30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sch.glosátor 8.1.2006 15:13

Mě je jedno jaká v různých kulturách je definice muže.

Natož abych  ztrácel čas nějakým sebedefinováním, zakládáním hnutí a vědeckých oborů nebo se dokonce  dožadoval grantů na vědecký výzkum svého nějakého svého minderwertigkeitskomplexu a na studie jak vyrovnat handicap, že si denně musím holit ksicht, v létě si na klocnu dávat dekl, abych nevypadal jako datel rudohlavý a při plavání v moři mít plavky, aby mi něco neuraflo můj cancour. Mě bohatě stačí, že jsem.  A tím čím jsem, jsem rád. Třeba už jenom proto, že je tuze príma čůrat vestoje :-))) 
Sarka 8.1.2006 17:15

Re: Mě je jedno jaká v různých kulturách je definice muže.

Glosatore, ty definice nejsou rozdilne v ruznych "kulturach", jako jsou spis rozdilne v ruznych hlavach.Lide, kteri mermomoci potrebuji uvazovat nad tim, zda se ten ci onen clovek "hodi" na to ci ono povolani protoze jeden ma XX a druhy XY jsou posedli urcitym druhem mozkove motolice, ktera je ( i jejich okoli) podle meho nazoru dost ochuzuje. Jinak co se tyce toho curani ve stoje - musi to byt v jedne z Hrabalovych knih, uz se nepamatuju ve ktere, ale verte nebo neverte, ani to neni vysadou chlapecku. Vite, jak tam pise to te pani, co vzdycky vysla na dvorek a predstirala, ze se diva jake bude pocasi?  Nevim co by tomu rekli gender specialisti, ale toto "feministicke" chovani bylo na venkove za casu nasich babicke zcela bezne, a nikoho ani nenapadlo o tom psat studie ci nad tim hloubat jako nad zhoubnym jevem moderni doby. Lide jsou proste ruzne
Čumil 9.1.2006 21:35

Re: Re: Propána, Šárko -

kolikrát vám máme vysvětlovat, že otázky, zda se někdo hodí či nehodí na určité povolání dle svých chromozomů, nejsou ve střední Evropě žádný problém. Byť přiznávám, že jsem dosud neslyšel zrovna o hornicích a také buldozeristek, zednic a kopáček je poměrně málo. Možná také ve slévačkách máme jisté mínus, ale jak se tak rozhlížím po nejbližší rodině, tak je to samá úspěšná vysokoškolačka - tři profesionálně úspěšné lékařky, něco pedagožek, jedna architektka, jedna inženýrka  - všechny jsou navrch matkami a manželkami nějakých inženýrů, lékaře, jednoho výkonného umělce, a tak. Víte, společnost poznamenaná nutností obou vydělávajích manželů má posléze poněkud jiná měřítka.  :-))
Sarka 10.1.2006 0:57

Ale Cumile - Vy si mykate?

Vas problem je v tom, ze nejste naprosto schopen pochopit ze samotny fakt, ze mate nejake inzenyrky, lekarky a pravnicky jeste ZDALEKA neznamena, ze mate "ten problem vyreseny". Ten je vyreseny leda tak ve Vasi hlave. Nemate. Napadlo Vas nekdy se opravdu zeptat zen v profesich, jak se citi? Ja vim, ono kdyz Vam nejaka rekne ze mizerne, ze nema rovne postaveni a rovne sance s muzi, tak se prohlasi za "besnici feministku" a mate zase hotovo.Je jen malo zen ktere jsou ochotny se takovemu natalku vystavit. Mily Cumile, Vy nemate ani zdaleka minimalni predstavu, jak hluboce to nemate "vyreseno". To byste musel byt ochoten skutecne naslouchat zenam ve vsech moznych profesich - ne jim nadavat besnicich feministek kdykoli se nektera z nich ozve s tim, ze status quo neni v poradku. Ono tech par inzenyrek co citujete- tak jako jsme mivali par povinnych zen v parlamente aby bylo jasno ze to soudruzi s tou rovnopravnosti mysli dobre - totiz nedokazuje vubec nic. 
To by Vam muselo dochazet, do jake miry zeny, i zeny v profesich, stale dostavvaji signaly o tom, jak se ale musi drzet zpatky, na "svem miste", nesmi si moc vyskakovat a vykrikovat, a hlavne si nesmi delat nadeje na vedouci mista, protoze v tom pripade jsou okamzite prohlaseny za muzatky ci ty besnici feministky. To by Vam muselo dochazet ze neni v poradku aby stredoskolsky profesor regulerne doporucoval devcatum ve tride aby si do skoly nosily tasky na zrni, a jeste se tomu prihlouple smal (spolu s muzskymi studenty ve tride). To by Vam muselo dochazet ze neni v poradku kdyz devceti ktere chce studovat architekturu je ve skole vylozeno, ze devcata se prece na architekturu nehodi, ze nikdy nedosahne v konkurenci s chlapci kteri jsou v techto oborech o tolik lepsi zadnych vysledku. Toto jsou, mily Cumile, vsechno naprosto konkretni pripady ktere se bezne dely a deji ve Vasi zemi, kde to mate vsechno tak bajecne vyreseno. Takze, jestli nekdo neco vubec nepochopil, Cumile, tak jste to byl Vy: jde o r
Sarka 10.1.2006 0:57

Re: Ale Cumile - Vy si mykate?

Jde o rovne zachazeni, nikoli o to, ze "nikdo si nestezuje, tak neni problem - a tech par, co si stezuji, proste urveme jako besnici feministky". Adios, Cumile, doufam ze si nekdy popovidame primo, aby nedochazelo k omylum :-)
Jan 7.1.2006 20:58

Hlasujme na www.volebnipreference.cz. MomentálnÍ stav: 1.ODS (53,2%), 2.ČSSD (9,3%), 3. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET (9,2%!!!!)

Hlasujme na www.volebnipreference.cz. MomentálnÍ stav: 1.ODS (53,2%), 2.ČSSD (9,3%), 3. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  WWW.CIBULKA.NET (9,2%!!!!), 4. SNK-Evropští demokraté (8,8%), 5. Strana zelených (7,2%), 6. KSČM (3,3%), 7. KDU - ČSL (3,2%)...
AeroKarel 6.1.2006 23:54

Polib si prdel, autonate ....

Jan 6.1.2006 23:53

Hlasujme na www.volebnipreference.cz. MomentálnÍ stav: 1.ODS (53,2%), 2.ČSSD (9,3%), 3. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET (9,2%!!!!)

Hlasujme na www.volebnipreference.cz. MomentálnÍ stav: 1.ODS (53,2%), 2.ČSSD (9,3%), 3. Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii  WWW.CIBULKA.NET (9,2%!!!!), 4. SNK-Evropští demokraté (8,8%), 5. Strana zelených (7,2%), 6. KSČM (3,3%), 7. KDU - ČSL (3,2%)...
Jan 6.1.2006 23:52

DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!

DŮVODY, proč bychom měli jít tentokrát VŠICHNI k volbám, ale pokud nechceme být ZNOVU obelháni, podvedení a okradeni, NEVOLIT žádnou parlamentní stranu vládnoucí (post) komunistické kriminální fízlokracie!!!
Jan 6.1.2006 23:51

CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY, VŽDY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ

CYKLICKY VLÁDNOUCÍ KRIMINÁLNÍ ELITY, VŽDY POD SPOLEHLIVOU OCHRANOU SVÉHO CENTRALIZOVANÉHO KRIMINÁLNÍHO STÁTU A SVÝCH CENTRALIZOVANÝCH KRIMINÁLNÍCH MASMÉDIÍ:
AeroKarel 6.1.2006 22:27

A Jarmiliško,

nerozčilujte se tolik, ono to není tak černobílé ........
AeroKarel 6.1.2006 22:26

Pí Paroubková působí

moudřejším dojmem než mužíček, pokud tedy nehovoří o literatuře.
Jarmila 6.1.2006 21:58

Petře H

napsala jsem vám příspěvek, ale cenzura mi to nepustila- škoda. Jak je vidno bílá fena není pro cenzuru žádná urážka, kdežto obdobné výrazy označující velmi hloupé muže ano. Proč by měly ženy rodit děti do přelidněného světa, kde se stejně schyluje k vyhubení nejmíň poloviny lidstva, nevíte? Jste děsný primitiv, víte to o sobě?
Sarka 6.1.2006 23:55

Ale Jarmilo, diskuse prece vubec neni o tom,

zda by zeny mely ci nemely rodit. Neni nejmensiho duvodu, aby zena rodila ci nerodila podle toho, jak ji jeji osobni natura a sklony veli . Jestli se nekdo domniva, ze "feministky nechteji rodit", tak je legracne - no, rekneme neinformovany. Tady nejde vubec o rozeni deti, ale o hlopuouckou, primo detinskou lec tradicni vymluvu - "zeny nemuzou byt v politice" (neurochirurgii, vede, stavebnictvi - dosadte libovolne) protoze "maji rodit". Schopnost a moznost rodit deti jeste zadne zene nezabranila v tom, aby pouzivala sveho mozku a svych zkusenosti za svoje cele funkcni obdobi zivota (rekneme nejakych padesati-sedesat let dospeleho veku). I kdyby se rozhodla z tech padesati deset stravit vyhradne peci o deti, na veci by to nic nemenilo. Navic, moje matka byla uspesna v narocne profesi a mela a vychovala dve deti, ja jsem vcelku uspaesna v narocne profesi a mela jsem a vychovala dve deti, moje dcera a moje snacha jsou obe velmi uspesne v jejich profesich a kazda z nich vychovava dite. Takze v rozeni ci nerozeni to fakticky nejni.
Realista 6.1.2006 21:55

to, že je paní Paroubková svému muži pevnou oporou a dělá mu rodinné zázemí....

je často mnohem důležitější, než kdyby se věnovala záležitostem jiným, omylem připisovaným ženám premiérů. Její názor byl moudrý a imponující. Spousta přihlouplých feministek, často zatrpklích a několikrát rozvedených nemůže pochopit, že když se jednomu nabídne možnost dělat kariéru, druhý poskytuje to co ten první jinde nedostane, rodinné teplo, pohodu a lásku. A to platí oběma směry.Když by dělali oba kariéru, rodina se v tomhle shonu uspěchaného světa rozpadne. Ne každý má tak obětavou ženu...
Jarmila 6.1.2006 22:02

Re: to, že je paní Paroubková svému muži pevnou oporou a dělá mu rodinné zázemí....

jistě realisto, ženy mafiánů byly také velmi obětavé a také svým mužům dělaly zázemí. Paní Paroubková je děsná slepice a hloupá Marfuša a já vám takový typ ženy ze srdce přeji, abyste si našel podobnou. Užijte si to, zasloužíte si to. Vy si inteligentní ženu s takovými názory jaké máte nezasloužíte.
Sarka 7.1.2006 0:38

Re: Re: to, že je paní Paroubková svému muži pevnou oporou a dělá mu rodinné zázemí....

Ale Jarmilo, vzdyt pan ma naprostou pravdu : kdyz se "jednomu" (treba zrovna zene) naskytne prilezitost delat krasnou karieru, ten druhy v milujicim paru tomu prece rad vse podridi. Tak to chodi u nich doma taky, prece!  Proto mame tolik muzu, kteri radi a s laskou, obetave a nenarocne podridi sve zajmy tomu, aby jejich zena mohla upatnovat jeji intelekt a schopnosti v jejim povolani, oni si sami  radi vezmou treba  puluvazek v druzine, aby mohli svym detem poskytnout peci a partnerce prostor k rustu v profesi a kariere. nebo - ne?  Vzdyt pan rika, ze tak to ma byt! Co? Ze to ale plati jenom jednim smerem?
Petr H 6.1.2006 18:08

I kdyby teď se ženský rozhodli

že každá bude mít pět dětí,tak stejné bude muset přejít minimálně dvacet let jako překlenovací období.A těch dvacet let bude muset někdo populačně vyplnit a kdo je vyplní,když bílé feny děti nechtéjí,maximálně tak jedno.
To je přeci tak jednoduchá matematika....A co může být důležitější než jestli máme nebo nemáme děti.
Teď bude válka a nám vybijou mladý kluky,střední generaci za kterou nemá kdo nastoupit.Je to srozumitelnější?Místo války dosaďme pandemii,živelnou katastrofu.....,může se stát cokoliv.
Arabové a cikáni takový problém nemají,tam se generačně neustále doplňují.
Tess 6.1.2006 20:16

Re: I kdyby teď se ženský rozhodli

je prijemne, kdyz tak sympaticka bila fena Paroubkova ma jen jedno dite a vidi ulohu zeny predevsim v rodine. Mimochodem nema v tom pripade taky ten bilej cokl Parub jen jedno.?
 
 
hradní kocour 6.1.2006 17:10

A že do toho ještě vstupuji,

mne v tuhle chvíli mnohem víc zajímá, co se děje mezi Ruskem a Ukrajinou a co se děje v Izraeli a v Íránu a že EU rozvrtává NATO. To neokomentoval snad nikdo a přitom feminismus a jeho témata jsou proti tomu prkotinka ... ale může se stát, že se nám ten počet dětí nezbytných k reprodukci brzy zněkolikanásobí.
 
No nic, dnes definitivně mizím a přecházím do ilegality :-)
Saša 6.1.2006 16:55

A že nikoho nenapadlo,

že to pronesla paní Paroubková úmyslně a rozvážlivě, aby svému muži pomohla vyhrát volby (že je inteligentnější než on, o tom asi netřeba pochybovati).
Jsou to totiž přesně ta slova, která
a) mužští voliči ČSSD rádi slyší
b) ženské voličky ČSSD paní Paroubkové rády odpustí.
Neb kdo jest voličem levice? Toliko osoby rozumu mdlého, průměr příliš nepřevyšujícího. (Jsem pevně přesvědčen, že nikdo s IQ nad 126 bodů nemůže ČSSD volit. Nikdo chytřejší na takové bláboly přeci nenaletí.)
Béda 6.1.2006 17:12

Re: A že nikoho nenapadlo,

Sašo, máte smůlu. IQ s chytrostí nemá zase až tak moc co společného. Navíc ta Vaše smůla spočívá i v tom, že třeba takový Topol určitě nemá IQ ani 120. A teď, babo, raď.
Kantor 6.1.2006 17:24

Re: A že nikoho nenapadlo,

No, už jste kdysi psal, že se s nimi pracovně stýkáte, Vy se tedy před každým IQ testem klienta ptáte na jeho politickou orijentaci?Není to protiústavní?
Petr H 6.1.2006 16:47

Jedno nebo dvě děti je málo,

Němci za Hitlera počítali jako přírustek až čtvrté a dál.Ženská s jedním nebo dvěmi dětmi to moc nevytrhne.To je všechno hezký,že je ředitelka když rodina vymře.
Takže si tady pěkně podiskutujte co je to militantní feminismus dokud je čas.Až vás arabové a cikáni populačně převálcujou už na to čas nebude.Jejich feny mají každá pět-šest kousků minimálně.To bílá fena s jedním rozmazleným a zženštilým bambulou to moc nevytrhne.
Saša 6.1.2006 17:00

K udržení početního stavu populace,

tedy k prosté reprodukci, je prý třeba průměr 2,3 dítěte na jednu ženu ve fertilním věku.
U nás je podle ČSÚ průměr 1,6. A naděje na zlepšení není žádná, neb mladé dívky odkládají mateřství do pozdějšího věku, kdy pak zcela přirozeně a pochopitelně končí s jedním dítětem.
A v přírodě platí, že každá volná nika je zaplněna. Takže do zdejšího pro lidský život zvlášť vhodného prostoru nutně musí přijít lidé odjinud. Tato země dokáže uživit nepoměrně více lidí, něž kolik jich tu dnes je. Proto přijdou. Odkud a kteří? No to je přeci také zjevné už dnes.
 
Sarka 6.1.2006 15:12

Muze mi nekdo vysvetlit

a) co je "militantni feminismus" , za b) v cem se konkretne projevuje u pani Sommerove a c) proc by melo davat sebemensi smysl (komukoli, rodu zenskeho ci muzskeho) ze zeny by v jakemkoli povolani (politicky, pilotky, neurochirurgicky, inzenyrky nebo soudkyne) mely byt "zaujate"? (Rozumi se na rozdil od muzu, kteri udajne "zaujati" nejsou?) Me to cele nedava smysl, a udivuje mne, ze se rozpouta takova vasniva diskuse aniz kdokoli blize definoval pojmy o nichze se diskutuje.
hradní kocour 6.1.2006 15:34

Re: Muze mi nekdo vysvetlit

No konečně na to někdo káp´. Samozřejmě, že ženy mají svůj ženský pohled na svět (= jsou zaujaté), to nemá smysl zpochybňovat. Ale muži zas mají svůj pohled na svět (= jsou zaujatí). Ty dva pohledy jest třeba sečísti a vyděliti dvěma.
 
ad a) Nevím, co se rozumí militantním feminismem, pravděpodobně ta část feministek, které nechtějí ženy a muže "sčítat a dělit dvěma", ale které chtějí jejich role úplně prohodit.
 
ad b) Nevím, neznám paní Sommerovou, vím jen, že někdo takový existuje.
 
Jo jo, definice pojmů, toť základ. Ale nesmí se to přehánět: Tak napříkla ty zastávky:  IDnes se pozastavuje nad tím, že protikuřácký buzerovací zákon nedefinuje pojem "zastávka", legislativci MZd si myslí, že to bude asi v nějakých dopravních předpisech (ano, je to tam), ale kdyby se někdo do toho zákona na podporu prodeje výrobků k odvykání kouření podíval, zjistil by, že slovo "zastávka" se tam vůbec nevyskytuje.
Sarka 6.1.2006 15:48

A abychom sli

jeste vice do detailu, pohlavi neni jedina kategorie ktera utvari v lidech "rozdilny pohled na svet". Clovek z venkovske rodiny bude mit jiny pohled na svet nez nekdo kdo vyrostl v mori panelaku, clovek z pocetne rodiny bude mit rozdilny pohled na svet nez jedine dite, dite vychovane aktivistickymi rodici jakehokoli politickeho ci nabozenskehoz amereni bude mit rozdilny pohled na svet nez nekdo, kdo vyrost v rodine, ktera se o politiku vubec nezajimala. Jednooky bude mit rozdilny pohledn na svet nez clovek ktery se narodil s dvema hlavickami a ctyrma ocima. Tomu se nerika "zaujatost", tomu se rika rozmanitost. Nebo bychom meli predem z politiky vyloucit vsechny jedinacky a vsechny detdi z rodin s vice nez peti detmi?
hradní kocour 6.1.2006 15:55

Re: A abychom sli

Vidím, že jste chytrá ženská, která chápe, že život je jen souhra náhod a to, na koho kdo v životě narazí, žádný zákon nevyřeší. Mizím. 
Sarka 6.1.2006 16:03

Re: Re: A abychom sli

Diky za poklonu. Ani jeden z techto dvou atributu jsem nevytvorila sama, a tudiz za nej neberu nizadnou odpovednost
Hezky den!