30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jéňa 23.3.2007 16:42

Re: Ale o tohle přece jde, ne?

Vito, máte to pěkně srovnané v hlavě, ale pořád mně uniká proč Rusko stále roztáčí podle vás spirálu zbrojení, když už jednou hospodářsky padlo na hubu. Kde stále hledá nepřítele, má to být EU, nebo to mají být Spojené státy? Kdo rozumný by napravovat takový svinčík jaký vládne v Rusku. To by musel být pěkný blázen, aby se staral o bandu opilých mužíků, kteří když vystřízlivý se ptají kde je car a neví, která bije. Rusko by se mělo poohlídnou po jiném nepříteli než jsou civilizované státy a nahánět těmto zemím strach svým zbrojním arzenálem. Místo vydávání  obrovských částek na zbrojení, by se mělo postarat o své strádající obyvatelstvo, modernizovat zdravotnická zařízení, starat se o bezpečnost v důlním průmyslu, dopravě atd. Problémů k řešení mají dost nato, aby dávali peníze na zlepšení životních podmínek vlastních lidí  a ne na horečné zbrojení, kterým chtějí zastrašit  Evropu a hlavně USA.

Buvol 23.3.2007 16:31

Re: Re: Mého manžela Řeka

Podobně i dnešní Němci s Němci z doby bitvy u Sedanu ev. i s Němci z nacistického Německa, ačkoliv tady ještě asi uběhlo málo vody ....

Kubeš 23.3.2007 16:28

Re: Re: Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

Na Havla můj zprvu kladný postoj se postupně změnil ve velmi záporný. A jestli je pravda jeho návrh na dvojí občanství, pak mi to v mém názoru na něho jenom utvrzuje. A to by ho někteří šílenci nejraději znovu chtěli vidět na Hradě.

k.k. 23.3.2007 16:26

Re: Mého manžela Řeka

Taky dnešní Řekové toho mají společného s antickými Řeky asi tolik jako Italové s Římany či Egypťané s lidem faraonů. Tedy jen společné jméno.

k.k. 23.3.2007 16:19

Re: Re: Re: Re: posilovani Nemecka

Němci jsou od bitvy u Sedanu suverénně nejsilnější a nejdůležitější zemí kontinentální Evropy. Proto jakákoli zásadní změna v Evropě má, od té doby, svůj počátek právě v Německu.

Kubeš 23.3.2007 16:14

Něco k panu Doležalovi

B.D. se tentokrát obul do K.Steigerwalda. Cituje co napsal do MfD, kde K.S.správně tvrdí, co je pro život lidí důležitější. t.j. na příklad diskuze o reformách a až v druhé řadě referování o zmiňovaných aférách. Nikoliv tedy, že "to druhé už nepotřebujeme". Jestli něco nepotřebujeme, tak stálé Doležalovo téma o vyhnání Němců ze Sudet. Bylo mi 8 let, když museli ze Sudet uprchnout Češi (vyhnáni heilujícími Sudeťáky), kteří pak byli ubytováni na podlaze zdejší Sokolovny a neměli nic. Lidé ( i můj táta) jim tam nosili na př. jídlo. Takové události se nedají zapomenout, zvláště když to připomíná B.D. (ovšem z druhého břehu).

Buvol 23.3.2007 16:11

Re: Mého manžela Řeka

Jeho starosti a Rotshildovy peníze bych chtěl mít ...

Rebeka 23.3.2007 16:09

Mého manžela Řeka

film o Thermopylách hluboce uráží, protože jde o zneužití historické skutečnosti k tupení dnešního Íránu. Dnešní Řekové už nemají nic proti Íráncům, zato velmi silně nenávidí Američany. Také považují za národní urážku americké základny na svém území.

Pegas 23.3.2007 16:06

Re: Deviace

Já od rána běhám po knihkupectvích a kniha pana Paroubka je již rozebrána. Jsem z toho nešťastný!

Buvol 23.3.2007 16:02

Re: Re: Re: posilovani Nemecka

A kde v tom máte ty Němce? Nebo si snad myslíte, že se stanou z těch muslimů?

Petrus Brana 23.3.2007 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je ten Dolezal vubec normalni?

upozornuji na nebezpeci impandace, coz je ten bezny nasledek stavu bohumil tremens

k.k. 23.3.2007 15:54

Re: Re: posilovani Nemecka

No právě čím dál větší pnutí mezi Evropany a imigranty z muslimských zemí začíná vytvářet výbušnou směs. Nemylte se. Evropa ještě není úplně odepsaná a začíná se tu vytvářet nálada jak před druhou válkou. Obecná nespokojenost s dekadencí, problematické a nenáviděné etnikum. Ještě chybí ta hospodářská krize, ale i ta přijde. A pak držte si klobouky, to bude jízda.

AKIBUA 23.3.2007 15:52

Re: Ruského zbrojení se Evropa nemusí bát, pokud bude SAMA silná (což není)

To další kolo zbrojení neotevírají Rusové. Ta zmíněná smlouva byla vypovězena jednostranně někým jiným. Záměna příčiny a následku není dobrou taktikou přesvědčování. To už nejde o počty jednotlivých druhů zbraní, tady jde o zcela nový typ a to mi zatraceně vadí. Příspěvek exprezidenta Havla na vyhrožování "druhou Hirošimouů Ruskem je skutečným skvostem tohoto humanisty a filozofa. Koledujeme si patolízalstvím o asymetrickou odpověď a tou budou rakety středního doletu, protože to má být na našem území. A ještě nám řeknou jak máme odpovědět, je to normální jednání se suverénní zemí?

bagr 23.3.2007 15:50

Re: Re: Re: A Doležal zase musí

chápu, milý práme, že jste naskočil na moderní populistickou pravdoláskovou notu tak trochu v mlze zastřeného  vzpomínání na Rakousko Uhersko a i když se neztotožňuji, respektuji. Co je ale úplná a nebezpečná hloupost - že si Češi nikdy neuměli vládnout. Ty dvacetileté cykly jsou totiž ohraničeny asi tak: 1. světová, druhá světová, vstup spřátelených Varšavských vojsk, pád komunismu ve světě (anobrž. sametová revoluce). Proč nebezpečná - přece nemůžete chtít (a z argumentace to tak vyplývá) aby nám vládl opět někdo jiný, protože to sami neumíme? To je popření demokracie a komplex jako prase.

Petrus Brana 23.3.2007 15:49

Re: A není to tak, že Rus to prase vykrmuje, protože mu za to dobře platí?

Kdo? Pentagon, Kreml, Sudetaci, Zide, Bolsani, Paroubek, Topolanek, Bohumil H.

Buvol 23.3.2007 15:49

Re: Obvyklí žvanilové jako pan Andy apod...

"Koukam, že internet je jako redbull - taky dává každému blbu pocit, že je orel" .... to víte z vlastní zkušenosti, že jo?

Petrus Brana 23.3.2007 15:45

Re: zpusob rozhodovani

 a cile rozhodovani jakekoliv  zajmove skupiny musi dnes bezpodminecne akceptovat pravidla volneho trzniho hospodarstvi. Pravidla ovlivnuji ti nejzdatnejsi a pokud nejsou stresovani  i pravidla velkorysa . Nakladani s fiskalnimi instrumenty je pri tom centralni problematikou. Tak oduvodnuji soucasny  plosny vyskyt nasi  relativni svobody a blahobytu.

oakman 23.3.2007 15:41

Obvyklí žvanilové jako pan Andy apod...

mnoho-li jste vykonali? Nebo dnes jen blábolíte? Trochu mi ty vaše výlevy připomínají soudružskou desetiminutovku na pracovišti!! (Pro mladší - to vždy jeden gramotný soudruh předčítal a ostatní potom diskutovali o aktuálních otázkách budování - třeba jak sebrat vízum mandelince imeprialistické, taky vynález zlého žida z Brooklynu. Koukam, že internet je jako redbull - taky dává každému blbu pocit, že je orel;-P

i.h. 23.3.2007 15:37

Re: posilovani Nemecka

Nemecko bude prd posilovat, protoze do roku 2050 - podle urednich vypoctu federalniho statistickeho uradu - dnesni Nemecko zmizi, protoze polovicku jeho obyvatel budou tvorit Turci a Arabove. To bude problem, ale jiny nez dnesni, a dnesni nemecti Nemci budou mit uplne jine problemy.

Buvol 23.3.2007 15:23

Re: Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

No to jste moh rovnou napsat, že se z EU stane EUmecko.... Jenže to by ta EU skončila jako Rakousko-Uhersko .... a k tomu, že "všechny ty odsuny jen zakládájí na budoucí problémy" jenom malou poznámku, za pár let už žádní odsunutí nebudou, protože prostě vymřou .... a tím to definitivně skončí.... Ostatně dnešní německá reprezentace se zdá být rozumná. Připomínám, což je málo známé, že kancléř Kohl odmítl šílenou nabídku Havla na dvojí občanství tzv. sudetských Němců, tím, že na ni nereagoval  ....

AndyX 23.3.2007 15:06

Ale no tak sionistická Harpyje,

co ti vadí na tom, že se píší skutečnosti, že nacisti se sionisty spolupracovali při budování sionistického ráje pro vyvolené Židy?Vždyť šlo jenom o obchod, dobrý obchod, ten vy máte rády.

k.k. 23.3.2007 14:55

Re: Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

Tak ono těch nebýt se dá použít dvanáct do tuctu. Jedním z hlavních viníků nástupu Hitlera byla fatální hra Francie na kontinentální velmoc, kterou naprosto trapně nezvládla. Hitler ji pak vyřídil jednou provždy a od té doby je Francie jen trapný odvar své minulé slávy. Na druhou stranu změna hranic po druhé válce v neprospěch Německa a všechny ty odsuny jen zakládájí na budoucí problémy a to v přímé uměře s tím jak bude Německo posilovat a bývalé vítězné mocnosti slábnout. To, že půl Polska leží na území předválečného Německa je do budoucna prostě neudržitelné.

Historik 23.3.2007 14:44

Ruského zbrojení se Evropa nemusí bát, pokud bude SAMA silná (což není)

nebo alespoň zachová úzké spojenectví s USA v rámci NATO, což se některé slepičí mozky snaží zlikvidovat.

Historik 23.3.2007 14:39

USA nejsou žádnou baštou neonacismu, ovšem propaganda nacismu

ani nacistické symboly tam nikdy nebyly trestné, současný stav v Evropě je v rozporu se svobodou slova.

Historik 23.3.2007 14:36

Američany bych do toho netahal, ti se tehdy o Evropu moc nezajímali

Vývoj po WW1 se jim nelíbil a tak se stáhli do sebe. To by ještě nebylo to nejhorší, ale prakticky rozpustili pozemní armádu (podobně ji skoro neměli ani Britové). Američané, na rozdíl od Francouzů k nám neměli žádné závazky. Ty vlastně neměli ani Britové, jenže ti byli smluvně zavázáni pomoci Francii (na rozdíl od Američanů).

Mimochodem, Daladier, jeden z architektů Mnichova, skončil za války v německém koncentráku. On totiž nechtěl kapitulaci Francie a po jejím obsazením chtěl dále bojovat z kolonií. Mám dojem, že Němcům ho vydali Vichisté, ale nevím to jistě.

Historik 23.3.2007 14:23

Takže takový exkurz do roku 1916

Pět českých politiků, kteří otevřeně, jako c.k. poddaní požadovali ukončení nesmyslné války Evropanů proti Evropanům (a Slovanů proti Slovanům) je odsouzeno k smrti. Zachrání je jen smrt Franze Josefa a následná milost císaře Karla I, který de fakto chtěl skoro totéž. Měl také v úmyslu nechat se korunovat za Českého krále, v rámci vstřícnosti k Čechům. Jenže Němci a Maďaři se z toho mohli po***rat a ke korunovaci nedošlo. Rovněž snahy o Karla I o mír skončily špatně a to i díky politikům na straně Dohody, o Němcích nemluvě.

Výsledek je znám.

 

Skepti/cus Ma/ximus 23.3.2007 14:15

Pěkně jste to napsal,

bohužel to není mariáš, ale rozvod z nenažranosti jednoho z partnerů, tedy USA :-(

Historik 23.3.2007 14:07

Historie absolutně nemůže odhlédnout od situace, za které se to či ono stalo,

jsou tady příčiny a důsledky.

A tak nebýt Mnichova, Protektorátu, koncentračních táborů a nakonec "osvobození" (ve skutečnosti obsazení) obsazení vítěznou Rudou armádou (také určitou vinou Američanů, kteří zůstali v Plzni) a politického využití téhož (nejen) ze strany komunistů, NIKDY by nedošlo k divokému ani organizovanému odsunu a "vítěznému" únoru 1948.

A sudetští Němci si mohou poděkovat za "divoký odsun" svému "Vůdci" který poté, co se ho generálům 20 července 1944 nepodařilo odstranit, razil stupidní heslo, že západní Spojenci představují stejnou hrozbu, jako Stalin. Bylo třeba na přelomu let 1944/45 osobní intervence maršála Guderiana, aby Hitler přestal v dodávkách výzbroje preferovat západní frontu!!! Pokud by tady místu Rusů byli Američané, excesy by byly minimální. Mimochdem, na mnohém, co se Vám po 9.5. 1945 nelíbí, měla Rudá armáda svůj podíl, něco spáchala dokonce sama. Ovšem, odsun jako takový byl dohodnut v Postupimi a prosazovali ho hlavně Britové, stenografické záznamy existují.

Ještě bych zmínil osud Němců ve Východním Prusku a v Polsku, nesrovnatelné s tím, co se dělo u nás.

Petr Benes 23.3.2007 14:05

Re: Re: Máte jiný důvod k vysvětlení Čechu a oakmane?

Zajedte si nekdy na sjezd sudetaku. Tam uvidite, zda je neco kdy vylecilo z obdivu k Adovi a nacismu. Byvaly nacek je to samy jako byvaly cernoch,

Skept/icus Max/imus 23.3.2007 13:51

A není to tak, že Rus to prase vykrmuje, protože mu za to dobře platí?