30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 23.3.2007 8:12

Největším problémem dnešního Západu nejsou jeho nesčetné dějinné hříchy, sahající údajně, jak vidno, až k bitvě u Thermopyl. Problémem Západu jsou pitomci typu pana Dyera

Přesné R^R^R^

AndyX 23.3.2007 7:59

Jediný, kdo chce revanš jsou vaši milovaní Sudetáci

Tak Herr Doleschall, když Rusové tvrdě bohatnou, tak je to pro vás signál, že se nesmířili s prohrou ve studené válce?To znova chtějí obsadit Českou republiku?.Vždyť na rozpadu Sojuzu vydělali nejvíc, žádná ropa soudruhům v Česku, Maďarsku, Německu za hubičku, ale hezky tvrdě za tržní ceny.Jo, když Bushevik pomohl ropným kámošům k úžasným ziskům, tak si měl rozmyslet, co s těmi samými zisky bude dělat Rus.Anebo si to rozmyslel, proto používá k protiruské propagandě hňupy jako Doleschall.

kulis ellinas 23.3.2007 7:57

před časem

pan Steigerwald užil Shakespearův citát z Romea a Julie připsav jej Nezvalovi, následně druhého dne se vyjádřil, že šlo o zkrat/pro nával práce, myslíl si/ a já mu to věřím. Dnes zase pan Doležal uvádí, že bitvu u Thermopyl vyhráli Řekové. Morálně určitě ano, vojensky tam ovšem podlehli. Vítězné bitvy přišly později. A zase si myslím, že to pan Doležal ví, ne jen, že by to měl vědět, leč povinnost rychle napsat a odevzdat článek mu neumožnila prstovou chybu odstranit. Problém pak je v tom, že tam, kde vím, o co jde, opravím si to sám. Kde nevím, může mne kterýkoli autor krmit, čím chce. Pan Stegerwald se tehdy svým čtenářům omluvil, očekávám něco podobného i od pana Doležala.

Halama 23.3.2007 7:56

Re: celkem rozumné ,ale....

Zajisté,máme vládu ODS.Tak teď nastane všude jenom ticho a bude se makat a makat,dokud tuneláři a zloději všechno nerozkradou jako v devadesátých letech.Je třeba jim zajistit klid na tunelování.....;-P

Lea 23.3.2007 7:54

Re: Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

rozdíl je ten,že zde Němci pobývali několik století bez nějakých větších třenic.Navíc,komunisté využili příznivé poválečné doby,kdy nezapomněli pozvihnout podíl komunistů v protiválečném odboji.Ten byl nezpochybnitelný.No a když vyšly v platnost Benešovy dekrety,kdo si především uzurpoval právo na přidělování všech těch nemovitostí po Němcích? Komunisté. To se pak vyrojilo věrnejch voličů.

Cizinec 23.3.2007 7:22

Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Ne Mirku Vasekpaek je novy clovek. Komunisti byli prece ti zli Rusove a my? My jsme jen chudaci obeti.... Jak ceske a jak male.....

Cizinec 23.3.2007 7:20

Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

Leo, nevim kolik Vam je let ale pripada mi ze bez ohledu na vek Vam chybi urcita historicka zkusenost. Zrejme patrite k tem co kladou ruzicky pred tanky okupantu a pod nepratelskymi panciri vidite pribuzne homo sapiens. Zrejme take budete multikulturalistka. Baskicko, Irsko, Kosovo ale take nektere africke zeme kde si nepratele z kmenu co spolu ziji po desitky tisic let usekavaji koncetiny a to nejen dospelym ale i novorozencum - to Vam asi nic nerika... Vy byste to proste znovu ozkusila. Ja osobne soudim ze vyhnani sudetskych nemcu bylo straslive nicmene jejich zanechani zde jeste straslivejsi....  Ctim Vas nazor ale musim rict ze je uplne mylny a zbloudile zcestny

Novák 23.3.2007 7:17

celkem rozumné ,ale....

Pane Doležale, vcelku s Vámi souhlasím, ale s tím Steigerwaldem jste to přehnal... Vám není jedno, že v parlamentu se nepracuje, ale hádá o podružnostech, že normální člověk se v tisku dozví tak leda o aférách a konfliktech, které všechno blokují? To by to také mohlo dopadnout, jako ve vtipu o Němcích, partyzánech a hajném v jednom lese... V určité situaci na to prý stačí sukovice, ale to už tu v dějinách párkrát bylo... Proč tedy sem pletete "klid k činorodé práci"???

Mirek F. 23.3.2007 7:14

Re: Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

Drobný rozdíl tkví v tom, že zatímco v padesátých letech už u nás vládla tvrdá totalita takže proti podepisování rezolucí sotva mohl zaznít veřejný hlas odporu, tak SN se o sympatiích a připojení k Hitlerovi rozhodli v podmínkách demokratického státu, kdy je nikdo nenutil.

Princip - dáme všechnu moc vůdci, budeme ho poslouchat a v případě, že to nevyjde, jsme najednou zase jen prostí sedláci a horníci, kteří za nic nemohou, je bohužel příliš průhledný.

Lea 23.3.2007 6:50

když se udělá chyba

musí se znovu opakovat? To říkám c souvislosti s názorem Víta Smetany.Jeho argumenty jsou také k zvážení. Jestli bude ÚPM založen,obávám přesně toho,co měl na mysli p.Bublan,když hovořil v parlamentu.Nikdo nerozliší při třídění všech těch udání skutečný podíl viny jednotlivých lidí. Mohou tam být lidé,kteří podepsali v kriminále v padesátých létech hezky v řadě s těmi,kteří udávali za peníze.Obávám se i možnosti politického zneužití těchto materiálů.

Poslední odstavec - výstižné.

Lea 23.3.2007 6:26

Re: Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

tu vaši komunistickou výbavu vám ani trochu nezávidím.Kdo rozpoutal obě války? Němec? Jaký Němec? V první světové stála proti sobě Trojdohoda a Trojspolek.Nemá asi cenu blíže se rozepisovat,válku ale určitě nerozpoutal sedlák,horník a pod.,který žil v Sudetech.Beneš se mýlil. Mýlit se je lidské,někdy však osudové. Po zkušenostech s Mnichovem se utvrdil v tom,že vytvoříme most mezi západem a východem. Vsadil kartu na slovanskou sounáležitost a do té se nám "zlí " Němci nehodili.Vystěhováním určitého etnika se věc nevyřeší.Nikdo nepopírá,že se většina sudetských Němců hlásila k Hitlerovi,zfanatizovaný dav hajloval atd.Při procesech s Horákovou a dalšími zde nikdo nehajloval,leč pracovní kolektivy podepisovaly souhlas s trestem smrti.

Mirek F. 23.3.2007 6:22

Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Chápete rozdíl mezi Rusy a komunisty a tím pádem, kdo vlastně expandoval?

Mirek F. 23.3.2007 6:20

Re: Re: A Doležal zase musí

Tohle mě vždycky dojme, ten nedostatek autonomie SN za první republiky. Mohl byste mi, vážený okřídlený koni vysvětlit logiku uvažování, že když si stěžuji na nedostatek autonomie v ČSR, tak se budu rvát do Třetí Říše, kde na rozdíl od demokratické ČSR mohu tak akorát svobodně vyjadřovat lásku k vůdci a na nějaká demokratická práva, kterých jsem požíval u zlých Čechů, musím zapomenout?

Rovněž tak se při odsunu měli zřejmě oddělit děti od rodičů, jestliže vás to tak pobuřuje.

Mejla 23.3.2007 5:34

Autore Doležale, české občanství Kinského je skutečně podivné. Tato záležitost

byla předmětem šetření již před lety, snad ještě za ministra vnitra Grosse, a pokud se dobře pamatuji, občanství mu bylo uděleno na základě údajného pochybení úřednice a zpětná revize později již nebyla možná. Zajímavé ovšem je, úřednice údajně "pochybila" jen v Kinského případě. Tehdy se tomu věnoval tuším zejména Respekt, ale je to již zhruba 8 let.

Mejla 23.3.2007 5:27

Soudruhu Pegasi, Doležal nemá pravdu, stejně jako Vy. Jednak si pletete nacismus s fašismem,

ale především odsun Němců z Polska, ČSR apod. byl tehdy nejlepším řešením poté, co Němci během několika málo let rozpoutali obě světové války. Fanatický nacionální socialismus a militarismus Němců vedl k tomu, že jejich menšiny snad ve všech zemích rozvracely demokracii. Rabovací gardy po 2.sv.v. skutečně zasáhly pohraničí, ale bohužel Němci rozpoutaná válka vyvolala i úpadek veřejných mravů, jako nakonec každá válka.

Pegas 23.3.2007 4:03

Re: A Doležal zase musí

Když ale on pan Doležal má pravdu! Po odchodu sudetských Němců bylo pohraničí českými "vlastenci! rozkradeno, zdevastováno a zamořeno bolševiky. Vyhnání Němců včetně malých dětí a starců byl zločin. Politici 1. republiky se vůči Němcům chovali šovinisticky, naslibovali jim autonomii a skutek utek. To pak vedlo k tomu, že Konrád Henlein a spol. zblbli  sudetské Němce a jejich zfašizování (alespoň většiny).Stačí se podívat na fotografie nadšeně hajlujících fanatických  davů. A podívejte se na pohraničí dnes! Špína, zanedbané vesnice, zarostlá pole, všude čumící voliči KSČM!  

Vlasta.on 23.3.2007 3:33

Herr Doleschal

je placen od zmínky. Nedivte se mu proto že to cpe všude. A je, chudák, nemocnej.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 23.3.2007 2:54

sakra necte uz tu sudetaky

tvrdit, že vyhnání sudetských Němců byla sviňárna, je ahistorické a nevědecké

Nechapu vasi umanutost. Byl snad nejaky vas predek sudetsky Nemec nebo co? Napadeni Polska byla svinarna, strelba Nemcu na ceskou Financni straz v Sudetech byla svinarna, oklesteni CSR o Sudety byla svinarna, pozdejsi uplna okupace byla svinarna a take zavrazdeni nekolika desitek ci stovek Nemcu (prameny se ruzni) po vyhrane valce byla svinarna. Ale odsun, nebo chcete-li tak vyhnani, sudetskych Nemcu z republiky byla vec naprosto logicka a nutna. Celou valku Nemci pouzivali princip kolektivni viny na vsechny sve odpurce tak se nemuzete divit, ze se z Cechu ze dne na den nestali salonni demokrate a ten princip pouzili take. Nemuzete posuzovat tehdejsi povalecnou situaci a tehdejsi nalady z dnesniho miroveho pohledu. Zabijeli nas, okupovali nas, chteli byt soucasti 3.Rise, tak at vypadnou do te jejich Rise. Jinak to proste nemohlo dopadnout. Ostatne krome nestastniku, kteri odesli na uzemi byvale NDR na tom vsichni vydelali. Meli se 40 let mnohem lepe nez ti, co je odsunuli.

alsomalechauvinistpig 23.3.2007 2:21

Gwynne Dyer

Gwynne Dyer ? Nejedna se zde nahodou o zenskou ? !? (To by pak take i lecos vysvetlilo) ;-P

LM 23.3.2007 2:08

Deviace

Prodavacky v knihkupectvich by mely mit pripraveny sveraci kazajky, jelikoz pokud si pri vsi ucte nekdo za 450 Kc koupi fotografie pana Paroubka, tak asi jde o dost nebezpecneho uchyla. :-P

Vasekpaek 23.3.2007 1:56

Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

Pane, teď jste mě opravdu pobavil. Rusové že nepotřebují nikam expandovat??? A proč expandovali do celé východní Evropy a drželi se zuby nehty, proč vyhrožují, že na nás namíří své rakety, proč se snaží (opět) paktovat s Německem? Pan Doležal mi připadá celkem normální, narozdíl od jiných

Joe 23.3.2007 1:52

Je ten Dolezal vubec normalni?

On snad nebude mit klid dokud ty Sudety Nemci zase neosidli :-).

S tim Ruskem to dostal asi v synagoze ukolem.Rusove  na cele Cechy i zbytek vychodni Evropy z vysoka kaslou, uzemi i surovin maji dost.Nepotrebuji nikam expandovat.Jestli tu nekdo pomysli na revans, tak je to Dolezal s jeho sudetakama.;-)

doxa 23.3.2007 1:13

My historici přece nejsme soudci, my jsme šašci

s prioritním úkolem pobavit publikum

JH 23.3.2007 1:03

A Doležal zase musí

propagovat svoje chudáky sudeťáky. Je to nutkavé jednání, nebo dobře placené téma? Herr Doleschal dosáhl takové dokonalosti, že by toto téma dokázal zamontovat i do Pythagorovy věty ...