6.6.2024 | Svátek má Norbert


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dominik dvořák 19.3.2008 18:57

dobři psi

psi jsou  R^R^R^R^R^ a  hlavně>->->->-:-D:-D

posvator 26.3.2007 14:47

řeckoperské války

Řekům na Peršanech nejvíce vadilo, že by museli platit daně. Jejich fiskální politika totiž byla katastrofální. Dokonce i opěvovaný Sólón neváhal zřídit nevěstinec proto, aby vypomohl městské kase, místo toho, aby zavedl daně. Možná Ahmadínežádovi vadí, že někteří Peršané vypadají a chovají se ve filmu jako skřeti. Což ovšem mně vadí taky. Jinak se na ten film docela těším.

nepolitik 24.3.2007 14:07

Doležal - Jelínek - Mandler

Trojice "politologů"  - všeználků k pohledání. Rv

ibn 23.3.2007 20:54

Rusové se s potupnou porážkou ve studené válce nevyrovnali a myslí čím dál tím víc na revanš.

Jenze Rusove ji v podstate vyhrali, dostali co chteli a ztratili jen to, s cim pocitali jako se ztratou uz od 45 roku.

doktor 23.3.2007 18:41

Těší mne i netěší,

že jsem zmínkou o paní Steinbachové, předsedkyní (presidentkou) německého Svazu vyhnanců vyvolal diskusi o českých (jak si říkají, Sudetských) Němcích. Šlo mi jen o to, že někdo moudrý jako ona chápe, že americké radary a rakety nemusí být nutně tím, zač jsou (u nás) vydávány. Jak podotknul jeden z diskutujících, opravdu jako lékař nemám technické znalosti, takže nemohu efektivitu budoucího radaru v Brdech posoudit. Přikláním se spíše k tomu, že jeho praktický význam bude minimální, politický však - zbytečně - velký. Proti americkým vojákům u nás nic nemám: jako kluci jsme je obdivovali. Vadí mi jen jejich washingtonští pomýlení šéfové.

AeroKarel 23.3.2007 21:54

Re: Těší mne i netěší,

A v čem jsou ti šéfové tolik pomýlení?

Aaron 27.3.2007 0:19

Re: Těší mne i netěší,

...jo, jo, já pamatuju vzáleného příbuzného, který skoro každou větu uváděl slovy: "já tomu sice moc nerozumím, ale..." a pak měl rozumy ke všemu nač si vzpomenete. Že by pan Doktor byl taky ze vzdálené přízně?

AeroKarel 23.3.2007 18:11

Zajímavé, každého škrábou

celkem neškodní sudeťáci, a zmínek o obnovování imperiálních aspirací Rusů není, ač to je mnohem reálnější a nebezpečnější.

JH 23.3.2007 23:26

Aerokarle

přepisováním historie vzniklo mnoho válečných konfliktů, proto by to mělo každého zajímat, o co se Herr Doleschall goebelsovskými metodami snaží ...

AeroKarel 23.3.2007 23:43

Re: Aerokarle

Ale on má celkem pravdu, jen ji umanutě připomíná moc často.

Jirka 23.3.2007 17:06

právní hledisko

Je zajímavé, že si nikdo nepoložil tu zásádní otázku. A ta otázka zní jaké měli SN občanství? Pokud československé, tak byl odsun z čistě právního hledisko, jež by, však mělo být v každém normálním státě rozhodující, nezákonný. V tom případě se, opět z právního pohledu na věc,  mělo nekompromisně postupovat dle Zákona na obranu republiky z roku 1936, který naprosto jasně určuje trest za službu v nepřátelské vojsku v době branné pohotovosti státu (1938-1945). Týká se nejenom příslušníků Wehrmacht a SS, ale i SA, RAD, Volksstrum, Gestapo, SIPO, Kripo, SD a jakékoliv jiné ozbrojené organizace cizí moci. Ten trest je jediný a to trest smrti. V našem případě by to znamenalo statísíce odsouzených a  okamžitě popravených. V podstatě skutečnou genocidu. Ve výše zmíněném zákoně je dále paragraf o sdružování státu nepřátelském, ten by se týkal členů SdP, NSDAP, Hitlerjugend, nacistických odborů a jakékoliv jiné s nacistickým (nepřátelským) režimem spojené organizace. Tady je rozpětí trestů již širší od trestu smrti až po různě dlouhé vězení.

Anebo SN byli občané Německa a v tom případě je pak legitimním právem každého státu vyhostit cizí občany (občany nepřátelského státu) ze svého území.

Osobně se domnívám, že SN českoslovenští státní občane od podzima 1938 či března 1939 (dle místa bydliště) nebyli a tím pádem byl odsun, s vyjímkou divokého což je, z právního hlediska, naprosto jiná kapitola, zcela zákonným opatřením legitimní zákonné vlády ČSR.

Buvol 23.3.2007 17:17

Re: právní hledisko

Sudetští Němci se po záboru pohraničí na základě Mnichovské dohody stali automaticky německými občany! Jak by také jinak mohli později sloužit v německé armádě?!  Kdyby zůstali občany Československa, tak se dopustili službou v cizí nepřátelské armádě vlastizrady a za to se dával provaz! To snad ale ví každý, kdo se o to jen trochu zajímá! V roce 1945 šlo z právního hlediska de facto o odsun cizích státních příslušníků!

VladaPing 23.3.2007 21:35

Re: Re: právní hledisko

On tady existoval "Československý stát", tedy mimo představ Edvarda Beneše, soukromé osoby, vzdavší se titulu presidenta REPUBLIKY,( tím byl Hácha). Mimochodem, trauma "Mnichova" se, dobře využívajíce LEVICÍ (Ksč),  přičinilo úspěšně o "Vítězný Únor"1948. Beneš se traumatu "Mnichova" nedokázal nikdy zbavit....

Kubeš 23.3.2007 16:14

Něco k panu Doležalovi

B.D. se tentokrát obul do K.Steigerwalda. Cituje co napsal do MfD, kde K.S.správně tvrdí, co je pro život lidí důležitější. t.j. na příklad diskuze o reformách a až v druhé řadě referování o zmiňovaných aférách. Nikoliv tedy, že "to druhé už nepotřebujeme". Jestli něco nepotřebujeme, tak stálé Doležalovo téma o vyhnání Němců ze Sudet. Bylo mi 8 let, když museli ze Sudet uprchnout Češi (vyhnáni heilujícími Sudeťáky), kteří pak byli ubytováni na podlaze zdejší Sokolovny a neměli nic. Lidé ( i můj táta) jim tam nosili na př. jídlo. Takové události se nedají zapomenout, zvláště když to připomíná B.D. (ovšem z druhého břehu).

Rebeka 23.3.2007 16:09

Mého manžela Řeka

film o Thermopylách hluboce uráží, protože jde o zneužití historické skutečnosti k tupení dnešního Íránu. Dnešní Řekové už nemají nic proti Íráncům, zato velmi silně nenávidí Američany. Také považují za národní urážku americké základny na svém území.

Buvol 23.3.2007 16:11

Re: Mého manžela Řeka

Jeho starosti a Rotshildovy peníze bych chtěl mít ...

Abdéřan 24.3.2007 16:03

Re: Re: Mého manžela Řeka

R^:-D!

k.k. 23.3.2007 16:26

Re: Mého manžela Řeka

Taky dnešní Řekové toho mají společného s antickými Řeky asi tolik jako Italové s Římany či Egypťané s lidem faraonů. Tedy jen společné jméno.

Buvol 23.3.2007 16:31

Re: Re: Mého manžela Řeka

Podobně i dnešní Němci s Němci z doby bitvy u Sedanu ev. i s Němci z nacistického Německa, ačkoliv tady ještě asi uběhlo málo vody ....

AeroKarel 23.3.2007 18:06

Re: Mého manžela Řeka

Že by jste se provdala za blba kalibru Ahmadíneřáda? To je nějaký potomek těch teroristů, co sem utekli po válce, nebo je to čerstvý import?

Jiri 23.3.2007 18:39

Re: Mého manžela Řeka

Nevim, jak jste dosla k zaveru, ze protoze je vas manzel Rek a nenavidi AMericany, tak vsichni Rekove citi totez (mimochodem znam prinejmensim 3-4 Reky, kteri by s vasim prohlasenim ani trosku nesouhlasili (tedy krome te casti, ze je vas manzel Rek). K tomu zneuziti historicke skutecnosti uz opravdu neni co dodat. Ten fakt, ze doslo k bitve u Thermopyl je asi nesporny, ze v tom byli "zamichani" Reci a Persane se celkem vseobecne vi, tak proc zneuziti? Ovsem z vaseho tonu  soudim, ze kdyby nekdo natocil film o otroctvi v Severni Americe, tak by to bylo v poradku (ostatne ja si take myslim, ze by to bylo v poradku, ale ja si to myslim i o filmu o Thermopylach).

DJing cheb pako 23.3.2007 19:01

To jste si tedy vzala pekneho blbecka

co Superman, Batman a ostatni komixy? Taky manzela urazi? A co CIA, ta ho neovlada skrz plomby v zubech?

oakman 23.3.2007 15:41

Obvyklí žvanilové jako pan Andy apod...

mnoho-li jste vykonali? Nebo dnes jen blábolíte? Trochu mi ty vaše výlevy připomínají soudružskou desetiminutovku na pracovišti!! (Pro mladší - to vždy jeden gramotný soudruh předčítal a ostatní potom diskutovali o aktuálních otázkách budování - třeba jak sebrat vízum mandelince imeprialistické, taky vynález zlého žida z Brooklynu. Koukam, že internet je jako redbull - taky dává každému blbu pocit, že je orel;-P

Buvol 23.3.2007 15:49

Re: Obvyklí žvanilové jako pan Andy apod...

"Koukam, že internet je jako redbull - taky dává každému blbu pocit, že je orel" .... to víte z vlastní zkušenosti, že jo?

AndyX 23.3.2007 15:06

Ale no tak sionistická Harpyje,

co ti vadí na tom, že se píší skutečnosti, že nacisti se sionisty spolupracovali při budování sionistického ráje pro vyvolené Židy?Vždyť šlo jenom o obchod, dobrý obchod, ten vy máte rády.

Harpyje 23.3.2007 16:58

Re: Ale no tak sionistická Harpyje,

Ty "skutečnosti" si vymýšlíš sám, nebo ti někdo pomáhá? ;-D

Historik 23.3.2007 14:07

Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

jsou tady příčiny a důsledky.

A tak nebýt Mnichova, Protektorátu, koncentračních táborů a nakonec "osvobození" (ve skutečnosti obsazení) obsazení vítěznou Rudou armádou (také určitou vinou Američanů, kteří zůstali v Plzni) a politického využití téhož (nejen) ze strany komunistů, NIKDY by nedošlo k divokému ani organizovanému odsunu a "vítěznému" únoru 1948.

A sudetští Němci si mohou poděkovat za "divoký odsun" svému "Vůdci" který poté, co se ho generálům 20 července 1944 nepodařilo odstranit, razil stupidní heslo, že západní Spojenci představují stejnou hrozbu, jako Stalin. Bylo třeba na přelomu let 1944/45 osobní intervence maršála Guderiana, aby Hitler přestal v dodávkách výzbroje preferovat západní frontu!!! Pokud by tady místu Rusů byli Američané, excesy by byly minimální. Mimochdem, na mnohém, co se Vám po 9.5. 1945 nelíbí, měla Rudá armáda svůj podíl, něco spáchala dokonce sama. Ovšem, odsun jako takový byl dohodnut v Postupimi a prosazovali ho hlavně Britové, stenografické záznamy existují.

Ještě bych zmínil osud Němců ve Východním Prusku a v Polsku, nesrovnatelné s tím, co se dělo u nás.

k.k. 23.3.2007 14:55

Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

Tak ono těch nebýt se dá použít dvanáct do tuctu. Jedním z hlavních viníků nástupu Hitlera byla fatální hra Francie na kontinentální velmoc, kterou naprosto trapně nezvládla. Hitler ji pak vyřídil jednou provždy a od té doby je Francie jen trapný odvar své minulé slávy. Na druhou stranu změna hranic po druhé válce v neprospěch Německa a všechny ty odsuny jen zakládájí na budoucí problémy a to v přímé uměře s tím jak bude Německo posilovat a bývalé vítězné mocnosti slábnout. To, že půl Polska leží na území předválečného Německa je do budoucna prostě neudržitelné.

Buvol 23.3.2007 15:23

Re: Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

No to jste moh rovnou napsat, že se z EU stane EUmecko.... Jenže to by ta EU skončila jako Rakousko-Uhersko .... a k tomu, že "všechny ty odsuny jen zakládájí na budoucí problémy" jenom malou poznámku, za pár let už žádní odsunutí nebudou, protože prostě vymřou .... a tím to definitivně skončí.... Ostatně dnešní německá reprezentace se zdá být rozumná. Připomínám, což je málo známé, že kancléř Kohl odmítl šílenou nabídku Havla na dvojí občanství tzv. sudetských Němců, tím, že na ni nereagoval  ....

Kubeš 23.3.2007 16:28

Re: Re: Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

Na Havla můj zprvu kladný postoj se postupně změnil ve velmi záporný. A jestli je pravda jeho návrh na dvojí občanství, pak mi to v mém názoru na něho jenom utvrzuje. A to by ho někteří šílenci nejraději znovu chtěli vidět na Hradě.