12.6.2024 | Svátek má Antonie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Evropan (original) 18.5.2006 17:39

Re: Re: Re: Proboha, co tu řešíte?

Myslim, ze IMHO precenujete vliv genetiky.

Rpuť 18.5.2006 19:32

Evropane, koukám, že vy jste ten srandista, co chce umřít úplně zdravej.

Tak já se příjdu voptat na krchov:))))

Evropan (original) 18.5.2006 20:03

Re: Evropane, koukám, že vy jste ten srandista, co chce umřít úplně zdravej.

Proc se trapit kdyz to nemusi bejt :-)

Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 16:31

Jedna vec

mi hodne u nas chybi, zaloby za malpractice. To by - mozna - pomohlo k vybudovani duvery pacientu k doktorum. A zaroven by to byl argument pro doktorsky stav ohledne zvysovani kvality sve prace.

AeroKarel 18.5.2006 17:51

Re: Jedna vec

Spíš zvyšování ceny z důvodu nutnosti dobrého právníka a pojistky .......

franta 18.5.2006 15:53

Oni ti ódeesáci se vždycky nakonec odkopou

Myslím, že jádro pudla v článku pana poslance, aniž by to on sám chtěl, je ve větě: "V některých lokalitách se například neuživí komerční nemocnice a mezeru nabídky proto musí vyrovnávat nemocnice neziskové." Jinými slovy: Tam kde to vynáší, tam nám to nechte, a zbytek si klidně v neziskovkách dotujte. 

J. T. 18.5.2006 16:05

Re: Oni ti ódeesáci se vždycky nakonec odkopou

Člověk se skoro diví, na co ten komunismus vlastně dojel, když je tak hezky teoreticky vymyšlený a každý český franta to má v hlavě jasně srovnané.

Vlad 18.5.2006 15:50

Zprivatizovat!

Jo a taky bych zprivatizoval Pražský hrad a ten kostel, co tam stojí. A Radnici. A vládu. A Padlament - všecko zprivatizírovať! Po staru se žít nedá!

A lékařskou komoru. Soukromník by ji mohl pronajímat státu třeba na uložení nářadí pro veřejně prospěšné práce. :-)

mira.le 18.5.2006 19:01

Re: Zprivatizovat!

A co takhle zprivatizovat Klase,ko by potom bylo točo.

milan007 18.5.2006 15:40

nemáte to popletené

Mulroney je z ODS ?? Sociální demokraté nekradou?? Zatím od předsednictva vlády (5 českých na stole), min. zemědělství, stranická buňka na min. dopravy atd. Kde berete jistotu, že když jim necháte protékat 200mld. skrz prsty, že si nepřikradou ?? Kde berete jistotu , že o vše se nejlépe postará stát ??

Doktor 18.5.2006 15:10

Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

A vesele se tu papouškují výkřiky Rathových odpůrců.

Historicky. Počátkem 90 let fungovaly nemocnice jako otrokářská centra. Nemocniční lékaři byli velmi mizerně placení, pracovali ohromné množství přesčasů, neměli prakticky žádnou možnost si přesčasovou práci regulovat. tehdejší vedení ČLK v tomto směru neudělalo vůbec nic, naopak všechny jeho kroky směřovaly proti zájmu lékařů. V této situaci vznikl LOK - odborová organizace. (Dr. Rath se tehdy dal slyšet, že není žádným velkým příznivcem odborů, ale jiná forma nebyla možná). Když se v r. 1998 volil nový prezident ČLK, kandodoval překvapivě dr. Rath proti favoritovi který měl nahradit doc. Svobodu a pokračovat v jeho stylu vedení. A kupodivu dr. Rath vyhrál. V té chvíli přestal být pro bývalé vedení komory obtížným hmyzem, ale stal se nepřítelem číslo 1. Lidé jako doc. Svoboda či dr. Jelínek mu nikdy nezapomenou, že si tehdy utržili ostudu. Za vedení dr. Ratha se komora zasadila za velmi výrazné zlepšení pracovních podmínek lékařů.

Útoky na dr. Ratha nejsou záležitostí čistě odbornou, ale bohužel povětšině osobní.

Dr. Rathovi a dr. Kubkovi se vytýká, že zastupují pouze zájmy nemocnicčních lékařů. V případě dr. Kubka je toto neuvěřitelný nesmysl. On sám připustil, že po nástupu do funkce věnuje svoji činnost prakticky pouze řešení problémů ambulantních lékařů. A tomu tak skutečně je. Ale někteří představitelé různých profesních sdružení (např. právě dr. Jelínek, nebo dr. Havrda) se vůbec netají tím, že nemocniční lékaři jsou pro ně méněcenné bytosti, kteří jsou dobří tak k tomu, aby se postarali o pacienty o které se tito superspecialisté již nechtějí starat (z důvodů ekonomických, nebo proto, že jsou již moc nemocní). Ale právo spolurozhodovat o problematice lékařského stavu jim vehementě upírají.

Evropan (original) 18.5.2006 15:20

Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Ale tohle si pane Doktore musite vyridit mezi sebou, obyvatelstvu je to vcelku jedno, chce spickovou peci a na tu v tomto systemu na ni NENI a je jen otazku casu kdy se ten system zhrouti a pak teprve bude veselo, chapete ten rozdil ?

gerontusinza 18.5.2006 15:55

Evropane, nemáš pravdu. Jak chceš potom rozeznat hajzla a"hajzla".Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Nadávají tak trochu obě strany. Ale ti kteří nemají rath Ratha nadávají o poznání hůře.  Na špičkovou péči samozřejmě je, jenže o té špičkové péči musí rozhodovat v zájmu pacienta doktor a ne sám pacient, který samozřejmě prd ví a chce být neustále ujišťován, že má to nejlepší. Podívej se kolem sebe na plovárně kolik lidí kolem tebe chodí  a v jiných podmínkách by nechodili ale max jezdili na vozíku. Sakra to vážně nechápete, že medicína je sice věda, ale má jako taková svá omezení? A třeba i individuelní dle pacienta, nikoli lékaře. Vy jste zažil doktora na vlastní kůži, který by vás záměrně špatně či liknavě léčil? Já ani jednou. A je mě přes 60.

Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 15:58

Re: Evropane, nemáš pravdu. Jak chceš potom rozeznat hajzla a"hajzla".Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Takhle pred 13 lety zemrel muj docela dobry kamarad. Bylo mi 18. Doktorka ho odmitla lecit.

Klára 18.5.2006 16:12

Re: Evropane, nemáš pravdu. Jak chceš potom rozeznat hajzla a"hajzla".Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Moje matka to zažila, můj synovec tak zemřel, doktorka mých dětí nebyla téměř nikdy schopna určit diagnozu jejich banálního onemocnění, většinou jsem jí musela napovědět. Tyto fatální chyby jsou navíc nepotrestatelné,neboť doktoři drží při sobě a vždy je třeba tzv.odborný posudek. A příspěvky toho doktora jsou opravdu otřesné, jen doufám, že fakt neléčí, ale pracuje někde ve skladu náhradních dílů.

Doktor 18.5.2006 17:07

Re: Re: Evropane, nemáš pravdu. Jak chceš potom rozeznat hajzla a"hajzla".Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Hrůzostrašné historky o tom, co všechno se stalo v nemocnicích tvoří zajímavou součást moderního folkloru.

Jistě se stávají pochybení a omyly, mezi lékaři je určité procento neschopných idiotů. Ale lidová fantazie je v tomto ohledu nepřekonatelná.

Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 17:38

Re: Re: Re: Evropane, nemáš pravdu. Jak chceš potom rozeznat hajzla a"hajzla".Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Takze smrt sveho kamarada ze skoly, kteremu doktorka diagnostikovala (od pohledu) vliv drog misto spravneho vazneho zanetu mozkovych blan, nejspis proto ze uz ji koncila facha... jsem si vymyslel.

Malý Aston 18.5.2006 16:00

Byli jsme před Rathem,budeme i když odejde

Snad mi někdo nechce namluvit,že jedině pan Rath,je ten nejlepší z nejlepších,který vyléčí naše nemocné zdravotnictví.Zatím napumpoval do systému naše daně,možná vzali i něco na dluh, a rozhádal celou lékařskou a zdravotnickou veřejnost.Po volbách končí,tak se nehádejte.Pokud by byl normální manažer,tak by kroky dělal postupně a racionálně.Sociální demokracie nechce 8 let říci občanům,že stát na stávající rozsah péče nemá  prachy. Tak tam před volbami strčili dalšího demagoga a jakékoliv názory lékařů,jsou používány za útoky osobní nebo řízené ODS. Občané,je potřeba se starat o sebe. Plaťte poctivě jako já zdravotní pojišťovně,a jedno jaké. Část svých příjmů odkládejte mimo dosah manželky,aby je Vám neutratila a střádejte ať máte na uplácení jak u zubaře,tak i v nemocnici. Zatím jiná možnost není.

Doktor 18.5.2006 16:07

Re: Byli jsme před Rathem,budeme i když odejde

Dělejte si to tak, pokud si to myslíte. Anebo choďte tam, kde vás dobře ošetří i bez úplatku. Pokud si myslíte, že taková zařízení v Čechách nejsou, tak sorry, jste asi beznadějný případ.

Ale připravte se na to, že v takovém zařízení se k vám budou chovat jako ke komukoliv. Tedy - výhod se vám nedostane. Jestli vám vadí i tohle, lečte se v privátních zařízeních - je jich docela dost.

Malý Aston 18.5.2006 16:56

Já jsem spokojen

Já jsem ve svých takřka 60 letech spokojený a nemám problémy.Lékařská péče je na vysoké úrovni a nesetkal jsem se nikdy s tím,že by jsem já,nebo členové mé rodiny včetně babičky,která má 82 let nebyl řádně ošetřen. Tady nejde o kvalitu péče,tady jde o to aby pacientům mohla být poskytnuta péče v rozsahu možností nemocnice i možností pacienta. Jako lékař musíte vědět o čem hovořím,jsou různé druhy léků,jsou různé úrovně pokojů v nemocnici  a některé to řeší nadstandartním příplatkem.Pokud nejsem chronický pacient a mohu ke svému lékaři zajít večer,nebo v sobotu nebo neděli,je to pro mne přínos a nečekám v čekárně.Babičce zásadně chodím pro léky do lékarny sám,aby nevěděla kolik doplácí.Tady nejde o úplatky,tady se jedná o odměnu za péči,kterou dostanu mimo pořadí.To znamená,že dosavadní systém je vyhovující a co potřebuji navíc,to si zaplatím.Proto šetřím,aby jsem měl zdroje,kterými si zaplatím péči,která je mi poskytována v čase,který je pro mne výhodný a například pokoj v nemocnici,kde jsem sám a ne s dalšími 10 pacienty.

Doktor 18.5.2006 17:10

Re: Já jsem spokojen

To o čem píšete je typická oblast kterou má řešit připojištění. Celkem přesně to co má v plánu provést - a teď se světe podrž - ČSSD.

John 18.5.2006 18:26

Re: Re: Já jsem spokojen

Doprkvančic, co sem stále motáte připojištění, když není definována standartní a nadstandartní péče. Vy to máte jako modlu, jenomže to připojištění musí být i na léčebné zákroky a ne jen na televizi na pokoji. To nemá s připojištěním nic společného. A jestli toto socani sdělují svým ovcím tak já jsem královna ze Sáby.

Doktor 18.5.2006 16:03

Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Chápu jak to myslíte, ale trochu se mýlíte.

Systému hrozil šílený deficit, ale nyní je situace lepší. (Neznamená to, že je dobrá). Zdravotnictví - pokud bude zachován současný rozsah a úroveň péče, bude vždycky čas od času potřebovat dosypat peníze. A můžeme je dosypávat jednou za 2 roky z rozpočtu, nebo průběžně navýšením vstupů - a to nejlépe formou připojištění.

Chci jenom zdůraznit jedno - za kritikou (velmi nevybíravou) dr. Ratha ze strany pana Jelínka, Pekárka a pod. není odborný pohled. Jde hlavně o osobní záležitost, kterou dotyční maskují jako odborné rozpory. Běžné populaci to nedojde, protože se velká většina obyvatelstva nemá šanci v tak složité věci jako je zdravotní systém orientovat. Bohužel se neorientuje i řada lékařů. Ti pak chodí prostestovat, aniž by pořádně věděli proti čemu vlastně.  Teď například protestují proti opatření, které jim dává do budoucna jistotu smluvního vztahu s pojišťovnou.  To je pro privátního ambulantního lékaře existetnční záležitost.  Protestují tedy proti svým zájmům. Legrace je v tom, že podporují úzkou skupinu, která chce zavést pokladenský systém - tzn. pouze přímé platby u lékaře a následnou (možnou) úhradu od pojišťovny pacientovi. Ale těmto lékařů nejde o pacienty, ale pouze o vlastní kapsu.

Pokud se kohokoliv zeptáte - jste pro to, abyste si platil povinné zdravotní pojištění, ale současně za ošetření u lékaře platil přímo - pošle vás každý někam. Ale přitom se dostává velkého prostoru skupině, která má toto jako svůj programový cíl.  A asi mají i podporu mezi veřejností. Neuvěřitelné.

JJ 18.5.2006 16:19

Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Akorat se do systemu nalily penize (konsolidacka, rozpocet + predplaceni nekterych polozek + zvyseni odvodu za statni pojistence), ale sekera roste rychleji, nez za Musilkove.

Doktor 18.5.2006 17:11

Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Zvýšení odvodu za státní pojištěnce je záležitost vysoce systémová. Kdo tohle popírá, nevidí si na špičku nosu. U ostaních opatření je to samozřejme sporné.

JJ 18.5.2006 17:15

Re: Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Jisteze jde o systemovou zalezitost. Ale stejna vec byla Musilkove odeprena. Kdyz uz chcete tyto dve osoby porovnavat.

Klára 18.5.2006 16:35

Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Běžná populace není až tak blbá, jak si přejete.Systému hrozil šílený deficit, teď se jen odsunul na podzim.Nechte lidem možnost volby, platí si řádně pojištění a mají právo vědět, kam jejich peníze jdou, kolik stojí jejich léčba, v postátněném zdravotnictví se to nikdy nedozvědí.Přestaňte už lidem pořád něco vysvětlovat, když sledujete jen své vlastní zájmy ,neprůhlednost, nepostižitelnost doktorů, vyšší platy bez ohledu na výběr pojistného.A co říkáte vskutku zajímavému prohlášení vašeho idola ratha, že přes něj se do neziskovky určití lidé nedostanou?To je ten způsob, ketrý vám vyhovuje, protekce, známosti, úplatky.

Doktor 18.5.2006 17:01

Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Blahoslavení budiž ..... atd.

Tak si volte Julínka a modlete se abyste neonemocněli. Mě se vláda ODS sice dotkne, ale p¨rotože jsem doktor, tak se o sebe a svohji rodinu dokážu postarat. Vy budete velice nepříjemně překvapeni.

V r. 1946 KSČ vyhrála volby jednoduchým trikem - slíbila pozamkovou reformu, a rozhodně prohlásila, že žádné kolchozy u nás nebudou. A hrozlili německým nebezpečím, které samozřejmě již reálně neexistovalo. Nyní ODS slibuje nižší daně a nižší odvody, přitom se dušuje, že bezplatné zdravotnictví zachová.  A hrozí komunistickým nebezpečím, které je samozřejmě již záležitost velmi směšná. Gauneři  vždycky spoléhali na krátkou paměť lidí a lidi jim to pořád žerou. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

Pokud laboratorní krysa dostane ránu elektrickým proudem, pak už si dá podruhé pozor. Ale občanstvo zřejmě takové inteligence nedosahuje.

AAA 18.5.2006 17:16

Re: Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

My uz jsme ranu dostali. Od tech co vyhrali trikem "zdroje jsou". Takze si podruhe fakt dame pozor :)

JJ 18.5.2006 17:16

Re: Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

A proto se obcanstvo radeji necha pomalu dusit. Bohuzel.