5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
buj 18.5.2006 9:34

Re: lékařům se žije špatně

Pajdo, ty jseš zrovna ten vzorek populace na který Paroubek a Drath sází! Závist, závist a lhaní.Měl (měla)by  sis uvědomit: nové baráky , nová auta-to mají jen doktoři?Vše do nákladů-od toho je snad berňák?Ať si udělá Sobotka pořádek! Cesty do zahraničí-to mně teda řekni kdo z normálních (obyčejných) lékařů se tam dostal? Ti dostanou tak reklamní tužku, nebo tričko.Měl by sis také uvědomit, že většina lékařů má taky manžele VŠ. A ti možná (určitě)vydělají víc než lékař. Kdepak jsi vzal  ta násobky 3x a 5x. Vyčuranost a chamtivost lékařů je úplně stejná jako další populace. A pořád lepší chatrá, než blbá a závistivá a neořemýšlející kurva.

buj 18.5.2006 9:37

Re: Re: lékařům se žije špatně

Pardon: A pořád lepší chytrá, než blbá a závistivá a nepřemýšlející kurva.

rv 18.5.2006 9:35

Re: lékařům se žije špatně

Srovnejte si lékaře a třeba pekaře.

1. Oba poskytují životně důležité služby, bez nichž bychom více trpěli a dříve zemřeli.

2. Do poskytování zdravotních služeb se velmi plete stát, v poskytování pekařských služeb panuje značná konkurence.

Výsledek: Závidíte lékařům a ne pekařům.

Jste-li pekařem, požadujte stejnou regulaci i pro pekaře - občané si budou povinně platit pekařské pojištění a budou mít nárok na bezplatný odběr pekařských výrobků dle jejich potřeby. O dané potřebě budou rozhodovat pekaři povinně organizováni v Pekařském Odborovém Svazu. O cenách rozhodne Pekařský Odborový Svaz a Ministerstvo Pekařství.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 9:48

Re: Re: lékařům se žije špatně

Ještě byste mohl napsat, že když lidé sní moc rohlíků, je to vina pekařů :-)))

Veteran 18.5.2006 10:17

Re: lékařům se žije špatně

Jenže vyspělé země jsme v rozkrádání už daleko předběhly. I na tom "našem nedostižném vzoru - Slovensku" odmítají privatizaci nemocnic! Privátním lékařům i lékárníkům o zubařích nemluvě ani do toho v podstatě nemají co mluvit. Tím podivnější je "předvolební proODeSácké vypnutí jmenovaných. Je pravdou, že všichni mají málo, ale lékaři a lékárníci rozhodně nejsou ti, co si mohou stěžovat na materiální podmínky. 

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 11:14

Re: Re: lékařům se žije špatně

Stěžovat si mohou, k tomu svoboda slova slouží.  A myslím si, že i mají na co. Problém je v tom, že si stěžují na něco jiného a chtějí dosáhnout něčeho jiného, že co vyslovují. Zvláště pikantní mi přejde žádat odvolání ministra 3 dny před volbami. O schlzce s premiérem ani nemluvě - asi jen tak, na rozloučenou :-)))

Mgr.Jiří Procházka 18.5.2006 14:16

Re: Re: Re: lékařům se žije špatně

To, jak jistě víte, žádají už od ledna.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 15:28

Re: Re: Re: Re: lékařům se žije špatně

nevím to jistě, ale cosi jsem četl v únoru myslím. Nicméně to by nebylo až tak o věci. Od věci mi to přijde tři dny před volbami :-)))

Veteran 18.5.2006 10:21

Re: lékařům se žije špatně

Pajda má svatou pravdu. Znám lékaře, který pracuje 3 dny (a to ne od rána do večera!) v týdnu a přesto je každou zimu 14 dní v Alpách a v létě v Karibiku či Thajsku. Kdyby to byl super doktor tak mu to přeji ale tohle je sprostý vyčuránek, který nejvíc řve, že by si lidi měli připlácet, jízdy sanitkou platit a platit za stravu v nemocnici (s tím jediným s ním souhlasím). Ale kdo nejvíc řve, tomu je třeba ubrat!!! 

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 11:00

Re: Re: lékařům se žije špatně

A proč tedy k němu ti lidé chodí ?

Mahas 18.5.2006 11:09

Re: Re: lékařům se žije špatně

NO vidis a ja jsem doktor co dela 5 dni v tydnu plus prisluzby, je mi 34 let ( atestaci mam, praxe 7 let ) , jsem zamestnanec, mam 10 let stare auto a bydlim na ubytovne... Beru presne nominalni prumer v tomto state a jeste mi za to spousta lidi nadava... protoze lekari se maji jako prasata v zite , ne ? Zamestnanci, teda vetsina rozhodne ne...

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 11:16

Re: Re: Re: lékařům se žije špatně

A teď byste měl ještě sdělit, jak berete úplatky a kolikrát jste byl na ledovci a na Hawai,  jak chcete vrátit lidu, co do Vás vložil za náklady na Vaše studia, jestli se dál vzděláváte a zda máte všechny správné zevní znaky a ............. žejo.

Mahas 18.5.2006 15:20

Re: Re: Re: Re: lékařům se žije špatně

úplatky ? Nedejte se vysmat :-D, ale jako vtip dobry... Hawai ani lyze nejsou a nebudou, nejriv je treba usetrit na slusne auto . Ale lidicky neuveri... proste nechteji... je to takhle pohodlnejsi... ano jsou lekari, co maji vily, super auta... jsou to prevazne lidi ve vedoucich postech nebo privatni... doktori v nemocnicich si zdaleka tak dobre neziji...

Stín 18.5.2006 11:12

Re: Re: lékařům se žije špatně

NO tak proč jste se nestal taky lékařem. Vždyt natom nic není, ne? Nebo proč vaše děti nestudují medicínu, když je to tak skvěle placená práce?

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 11:17

Re: Re: Re: lékařům se žije špatně

Asi se mu nechce na Hawai.

Saša 18.5.2006 8:43

Prvními výdobytky poslední revoluce bylo v roce 1990 zavedení

svobodné volby lékaře a svobodné volby základní školy.

Svobodná volba je ale podmíněna konkurencí.

Konkurence je možná jen v pluralitě vlastnictví a forem a ve svobodném tržním prostředí.

Svobodné tržní prostředí vytváří tlak, jemuž neschopní a/nebo líní podléhají a poté volí socdemáky nebo komunisty nebo jinou odrůdu marxistů.

pavel 99 18.5.2006 8:48

Re: Prvními výdobytky poslední revoluce bylo v roce 1990 zavedení

Stručné, jasné a výstižné. Ostatně proto se (zatím nesměle) opět objevují termíny jako "spádový lékař", "spádová nemocnice" atp.

Antonín Hrbek 18.5.2006 9:07

Re: Prvními výdobytky poslední revoluce bylo v roce 1990 zavedení

Takže všechny základní školy musí být co nejdříve zprivatizovány. Hurááá!!

Jinak obecná téze, že svobodná volba je podmíněna konkurencí v pluralitě vlastnictví a forem a ve svobodném tržním prostředí je nesmysl. Manželka si Vás vybrala jak?

pavel 99 18.5.2006 9:12

Re: Re: Prvními výdobytky poslední revoluce bylo v roce 1990 zavedení

Koukám, že čtení a chápání nebylo dopřáno každému. Když se napíše, že "...konkurence je možná v pluralitě vlastnictví..." tak z toho plyne "..všechno zprivatizovat...."? A jinak dobrý?

Antonín Hrbek 18.5.2006 9:45

Re: Re: Re: Prvními výdobytky poslední revoluce bylo v roce 1990 zavedení

Patrně Vás ve škole učili číst globálně. Vynechal jste podstatné slůvko "jen", což v logice znamená tehdy a jen tehdy když....

Nebo spolu s marxisty zastáváte názor, že pluralita vlastnictví je i tehdy když je např. všechno zestátněno a byl ponechán jeden živnostník. Pokud o tom nevíte, tak i za komunismu existovaly soukromé lékařské praxe. Takže podle Vás jste měl plnou svobodu výběru.

pavel 99 18.5.2006 19:23

Re: Re: Re: Re: Prvními výdobytky poslední revoluce bylo v roce 1990 zavedení

technická poznámka - JEN (jen tehdy) je podmínkou nutnou, nikoli postačující. Tu značí "právě  tehdy když..."

VladaPing 18.5.2006 10:58

Re: Re: Manželka si Vás vybrala jak?

Antoníne Hrbku, Sašova manželka provděpodobně dostala poukaz nebo umístěnku do Sašovy postele od uličního výboru, že?

Antonín Hrbek 18.5.2006 12:30

Re: Re: Re: Manželka si Vás vybrala jak?

Vážený příteli, patrně měla možnost svobodné volby bez podmínek, které Saša považuje pro svobodnou volbu za nezbytné. V klasické logice stačí jeden negativní případ k vyvrácenosti obecné platnosti téze.

Saša 18.5.2006 14:54

Nejste opilý?

Co to blábolíte za nesmysly?

Když budou všechna zdravotnictví státní, nemám žádnou možnost volby. Stát vytvoří obvody, protože nemůže dopustit, aby někteří jím zaměstnávaní lékaři byli přetíženi a jiní neměli do čeho píchnout. Stejně tak budou-li všechny školy státní, vytvoří stát obvody a přesun dítěte z jedné školy kvůli nějaké pitomé učitelce bude stejně šílené běhání po známostech a papaláších jako za komunistů. Vždyť to všichni pamatujeme. Stejně by to dopadlo i v případě, kdy by si stát vyhradil dávat souhlas s výběrem partnera. Nebo si snad myslíte, že v Pol-potově Kampučii nebo Maově Číně či Kim-Ir-senově Koreji byla svobodná volba životního partnera?

Svobodý výběr je možný jedině tam, kde je více nabízejících. Když je na vsi jediná hospoda, nemůže si nikdo svobodně vybrat, do jaké půjde.

VH 18.5.2006 8:21

Rath

je pro společnost a nejen zdravotnickou, nebezpečná osoba. Takového člověka bych nenechal řídit ani koloběžku, natož ministerstvo. Ale voličům ČSSD jako event. budoucí ministr zdravotnictví v nové vládě zřejmě vyhovuje. Socialistické zdravotnictví, náš cíl, to je myšlenka voličů ČSSD. Za nic nemusím být zodpovědný, on se stát postará-hurá.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 9:30

Re: Rath

Pokud je v čele státu nebezpečná osoba, pak je to především vina státu a společnosti, která si taklový stát zvolila. Není to vina té osoby, že se dostala na tokové místo.

VH 18.5.2006 9:36

Re: Re: Rath

Souhlasím, předpokládám, že nejste volič ČSSD

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 9:40

Re: Re: Re: Rath

Nemám letos koho volit. Dosud jsem volil ODS, tentokrát mne nepřesvědčila, že dokáže naplnit to, co proklamuje. Abych to vyřešil, budu volit podle toho, jak si přeje můj syn,, který ještě volit nemůže.

Pravici nejvíce uškodí pýcha, domýšlivost spoená s diletantstvím a šlendriánem. A kdo to podporuje, ten jí škodí také.  Tleskáním špatnostem se ničeho než špatností nedocílí, házet kameny po lucernách ale také neznamená konání něčeho užitečného.

buj 18.5.2006 9:41

Re: Re: Rath

Nejhorší je, že ty 2 soudruhy tam nikdo nezvolil. Ti-oba-tam byli dosazeni stranou, která nadělala průsery, a za odměnu si tam mohla dát koho chtěla.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 9:43

Re: Re: Re: Rath

Něco na tom je. Nicméně : Strana, která vyhrála volby, nemá za povinnost jmenovat na čelná místa ty, kteří byli na kandidátce. Ti jsou oprávněn zaujmout míst v zákonodárném sboru a mohou být nahrazeni jen dalšími kandidáty. Kdežto ve výkonné a soudní moci není takové pravidlo, že na čelná místa v nich mohou být jen ti, kteří byli na kandidátce, ba ani že tam mohou být jen členové nějaké strany.