21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zalozak 15.5.2008 7:22

Re: Re: Re: Třetí na světě?

Obavam se netusite o cem mluvite. Podminky prevedeni pojistoven na a.s jednak neresi prislusnou regulaci a jednak jsou zavazne pouze pro vlastni privatizaci . Podstatne je to co se bude dit dal... a zde neni co resit.. ten samy scenar je jiz lety vyzkousen zejmena prave z USA (ci cele rady asijskych zemi kde pusobi pojistovny s minimalni regulaci).

Opakuji - zakladni problem rizene pece pojistovnou je to ze i sebe-svatejsi pojistovna musi naplnit rovnici   pocet klientu*pojistne = vlastni naklady + vyplacene plneni + zisk  .(resp.  pocet klientu*pojistne + zpetne ziskane platby + plneni ze super-pojisteni  = vlastni naklady + superpojistni + vyplacene plneni + zisk)

Verejna akciovka Z PRINCIPU MUSI generovat zvysujici se zisk jinak jeji vedeni neprezije pul roku!  Pri vzdustajicich cena za vsechno (cili vzrustajicich narocich na vyplacene plneni) a snaze o vzrustajici zisk MUSI but neustale narustat pocet nenarokujicich klientu (coz je utopie) nebo se zvysovat pojistne a snizovat rozsah vyplaceneho plneni... pripadne z klientu vyrazit vice penez zpetne (napr. za "poruseni pojistnych podminek).

Pokud me dokazete v cem se mylim - jen do toho

Pavel 15.5.2008 7:22

Asi je pan učitel etiky neuspešným ......

učitelem. Ptorože nejvíce se rozkrádá ve státním zdravotnictví, kde je věe zdarma.  A to by tam měl být předpoklad  zaměstnání vzdělaných lidí , včetně znalosti etiky.

Pozorovatel 15.5.2008 7:03

Souhlas

Já jako pracovník ve zdravotnictví s panem Paynem bez větších výhrad souhlasím a žádnou závist v jeho článku nevidím. Pokud se ministru Julínkovi podaří uskutečnit jeho reformy v plném rozsahu dojde k rozvratu zdravotnictví, v mnoha bodech nezvratnému, se kterým se bude muset potýkat celá další generace.

Malstoka 15.5.2008 6:52

Re: Re: Třetí na světě?

Přečti si podklady podmínek pro převedení pojišťoven na a.s. Nemohl bys potom vyplodit takový nesmysl.

me first 15.5.2008 6:07

Nadpis

Celým článkem se táhne závist jak oranžová nit. Třikrát fuj!

zalozak 15.5.2008 4:14

Pro Martin TT

Opravdu budte pozornejsi o cem jsou reformy. Tady nejde "jen" o soukrome pojistovny ( na tech neni v principu nic spatneho) ale o zavedeni RIZENE PECE v reziji soukromych pojistoven.

A jeste jednou pro mene chapave - RIZENA PECE je to v podstate analogie (ve zjednoduseni)

havarijniho pojisteni auta. Auto-pojistovna rozhoduje za jakych okolnosti

se auto pojisti , a kde se opravi a v jakem rozsahu ci zda se pripadne

odepise. Akorat misto slova auto pouzijte slovo pacient.

zalozak 15.5.2008 3:45

Re: Třetí na světě?

Soukrome pojistovny jsou leckde.

Jenze v mnoha zemich - napr. Anglie, Kanada, Australie maji ostre regulace ktere je pomerne svazuji. Vcetne toho ze nesmi vlastnit zdravotnicka zarizeni, ze musi proplacet peci poskytnutou v "emergency" (dle rozhodnuti lekare), ze nemuzou zmenit ci vypovedet pojistku v dobe jeji platnosti kvuli treba dlouhodobemu onemocneni, ze nesmi selektivne hradit vetsinu nemocnicnich zakroku , atd.... Navic,  jsou pouze alternativou, protoze existuje dostatecne velka sit "verejnych" zdravotnich zarizeni hrazenych medicare...  (Dale pak navyseni pojistneho je predmetem schvalovani a spoluucast je omezena)

Ceska regulace typu "klondike" ovsem nic z toho realne negarantuje...

zalozak 15.5.2008 3:36

Re: copak na nás pan Julínek ještě míní vyzkoušet

.. a to v situaci kdyz i ve Statech ten model povazuji za zoufaly, jen v minulych 5 letech probehlo nespocetne vysetrovani  a zcela otevrene vetsina demokratu a nemala cast republikanu hovori o nutnosti zavedeni "Univerzalni Bezplatne Pece";-D;-D  Mimochodem s Svycarskem to neni dobre srovnani protoze tak tvrde regulace pojistoven  jako maji tam ani v CR ani v USA ci leckde nikdo nema...(vcetne nutnosti kazde zdravotni pojistovny kazdorocne obhajovat "3A" a jednou za cas licenci)

martin TT 15.5.2008 3:18

Třetí na světě?

to v tom článku někde je? Jinde nejsou soukromé pojišťovny?

marie 15.5.2008 2:46

copak na nás pan Julínek ještě míní vyzkoušet

Naděje pro koncernyZ reformních zákonů vyplývá, že ministr chystá další kroky, se kterými se v Holandsku nepočítá.

Vedle privatizace pojišťoven bude druhým pilířem zavedení řízené péče. I když na to politici příliš neupozorňují, Česko je po Spojených státech a Švýcarsku "třetí zemí na světě", která zavádí model soukromých pojišťoven nabízejících řízenou péči.

Julínkově reformě je přitom zakódován přechod k ještě větším úsporám. Počítá přitom se zvýšením poplatků pro pacienty, míní  že jeden den v nemocnici bude stát cca 500.-  atd.atd, píše co všechno nás to bude stát, ale nezmiňuje se ani jedním slovem co nám to přinese, ale musí nás potěšit minimálně to, že budeme třetí zemí na světě, která bude míti tyto zajisté mimořádé reformy...

zalozak 15.5.2008 1:46

Naopak to vyjadreni cile zde bylo pomerne jasne...

Julinkova reforma ma sve cile pomerne jasne deklarovane. Jiz leta je priravovana dle vzoru US reforem ze 70-tych let  - jejim principem je prevod  zdravotnictvi na system kde se "vyplati podnikat "

Problem toho systemu je ze po pocatecnich uspesich (ono se zdravotnictvi skutecne zlepsilo) doslo na prostou rovnici  vybrane pojisteni = naklady na peci + zisk.... a pri nutnosti akciovek neustale zisk zvysovat a relativne konstatnim mnozstvim klientu logicky doslo k navyseni pojisteni a snizeni vyplacenych penez. Diky tomu je 50milionu americanu nepojistenych a ti pojisteni maji slusnou sanci ze pripadne vysi naklady hrazeny nebudou ci jejich spoluucast bude neunosna.   Ten system asi fungovat mohl ovsem ne na principech na kterem jsou postaveny soucasne verejne akciovky.

Pro mene chapave - je to v podstate analogie (ve zjednoduseni) pojisteni auta. Soucasna auto pojistovna rozhoduje za jakych okolnosti se auto pojisti , a kde , v jakem rozsahu se opravi ci pripadne odepise. Akorat misto slova auto pouzijte slovo pacient.

martin TT 15.5.2008 1:46

učitel etiky

je pravděpodobně zcela neúspěšný ve své práci - kam se ta etika absolventům vytratila?

Slava 15.5.2008 1:17

To, co Julímek vyvádí, není reforma

Je to cílevědomá snaha rozvrátit zdravotnicví. Nemá cenu ztrácet čas diskusemi nad idiocií a servilním plněním úkolů zadaných lobisty.

clay 15.5.2008 0:56

Re: Gratuluji, Clayi,

vy jste se nám na té smršti faktů a intelikentních názorů zmlsal...;-D

clay 15.5.2008 0:55

Re: Tedy, dnes zase ten Pes jenom kvete

čuju, že manažerské schopnosti pana doktora se zcela vyčerpaly na zúřadování inkasa poplatků za tv a rádio na poště

Vlasta.on 15.5.2008 0:46

Tedy, dnes zase ten Pes jenom kvete

Just, odborník přes rohlíky, Payne, neurolog přednášející etiku; no vrchol manažerských schopností.;-D

A to jsem se ještě nedostal do horních hospod. Jak jsem si kdysi zvykl u tiš. novin, čtu odzadu.

clay 15.5.2008 0:44

Re: Gratuluji, Clayi,

těch jste se přece dočkal v článku pana P. ;-) Či snad autor sám?;-D

doktor 15.5.2008 0:29

Gratuluji, Clayi,

k diskusnímu příspěvku, plnému faktů a inteligentních názorů.

clay 15.5.2008 0:18

ministr Julínek vůbec nevznesl otázku po tom, co je vlastně cílem jeho reformy zdravotnictví.

ministr Julínek vůbec nevznesl otázku po tom, co je vlastně cílem jeho reformy zdravotnictví.

pan Payne by se zřejmě rád vykecával dalších 18 let....Rv