21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LJG 6.1.2006 12:29

Re: Re: A jeste jednou pro Sasu

To Jura
Výstižené! Jediné co mi kazí náladu je  že to napsal muž :-))
Jane
 
Marie 6.1.2006 12:48

Re: Re: A jeste jednou pro Sasu

Někdo "holt" používá zase jinou berličku.  Zádný přívlastek pro feminismus není dost přiléhavý, pokud pisatel trpí mindrákem (a k Freudovi ? Freude, Freude, Freude, vždycky na tě dojde.. jak praví básník).
Známe pojem rodičovská dovolená, už v tomto spojení se jeví slovo "dovolená" nevyhovující, pravda ? Ale "mateřská dovolená"  to je jiná kávička. Možná, že vyjasněním těchto pojmů od samých začátků by muži nemuseli pak bojovat o svá rodičovská práva.
.
Béda 6.1.2006 11:22

Re: A jeste jednou pro Sasu

Duchovní jako "znalec" žen. Doufám, že katolický, aby to bylo ještě více k smíchu. Tito duchovní neznají ani muže, zaměřují se spíše na "chlapečky".
dadacos 6.1.2006 13:20

Muži nenávidějí ženy?!

Muži prý nenávidějí ženy. A to proto, že kromě fyzické převahy je ženy předčí.
 
Muži, kromě teorie relativity, parního stroje, letadla, knihtisku ad., vytvořili, vytvářejí (a velmi pravděpododobně i vytvářet budou) kvanta všeobecně uznávaných uměleckých děl, jako jsou sochy, obrazy, básně, divadelní hry, pohádky ad., v nichž hraje ženská krása a důvtip hlavní roli.
 
Považuji to za přesvědčivý důkaz, že tvrzení o tom, že ženy muže předčí a že muži je za to nenávidějí, je nepravdivé.
Tess 6.1.2006 9:34

Pane autore, tak vy si dokazete - tak trochu - vysvetlit , ze ve stredoveku upalovali carodejnice?

A to pri pohledu na pani Sommerovou?
 
Skoncete radsi s psanim clanlku a neco si od pani Sommerove prectete. Naposledy vydala knihu "O cem sni muzi". Kupodivu to vydala feministka.
 
Citat pro vas mily autore:
"A potom, jedinne, cim muz zenu prevysuje, je to, ze je fyzicky silnejsi. Jinak zena cni nad muzem ve vsech oblastech. Muz ma jedinnou moznost, cim zenu premoci, a to je nasili. ..Proto muzi znasilnuji zeny, proto je maji za nastroj sveho ukojeni, protze je to jedinna vec kterou maji. ...Zeny proste muze krome te fyzicke silove prevahy predci, takze muzi zcela logicky z techto duvodu zeny nenavidi." Michal Tomes, duchovni.
Sommerova: " A kdyby zeny ridily politiku, co by se stalo?
 Libor Pesek, dirigent: " Myslim, ze by byly daleko racionalnejsi.Pripada mi, ze to kohouti vyskakovani na politicke scene, je samozrejme pro lidi, kteri zijou v enklave politicke. Kdyby politiku ridily zeny, ktere jsou racionalnejsi, vsechno by melo hladsi prubeh."
 
Autore: "
Prezidentky mame v Lotyssku, Irsku, Finsku , na Filipinach, na Sri Lance. Premierky mame v SNR, na Novem Zelande, Mosambicke republice, Guvernerky mame v Kanade a na Novem Zelande. A pak je tu i nekolik kraloven…  
Sch.glosátor 6.1.2006 9:42

Zeny proste muze krome te fyzicke silove prevahy predci, takze muzi zcela logicky z techto duvodu zeny nenavidi

Ano, například  nositelky Nobelových cen za fyziku...Pro mě je inteligence ženy součástí jejího sexepílu. Pokud si to příroda nevykompenzovala na nečem jiném.
ptakopysk 6.1.2006 10:19

Re: Pane autore, tak vy si dokazete - tak trochu - vysvetlit , ze ve stredoveku upalovali carodejnice?

mám takový pocit, že politika není o inteligenci, ale zejména o kvalitě žaludečních stěn, takže narůstající počet žen v politice o čemsi svědčí.
Béda 6.1.2006 12:00

Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

Nic proti umírněnému feminizmu (ty -izmy já dosud nerad, proto bych radši používal termín "prosazování rovnoprávnosti žen"), ale fanatickými feministkami se ženy stávají ze dvou zásadních důvodů:
1) v mládí na ně muži kašlou
2) ve stáří na ně muži už kašlou
Jediní "muži", kteří na ně nekašlou, jsou katoličtí duchovní.
Béda 6.1.2006 12:07

Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

Jo, a ještě, autorko:
SLEPICE JSOU VŠUDE NA SVĚTĚ (JAKO I RUM).
šimon klein 6.1.2006 12:35

Re: Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

No, Béďo - víte, že jsem už potkal enklávu bez rumu !!! - ale potvrdila mi to místní slepice...
Béda 6.1.2006 13:07

Re: Re: Re: Pane autore, tak vy si dokazete...

No, pokud Vám nějaká dala tak závažnou informaci ohledně rumu, tak to třeba ani slepice nebyla. Ale stejně by mě zajímalo, kde se nachází ten smutný kraj...
G 6.1.2006 12:45

Re: Pane autore, tak vy si dokazete - tak trochu - vysvetlit , ze ve stredoveku upalovali carodejnice?

Cituje paní Sommerová ve své knize také čachticnou paní ? Slyšel pan Michal Tomes, duchovni, o Heleně Fibingerové ? atd..
A. 6.1.2006 17:41

Re: Pane autore, tak vy si dokazete - tak trochu - vysvetlit , ze ve stredoveku upalovali carodejnice?

Tak mi nějak unikají fakta nebo argumenty. Jak je tedy možné, že tak čnící a přesahující ženy svou převahu tak mistrovsky tají. Nikde totiž nejsou produkty této dámské převahy vidět. Hudební skladby ? Matematika? Fysika? Vynálezy? Nové stroje? Nová auta, letadla, kosmické lodě? Dokonale zůstávají utajeny. Nebo si to dámy syslí na dobu, až budou vládnout?
Jura Jurax 6.1.2006 9:22

Churchill nemusel souhlasit s plošným ničením německých měst ...

A proč by nesouhlasil? Byla válka a popularita Němců mezi členy protihitlerovské koalice byla velice nízká - a navíc Němci s tím začali - Poláci měli Varšavu, Britové Londýn a Coventry, o SSSR ani nemluvě.
Ale hlavně v tom byla pragmatická úvaha - strategické bombardování má ničit ekonomiku protivníka a hlavně pak válečný průmysl. Jenže za tehdejší úrovně techniky bylo bombardování průmyslových podniků - v podstatě bodových cílů - velmi obtížně realizovatelné i ve dne (USAAF) , natož v noci (RAF). Němci cíle urputně bránili (neúnosné ztráty denních bombardérů USAAF, která původně prosazovala nálety na bodové vojenské cíle, přispěly k přehodnocení koncepce) a taky je dobře maskovali, továrny schovávali pod zem, kde byly nezranitelné. Absence doprovodných stíhaček s dostatečně dlouhým doletem, nedokonalé navigační přístroje a tudíž obtížné vyhledávání zejména vzdálených cílů i nepřesnost bombardování výrazně snižovaly efektivitu. Naopak efektivní se ukázaly (respektive tehdy zdály být) nálety na města - nedají se přesunout a moc maskovat, plošný cíl se dobře hledá i zasahuje, lze vyvolat tzv. ohnivou bouři (poprvé již Hamburk v roce 1943) a je v zásadě jedno, jestli fabriky nejedou proto, že jsou rozbité (navíc totální zničení fabriky se málokdy povedlo a Němci prokázali schopnost výrobny velmi rychle rekonstruovat), nebo proto, že v nich nemá kdo pracovat (pracovníci zahynuli, nemají kde bydlet, nemohou se dostat do práce, zhroutila se infrastruktura etc.); taky se počítalo s dopadem na morálku, kterýžto předpoklad se ovšem příliš nenaplnil. A ve známém případě Drážďan (ale i jindy - třeba plzeňská Škodovka nebo zlínské Baťovy závody) šlo i o politikum či poválečné zájmy - neboť též platí, že politika je pokračováním války jinými prostředky.
A protože tehdy šlo o totální válku, byl by eventuální Churchillův nesouhlas pošetilý ...
informatik 6.1.2006 13:15

Mozna, ze slo o povalecne efekty

Na bombardovani mest jsou ruzne nazory, ale zda se, ze strategicke bombardovani melo pomerne maly primy efekt. Mozna ale, ze to ovlivnilo povalecne postoje obyvatelstva. Za valky to vyrobu a take lidi ovlivnilo malo ve vsech znamych pripadech a potvrdilo se to nedavno i v Srbsku. Prispela k tomu i mala duslednost (napr. zopakovat s nekolika klicovymi mesty akci z Hamburgu, bombardovani prehrad). Vyznamnejsi efekt by melo masove napadani klicových prvku infrastruktury (rafinerie, vyroba kulickovych lozisek, niceni uzlu dopravnich spoju a huti a chemickych tovaren). Je to slozite, ale primy efekt bombardovani Berlina byl maly. A to za situace, kdy jeden cas nebyly bombardery na protiponorkovou valku a ochranu konvoju. Asi by bylo i bombardovani vyroben v Osvedcimi efektivnejsi. Jaky paradox. Mozna ale, ze efekt byl v pocitu Anglicanu, ze se dari pomsta. Kazdopadne byly investice do strategickeho bombardovani ne vzdy rozumne.
Vlado 6.1.2006 15:16

Re: Churchill nemusel souhlasit s plošným ničením německých měst ...

Totální válku nevyhlásil Churchill, ale Goebbles. Totální válku nezačali vést Angličané, ale Němci. Nestalo se vlastně nic, po čem by Němci hlasitě netoužili.
divitel 6.1.2006 9:20

Poslední odstavec podepisuji!!

Saša 6.1.2006 9:17

Doležal toho splácá vždy příliš mnoho.

 Doporučuji http://www.svaz-muzu.cz/ , tam to Paroubková už dementuje.
 Která politická strana má v programu přímou volbu presidenta?
 Bez ohledu na to, jaký pořad Bez obalu byl (sám jsem ho nikdy vlastně neviděl, od ČT už dávno neočekávám poctivé zpravodajství a práci pro ČT považuji za extrémně dehonestující), jako zrušení jako reakce na politickou kritiku ze strany Paroubka je průšvih zcela mimořádný. Všem to ukazuje, že Paroubek má moc a je také moc mstivý a nutně a neodvratně to povede k novinářské autocensuře jako za dob reálného sociálismu.
 Čarodejnice by měly být upalovány i dnes. I dnes škodí a očarovávají lidi a zabíjejí je uhranutím, nebo jim aspoň kazí život. Většinou to ale nejsou ty bláznivé sufražetky . Feministky jsou dvojí typu: lesby s mužskou rolí a pak masochistky vzteklé z toho, že nenašly pořádného chlapa, co by jim občas dal držky.
 
 
Insider 6.1.2006 9:16

Nenávidím Paroubka, ale před milostivou paní klobouk dolů

Naprosto přesně "na žiletku" čelila běsnění praštěné Sommerové. Použila zdravý selský rozum a argumenty té bláznivky se rozsypaly, jako čaj. Bravo!
divitel 6.1.2006 9:06

Přímá volba, referendum,

Já nevím, co mají lidi pořád s přímou volbou nebo referendem. Lidi to prý chtějí. Já to nechci. Já si volím politiky proto, aby se seznámili se všemi podstatnými okolnostmi a kvalifikovaně rozhodli. A já abych mohl krásně nadávat, co zase zvorali. A ne že mi to hodějí na krk a vyzujou se z toho. My nic, my muzikanti, prachy berem, ale lid rozhodl. Představa, že  např. o těžbě uhlí u Mostu bude rozhodovat i školník z Děčína podle toho co si přečetl v novinách a řekli mu v hospodě, mne děsí. A přímá volba prezidenta není o tom, kdo je nejlepší, ale kdo nejlíp vypadá v televizi.
Jura Jurax 6.1.2006 9:39

Re: Přímá volba, referendum,

v zásadě máte pravdu, ovšem stávající systém volby prezidenta našimi volenými zastupiči má taky své zápory - Havla zvolili jen proto, že jistého Sládka na čas jaksi odklidili, Klausovi se bude do smrti vyčítat, že byl zvolen i hlasy komunistických zastupičů, Špidla elegantně podtrhl svého stranického kolegu Zemana ... a čertvíjaké ještě špinavé kšefty a tajné dohody se mezi partajemi dělají, aby ten či onen politik zapřel své svědomí (jímž jediným se má při svém rozhodování řídit, jak nás poučuje ústava - mimochodem nepřijde Vám to v porovnání s realitou poněkud srandovní, akademický a od života odtržený vznešeně znějící výrok) a učinil tak, jak si rodná partaj, přátelé, nepřátelé, lobbysté a čertvíkdo ještě přeje ... a prezident je stejně nakonec reprezentační stafáž s hodně omezenými pravomocemi - tak proč sprostnému lidu nedopřát iluzi, že má vliv na chod věcí ...
div 6.1.2006 10:38

Re: Re: Přímá volba, referendum,

divitel 6.1.2006 10:43

Re: Re: Přímá volba, referendum, svědomí

S tím svědomím máte pravdu, je to srandovní velmi. Ale třeba je to tak, že oni nemají to svědomí, hlasovat proti své partaji.
A s tou reprezentační figurou a iluzí masám: jo a ne. Je to tak, ale nelíbí se mi to. Klaus, například, ze svého trůnu má na kdejakého Pepu z depa značný vliv. No a tento Pepa pak půjde páchat Paroubkovo referendum. Vy v tom vidíte něco perspektivního?
Renata D. 6.1.2006 8:46

Stát určuje cenu nebo zisk?

Tak ministerstvo určuje lékarnám podle pana Doležala zisk. To je mi novinka, já měla pocit že určuje cenovou přirážkul, tedy koncovou cenu léku. A zisk závisí na lékárně, jaké má také např. režijní náklady. V odvětvích které jsou financováný z veřejných peněz je to dost obvyklé. Že pan Doležal nekritizuje např. způsob financování autobusové dopravy, kde to je obdobné a nikdo neječí o socialismu a radši se vozí za regulované ceny.
doktor 6.1.2006 10:46

Re: Stát určuje cenu nebo zisk?

Mám podobný názor.Nechápu,co v prostředí plně financovaného  povinnými veřejnými penězi(zdr.pojištění)znamená privatizace a podnikání.A už vůbec nechápu,co znamená podle Doležala termín "zestátnění "zdravotnictví,když toto bylo vybudováno ze státních peněz,tedy z daní nás všech.Navíc dle ústavy má ministerstvo zdravotnictví odpovědnost za dostupnost a kvalitu poskytnuté zdravotnické péče.
Virtuál 6.1.2006 11:29

Socialistické zdravotnictví

hradí z peněz nás všech i opravu ucpaného záchodu v nemocnici i platy všech přebytečných zaměstnanců, opravy rozbitých sanitek, či stravování pacientů a personálu.V tom soukromém je to pouze z peněz nasmlouvaných pacientů.A jak známo, výdaje nejdou ze státních, ale vlastních kapes.A tak je každý majitel onoho zařízení zainteresován na maximální hospodárnosti.Ve státním, jak říká přísloví-"z cizího krev neteče".
Herdekbabka 6.1.2006 7:51

mno, víte ty feministky - neviděla jsem rozhovor, jsem takříkajíc v tomto ohledu mimo mísu,

ale když si tak vezmu - chování žen ve většině amerických  /poslední dobou i německých/ a násl. filmech a seriálech -  je mi z toho ouvej - ta čišící agresivita, arogance , nadřazenost a pohrdání čímkoliv co je opačného pohlaví a mínění - je hrozná. Mnohdy přepnu - nedá se dívat - i když je jinak děj docela zajímavý. Netroufám si tvrdit že vím jak by se ženy měli chovat - ale tohleto je nechutné. A pánbů podrž příští generace - bude - li to pokračovat - není možné tohleto vydávat za enegrické a  sebevědomé  ženy. Spíš je to jakoby msta či léčení starých mindráků. v podstatě se nedivím, že existují 4 %-tní.  Vím, mohu bednu vypnout - ale na něco se přece občas člověk dívat musí -  ju a taky - ať se mi to líbí nebo ne tyhlety serajly /to chování/  - do značné míry kopírují skutečnost - tak jak to bylo i u nás - a tak svým způsobem se vůbec nedivím - že jsou tak vyhledávány či propagovány ženy asijské - či jine - jejichž chování a smysl pro rodinu se tak liší.  
Kachna 6.1.2006 9:59

Re: mno, víte ty feministky - neviděla jsem rozhovor, jsem takříkajíc v tomto ohledu mimo mísu,

smysl pro rodinu...... ou, proč se mi hned po probuzení musí udělat těžko? proč by všechny ženy měly mít smysl pro rodinu? to by se klidně dalo říct, že všichni muži by měli mít smysl (třeba) pro spravedlnost. =/
Rpuť 6.1.2006 6:33

Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

Pokud to neví, lze to celkem snadno odvodit z jejího chování.
Takže klást jí podobné otázky je záležitost čistě účelová - možnost se veřejně pohoršit a genderově zviditelnit. Paní Paroubková totiž za tento svůj názor nijak nebojuje, ani jej veřejně neprosazuje.
Propánajána, nechte už tu ženskou bejt!
 
Andy 6.1.2006 7:17

Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

jistě.
Včera v noci jsem shlédla ty předpůlnoční reportéry. A bylo mi dost smutno. Pečlivě nakašírovaná paní Paroubková se zjevnými známkami strachu, aby něco neplácla, šátek přes bradu, aby se estéti neposrali, že má dvě, takže vypadala jak dřevěná loutka ( nevěřím, že jí tyhle manipulace nevadí), reportér s pečlivě napsanými otázkami, celkově šílené loutkové divadlo- nepřirozené, nelidské. Opatrný reportér a opatrná paní premiérová.
Co říkala, to říkala. Média o tom rozhovoru nijak nelhala. Její řeči mi vadí méně než činy jejího manžela. Jen jsem tak vzpomínala na Braunovou a její snahu dělat zázemí svému partnerovi a nic jiného nevidět. Bylo mi jí trochu líto, myslím, že to nebyl zrovna její nápad, jít si povídat do tývý. Ten rozhovor byl prostě strašný.