28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dominik dvořák 19.3.2008 18:57

dobři psi

psi jsou  R^R^R^R^R^ a  hlavně>->->->-:-D:-D

Aaron 27.3.2007 0:19

Re: Těší mne i netěší,

...jo, jo, já pamatuju vzáleného příbuzného, který skoro každou větu uváděl slovy: "já tomu sice moc nerozumím, ale..." a pak měl rozumy ke všemu nač si vzpomenete. Že by pan Doktor byl taky ze vzdálené přízně?

posvator 26.3.2007 14:47

řeckoperské války

Řekům na Peršanech nejvíce vadilo, že by museli platit daně. Jejich fiskální politika totiž byla katastrofální. Dokonce i opěvovaný Sólón neváhal zřídit nevěstinec proto, aby vypomohl městské kase, místo toho, aby zavedl daně. Možná Ahmadínežádovi vadí, že někteří Peršané vypadají a chovají se ve filmu jako skřeti. Což ovšem mně vadí taky. Jinak se na ten film docela těším.

kerim 24.3.2007 20:54

Re: doktorovi

Ale svět není tak jednoduchý, ja nám F.Čech sugeruje. Řeknu vám trochu jiný scénář-ono takhle jednou navečer přijede pár náklaďáků.  US chlapci si vezmou šroubováky, zalezou do šachet a vymění humanistární ocelové hlavice za ještě humanitárnější hlavice atomové na mezikontinentálních humanitárních raketách Minuteman. Otřou si ruce pucvolí, sednou k počítačům a zadají jiné humanitární souřadnice cílů, kterépak to asi budou? Být Rusy, vidím to určitě takhle. A rázem tu máme deset předsunutých humanitárních atomových raket. Někdy trocha cynismu má svou cenu, protože život je cynický.

Abdéřan 24.3.2007 16:27

Re: Re: posilovani Nemecka

Zlatá slova, u nás to bude podobné, ale později. Potřebovalo by to jasně definovanou a tvrdě realizovanou imigrační politiku v rámci celé EU.

jdu jen tak kolem 24.3.2007 16:17

Re: No,

No a po válce, ještě ve 49. se v pohraničí v noci střílelo. To když se přes hranici proplížili někteří z odsunutých pomstít se novým nájemníkům svých nemovitostí.Ona ta Zdivočelá země je dost ze života (tehdejšího).A jako vždy, před válkou, za války, i po válce, umírali ti, kteří ani s předválečným vyháněním Čechů ani s poválečným vyháněním Němců neměli nic společného.Holt - když se kácí les ....Ale pořád jsem přesvědčen, že větší díl viny mají na svědomí Němci, kteří zradili stát, na jehož území žili, po záboru Sudet a okupaci zbytku republiky se stali Němci - říšskými Němci, chovali se podle toho, a - jak známo - kdo seje vítr, sklízí bouři. O čem se tedy pořád diskutuje?

Abdéřan 24.3.2007 16:03

Re: Re: Mého manžela Řeka

R^:-D!

nepolitik 24.3.2007 14:07

Doležal - Jelínek - Mandler

Trojice "politologů"  - všeználků k pohledání. Rv

vita 24.3.2007 8:46

Re: Re: Re: Re: Ale o tohle přece jde, ne?

No ovšem - za všecko může Rusko. I za to, že Amerika vypovídá smlouvy. Kdo říká něco jiného, má vymytý mozek.

Proč?

Protože proto!

Taky logika...

AeroKarel 23.3.2007 23:43

Re: Aerokarle

Ale on má celkem pravdu, jen ji umanutě připomíná moc často.

JH 23.3.2007 23:26

Aerokarle

přepisováním historie vzniklo mnoho válečných konfliktů, proto by to mělo každého zajímat, o co se Herr Doleschall goebelsovskými metodami snaží ...

NevericiTomas 23.3.2007 23:05

Re: Re: Re: Ale o tohle přece jde, ne?

Vy mate dobre vymytej mozek. Tu spiralu samozrejme roztaci Rusove tim, ze vytvareji zdanlive nezavisle zdroje potizi. Velkoryse podporuji Iransky nuklerani program protoze vi, ze je to pro zapad hrozba od ktere se ale mohou oficialne distancovat.

AeroKarel 23.3.2007 21:54

Re: Těší mne i netěší,

A v čem jsou ti šéfové tolik pomýlení?

VladaPing 23.3.2007 21:40

Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

Jmenujte jediného generála, podílejícího se na atentátu na ADOLFA HITLERA,,,,,,

KDO???????????????????????

VladaPing 23.3.2007 21:35

Re: Re: právní hledisko

On tady existoval "Československý stát", tedy mimo představ Edvarda Beneše, soukromé osoby, vzdavší se titulu presidenta REPUBLIKY,( tím byl Hácha). Mimochodem, trauma "Mnichova" se, dobře využívajíce LEVICÍ (Ksč),  přičinilo úspěšně o "Vítězný Únor"1948. Beneš se traumatu "Mnichova" nedokázal nikdy zbavit....

ibn 23.3.2007 20:54

Rusové se s potupnou porážkou ve studené válce nevyrovnali a myslí čím dál tím víc na revanš.

Jenze Rusove ji v podstate vyhrali, dostali co chteli a ztratili jen to, s cim pocitali jako se ztratou uz od 45 roku.

vita 23.3.2007 19:55

Re: Re: Ale o tohle přece jde, ne?

Rusko neroztáčí kolo zbrojení. (Rusové říkají vítka - tedy závit). Rusko jenom reaguje. A nehledá nepřítele. Prostě se snaží být připravené.

Rusové reagují tak, aby nemuseli před USA klečet a klepat se strachy. A proč? No, protože Rusko má všecko, čeho se ostatním začíná nedostávat - suroviny, energetické zdroje, i prostor... Tak proto si Rusko udržuje vojenský potenciál supervelmoci. A aby ho udrželo, aby si jeho rakety udržely zastrašovací moc - musí reagovat na vypovězení ABM.

O peníze se nestarejte. Rusko není zadlužené, jako USA. Rusové nemají 1T USD v Čínských bankách - Rusko má tuším čtvrté nejvyšší měnové rezervy a neustále jim přitékají další. Pokaždé, když zapálíte hořák na sporáku nebo když nastartujete auto - pokaždé jim doplatíte. A Putin už ucpáv ty díry, kudy dříve - za Jelcina-Vodkina - ruskoé bohatství odtékalo kamkoli - hlavně ne k Rusům Chodrokovskij bručí, Berezovskij pro jistotu utek - a pokouší se kalit vodu s pomocí zrádnách exšpionů. Na nic jiného už nemá.

Jo - jestli vy jste nezaspal dobu.

A mimochodem - pořád Rusko vydává na zbrojení desetinu toho, co USA. Že i s tím drží krok? Skoro čudo, co?

vita 23.3.2007 19:43

Re: Re: Re: Re: doktorovi

veliká

DJing cheb pako 23.3.2007 19:01

To jste si tedy vzala pekneho blbecka

co Superman, Batman a ostatni komixy? Taky manzela urazi? A co CIA, ta ho neovlada skrz plomby v zubech?

Pamětník starejch dob 23.3.2007 19:01

Německo dnes naprosto není schopno čelit Rusku, o kterém

ten článek vlastně je. A nebýt Američanů, Rusko by alespoň část Evropy znovu zabralo.

Jiri 23.3.2007 18:48

Re: Takže Fake Čechu,

pak tedy nezbyva nez vas nazvat cechonackem popripade cechobolsevikem

doktor 23.3.2007 18:41

Těší mne i netěší,

že jsem zmínkou o paní Steinbachové, předsedkyní (presidentkou) německého Svazu vyhnanců vyvolal diskusi o českých (jak si říkají, Sudetských) Němcích. Šlo mi jen o to, že někdo moudrý jako ona chápe, že americké radary a rakety nemusí být nutně tím, zač jsou (u nás) vydávány. Jak podotknul jeden z diskutujících, opravdu jako lékař nemám technické znalosti, takže nemohu efektivitu budoucího radaru v Brdech posoudit. Přikláním se spíše k tomu, že jeho praktický význam bude minimální, politický však - zbytečně - velký. Proti americkým vojákům u nás nic nemám: jako kluci jsme je obdivovali. Vadí mi jen jejich washingtonští pomýlení šéfové.

Jiri 23.3.2007 18:39

Re: Mého manžela Řeka

Nevim, jak jste dosla k zaveru, ze protoze je vas manzel Rek a nenavidi AMericany, tak vsichni Rekove citi totez (mimochodem znam prinejmensim 3-4 Reky, kteri by s vasim prohlasenim ani trosku nesouhlasili (tedy krome te casti, ze je vas manzel Rek). K tomu zneuziti historicke skutecnosti uz opravdu neni co dodat. Ten fakt, ze doslo k bitve u Thermopyl je asi nesporny, ze v tom byli "zamichani" Reci a Persane se celkem vseobecne vi, tak proc zneuziti? Ovsem z vaseho tonu  soudim, ze kdyby nekdo natocil film o otroctvi v Severni Americe, tak by to bylo v poradku (ostatne ja si take myslim, ze by to bylo v poradku, ale ja si to myslim i o filmu o Thermopylach).

Cruton 23.3.2007 18:27

F. Čech = další užvaněný a agresivní ignorant

1) F. Čech tvrdí, že raketa SS-25 nese 10 hlavic. Kecá - ta raketa je vybavena jedinou hlavicí (single warhead).

2) F. Čech tvrdí, že Rusové mají na svých raketách 10 tisíc jaderných hlavic. Kecá - Rusové mají celkově nasazeno 5682 hlavic. Do tohoto čísla jsou navíc započítány i jaderné náplně bomb a protiraketového systému ABM.

3) F. Čech tvrdí, že Rusové zvyšují počet svých hlavic. Kecá - Rusové v souladu se smlouvou SORT počet svých hlavic snižují z dosavadních cca 6 tisíc ke konečnému stavu kolem 2 tisíc hlavic.

AeroKarel 23.3.2007 18:11

Zajímavé, každého škrábou

celkem neškodní sudeťáci, a zmínek o obnovování imperiálních aspirací Rusů není, ač to je mnohem reálnější a nebezpečnější.

AeroKarel 23.3.2007 18:09

Re: Re: Jako vždy popletené všechno dohromady Čechu,

Přezrálý.

AeroKarel 23.3.2007 18:06

Re: Mého manžela Řeka

Že by jste se provdala za blba kalibru Ahmadíneřáda? To je nějaký potomek těch teroristů, co sem utekli po válce, nebo je to čerstvý import?

Buvol 23.3.2007 17:17

Re: právní hledisko

Sudetští Němci se po záboru pohraničí na základě Mnichovské dohody stali automaticky německými občany! Jak by také jinak mohli později sloužit v německé armádě?!  Kdyby zůstali občany Československa, tak se dopustili službou v cizí nepřátelské armádě vlastizrady a za to se dával provaz! To snad ale ví každý, kdo se o to jen trochu zajímá! V roce 1945 šlo z právního hlediska de facto o odsun cizích státních příslušníků!

Jirka 23.3.2007 17:06

právní hledisko

Je zajímavé, že si nikdo nepoložil tu zásádní otázku. A ta otázka zní jaké měli SN občanství? Pokud československé, tak byl odsun z čistě právního hledisko, jež by, však mělo být v každém normálním státě rozhodující, nezákonný. V tom případě se, opět z právního pohledu na věc,  mělo nekompromisně postupovat dle Zákona na obranu republiky z roku 1936, který naprosto jasně určuje trest za službu v nepřátelské vojsku v době branné pohotovosti státu (1938-1945). Týká se nejenom příslušníků Wehrmacht a SS, ale i SA, RAD, Volksstrum, Gestapo, SIPO, Kripo, SD a jakékoliv jiné ozbrojené organizace cizí moci. Ten trest je jediný a to trest smrti. V našem případě by to znamenalo statísíce odsouzených a  okamžitě popravených. V podstatě skutečnou genocidu. Ve výše zmíněném zákoně je dále paragraf o sdružování státu nepřátelském, ten by se týkal členů SdP, NSDAP, Hitlerjugend, nacistických odborů a jakékoliv jiné s nacistickým (nepřátelským) režimem spojené organizace. Tady je rozpětí trestů již širší od trestu smrti až po různě dlouhé vězení.

Anebo SN byli občané Německa a v tom případě je pak legitimním právem každého státu vyhostit cizí občany (občany nepřátelského státu) ze svého území.

Osobně se domnívám, že SN českoslovenští státní občane od podzima 1938 či března 1939 (dle místa bydliště) nebyli a tím pádem byl odsun, s vyjímkou divokého což je, z právního hlediska, naprosto jiná kapitola, zcela zákonným opatřením legitimní zákonné vlády ČSR.

Harpyje 23.3.2007 16:58

Re: Ale no tak sionistická Harpyje,

Ty "skutečnosti" si vymýšlíš sám, nebo ti někdo pomáhá? ;-D