1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
buj 18.5.2006 20:57

Re: Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Doktore! Doposud jsem četl tvoje příspěvky, jako příspěvky fandící Rathovi.Ale toto už jsi opravdu přehnal.Ten Rath je opravdu hajzj, a hajzlem zůstane. A co ty tady vyhrožuješ rokem 1946 ve vztahu k ODS. To jsi se doufám spletl! Tam snad mělo být-.Čssd!

Klára 18.5.2006 23:12

Re: Re: Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Ty jsi fakt chudák, ale doktor, tak se ošetři...

HP 18.5.2006 19:12

Re: Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

zeptejte se kohokoli jak rad plati dane a poslevas nekam take ! Nevim co je divneho na priplatcich v ordinaci, u recptu, u prijmu do spitalu. Spoluucast je u vsech levnejsich pojistnych planu, pokud nechcete spoluucast, zaplatte si vyssi pojisteni. Divil byste se jake by priplatky (i minimalni) udelali divy s Ceskou nemocneosti, takze ve vysledku by se vydelalo mnohem vice nez jen vybralo na doplatcich.

JJ 18.5.2006 16:18

Mate pravdu

Pote, co Rath omezil peci o pacienty a postavil zajmy lekare proti zajmum pacienta se cela zalezitost posunula z roviny odborne do roviny, ktera se dotyka meho zdravi. A moje zdravi je velmi osobni zalezitost.

Rath ukazal svoji uctu k pravnim zakladum statu uz pred svym nastupem (snaha sedet na dvou zidlich a urazlive vyroky na nejvyssiho ustavniho cinitele). Pote provedl nezakonnou nucenou spravu VZP (a tu ani neukoncil v rozporu s drivejsimi prohlasenimi po odchodu Musilkove). Nucenou spravu pote vyuzil k politickemu boji - to, ze zdravotni pojistovna uzavira smlouvy podle politicke prislusnosti kraje - to je zneuziti pravomoci. V normalni demokracii neprijatelne.

Jeho "usporna" administrativni opatreni mela primy dopad na pacienty (negativni). Jiz jako sef odboru ukazal, ze pacient je pro nej pouze rukojmi, ci kolonka ve statistice.Kolotoc kolem distributoru leku, kdy nezaplatil castky, ktere byly smluvne zavazne a pote bez vyberoveho rizeni zkousel obejit tyto veritele - prinejmensim to vyvolava silne pochybnosti o jeho motivech.

No a "neziskove nemocnice" - kouzelny koncept, ktery je super tunel schovany za krasne reci.Nevim, kdo me vyroky papouskuje, ale kdo sleduje co pan Rath provadi a zvazi jeho kredibilitu (afera kolem uplatku pres casopis), tak mu moc do smichu neni.

mira.le 18.5.2006 19:45

Re: Mate pravdu

A v čem ty blbe omezil Ráth péči o pacienty,čekám odpověď.

JJ 18.5.2006 22:05

Re: Re: Mate pravdu

Prectete si neco o tom, jak Rath setril pred koncem roku. Pokud ma dana nemocnice mesic na to, aby usetrila podstatnou cast rocnich nakladu a pritom jiz 11 mesicu jela naplno, tak to prakticky znamena uplne zastaveni nekterych cinnosti. A i Rath v rozhovoru priznal, ze pacienti s roztrousenou sklerozou jej moc nepochvalili.

Mel by jste zkusit trochu sebereflexe, nez se pousite hloupe urazet.

dph 18.5.2006 16:57

Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

útoky na Ratha nejsou odbornou záležitostí,ale osobní.Pokud vím,tak žádný účastník diskuse nezná Ratha jako lékaře,protože jako lékař nic nedokézal,ale znají jej jako demagogického hulváta k pohledání,který je schopen každého oponenta pouze urážet,kromě Jílkové.Svým útěkem pouze prokázal,že je ještě navíc srab,který nedokáže unést nepříjemné otázky,což je předokladem každého politika.Takže,kdo je vlastně doktor Rath?

Doktor 18.5.2006 17:15

Re: Re: Tady se pořád opakuje jaký je dr. Rath haj...

Nehodnotíme dr. Ratha coby intenzivistu, což je jeho původní specializace, ale jako organizátora odborníka na řízení zdravotnictví.  Od r. 1998 byl v čele ČLK a byl tak úspěšný proto, že tomu věnoval většinu svého času. (na rozdíl od doc. Svobody, který byl současně prezidentem ČLK, náměstkem ředitele nemocnice, přednostou kliniky a proděkanem fakulty - pak to taky za jeho vedení vypadalo tak tristně).

JJ 18.5.2006 17:31

"Stavka musi pacienta bolet"

to jsem si odnesl od pusobeni Ratha jakozto natlakoveho vudce odboru.

JJ 18.5.2006 15:10

to: p Kilian

nesoudil bych nadpis tak prikre, osobne jsem jej nechapal tak extremne, jako Vy. A v principu je pravdivy.

Co se voleb tyce, myslim, ze je nejdulezitejsi, by sla CSSd od valu, protoze zacina podlehat pocitu vlastni beztrestnosti - a koneckoncu i vyuziva statni moci k tomu, aby si tu beztrestnost zajistila. Je skoda, ze v ODS neni nikdo, kdo by dokazal oslovit sirsi verejnost. Pri tom, co predvadi socani a pri jejich otevrene spolupraci s komanci by ODS mela mit za cil 50+% hlasu.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 15:14

Re: to: p Kilian

No, já si právě myslím, že pravdivý není. Jestli si budeme myslet, že Rath je takový mocipán, který co řekne, to už je zákon, tak to bychom se asi dost mýlili a předávali odpovědnost mnoha dalších na jednoho a tak ty mnohé další té odpovědnosti zbavovali.

Ano, i já cítím, že odchodem prof. Klause je ODS bez zdroje myšlenek a bez myšlenkového potenciálu. Ano, 50 a více procent, jinak je odkázána na koalici s lidovci, která už jednou byla pro pravici zhoubou, nebo se zelnými, s nimiž bude zhoubou skoro jistě, i kdyby se liovci nějak pochlapili. 

JJ 18.5.2006 15:39

Re: Re: to: p Kilian

Ale vzdyt to tak funguje - Rath je schopen dat zakon do parlamentu mimo standardni proces a ten se schvali vetsinou bloku CSSd/KSCm. Nad Rathem neni prakticky kontrola, protoze lidi s vlastnim nazorem odstranil - treba mi vysvetlete proc se nucena sprava VZP konala tak dlouho - puvodne mela skoncit odchodem Musilkove - ale asi novy reditel moc neposlouchal.

Co se tyce ODS - prijde mi, ze se nechala hloupe vytlacit na program hranicici s extremne pravicovym resenim (alespon z pohledu CR). Postupne kroky doprava, zvlaste pak aplikaci fungujicich konceptu by mi prislo jako program srozumitelny vetsine volicu. Ale jakmile zacne nekdo placat o sile trhu apod - akorat lidem naskoci koprivka.Takze bohuzel s timto nema ODS na 50+% sanci. A hlavne, v pripade ODS je stejne dulezite, ci dulezitejsi rikat, co delat nebudou - pokud daji lidem zaruku, ze pristi 4 roky nebudou delat zadne divoke experimenty, tak ziskaji stredoveho volice. Vzdyt u zdravotnictvi si velka cast lidi mysli, ze ODS chce zavest stystem obdobny jako v US. A to, pokud je mi znamo, rozhodne v koncepci zdravotnictvi ODS neni.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 15:51

Re: Re: Re: to: p Kilian

Zdánlivě. Ale dát do parlamentu, jak říkáte, to ještě nic neznamená, Odpovědnost je na těch, kteří to schválí, tedy zejména na PS PČR. Jak to, že není kontrola ? Probůh, to je právě to, že nakonec z Něj uděláte Boha.

Já nevím, jak to bylo s tou Musílkovou, já se tak dalece nestarám. Fakt je, že VZP dluží na koho se podívá a kdo se podívá na ni. Fakt je, že její aktivity jsou směšné a odměny milionové při té hrůze hospodaření ještě směšnější. Ale není to má věc.

No, to je ono, ty kroky. Vytknout cíl a jít k němu, nikoli skočit do propasti. Jen si vezměte tu přeměnu na a.s. Tak to nemohli půlroku počkat a po volbách to bez problémů se všelijakými zákony v klidu provést ? jojo, proč asi tak spěchali, že.

Když posloucháte, jak jeden z ODS ukazuje jakousi reformu a pak druhý Tlustý řekne, že to není program, pak ten první zase ekne, že po volbách nestane se nic, pak zase že se neastalo , protože nebyla mezi nimi samými vůle..jánevím, nevěřím prostm, jak jsem docela dost věřil.

Petr Kunetka, zlocinec 18.5.2006 15:56

Re: Re: Re: Re: to: p Kilian

Maji strach predlozit svuj program verejnosti. Kdyz predlozili program financovani vysokych skol, byla plna republika plakatu "ODS chce placene skolstvi, CSSD ne". Co by se stalo po predlozeni zasadni reformy, ktera by pravdepodobne znamenala vetsi spoluucast pacienta. Nezapomenme, ze shruba 1/4 volicu je duchodoveho veku. ODS chce vyhrat volby.

Co by ODS skutecne udelala, kdyby vyhrala volby... To je sazka do loterie.

JJ 18.5.2006 16:23

Re: Re: Re: Re: to: p Kilian

Ale vzdyt ty zakony Rath prosazuje proti svym vkoalicnim partnerum. A pokud by se poslanec CSSd postavil proti, tak z nej bude v teto citlive zalezitostni stranicky nepritel a Paroub ho zarizne (prectete si treba "moralni" kodex, ktery museli poslanci socanu podepsat). A KSC se svou stranickou disciplinou a kupceni s CSSd -- projde mu , co si zamane. Vzdyt kolik z tech lidi si to vubec staci precist - pri tom tempu nezvratnych zmen, ktere se snazi socani provest?

Bohouš 18.5.2006 16:25

Re: Re: Re: Re: to: p Kilian

:-(Proč jen opakujete Rathovy bludy? mám dobré informace a vím, že milionové odměny Musílková nedostávala, za její roční plat nebyli při výběrovém řízení na šéfa informatriky ochotni nastoupit nikdo z uchazečů. VZP hospodařila skoro se 120 miliardama a pro normální managementy byl její plat směšný. ted se Rath chlubil, že mu ministrování za rok ofiociálně hodí minimálně přes 1 450 000 Kč a přitom rozes...... zdravotnictví tak jako nikdo před ním. Chudáci občani až zjistí co skutečně způsobil. Ještě k odměnám. nikomu nevadí, že za listopad a prosinec dostal Rath od Paroubecka odměnu 700 000 Kč. Říká se tomu Jidášova odměna, no nakonec zbavit se někoho, kdo mluvil pravdu, akorát se nehodila do krámu před volbama, tak to za vyhazov Musílkový stálo. Doporučuju si přečíst celou zprávu vyšetřovací komise, a to ji ovlivnovali hlavně socani a komunisti, ale co, Kubiny už nekandiduje, tak mohl být trochu statečný.Viděl jsem minulý týden v parlamentě, jak se to socanům a komoušům hrubě nelíbilo a jak na návrh KrákoRatha se alespon společně zasadili o změnu výsledku práce komise. To se ještě nikdy nestalo a jejich rudorůžová koalice byla dojemná.Musílková je statečná ženská. že před darebákama neohnula záda. Rozumný lidi to vědí a ty druhý se bojí aby nemluvila

JJ 18.5.2006 17:13

Re: Re: Re: Re: Re: to: p Kilian

No, stylem, kterym Rath zdravotnictvim smeruje si prijde na miliardy.

mira.le 18.5.2006 20:47

Re: Re: Re: Re: Re: to: p Kilian

To máš od Topolánka nebo od Julínka,brebto.

MUDr Jiří Kilian 19.5.2006 2:38

Re: Re: Re: Re: Re: to: p Kilian

Jestli máte správné informace, tak asi víte, jaká je suma jejích půlročních odměn. Hospodařit tak, že chybí přes deset miliard a mít za to takové peníze - prosím, v onom soukromí nechť¨

Zprávu vyšetřovací komise si klidně přeštěte, to je zase jiný zdroj informací o těch příjmech a nejsou v ní uvedeny. 

A musílková ? No jen ať mluví, myslím si, že bude muset.

JJ 18.5.2006 15:06

Zazil jsem na vlastni kuzi zdravotnictvi v UK a NL

a to v UK rozhodne nebrat.

 V NL celkem spokojenost, ale hodne zalezi na tom, na jakeho doktora natrefite - to zadny system nezmeni.

kylchap 18.5.2006 14:54

Co nejvíce peněz

do kapes bílé lobby!

divana 18.5.2006 14:47

vyspělé země -

tak to drát a šibalové můžou cokoli, to se nás netýká!:-)

Jarda Musil 18.5.2006 13:51

situace nazrála

Situace nazrála k tomu, že se MUSÍ hledat řešení. Doposud to vždy nějak šlo zacálovat z jiné části rozpočtu. To už asi dále nepůjde - bez ohledu na to, kdo bude ve vládě ... je škoda, že na to nepřišly vlády někdy okolo roku 1995 - tehdy to bylo už dost jasné, že je systém nastaven úplně špatně. Fakt asi nezbude než zapomenout na stranickou příslušnost a hledat řešení sice tržní, ale takové, ke kterému se dojde postupnými a hlavně promyšlenými kroky - to zde zatím ještě žádná vláda nepředvedla Rv  ... v podstatě totéž řešení čeká "důchody" - a přitom se jedná o dost společnou věc, která by se dala dostatečně vzájemně provázat - motivovat člověka, aby pečoval o své zdraví - a stejně tak lékaře zainteresovat  na zdraví svých klientů a ne na nemocích, jak je to doposud Rv

Evropan (original) 18.5.2006 14:37

Re: situace nazrála

Ja jsem to tady vcera jednou vetou opatrne naznacil, soucasnyesystemy jsou neufinancovatelny, proste ty penize neni kde vzit a na nejakou mezigeneracni solidaritu bych rozhodne nespolehal, ja bych ostatne nespolehal momentalne na zadnou solidaritu, nebot ta nynejsi je vynucena a nic vynuceneho nemuze prinest uspech. A protoze SSSR uz neni, neni take zadny nastroj k vynucovani.Je treba s tim udelat neco driv nez bude pozde a nastane opravdu drsny konflikt.

J. T. 18.5.2006 16:11

Re: Re: situace nazrála

Pochybuji, že se s tím udělá něco dříve než bude prů... I spor o neziskové nemocnice jde zcela mimo podstatu problému. Soukromé nemocnice by sice byly mnohem efektivnější, ale těch 12 miliard dluhů to nevyřeší.

Malý Aston 18.5.2006 14:50

Re: situace nenazrála

Já se domnívám,že situace ještě nedozrála je to bolestné zjištění ale vývoj společnosti má velkou setrvačnost.Řízení odborné i věcné patří odborníkům,lékařům. Jak to provést a za kolik,to je problém politiků.Ono najít odvahu před volbami nebo po volbách a říci občanům,kasa je prázdná,vážení nemáme tolik peněz aby jsme Vás léčili jako doposud,to chce velkou odvahu.Zatím ji nikdo nenašel.Místo odvahy se vytahují zástupné problémy,mohou za to lékárníci,milionáři,mohou za to Kraje,může za to VZP,mohou za to obvoďáci,píší drahé léky.Zatím se hledá nepřítel ale ne řešení.Jak znám povahu českého člověka,najde řešení až v okamžiku,kdy skutečně nebudou prachy v pokladně a nikdo nám nic nepůjčí.Zatím se to zapláclo z prodeje nějaké velké fabriky nebo vyměnilo za telefonního operátora, ale to končí,není co prodat,tak se bude pujčovat. A někdo bude nucen říci,občané nic není zadarmo,všechno má svou hodnotu i vaše zdraví a nemoc je možné finančně vyjádřit.A vezme kalkulačku,spočítá náklady,spočte kolik chybí v rozpočtu a pěkně to rozpočítá na počet obyvatel a budeme platit ze svého a když člověk platí ze svého,tak si pěkně pohlídá aby to odpovídalo hodnotě práce i poskytnuté služby. Nic není v životě zadarmo.

Evropan (original) 18.5.2006 14:56

Re: Re: situace nenazrála

Presne tak a jako jednotlivec je  treba se na to v ramci moznosti pripravit uz ted. Moje generace zdaleka nema jisty nejaky duchod, a proto je treba zacit se zabezpecenim uz ted.

Esmerald 18.5.2006 12:59

Nejste ani trošku věrohodný, pane Schwippel....

...svou kvotací Moralese, který do naší civilizace vůbec nepatří ani v přirovnání.

V čem dále pletete předvolební ovce je, že jim ukazujete, jakou trávu mají pozřít. Jsou zde k využití i jiné než Vámi navrhované příklady, zkušenosti ku příkladu ze zemí jako Kanada, která jistě nepatří mezi zanedbané či rozvojové. Argumentujte se mnou, prožil jsem tam několik desítek let, prodělal svoji rakovinu, můj syn je tamější lékař s kterým jsem thema diskutoval a konzultoval.....Všechny nemocnice jsou STÁTNÍ, hlídáno velmi přísně snad kromě období  konzervativního ( "ODS" ) darebáka premiera Briana Mulroneyho, který pro neůnosné korupce musel odejít z politiky, s ostudou utéct do ciziny a jehož daňovým ministrem byl "český " p. OTA JELÍNEK. To byly doby jakéhosi zoufalství. Jinak jsem ve svém životě neviděl lepší nemocniční péči. Chraňte alepoň tento obor před darebáky, zloději a podvodníky !!   

Esmerald 18.5.2006 13:03

Re: Nejste ani trošku věrohodný, pane Schwippel....P.S.

....Jsem BEROUNSKÝ občan a VOLIČ !!

Hroch 18.5.2006 13:27

Esmeraldě

Esmeraldo, divý kvapík trdluješ. Zdá se, že jste se zde zabydlel jedině díky místnímu brain washing oranžové mašinerie.