1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

UKRAJINA: Proč Angličané ano a Němci ne

Dumáte jako co? No přece Velká Británie podporuje Ukrajinu jak dodávkami zbraní, tak výcvikem armády. Dokonce Britové dodávali Ukrajině moderní bojové prostředky ještě dříve, než Rusko na Ukrajinu zaútočilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hrubý 18.7.2022 11:46

Slabomyslné

F. Farniente 11.7.2022 14:53

Broukopytlíkoidní, všesplétající příspěvek páně Vlka s tvrzením , o německé nepomoci Ukrajině, které je zlovolná lež, nebo hluboká neinformovanost. A především, neexistuje žádný "Ukrajinský problém". Existuje suverénní stát Ukrajina s historickými kořeny státnosti, napadený nejdříve ruskými bolševiky a nyní ruskými nacisty. Problémem je naopak bolševická/velkoruská imperiální rozpínavost a panická obava z úspěšného demokratického státu na svých hranicích.

V. Čermák 11.7.2022 19:03

Tak ty Historické kořeny Ukrajiny nejsou moc hluboké. Krym dostala Ukrajina od Chruščova, Východ od Lenina, Západ od Stalina a Střed od Ruských carů. Ten maličký zbyteček, co nedostala je Ta Ukrajina s Kořeny. Problémem pak je spíše vaše Nenávist k Rusku ( Rušští bolševici, Rušští nacisti, Bolševická velkoruská imperiální rozpínavost, panická obava z Ukrajiny ), které Ukrajině dalo skoro celé nynější území. Což takhle Opláchnouti si přirození vlažnou vodou? ;-D

M. Grundmann 11.7.2022 9:55

Po rozpadu Sovětského Svazu se části politiků z východní Evropy nebo původem z této oblasti podařilo pod vedením Zbigniewa Brzezinského přesvědčit Billa Clintona, že je potřeba dát Rusku poslední ránu z milosti tím, že USA znepřátelí Rusko a Ukrajinu. Tento plán se stal hlavním strategickým cílem americké zahraniční politiky, protože se dostal do souladu s novou snahou USA o vytvoření nového světového řádu v čele s USA a Rusko bylo a je hlavní překážkou v této snaze. Rozhádání Ruska s Ukrajinou má být dosaženo vstupem Ukrajiny do NATO. Nejedná se o žádný tajný plán, vyšly o něm knihy a diskutovalo se o něm veřejně v americkém kongresu. Tento boj trvá od poloviny 90. let minulého století a eskaluje dnešní válkou na Ukrajině.

Německo a Francie nemají zájem o vytvoření tohoto nového světového řádu v čele s USA, a proto boj USA s Ruskem o Ukrajinu podporují buď velmi vlažně, nebo se i proti němu staví. Velká Británie naopak boj USA o vedoucí úlohu v novém světě podporuje, a proto také tak silně podporuje jakoukoliv protiruskou akci ze strany Ukrajiny.

M. Hoblík 11.7.2022 7:44

Opře-li se Evropa o Británii a USA, doplatí na to velice!

V. Čermák 11.7.2022 19:04

Opře, Doplatí...Rv

O. Seliger 10.7.2022 16:14

Výborně pane Kostelecký. On už ten nadpis. V Anglii i Německu přeci žijí lidé jako my. Jak říkal kolega Vokáček :"Víš, lidi sou různý. Některý dobrý, některý zlý, některý blbí, ale ženský, ty sou sakramenský". Ale sodu tomu pohledu na státy a národy dávají tzv.svobodně zvolení vyvolení. Některé z nich po vyvolenī posedne taková míra dobra a laskavosti, že se musí odvděčit třeba bombardováním. A někteří dokonce bombardují spoluobčany. Humanitárně a lidskoprávně. Poté, když tyto laskavosti některým vyvoleným bez trestu projdou, ( Obama omilostnil Busche jr a vraždící majdanovce omilostnil majdanovský parlament) stávají se inspirací. A Němci vědí, že army nepotřebují. Neboť jsou obklopeni samými přáteli a pod pantoflem základen USA a NATO. A taky na věčný časy a nikdy jinak. Je jasné, že v jednotě je síla, co nakonec porazí zločince Putlera. Amíci ten AFG dvacítku prý za 9 biliónů a cca 100tis tlumočníků. Tak snad ne tak dlouho.

V. Novak 10.7.2022 16:08

Německý kancléř přivítal rozhodnutí Kanady vrátit Siemensu turbínu patřící Gazpromu, aby Siemens mohl dokončit generální opravu jednoho z 8 kompresorů pohánějících NS2. Kyjev to samozřejmě přijímá negativně, ale "chápe".

Kdyby se do věci zapojila německá vláda jakmile ji Siemens na situaci upozornil, mohla být turbína už zpátky a možná už namontovaná.

Ovšem bez ohledu na to, zítra (11.7.) začíná dlouhodobě plánovaná plná profylaktická odstávka NS, která má trvat - pokud nedojde k problémům - do 21.7. Německo se děsí, že Rusko dodávky neobnoví.

Uvidíme... Pro Česko je to také celkem dost zajímavé...

P. Diviš 10.7.2022 16:38

Kdyby Rusáci neblbli, nemuseli turbínu ani odvážet.

V. Novak 10.7.2022 16:41

To byste měl vysvětlit Siemensu, že u turbínu vlastně odvezl úúúplně zbytečně a poslal do Kanady k repasi taky úúúplně zbytečně, protože to jen "rusáci" blbli.

Nechcete těm blbcům Siemensům, kteří nerozumějí vlastním kompresorům pomoct?

P. Diviš 10.7.2022 22:38

Už jim pomohl nějaký ten ruský "nadzor".

V. Novak 10.7.2022 23:16

A Siemensové samozřejmě nedokážou zjistit, jestli "nadzor" nadzoroval oprávněně nebo ne - a tedy zda opravy bude platit Siemens, Gazprom nebo "nadzor", že?

L. Kuča 11.7.2022 15:32

NADZOR nikdy.

J. Černý 10.7.2022 13:51

Nikdo nedal právo USA EU zorganizovat a platit protiústavní puč na Ukrajině v roce 2014. Od toho jsou volby. Pokud se uznává samostatnost Kosova, tak stejné právo na samostatnost má Krym a východní Ukrajina a nikdo nedal právo Kyjevu útočit na odtržené části a vraždit tamni obyvatele. Útočí Srbsko na Kosovo ? Ne !!

USA NATO v rozporu s Chartou OSN přepadlo Jugoslávii,Afghanistan,Irak, Líbyi, Sýrii a vrazdili civilni obyvatele. Jak ten zločin odcinili ? Nijak. Tak nemaji pravo kritizovat jine země.

P. Diviš 10.7.2022 15:40

Když nedal, tak nedal. Však si to taky Ukrajinci zorganizovali sami. Mít tady takového zlodějského a kolaborantského šmejda, jako byl Janukovič, tak bych taky organizoval.

Se separatisty je to obráceně: Zaútočili oni (a naciRusáci) na zbytek Ukrajiny.

Srbsko už na Kosovo neútočí, protože jim to několik bomb vymluvilo a ještě si to pamatují.

Ty ostatní lži už jsem vám opravoval mockrát a lžete pořád dokola.

V. Novak 10.7.2022 16:10

Američané nečekají, až jim někdo "dá právo" - USA si právo berou. Právem nejsilnějšího psa...

P. Diviš 10.7.2022 16:40

Nečekají, naštěstí. Občas to zabrání Rusákům v nějaké jejich představě, že oni jsou tím nejsilnějším psem.

V. Čermák 11.7.2022 12:51

Tak že jsou Sověti nejsilnějším psem si mysleli ještě za Chruščeva, ale pak se zalekli a cukli. Od té doby si to myslí Amíci, ale už také pomalu dožužlávají...Rv

J. Lukavsky 11.7.2022 7:49

Jen drobnost: Irák byl umravňován s požehnáním OSN, alespoň v té první válce. Nu a důvod druhé (bez požehnání OSN) byl, že napadl Kuwait se kterým měla smlouvy USA. Drobnost, že před tím vším Saddám napadl Irán není třeba brát v potaz, vždyť tam umřelo možná i 2 M lidí, kdo by to počítal... J.L. end

T. Kohout 11.7.2022 18:54

Není to tak dávno a už to máte propletené. Ta první, starého Bushe, byla kvůli Kuwaitu. Ta byla celkem OK. Ta druhá, mladýho Bushe byla vymyšlenina.

H. Rybnická 10.7.2022 13:33

"Trojmoří by tvořilo 12 členských států ležících mezi Baltským, Jaderským a Černým mořem: Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Bulharsko a Rumunsko. Pokud by se tento spolek postupně stal jakousi konfederací či dokonce volnou federací, řešilo !!!!!! by to pro středovýchodní Evropu mnoho problémů." ...

Ježíšmarja co jsou to za divoké nápady? Pámbu chraň a vopatruj. Nefungovalo to již za Rakousko-Uherska. POkud by ovšem autor vyměníl slovíčko "řešilo" za souvětí "způsobilo neskutečně mnoho" tak bych mu dala- čistě retoricky - docela za pravdu.

Pane autore pokuste se zbavit Vaší germanophobie.

V. Novak 10.7.2022 13:56

Sice se obvykle s vámi neshodnu - ale už představa agnostického Česka ve federaci s bigotně katolickým Polskem je ze světa snů.

Tedy spíš nočních můr...

V. Vlk St 10.7.2022 18:54

Ono by stačilo, kdybyste znal dějepis. Momentálně je ta představa poněkud zdánlivě nereálná. Jenže České země byly od doby vlády Jagellonce Vladislava od roku 1471 do bitvy u Moháče 1526 , kde zahynul polský a český král Ludvík Jagellonský součástí takového celku. Pak si dobrovolně zvolili za krále Habsburka Ferdinanda I. -1526 , aby pak tento stát i s částí Polska přetrval až do roku 1918. Čili 447 let . Jo, dějepis znát je ...

H. Rybnická 10.7.2022 20:18

Pane autore, dovoluji si poznamenat, že dějepis znám alespoň v několika částech docela dobře, zvláště v těch, o kterých se často cudně mlčí. Ovšem - vracet se z přítomnosti do minulosti ještě nikdy nic dobrého nepřineslo. Přemýšlet o budoucnosti se má konstruktivně a především na základě aktuelního vývoje demokratických a celospolečenských poznatcích a zkušenostech. Především zásadně ne v striktně národnostních kategoriích.

L. Kuča 11.7.2022 15:36

Vývoj posledních let naznačuje, že 'germanophobie' je namístě a není příliš radno se na ekonomiku Německa hluboce vázat a místo toho diverzifikovat. Jako v tom rčení o všech vejcích v jednom košíku.

V. Zurek 10.7.2022 11:34

Jaste poznamka - taktez tu mnozi ctenari pisi hlouposti. Velkou vetsinou Putinovci.

J. Černý 10.7.2022 13:52

Vy jste Banderovec ?

I. Širůček 10.7.2022 18:35

Aby člověk psal pravdu, nemusí být ještě Banderovec.

J. Kostelanský 10.7.2022 20:10

A odkud vy máte jistotu že zrovna ta vaše pravda je pravdivá? :-) Komunisté i nacisté si rovněž uzurpovali právo na jedinou, tu pravdivou pravdu... :-)

V. Zurek 11.7.2022 10:59

Nejsem, ale vy jste jeden z tech hlupaku....