28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 23.3.2007 11:08

Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

(Y)

Adolf 23.3.2007 11:47

Re: Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

No jen nepraskni vzteky,vidim, ze jsi byl pilny zak marx-len.

dolezal nevr. 23.3.2007 11:20

Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

A prave proto pane Marate i ja  ocekavam brzkou dobu kdy M.D. prestane produkovat luzune ovzdusi pro nezajem slusnych lidi na neurotizaci ctenarstva.

Buvol 23.3.2007 11:07

Re: V článku je výborný především následující odstavec:

Odstavec začíná: "Tony Blair vyzval Západ, aby se přestal omlouvat ...." a za vyspělou řeckou civilizaci si ještě dosaďte první republiku .....

k.k. 23.3.2007 11:27

Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

První republika dokázala svou "vyspělost" tím, že bez výstřelu vše předala Hitlerovi.

Adolf 23.3.2007 11:45

Re: Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

A tim uchranila Cesko pred pohromou.To blbi komunisticti zvanilove jeste nepochopili......

k.k. 23.3.2007 11:54

Re: Re: Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

Vždy jsem považoval ČSR za umělý výtvor hlavně Francouzské snahy o hegemonii v Evropě po první válce. A vývoj dal a dává za pravdu. Rozbití rakouské monarchie nás stálo a ještě bude stát mnoho zlého.

Historik 23.3.2007 14:23

Takže takový exkurz do roku 1916

Pět českých politiků, kteří otevřeně, jako c.k. poddaní požadovali ukončení nesmyslné války Evropanů proti Evropanům (a Slovanů proti Slovanům) je odsouzeno k smrti. Zachrání je jen smrt Franze Josefa a následná milost císaře Karla I, který de fakto chtěl skoro totéž. Měl také v úmyslu nechat se korunovat za Českého krále, v rámci vstřícnosti k Čechům. Jenže Němci a Maďaři se z toho mohli po***rat a ke korunovaci nedošlo. Rovněž snahy o Karla I o mír skončily špatně a to i díky politikům na straně Dohody, o Němcích nemluvě.

Výsledek je znám.

 

Mirek F. 23.3.2007 12:08

Re: Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

Bylo to na přání až nátlak vyspělého světa na Západ od Německa. V Británii, Francii, USA...si většina oddechla, že byl "zachráněn mír". Takže svoji ironii můžete směle uplatnit i na tehdy nejvyspělejší státy světa.

Historik 23.3.2007 14:36

Američany bych do toho netahal, ti se tehdy o Evropu moc nezajímali

Vývoj po WW1 se jim nelíbil a tak se stáhli do sebe. To by ještě nebylo to nejhorší, ale prakticky rozpustili pozemní armádu (podobně ji skoro neměli ani Britové). Američané, na rozdíl od Francouzů k nám neměli žádné závazky. Ty vlastně neměli ani Britové, jenže ti byli smluvně zavázáni pomoci Francii (na rozdíl od Američanů).

Mimochodem, Daladier, jeden z architektů Mnichova, skončil za války v německém koncentráku. On totiž nechtěl kapitulaci Francie a po jejím obsazením chtěl dále bojovat z kolonií. Mám dojem, že Němcům ho vydali Vichisté, ale nevím to jistě.

Buvol 23.3.2007 12:13

Re: Re: Re: V článku je výborný především následující odstavec:

Přesně tak! A víte proč? Protože kdyby se naši předkové nepodvolili Mnichovské dohodě, stali bychom se příčinou druhé svět. války a z Hitlera by byl rázem ochránce národnostních menšin! Bylo třeba dát mu šanci, aby se odkopal! V tomhle směru a hlavně za vái

y postupoval Beneš geniálně! Rekl bych, že to byl náš Leonidas, ovšem sofistikovaný, jak odpovídalo tehdejší složité situaci.....

Aron Prevoznik 23.3.2007 10:34

Tak Bohumil

superstar naseho bulvarniho medialniho giganta opet prihodil lopaticku mouru do centralniho vytapeni  psi boudy. Prestoze smekam pred jeho talentem, jakoz  genialitou  ktera smi vse,  prilis touzim po tom s nim jednou rozhoupat lodicku. 

atd 23.3.2007 10:12

Doporučuji všem zúčastněným, navštívit knihovnu ve svém městě a nahlédnout do protektorátního tisku. Doležal, jak když ho vytiskneš. Ještě chybí ty rudé drápy nad hradčanama

AndyX 23.3.2007 10:06

Miku, jestliže Rusové podle tvé úžasné logiky

podněcují arabské teroristy a díky tomu roste cena ropy, tak ti nezbývá dokázat, jak to ti šikulové dělají.Podle tebe jsou asi ve spojení Osamou bin Ladenem.

Harpyje 23.3.2007 9:58

Der Spiegel

je týdeník, žádné noviny a naprosto nesdílí stanovisko ochránců zvířat v případě malého ledního medvěda. (Der Spiegel Nr.12, S.162 f)

Ske/pticus Maxi/mus 23.3.2007 9:27

Nevíte někdo, co je to Kong-Kong?

Není to sudeťácká verze King-Konga? :-)))

kpt 23.3.2007 10:25

Re: Nevíte někdo, co je to Kong-Kong?

nebo ping-pong hraný gorilami

VladaPing 23.3.2007 9:25

Postavte soudruhovi Paroubkovi mausoleum!

A čím dříve jej tam umístíte, tím lépe!

A teď poněkud vážněji. Čtu, četl jsem "Souběžný životopis Stalina a Hitlera" a, musím se obávat, že mnohé, co soudruh Paroubek provádí, prováděl i Áda před 75ti lety. Poněkud mne uklidňuje (nepříliš, ale upínám se k tomu) postřeh klasika dramatických her, že "opakovaná tragedie leckdy fraškou se stává"... 

Máme se na co těšit.........

Na výběr toho ovšem moc není. Zápas národního mužstva ve fotbale a přenos ze sjezdu ČSSD. No, ještě že mám UPC.

a m i Z .M 23.3.2007 9:57

Mausoleum nesprostředkovává

právě dojem šťastných zítřků, začněme raději nejdříve Guinnessem: Paroubek s nejtěžší autobiografií na sever od rovníku a kLaus - president s nejvíce diplomy. Možná, že to oba ješity usmíří a že se dohodnou na společném pomníku na Letné. Dosavadní plány s kLausem dostaly tvrdou ránu s futuristickou Knihovnou. U té by kLaus vypadal, jako že právě vychází z toalety, možná, že by tento part přenechal Paroubkovi, který by to pojal jako výraz blízkosti k lidu.

PROKOP BUBEN 23.3.2007 11:07

Re: Mausoleum nesprostředkovává

 Oba ješity mohla usmířit jen velká koalice a slib socanů pro znovuzvolení Velkého Meteorisima.....Příkop je ovšem spíše prohloubený, takže společný pomník by mohl v současnosti představovat dvě spolu zápasící velké NULY nad nově zbudovaným místem oddechu nad Prahou.....Metronom by mohl setrvat......

Aron Prevoznik 23.3.2007 10:54

Soucitim a

doporucuji i soucasnou "krasnou" literaturu -  T.Bernhard, M.Houellebecq, P.Roth, J.Pehe takrka vsichni soucasnici a vsichni zastini realnou frasku. Alespon ja to tak praktikuji, kdyz neni v TV fotbalu. Kdyz jsme u "televize bez studu" ve ctvrtek bezi serial Soukrome stoleti - videl? Necha vydechnout a pozapomenout  (alespon me). Jinak pro deponovani politickych smiraku jakehokoliv kalibru mam stale platnou licenci ja. Muzoleumsemmauzoleumtam.

Proužek 23.3.2007 9:13

Klid k tvořivé práci?

Pane Doležele,

Steigerwalda střídavě můžu a nemusím. Jeho fejetony jsou zábavné, charakteristický jazyk, jistě ho většina čtenářů pozná i bez podpisu. (Nesmí ovšem psát o náboženství, to pak sklouzává do těžko pochopitelného primitivismu. Asi mu v mládí někdo ublížil). Vámi zmiňovaný fejeton (komentář) se mu podle mého názoru celkem poved. Zemana s Paroubkem. Čunka se sekretářkou. Agenta Filipa s Leninem. Kavanovy plky s úplatky. Gripeny čertví s kým. Bursíka s počasím. To jsou pěkné zkratky. Byl bych taky radši, kdyby jich spíše nebylo než bylo. Ale ke "klidu k tvořivé práci" to má ještě pořád  hodně daleko. Jinak pěkný den a prosím pište, je to dobré počtení.

a m i Z .M 23.3.2007 9:36

Proč Vám např. nevadí,

že Steigerwald při zkratkovém výčtu českých ubohostí vypustil kLause a zjevně bagatelisuje Kavana?

PROKOP BUBEN 23.3.2007 9:00

DOMNÍVÁM SE

 ŽE Rusko není možno v žádném případě podcenit....Mám dokonce pocit, že nás mají Rusové opět TÉMĚŘ v HRSTI.....

Ske/pti/cus M/aximus 23.3.2007 9:06

I kdyby taková hovadina byla pravdivá,

tak Rusové se nás nikdy nesnažili vyhladit ani vyhnat z našeho území, narozdíl od Germánů.

GLOWi 23.3.2007 9:43

Re: I kdyby taková hovadina byla pravdivá,

1. Kdyz to prevedu, takze clovek, ktery se me unese a muci je vlastne fajn, protoze me chce jenom mucit, ale nechce zabit? To je mi logika....

2. Rusove se nas nikdy nesnazili vyhnat z naseho uzemi mozna pouze proto, ze to k nam maji prece jenom dal nez Germani.

Mirek F. 23.3.2007 9:55

Re: Re: I kdyby taková hovadina byla pravdivá,

Kdy že se nás snažili "mučit" Rusové?

Ske/ptic/us Maxi/mus 23.3.2007 11:18

GLOWi,

ad1/ To je nějaká Vaše podivná logika.

ad2/ I kdyby to byla pravda a ne sprostá pomluva, tak to na věci samé nemění vůbec nic.

Lea 23.3.2007 9:00

Ivane Nový

píšete,že boj s komunismem a komunisty nás teprve čeká. Vy sám jste snad z komunisticé líhně,to není možné.Jak si ten boj představujete?Vy si skutečně myslíte,že by zde chtěl někdo znovu zavádět socialismus? Komunisté jsou stejní pragmatici a jde jim pouze o jedno. O podíl na moci,ze kterého by plynul jim spřízněným lidem určitý vliv.A věřte mi nebo ne,vsadila bych boty,že se může zrovna tak jednat o lidi vyznávající soukromé vlastnictví. Spíš bych to viděla jako boj o rozdělení nového geopolitického vlivu.A je s podivem,že k EU měla odtažitý vztah jak KSČM,tak ODS.KSČM svůj postoj částečně přehodnotila,ODS se vvymezuje ještě více.S Polskem jsme ta pravá dvojka k pohledání.Kaczyňští jsou dneska ohrožením dekomkracie. a vidíte,jací jsou antikomunisti.