28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alsomalechauvinistpig 23.3.2007 2:21

Gwynne Dyer

Gwynne Dyer ? Nejedna se zde nahodou o zenskou ? !? (To by pak take i lecos vysvetlilo) ;-P

LM 23.3.2007 2:08

Deviace

Prodavacky v knihkupectvich by mely mit pripraveny sveraci kazajky, jelikoz pokud si pri vsi ucte nekdo za 450 Kc koupi fotografie pana Paroubka, tak asi jde o dost nebezpecneho uchyla. :-P

Pegas 23.3.2007 16:06

Re: Deviace

Já od rána běhám po knihkupectvích a kniha pana Paroubka je již rozebrána. Jsem z toho nešťastný!

Joe 23.3.2007 1:52

Je ten Dolezal vubec normalni?

On snad nebude mit klid dokud ty Sudety Nemci zase neosidli :-).

S tim Ruskem to dostal asi v synagoze ukolem.Rusove  na cele Cechy i zbytek vychodni Evropy z vysoka kaslou, uzemi i surovin maji dost.Nepotrebuji nikam expandovat.Jestli tu nekdo pomysli na revans, tak je to Dolezal s jeho sudetakama.;-)

Vasekpaek 23.3.2007 1:56

Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Pane, teď jste mě opravdu pobavil. Rusové že nepotřebují nikam expandovat??? A proč expandovali do celé východní Evropy a drželi se zuby nehty, proč vyhrožují, že na nás namíří své rakety, proč se snaží (opět) paktovat s Německem? Pan Doležal mi připadá celkem normální, narozdíl od jiných

Mirek F. 23.3.2007 6:22

Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Chápete rozdíl mezi Rusy a komunisty a tím pádem, kdo vlastně expandoval?

Cizinec 23.3.2007 7:22

Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Ne Mirku Vasekpaek je novy clovek. Komunisti byli prece ti zli Rusove a my? My jsme jen chudaci obeti.... Jak ceske a jak male.....

ok 23.3.2007 8:55

Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

No právě. expandovali Rusové, shodou okolností momentálně komunisté.

Mirek F. 23.3.2007 9:48

Re: Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Nojo, takový soudruh Satalián, to byl Rus jako poleno, že?

Mirek F. 23.3.2007 9:52

Re: Re: Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

pardon, Stalin, samozřejmě, málem mi z toho vyšel Satan, což by tak od věci nebylo:-)

Petrus Brana 23.3.2007 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

upozornuji na nebezpeci impandace, coz je ten bezny nasledek stavu bohumil tremens

doxa 23.3.2007 1:13

My historici přece nejsme soudci, my jsme šašci

s prioritním úkolem pobavit publikum

JH 23.3.2007 1:03

A Doležal zase musí

propagovat svoje chudáky sudeťáky. Je to nutkavé jednání, nebo dobře placené téma? Herr Doleschal dosáhl takové dokonalosti, že by toto téma dokázal zamontovat i do Pythagorovy věty ...

Pegas 23.3.2007 4:03

Re: A Doležal zase musí

Když ale on pan Doležal má pravdu! Po odchodu sudetských Němců bylo pohraničí českými "vlastenci! rozkradeno, zdevastováno a zamořeno bolševiky. Vyhnání Němců včetně malých dětí a starců byl zločin. Politici 1. republiky se vůči Němcům chovali šovinisticky, naslibovali jim autonomii a skutek utek. To pak vedlo k tomu, že Konrád Henlein a spol. zblbli  sudetské Němce a jejich zfašizování (alespoň většiny).Stačí se podívat na fotografie nadšeně hajlujících fanatických  davů. A podívejte se na pohraničí dnes! Špína, zanedbané vesnice, zarostlá pole, všude čumící voliči KSČM!  

Mejla 23.3.2007 5:27

Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

ale především odsun Němců z Polska, ČSR apod. byl tehdy nejlepším řešením poté, co Němci během několika málo let rozpoutali obě světové války. Fanatický nacionální socialismus a militarismus Němců vedl k tomu, že jejich menšiny snad ve všech zemích rozvracely demokracii. Rabovací gardy po 2.sv.v. skutečně zasáhly pohraničí, ale bohužel Němci rozpoutaná válka vyvolala i úpadek veřejných mravů, jako nakonec každá válka.

Lea 23.3.2007 6:26

Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

tu vaši komunistickou výbavu vám ani trochu nezávidím.Kdo rozpoutal obě války? Němec? Jaký Němec? V první světové stála proti sobě Trojdohoda a Trojspolek.Nemá asi cenu blíže se rozepisovat,válku ale určitě nerozpoutal sedlák,horník a pod.,který žil v Sudetech.Beneš se mýlil. Mýlit se je lidské,někdy však osudové. Po zkušenostech s Mnichovem se utvrdil v tom,že vytvoříme most mezi západem a východem. Vsadil kartu na slovanskou sounáležitost a do té se nám "zlí " Němci nehodili.Vystěhováním určitého etnika se věc nevyřeší.Nikdo nepopírá,že se většina sudetských Němců hlásila k Hitlerovi,zfanatizovaný dav hajloval atd.Při procesech s Horákovou a dalšími zde nikdo nehajloval,leč pracovní kolektivy podepisovaly souhlas s trestem smrti.

Mirek F. 23.3.2007 7:14

Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

Drobný rozdíl tkví v tom, že zatímco v padesátých letech už u nás vládla tvrdá totalita takže proti podepisování rezolucí sotva mohl zaznít veřejný hlas odporu, tak SN se o sympatiích a připojení k Hitlerovi rozhodli v podmínkách demokratického státu, kdy je nikdo nenutil.

Princip - dáme všechnu moc vůdci, budeme ho poslouchat a v případě, že to nevyjde, jsme najednou zase jen prostí sedláci a horníci, kteří za nic nemohou, je bohužel příliš průhledný.

Cizinec 23.3.2007 7:20

Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

Leo, nevim kolik Vam je let ale pripada mi ze bez ohledu na vek Vam chybi urcita historicka zkusenost. Zrejme patrite k tem co kladou ruzicky pred tanky okupantu a pod nepratelskymi panciri vidite pribuzne homo sapiens. Zrejme take budete multikulturalistka. Baskicko, Irsko, Kosovo ale take nektere africke zeme kde si nepratele z kmenu co spolu ziji po desitky tisic let usekavaji koncetiny a to nejen dospelym ale i novorozencum - to Vam asi nic nerika... Vy byste to proste znovu ozkusila. Ja osobne soudim ze vyhnani sudetskych nemcu bylo straslive nicmene jejich zanechani zde jeste straslivejsi....  Ctim Vas nazor ale musim rict ze je uplne mylny a zbloudile zcestny

Lea 23.3.2007 7:54

Re: Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

rozdíl je ten,že zde Němci pobývali několik století bez nějakých větších třenic.Navíc,komunisté využili příznivé poválečné doby,kdy nezapomněli pozvihnout podíl komunistů v protiválečném odboji.Ten byl nezpochybnitelný.No a když vyšly v platnost Benešovy dekrety,kdo si především uzurpoval právo na přidělování všech těch nemovitostí po Němcích? Komunisté. To se pak vyrojilo věrnejch voličů.

Mirek F. 23.3.2007 10:00

Re: Re: Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

Jasně, když s někým budu žít v jednom baráku desítky let a on na mě najednou vytáhne kudlu, tak se vlastně nic neděje:-D

Mirek F. 23.3.2007 6:20

Re: Re: A Doležal zase musí

Tohle mě vždycky dojme, ten nedostatek autonomie SN za první republiky. Mohl byste mi, vážený okřídlený koni vysvětlit logiku uvažování, že když si stěžuji na nedostatek autonomie v ČSR, tak se budu rvát do Třetí Říše, kde na rozdíl od demokratické ČSR mohu tak akorát svobodně vyjadřovat lásku k vůdci a na nějaká demokratická práva, kterých jsem požíval u zlých Čechů, musím zapomenout?

Rovněž tak se při odsunu měli zřejmě oddělit děti od rodičů, jestliže vás to tak pobuřuje.

kpt 23.3.2007 8:45

Češi mohli i směli

vystěhovat Němce do Německa, nemuseli je ovšem přitom okrást. O nic jiného tu přece nejde. Země je toho, kdo na ní bydlí. Takzvaná historická území nemají žádnou váhu. Vemte si například území Malé Asie, od nepaměti obývané Řeky. Dnes tam bydlí Turci a cítí se tam doma. Američané také získali svou novou vlast vytěsněním původního obyvatelstva. Dokud má někdo sílu udržet se někde, je tam doma. Ztratí-li tu sílu, je doma jinde. Spojovat svůj pocit domova s určitým kusem země má svůj význam, ale všichni jsme přece doma na planetě zemi, takže já si myslím, že i ti vystěhovaní Němci už dávno netrpí ztrátou domova, nanejvýš jsou frustrovaní tím, že jim ti vynalézaví Češi při první vhodné příležitosti sebrali, co celé generace vytvářeli.

ferry 23.3.2007 8:54

Re: Re: A Doležal zase musí

Přesné a výstižné!!! A všechno jenom proto, že se rozbilo Rakousko-Uhersko. Podívejte se na naše historické dědictví - Češi si nikdy neuměli vládnout, proto ty nestálé dvacetileté cykly.

bagr 23.3.2007 15:50

Re: Re: Re: A Doležal zase musí

chápu, milý práme, že jste naskočil na moderní populistickou pravdoláskovou notu tak trochu v mlze zastřeného  vzpomínání na Rakousko Uhersko a i když se neztotožňuji, respektuji. Co je ale úplná a nebezpečná hloupost - že si Češi nikdy neuměli vládnout. Ty dvacetileté cykly jsou totiž ohraničeny asi tak: 1. světová, druhá světová, vstup spřátelených Varšavských vojsk, pád komunismu ve světě (anobrž. sametová revoluce). Proč nebezpečná - přece nemůžete chtít (a z argumentace to tak vyplývá) aby nám vládl opět někdo jiný, protože to sami neumíme? To je popření demokracie a komplex jako prase.