovými důchody ani nemluvte- to je neuvěřitelná hovadina a v dnešní době, kdy obě kategorie normálně vydělávají své peníze nemá vůbec žádné opodstatnění, nejsou to Tři veteráni.

JC 16.4.2007 8:33

Re: Re: prát se chci a musím

jestli ta bába na Václaváku se 3 domy pracovala 45 let, tak si důchod zaslouží jako každý jiný starodůchodce. Přičinila se, neválela si šunky, tak holt něco má. Proč trestat lidi, kteří se neválejí ani v důchodu - třeba proto, že se chtějí podívat k moři nebo trochu pomoci dětem, které mají problémy finančně utáhnout rodinu. Nezáviďte starým lidem těch tvrdě zasloužených pár pětek, přispívali i na Vaše studium. Bylo by spíš třeba podívat se na ty mraky vypasených přijímačů dávek, kterým "invalidní" důchod vůbec nebrání třeba v provozování pasáctví (samozřejmě nezdaněného) a každodenní docházce do heren s automaty.

Sorry, končím povídání, musím za prací - tentokrát mimo. Takže se kouknu večer.   

AndyO 16.4.2007 8:43

Re: Re: Re: prát se chci a musím

není to o závisti. Nazvěte důchodové pojištění normálním spořením se solidárním prvkem bez ohledu na sociální aspekt , s nedobrovolnými přispěvateli a s výraznou intervencí státu a pak se nemontujte do přijímačů dávek nebo si uvědomte, že slovo "sociální" má svůj jasně daný význam. Kecy o závisti atd. si nechte na aktív.

MUDr Jiří Kilian 16.4.2007 8:33

Re: Re: Proč se chcete prát, JC ?

Solidarita souvisí se subsidiaritou. Princip subsidiarity, jeden z pilířů křesťanského sociálního učení, znamená, že každý stupeň v hierarchii společenského uspořádání  od jednotlivce ke společenství má jednat samostatně a odpovědně na svém rozhodovacím stupni, jak je to jen možné a dovolávat se pomoci vyššího stupně jen v případě, že na řešení situace již jeho vlastní síly nestačí. Teprve pak je na místě solidarita, coby morální závazek pomoci těm, kdo pomoc doopravdy potřebují.

Subsidiarita v politice je princip, podle něhož rozhodnutí a zodpovědnost musí být na tom stupni politického systému, který je nejbližší občanům. Jakmile se od počátku ujímá

stát zastoupení občana ve věci jeho rozhodování o solidárních přístupech,  ruší tím sám

smysl solidarity i subsidiarity a nahrazuje ho organisovaným násilím.

Netřeba 16.4.2007 6:36

Nejen podle návrhu autora

řadu banálních onemocnění lze zvládnout v prvních dnech domácí samoléčbou, ale jistě by nebylo na škodu několik semestrů medicíny zvládnout samostudiem.

loula 16.4.2007 7:21

Re: Nejen podle návrhu autora

Jistě, a proč nejít ještě dál. Kdysi jsem četl o operaci slepáku, který si lékař v Antarktidě proved sám na sobě - s asistencí polárníků - nelékařů a s pomocí zrcadla. Tudy vede cesta, každý sám sobě lékařem, porodníkém, operatérem - prostě udělej si sám. Jen nevím, jak se neboštíci budou sami zahrabávat, ale i to se časem podá.

MUDr Jiří Kilian 16.4.2007 7:24

Re: Nejen podle návrhu autora

:-)) ale dnes máte internet, kliknete na heslo a hnedle máte návod, objednáte léky.....

Rudla 16.4.2007 9:23

Re: Re: Nejen podle návrhu autora

Proč bych měl u Vás platit poplatek za léky a vyšetření , když stačí kliknout. Ani nevím proč jsem platil 44   let  zdravotní pojištění a teď z důchodu ho platit znovu

MUDr Jiří Kilian 16.4.2007 11:52

Re: Re: Re: Nejen podle návrhu autora

ale to jste nepochopil ironii v mé reakci na příspěvek....

žulový aston 16.4.2007 10:26

Re: Re: Nejen podle návrhu autora

včetně pitvy