28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Čech 23.3.2007 11:50

Re: Re: Na Rusy je nutno stále dávat pozor

Souhlasím s k.k. To je opravdu největší problém. Rusové by byli hloupí, kdyby na zbabělecké a sebemrskačské politice EU neparazitovali.

moravan 23.3.2007 12:15

Re: Re: Re: Na Rusy je nutno stále dávat pozor

Je hruznym pocitem ze patrime k Evrope podoby nafoukleho prasete na kterem parazituje Rus. Kdy jiz konecne dostane nase prava tvar moznost sebeurceni. Kolik nasich idealu a historickych zkusenosti jde nazmar.

Skept/icus Max/imus 23.3.2007 13:51

A není to tak, že Rus to prase vykrmuje, protože mu za to dobře platí?

Petrus Brana 23.3.2007 15:49

Re: A není to tak, že Rus to prase vykrmuje, protože mu za to dobře platí?

Kdo? Pentagon, Kreml, Sudetaci, Zide, Bolsani, Paroubek, Topolanek, Bohumil H.

Joe 23.3.2007 12:22

Re: Na Rusy je nutno stále dávat pozor

Hlavne je treba davat pozor na takove pitomce, jako ses ty :-P.

Žulový Aston 23.3.2007 11:07

USA omylem poslaly se žádostí o základné

text kladné odpovědi, která určuje mnoho závazků  hostitelské zemi a minimum pro USA - prohlásil polský ministr obrany.  Obdobná dvojice dopisů přišla i do ČR. Bravo Topolíci! 

dolezal nevr. 23.3.2007 11:22

Re: USA omylem poslaly se žádostí o základné

Co to je za zavadejici text? K tanci okolo tehle magorie jsem preci jeste nedal pokyn?

Žulový Aston 23.3.2007 11:29

Re: Re: USA omylem poslaly se žádostí o základné

Mám zcela stejný názor jako Američani - ti blbouni nejsou schopni napsat ani dopis pořádně. Prostě, Topolíci jsou jedničky!

doktor 23.3.2007 11:03

Americký radar u nás

Jasně se vyjádřila podle dnešního Teletextu ČT (jsou tam mnohdy zprávy, které pak cenzura nepustí ani do radia nebo do novin) Erika Steinbachová, předsedkyně německého Svazu vyhnanců:   VŮDKYNĚ VYSÍDLENCŮ PODPOŘILA ZÁKLADNU

BERLÍN - Zatímco německé vládní strany už týdny marně hledají jednotný postoj  k chystanému americkému protiraketovému systému ve střední Evropě, podpořila  tento projekt vůdkyně poválečných v sídlenců Erika Steinbachová. Předsedkyně Svazu vyhnanců (BdV) a poslankyně za vládní křesťanské demokraty (CDU) chápe hlasy, které v obou zemích zaznívají ve prospěch amerického systému, vzhledem k někdejší sovětské okupaci obou zemí. 

Tedy rakety ne proti Iránu nebo Koreji, ale proti Rusku. Na rozdíl od našich diplomatů je aspoň upřímná.

                                        

Harpyje 23.3.2007 11:38

Re: Americký radar u nás

 V demokraciích to už tak bývá, že každý může vyslovit svůj názor. Nedělá nic jiného než Vy.

F. Čech 23.3.2007 11:48

doktorovi

Ať už jste doktor mediciny nebo práv, nemáte rozhodně žádné technické znalosti. Základna deseti antiraket, která bude funkční v roce 2011, může svými deseti reketami zničit zhruba 7 z 10ti hlavic jediné ruské strategické rakety SS-25 Topol. A těchto raket jen letos, nasadí Rusko do své výzbroje dalších 21 (tzn 210 dalších hlavic), Na zničení jen těchto nových ruských hlavic by bylo potřeba 30 takových protiraketových základen s radarem. A do roku 2011 jsou ještě další čtyři roky, takže při tomto tempu ruského "dozbrojování" by takových základen bylo zapotřebí dalších 120. To je celkem 150 základen, které by mohly (snad) vyeliminovat ruské dozbrojování.  Co ale s těmi už existujícími 10 000 jadernými hlavicemi, které Rusko dnes má? Na jejich likvidaci by bylo přece zapotřebí dalších zhruba 1200 podobných protiraketových základen! Tak to máme celkem 1350 základen, které by bylo nutno vybudovat, aby byl znemožněn ruský jaderný útok. Myslíte že je to možné pane doktore?  A uvědomujete si vůbec o kolik je jednodušší postavit jednu balistickou raketu z deseti multihlavicemi než postavit základnu s deseti antiraketami a radarem? Vím, že vám doktorům obojího práva i mediciny dělá matematika většinou potíže a také si nejsem jist zda absolventy studia komunistického práva za totality je možno vůbec za doktory obojího práva -podle vaší hlouposti jste nejspíš jeden z těchto rychlokvašených bolševických doktorů). Pokud se mýlím aj ste jen technický a matematický antitalent a ne bolševický fanatik, tak jistě pochopíte, že antiraketová minizákladna nemůže zničit ani jednu tisícinu ruské útočné jaderné síly a že je tudíž opravdu dobrá na odražení útoku pár primitivních raket nevypočitatelných islámských fanatiků!

Skept/icus M/aximus 23.3.2007 12:17

Tak Fake Čechu si ještě spočítejte,

o co by bylo levnější, kdyby některé kruhy v USA zbytečně nevyvolávaly konflikty po celém světě. Jenže to by se zbrojní lobby ocitla na huntě, viďte?

f.Čech 23.3.2007 12:52

Re: Tak Fake Čechu si ještě spočítejte,

Rusko myslelo vždy na útok a na upevnění diktatur. USA pomáhají národům od poroby. To je ale asi nad vaše chápání.

Ske/pt/icus M/a/ximus 23.3.2007 13:48

Zanechte svazáckého blábolení Fake Čechu,

USA i Rusko pomáhá především svým firmám a nějaké pozitivum může být maximálně nechtěným vedlejším produktem. Rozhodně USA žádným národům primárně nepomáhá z poroby.

AKUBUA 23.3.2007 12:52

Re: doktorovi

Pane Čechu. Já jsem nevystudoval právo za komunistů a počítat umím docela slušně. Přesto nemáte pravdu v ničem. První co vám musím připomenout, že protiraketová obrana byla omezena jakousi smlouvou někdy z osmdesátých let a ta USA vypovězena a to jednostranně. Máme co dělat s technikou nedávno  nedovolenou. Rakety  Topol manévrují a řešení tzv. úlohy střetnutí je velmi obtížné, zatím! Takže s Topoly to nemá nic společného. Ty rakety nemají sloužit proti prvnímu úderu, ale proti zabránění úderu odvetnému. V případě použití nukleárních hlavic proti raketám s comptonovým efektem se tyhle Vaš výpočty prostě nehodí a nemají vůbec žádný smysl. A základna je něco, co nezůstává stejné a mění to zásadně poměry u případného konfliktu. Sbedokonalejší a rychlejší raketou nenahradíte blízkost a krátkou dobu letu předsunutím. Když se pokoušel Chruščov instalovat na Kubě rakety chápal jsem, proč to byla hrozba pro USA nevím, proč by identická situace obráceně měla být požehnáním, za které mám být ještě někomu vděčný.

vita 23.3.2007 13:25

Re: Re: doktorovi

Rakety na Kubě byla odpověď na americké rakety Jupiter v Turecku.

Jura Jurax 23.3.2007 13:47

Re: Re: Re: doktorovi

Jupitery v Turecku nikdy nebyly!!! Víte, jak vypadala raketa Jupiter?

vita 23.3.2007 19:43

Re: Re: Re: Re: doktorovi

veliká

vita 23.3.2007 13:24

Ale o tohle přece jde, ne?

Rusové reagují na americkou iniciativu, konkrétně na vypovězení ABM. Reagují tak, jak varovali - asymetricky, posílením svého útočného potenciálu, aby eliminovali americkou výhodu. Reagují způsobem, který jim ABM nedovolovala, ale Bush jim rozváza ruce - takže vybavují Topoly větším počtem manévrujících hlavic. A pouštějí se do vývoje zbraní, které budou účinné i proti budoucímu vylepšenému deštníku.

Tedy začíná další obrátka na spirále zbrojení.

Začalo to Hirošimou a Nagasaki, Sověti zareagovali - a ve 49. měli jadernou štěpnou bombu. Předháněli se s Američany, kdo dřív vyvine fúzní bombu, kdo bude mít dřív lepší nosiče, kdo bude mít první nosiče na ponorkách, kdo je umístí blíž k protivníkovi (USA v Turecku, Sověti na Kubě)...

Až se časem dohodli, že do kosmu si je brát nebudou, ne že by to nešlo, ale že radši ne... Že nebudou bouchat tak, aby to způsobovalo spad. Že nebudou bouchat vůbec. Že když už se dokážou navzájem zničit několikrát a vzít při tom zvbytek světa s sebou - tak se spolehnou na to, že nikdo nebude takový trotl, aby to udělal. A že nebudou vyvíjet antirakety, které by mohly nějakého trotla přesvědčit, že teď - TEĎ zrovna má na to, aby toho druhého zniččil tak, že mu to nedokáže vrátit. Že nebudou používat rakety středního doletu, u kterých se ani nedá zavolat na druhou stranu, "sorry uletělo nám to..." jako v Dr. Strangeloveovi.

Američani porušili rovnováhu - a Rusové reagují. Reagují dalším zbrojením, na které nejspíš Američani taky zareagují... A flek! A re! Tuty! Boty! Kalhoty! - Ty proděláme všichni. A nemuselo k tomu dojít...

Skepti/cus Ma/ximus 23.3.2007 14:15

Pěkně jste to napsal,

bohužel to není mariáš, ale rozvod z nenažranosti jednoho z partnerů, tedy USA :-(

Historik 23.3.2007 14:44

Ruského zbrojení se Evropa nemusí bát, pokud bude SAMA silná (což není)

nebo alespoň zachová úzké spojenectví s USA v rámci NATO, což se některé slepičí mozky snaží zlikvidovat.

AKIBUA 23.3.2007 15:52

Re: Ruského zbrojení se Evropa nemusí bát, pokud bude SAMA silná (což není)

To další kolo zbrojení neotevírají Rusové. Ta zmíněná smlouva byla vypovězena jednostranně někým jiným. Záměna příčiny a následku není dobrou taktikou přesvědčování. To už nejde o počty jednotlivých druhů zbraní, tady jde o zcela nový typ a to mi zatraceně vadí. Příspěvek exprezidenta Havla na vyhrožování "druhou Hirošimouů Ruskem je skutečným skvostem tohoto humanisty a filozofa. Koledujeme si patolízalstvím o asymetrickou odpověď a tou budou rakety středního doletu, protože to má být na našem území. A ještě nám řeknou jak máme odpovědět, je to normální jednání se suverénní zemí?

Jéňa 23.3.2007 16:42

Re: Ale o tohle přece jde, ne?

Vito, máte to pěkně srovnané v hlavě, ale pořád mně uniká proč Rusko stále roztáčí podle vás spirálu zbrojení, když už jednou hospodářsky padlo na hubu. Kde stále hledá nepřítele, má to být EU, nebo to mají být Spojené státy? Kdo rozumný by napravovat takový svinčík jaký vládne v Rusku. To by musel být pěkný blázen, aby se staral o bandu opilých mužíků, kteří když vystřízlivý se ptají kde je car a neví, která bije. Rusko by se mělo poohlídnou po jiném nepříteli než jsou civilizované státy a nahánět těmto zemím strach svým zbrojním arzenálem. Místo vydávání  obrovských částek na zbrojení, by se mělo postarat o své strádající obyvatelstvo, modernizovat zdravotnická zařízení, starat se o bezpečnost v důlním průmyslu, dopravě atd. Problémů k řešení mají dost nato, aby dávali peníze na zlepšení životních podmínek vlastních lidí  a ne na horečné zbrojení, kterým chtějí zastrašit  Evropu a hlavně USA.

vita 23.3.2007 19:55

Re: Re: Ale o tohle přece jde, ne?

Rusko neroztáčí kolo zbrojení. (Rusové říkají vítka - tedy závit). Rusko jenom reaguje. A nehledá nepřítele. Prostě se snaží být připravené.

Rusové reagují tak, aby nemuseli před USA klečet a klepat se strachy. A proč? No, protože Rusko má všecko, čeho se ostatním začíná nedostávat - suroviny, energetické zdroje, i prostor... Tak proto si Rusko udržuje vojenský potenciál supervelmoci. A aby ho udrželo, aby si jeho rakety udržely zastrašovací moc - musí reagovat na vypovězení ABM.

O peníze se nestarejte. Rusko není zadlužené, jako USA. Rusové nemají 1T USD v Čínských bankách - Rusko má tuším čtvrté nejvyšší měnové rezervy a neustále jim přitékají další. Pokaždé, když zapálíte hořák na sporáku nebo když nastartujete auto - pokaždé jim doplatíte. A Putin už ucpáv ty díry, kudy dříve - za Jelcina-Vodkina - ruskoé bohatství odtékalo kamkoli - hlavně ne k Rusům Chodrokovskij bručí, Berezovskij pro jistotu utek - a pokouší se kalit vodu s pomocí zrádnách exšpionů. Na nic jiného už nemá.

Jo - jestli vy jste nezaspal dobu.

A mimochodem - pořád Rusko vydává na zbrojení desetinu toho, co USA. Že i s tím drží krok? Skoro čudo, co?

NevericiTomas 23.3.2007 23:05

Re: Re: Re: Ale o tohle přece jde, ne?

Vy mate dobre vymytej mozek. Tu spiralu samozrejme roztaci Rusove tim, ze vytvareji zdanlive nezavisle zdroje potizi. Velkoryse podporuji Iransky nuklerani program protoze vi, ze je to pro zapad hrozba od ktere se ale mohou oficialne distancovat.

vita 24.3.2007 8:46

Re: Re: Re: Re: Ale o tohle přece jde, ne?

No ovšem - za všecko může Rusko. I za to, že Amerika vypovídá smlouvy. Kdo říká něco jiného, má vymytý mozek.

Proč?

Protože proto!

Taky logika...

Cruton 23.3.2007 18:27

F. Čech = další užvaněný a agresivní ignorant

1) F. Čech tvrdí, že raketa SS-25 nese 10 hlavic. Kecá - ta raketa je vybavena jedinou hlavicí (single warhead).

2) F. Čech tvrdí, že Rusové mají na svých raketách 10 tisíc jaderných hlavic. Kecá - Rusové mají celkově nasazeno 5682 hlavic. Do tohoto čísla jsou navíc započítány i jaderné náplně bomb a protiraketového systému ABM.

3) F. Čech tvrdí, že Rusové zvyšují počet svých hlavic. Kecá - Rusové v souladu se smlouvou SORT počet svých hlavic snižují z dosavadních cca 6 tisíc ke konečnému stavu kolem 2 tisíc hlavic.

kerim 24.3.2007 20:54

Re: doktorovi

Ale svět není tak jednoduchý, ja nám F.Čech sugeruje. Řeknu vám trochu jiný scénář-ono takhle jednou navečer přijede pár náklaďáků.  US chlapci si vezmou šroubováky, zalezou do šachet a vymění humanistární ocelové hlavice za ještě humanitárnější hlavice atomové na mezikontinentálních humanitárních raketách Minuteman. Otřou si ruce pucvolí, sednou k počítačům a zadají jiné humanitární souřadnice cílů, kterépak to asi budou? Být Rusy, vidím to určitě takhle. A rázem tu máme deset předsunutých humanitárních atomových raket. Někdy trocha cynismu má svou cenu, protože život je cynický.

Buvol 23.3.2007 10:57

V článku je výborný především následující odstavec:

omlouvat za svržení Saddáma Husajna: „Nedokážeme zvítězit, dokud se západní svět nepřestane omlouvat za prosazování svých klíčových hodnot, dokud se nepřestane omlouvat za to, co dělají naše jednotky v Iráku a Afghánistánu.“ Tony Blair má úplně pravdu. Problém je jen v tom, že on letos končí, kdežto Západ se omlouvat nepřestane. Západ má totiž nutkavý dojem, že se musí omlouvat za svou samotnou existenci. Pěkný důkaz bezděčně podává Gwynne Dyer, „novinář působící v Londýně“ v dnešních Lidových novinách. V podstatě se ztotožňuje s íránskou kritikou na americký velkofilm o bitvě u Thermopyl. K tomu je třeba říci: film sem, film tam, Řekové se tehdy ubránili mnohonásobné perské přesile. Peršané přišli do Řecka jako podmanitelé a uchvatitelé. Řecká civilizace byla tehdy vyšší a pokročilejší než ta perská (relativně, ovšem). Řekové prokázali velkou statečnost a po zásluze zvítězili. Máme se snad za to dnes omlouvat Ahmadínežádovi? Kromě toho bych byl rád přesvědčen o tezi, že „starověcí Peršané a dnešní Íránci jsou tentýž národ“, poněkud důkladněji, než to činí pan Dyer (jen to konstatuje). Největším problémem dnešního Západu nejsou jeho nesčetné dějinné hříchy, sahající údajně, jak vidno, až k bitvě u Thermopyl. Problémem Západu jsou pitomci typu pana Dyera."

Když v tomto odstavci zaměním Peršany za Němce, bitvu u Thermopil za Protektorát a následný odsun, Ahmadinežáda za Posselta a Dyera za Doležala, vychází mi, že naším problémem není poválečný odsun tzv. sudetských Němců, ale pitomci typu pana Doležala ....

Marat 23.3.2007 11:04

Re: V článku je výborný především následující odstavec:

Sudokopýtniku,Doležal není jediný,kdo má totožné názory na vyhnání SN.A stále víc takovích slušných  lidi přibývá.Ostatně,v ČSR se hned už v té době našlo dosti slušných lidí,kteří odsuzovali to jednání české lůzy.