15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

UKRAJINA: Proč Angličané ano a Němci ne

Dumáte jako co? No přece Velká Británie podporuje Ukrajinu jak dodávkami zbraní, tak výcvikem armády. Dokonce Britové dodávali Ukrajině moderní bojové prostředky ještě dříve, než Rusko na Ukrajinu zaútočilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vávra 10.7.2022 22:14

Nehodnotím režimy a jejich akceptovatelnost - nakonec ani Putinova diktatura není nic moc -, ale zjistěte si něco o Kataru, Emirátech a dalších arabských zemích, kde těží ropu a jaké výhody místní mají, porovnejte to s ruskou bídou, kterou potvrdil každý, kdo vyjel jen kus od Moskvy, o oblastech na Sibiři vůbec nemluvě, a pak žvaňte. I ten Kadáfí pouštěl Lybijcům víc než zločinec Putler Rusákům, aby měl na zbraně a válčení.

Kamarádovi, který ještě za socíku stavěl v Kataru elektrárnu, po těžké autonehodě zachránila tamní špičková lékařská pomoc život. Tvrdil, že stát se mu to u nás, tak je při možnostech socialistického lékařství po něm.

O Rusku a jeho úrovni si nechte vyprávět od těch, co ho znají nejen z Moskvy nebo Petrohradu. To jen místní rudí šmoci touží mermomocí se vrátit do ruského bordelu a mají rudo před očima při vyslovení slov Evropská unie. Rozdíl mezi západním světem přes všechny jeho problémy a ruským bordelem s jeho neúctou k jednotlivci a potlačováním svobod je pořád značný.

V. Novak 10.7.2022 17:07

Máte často takové mokré sny?

J. Vávra 10.7.2022 23:34

To spíš Vy slastně učůráváte, když Putin zachřestí zbraněmi a vyhrožuje Západu atomovkami. Jste ubohý blb, co kálí do vlastního hnízda kvůli východnímu primitivnímu despotovi. Odstěhujte se do Putinova ráje a užívejte si ruské svobody, proč se u nás trápit pod diktaturou EU, když je to pro Vás tak nesnesitelné...

J. Vala 9.7.2022 11:01

pachatelem tech sankci je Putin sam. Obratte se s duverou na nej. Nebyt Putina, nebyly by sankce......

O. Kaucký 9.7.2022 14:46

Tak to je logika jak od Járy Cimrmana, když říká dětem: „Nedám si po obědě doutník, neplačte, sami jste si to zavinily.”

V. Církva 9.7.2022 20:40

Pachatelem je Rusko.

A to i přesto, že sankce na ropu a plyn vzhledem globální světové ekonomice považuji za hloupé a dle mne (ale i některých ekonomů) jsou problémem především pro EU,

Embarga proti Rusku jsou naopak v pořádku.

J. Kindl 9.7.2022 10:07

Trojmoří je projektem hospodářské, infrastrukturní a energetické spolupráce dvanácti členských zemí EU: Bulharska, Česka, Estonska, Chorvatska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Polska, Rakouska, Rumunska, Slovenska a Slovinska. Od jeho vzniku z iniciativy Polska a Chorvatska je také projektem transatlantické spolupráce. Podporovaný prezidentem Trumpem a nyní i Bidenovou administrativou je od integrace střední a východní Evropy do NATO nejvýznamnějším transatlantickým projektem uskutečňovaným v Evropě. Kongres USA 18. listopadu 2020 jednomyslně schválil rezoluci č. 672 podporující projekty ve formátu Trojmoří i samotnou iniciativu jako strategickou koncepci.

P. Pepax 9.7.2022 10:06

Zajímavá úvaha autora, nicméně dle mého nerealizovatelná, ani 4 země V4, které jsou si blízké, nedokázaly jednotně čelit tlaku EU.

P. Diviš 9.7.2022 10:08

Možná z toho důvodu, že je málo společných zájmů.

V. Kučer 9.7.2022 10:35

Až bude západní Evropa muslimská úvaha autora se stane skutečností.

P. Pepax 9.7.2022 10:41

R^ to mě již napadlo před léty, ke komu se střední Evropa bude muset snažit přiklonit, k západu ovládaného islámem, nebo k východu, tedy k Rusku.

I. Širůček 9.7.2022 11:11

Nejspíše k tomu ještě západnějšímu západu. Rusko se aktivně podílelo na započetí obou světových válek, zatímco USA do nich bylo pokaždé zavlečeno a tahalo pak Evropu z bryndy.

O. Kaucký 9.7.2022 14:55

„Rusko se aktivně podílelo na započetí obou světových válek,..”

To je už ten nový progresivní dějeBIS.

USA do nich vstoupilo, do první víceméně dobrovolně, do druhé bylo zavlečeno Japonskem. Do Evropy šli z obavy, aby Sovětský svaz neobsadil celou Evropu. Což by se dříve nebo později, bez otevření 2. fronty, stalo.

P. Diviš 9.7.2022 17:16

V první světové bylo Rusko první, kdo mobilizoval, ve druhé splnilo smluvní závazek a zaútočilo spolu s Třetí říší na Polsko.

Bez americké podpory, hlavně logistické, by SSSR celou Evropu neobsadil, horko ťažko by se ubránil.

Pokud to BIS tvrdí, má pravdu, ale vy stejně kecáte ...

M. Baloun 10.7.2022 16:06

To je opravdu progresivistický přístup:-). Jak mohlo Rusko jako první mobilizovat? Ještě před prohlášením mým národům? Aktéři 1SV byli provázání spojeneckými smlouvami a mobilizace... Víte co, přečtěte si o tom něco. Nehledě na to, že Rusko mobilizovalo na straně těch hodných, tedy dohody...

M. Šejna 9.7.2022 10:00

Včera jsem tady napsal, že Poláci uvažují o Polsko Ukrajinské konfederaci, což by ve skutečnosti byla anexe západní části Ukrajiny Polskem.

Místní pravdolasková úderka mě hned obvinila, že čerpám z proruských webů. A ejhle, dnes něco podobného píše pan Vlk.

Nejspíš tedy bude pan Vlk tím proruskym webem stejně, jako lídři polské vládní strany Právo a spravedlnost, kteří tuto myšlenku zcela otevřeně připouštějí. ;-)

P. Hák 9.7.2022 10:01

Mirku, a všiml jste si, že na Vaše uvedení zdroje zásadně neodpovídají?

Nesnaží se argumentovat, jen plivnou a jdou o komentář dál.

M. Šejna 9.7.2022 10:10

Oni ty zdroje ani nečtou, protože by tím byla nalomena jejich pravda láska a ideologická pevnost. ;-D

Jeden už se ozval (viz níže) a označil lídry vládní strany Právo a Spravedlnost za jurodivé politiky, kteří naštěstí nezvládnou ;-D

P. Hák 9.7.2022 12:45

Pán je evidentně znalec.

Nečtou - je totiž informce nezajímají. Zajímalo by mne, kolik z nich jsou studenti bez znalostí a rozhledu, zato ideově pevní. Někdo jako ti, co dělají cenzory na webech Seznamu.

V. Novak 9.7.2022 14:05

Máte pravdu. Oba.

Halt se realita nevejde mezi jejich oční klapky - a co se tam nevejde, to podle nich neexistuje.

P. Diviš 9.7.2022 10:03

I pan Vlk má bohatou fantazii, jak zde často a mnohomluvně demonstruje.

Jistěže se může nějaký takový Polák najít, i my máme dost jurodivých politiků. Ale naštěstí nevládnou, zde i v Polsku.

J. Vala 9.7.2022 11:03

komentare pane Vlka jsou jaksi "Instutut VK- konformni" a tedy jistym zpusobem ovlivnovane RF

P. Selinger 9.7.2022 11:48

Ona západní část Ukrajiny byla polská, než po II světové válce bylo Polsko posunuto na západ...

P. Vychodil 9.7.2022 9:57

Podpora ze strany UK je narušena, BJ rezignoval.

Je na každém, aby si v rámci svého poznání světa tuto skutečnost interpretoval.

P. Diviš 9.7.2022 10:05

GB není Rusko, aby o všem rozhodoval jediný vožď.

J. Sedláček 9.7.2022 9:50

proboha, jenom ne s východňáry, historicky nic dobrého

J. Ptáček 9.7.2022 9:49

Ve středověku se územní spor (třeba Kyjevská Rus, Velkomoravská říše, německé nebo francouzské výboje a pod.) řešily zabíjením vojáků i civilů včetně žen a dětí. Dnes to civilizovaný západ má v podstatě vyřešeno (třeba rozdělení Československa). Východní barbaři (rozpad Jugoslávie, spor Rusko-Ukrajina) to řeší dál po středověku. Zabíjením těch nevinných. Putin hlavu pod guillotinu nedá.

V. Kučer 9.7.2022 18:22

Ve středověku se zabíjeli vojáci ve válce podobně jako dnes. Civilisti byla pracovní síla které byl nedostatek a pokud k masakrům docházelo dodnes si to pomatují (Bartolomějská noc, Magdeburská svatba, dobytí Chomutova husity což si Němci pomatovali až do odsunu).

J. Nevrkla 9.7.2022 9:42

Pan Vlk ukrajinskému problémů nerozumí.

Už nenajdu více než hodinové video italského profesora, který problematiku Ukrajiny posledních sta let podrobné vysvětluje, včetně hladomoru, Bandery, současného ukrajinského neonacismu, Majdanu atd.

Američtí globaliste měli na ruské zdroje dlouho zálusk, zálusk, za Jelcina k mnohým získali levný přístup, za Putina se to přestalo dařit. Snažili se Rusku dostat na kobylku přes Ukrajinu. Vzpomínám na video rozmluvy dvou amerických kongresmanů s příslušníky Azovu v roce 2015. Doslova říkají - vycvičíme vás a vybavíme moderními zbraněmi, společně pak Rusy porazíme. A další video dokonce z roku 1996 z amerického kongresu, kde Biden říká - nejlepší způsob, jak vyprovokovat Rusko je konfliktu, pro nás žádanému, bude přijmout do NATO pobaltské státy. Podařilo se to až o 26 let později s Ukrajinou.

Profesor uvedl citát Bismarcka - znám sto způsobů, jak vyprovokovat ruského medvěda z brlohu, ale neznám žádný, jak ho dostat zpět.

A zakončil - s Ruskem se dopouštíme velké chyby, kterou si uvědomíme pozdě a budeme jí velmi litovat.

P. Diviš 9.7.2022 10:07

To bude asi podobný profesor, jako byl u nás Ransdorf. :-P

Medvěd, z brlohu vylezlý a škodící, bývá odstřelen. I v Rusku, možná hlavně v Rusku.