21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rpuť 6.1.2006 7:29

Re: Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

Andy neviděla jsem, ale dovedu si živě představit.....a připadá mi to hlavně úplně zbytečné....
Andy 6.1.2006 8:19

Re: Re: Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

obávám se, Rputi, že nedovedete. Tedy vy možná ano, ale já něco takového viděla poprvé. Bylo to velmi tristní divadlo.
Kočka 6.1.2006 10:39

Re: Re: Většina lidí už alespoň půl roku ví, že paní Paroubková takové názory má.

Že má šátek přes bradu to je zbytečnost, ale až do teď jsem si myslela , že je to chytrá ženská.
Jaka 6.1.2006 14:25

Andy, naprostý souhlas,

ten pořad byl neskutečně trapný a lživý. Ale docela by mě zajímalo, kdo byl iniciátorem, kdo o to stál víc - Paroubek nebo Sommerová? Jsem přesvědčená že je jen další z hříchů páně premiéra..
Barunka 6.1.2006 6:32

ti novinari

 Jak nemusim chalupare Zemana, tak souhlasim s jeho vyroky 0o novinarich
Lzou a prekrucuji. proc si tedy rovnosu na sve otazky tez neodpovidaji, kdyz stejne neuverejni pravdu. proto, v kazdem clanku7 je sotva polovina pravdy, musi se brat s rezervou. kdyz pak redakce zverejni preklady z ciziny a jelikoz maji spatne prekladatele, je treba vzit v uvahu, ze clanek je trebas uplne o necem jinem, ci v lepsim pripade je skutecnost opacna. Viz clanky na LN.
Josef 6.1.2006 6:16

Pane Doležale

Pane Doležale,ještě musíte zlepšit počty,54+36= 90 a vy potřebujete 100,takže správně to má být: Paroubek  54% a Topolánek 46%.
sušák 6.1.2006 6:02

Jako

by pan autor měl minimálně německou babičku. V každém článku nám nenápadně připomene, že naši sousedi vždy byli, jsou a budou dobří, hodní a zejména v druhé světové a potom si zasloužili lepší zacházení. Nic proti nim nemám, ale když mi to někdo takhle pořád cpe, začnu trošičku pochybovat.
aida 6.1.2006 2:09

Tohle si teda před usnutím neodpustím:

"Kdykoli se setkám s názory paní Sommerové, cítím jakési pochopení, proč ve středověku (také ovládaném muži) upalovali čarodějnice"
Ježišmarja.
Chtěla jsem být původně hodně neslušná, možná až sprostá, docela dost mě tahle věta nadzvedla z židle. No ale pak jsem si řekla - co se divíš, je to jen nechápavej mužskej, neví, o čem mluví.
Sommerová není žádná militantní feministka, mužské má ráda, rozumí jim (koneckonců, vdaná byla 2x). A taky ženským. Její (dneska už 4 knížky) rozhovorů jsou, když už nic jiného, tak zajímavé (ta poslední je s pány, pánové, doporučuju).
Minulý týden jsem 2x viděla její skvělý dokument "Moje 20. století" se Soňou Červenou, Adrienou Šimotovou a Lenkou Reinerovou. Bylo to moc hezké, silné, poučné.
Ty ženské mají mužské rády, ale silné (nemyslím fyzicky, spíš charakterem, sebedůvěrou). Těch je dneska bohužel poskrovnu a proto asi ty podrážděné odezvy.
Lída 6.1.2006 9:15

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Ženská, která byla dvakrát vdaná a teď myslím s nikým nežije právě asi mužům nerozumí. Kdyby jim rozuměla, tak se vdá dobře jednou:-)
Tess 6.1.2006 9:41

Dejte si obklad

A lehnete si.
Lída 6.1.2006 11:08

Re: Dejte si obklad

Proč?
ok 6.1.2006 9:41

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Problem Sommerove je, ze ona muze apriori rada nema. A pak uz jen hleda potvrzeni svych nazoru. Obavam se, ze je malinko nenormalni.
Na rozdil od Sommerove je treba zminena Lenka Reinerova normalni zenska, ktere si jiste kazdy muz vazi.
 
aida 6.1.2006 9:43

Re: Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Právě že si myslím, že Sommerová ty mužské ráda má. Zkuste si od ní něco přečíst.
ok 6.1.2006 10:20

Re: Re: Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

V hlavicce pani Sommerove rozhodne probihaji nestandardni pochody, a pokud mne ma jako muze rada, tak ja to tak nejsem schopen vnimat :o)
Z meho pohledu je plna nenavisti k normalnimu muzskemu chovani. A normalnim muzskym chovanim nemyslim zadny machismus.
WoW 6.1.2006 10:07

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Sommerová má muže "ráda" jako svůj byznys. Jako partnerka NIKDY neuspěla. Ani s výběrem, ani při soužití. Evidentně o ní nevíte nic, pokud se řídíte jen jejími "byznys dílky". Dokonce si dovolím napsat, že její tvorba je ta nejsprostší komerce, srovnatelná snad jen s vietnamskou tržnicí. Ale dál žijte svůj sen. Ona si ho žije taky. A docela se jí to vyplácí.
aida 6.1.2006 11:23

Re: Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Ježišmarja, fakt? Tak asi holt žuju v bludu, přitom její tvorbu sleduju dobře takových 20 let. No, co se dá dělat...
sestřenice Běta 6.1.2006 12:43

Re: Re: Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Páni, tolik znalců psýché paní Sommerové... nechcete to nechat na ní, jestli má muže ráda, nebo ne? Já si jí vážím pro její otevřenost, zkušenosti a odvahu, se kterou hrábla do vosího hnízda vztahů mezi M a Ž.  Nejsem feministka, ale jsem přesvědčená, že tohle je mužskej svět...  (už v Egypťanu Sinuhetovi se říká: "... nebýt toho, co mají muži pod svou bederní rouškou..." ).  Ženské jsou praktičky a nemohly by si nikdy dovolit strávit planými kecy tolik času, kolik muži ve veřejných funkcích. To tolik kritizované rozbíhavé myšlení, které se ženám přisuzuje, slouží k tomu, aby současně stíhaly sledování své jeskyně, rodinných příslušníků a jejich tělesného a duševního stavu, průběžné zásobování a údržbu a také péči o jednostranně zaměřené muže, kteří pak dosahují vrcholných výkonů ve svém oboru (v ideálním případě, jinak jsou ovšem spíše vrcholně zažraní do svých her). Nebijte feministky, chtějí vyzkoušet, co by se stalo, kdyby tenhle svět více ovlivňovaly ženy a to za zkoušku stojí, ne? P.S. Chlapy mám ráda.  
dadacos 6.1.2006 13:38

Egypťan Sinuhet

To, co mají pod bederní rouškou, je důležité u žen stejně tolik jako u mužů.
Vzhledem k tomu, že věta: "už v Egypťanu Sinuhetovi se říká" (zejména slovo "") vyvolává dojem, že cosi bylo běžné už za starověkého Egypta, podotýkám,  že se jedná o dílo moderní, jehož autor Mika Waltari se narodil 1908 po Kristu, z čehož vyplývá, že dobu faraonů nemohl zažít.
Petr 6.1.2006 12:54

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Mám pocit, že jeden z rozdílů mezi ženami a muži je jistá absence smyslu pro humor  a nadsázku, zvláště suššího, černějšího a drsnějšího charakteru, u prvně jmenovaných. Utvrzuje mě v tom má zkušenost kamaráda, partnera i filmového a TV diváka. Ten Doležalův výrok je samozřejmě zkratka, kterou nelze, proboha, brát doslova. Ne že by to byl kdovíjaký vtip, je dost hloupý, ale rozhodně bych kvůli tomu neměl těžké spaní.  Sommerové si ohromně vážím jako dokumentaristky, považuju ji za jasnou jedničku v oboru u nás. Jen z poslední doby, její Masaryk nebo Moje 20. století jsou nádherné, silné, sledují se bez dechu, klobouk bych smekl (kdybych ho nosil). Bohužel neznám její knihy, hodlám to napravit. Ovšem její názory z rozhovorů (uznávám, mohou to být nepřípustné zkratky, novinářská manipulace apod.) jsou mi naprosto cizí, považuji je za překvapivě primitivní, povrchní, zjednodušující, nespravedlivé, nepřípustně zobecňující. Je mi líto, čiší z nich alespoň náznak, někdy i víc než náznak, apriorní nenávisti k mužům jako takovým. Že neplácám úplně do větru, mi potvrdil dokument (nevím jak se jmenoval), který byl dialogem Sommerové a její dcery (doporučuji). Ta 20letá Špátová mamince jasně říkala, že nesdílí její netolerantní formu feminismu, na což jí maminka odpovídala ve smyslu "houby sis prožila, to teprve poznáš". 
ilik 6.1.2006 13:36

Re: Tohle si teda před usnutím neodpustím:

Tak si také neodpustím zareagovat. Hodně naivní tvrzení. Paní Sommerová je z psycholoigického hlediska frustrovaná ženská s mesiášským komplexem. Četla jsem její "veledílka", ovšem měla jsem problém již v první čtvrtině. A k tomu jí není stydno v nějakém rozhovoru tvrdit, že ženy mají její knihy jako Bibli na nočním stolku. Jaké ženy? Prošla jsem více zaměstnání, mám mnoho mužských přátel a nikdy jsem nepociťoval cosi jeko mužskou nadřazenost. Ale člověk (ať muž či žena), pokud je rozumný, by měl respektovat přirozené rozdíly a z toho vyplývající role. V podstatě bylo konstatování p. Doležala vtipné a trefné. Mě se zmocňují tytéž pocity, když spatřím pí. Chytilovou.
Nika 6.1.2006 1:55

Prohlásit

že ženské jsou horší političky, než muži, že jsou zaujaté a nestíhají, to se rovná urážce, a může to slečna Orgoníková i madam premiérová zamlouvat,jak chce. Margareta by je praštila kabelkou !
q 6.1.2006 8:53

Re: Prohlásit

Margareta ovšem podle sex testů byla dobře vyvinutý muž.
Nemo 6.1.2006 0:47

Zajimavy, ze az na Raisu

byly temer vsechny manzelky komunistickejch, protokomunistickejch a postkomunistickej potentatu tlusty slepice ktery neumely nez kvokat o vyssim pslani zeny, aby se nepletly tatkum do remesla. Paroubkova neni vyjimkou.
kocour 6.1.2006 0:44

Myslím, že paní Paroubková

teď dostane domácí vězení.
aida 6.1.2006 0:48

Re: Myslím, že paní Paroubková

Ale proč, normální mamina, však si na tu pusu dávala pozor dost (druhá věc jsou kladené dotazy...).
mamina! 6.1.2006 1:17

Vyhlašuji distanc od Vámi podsunutého obrazu "normální maminy"!!!

(šmarjá, teď neusnu:-)))))
aida 6.1.2006 1:19

Re: Vyhlašuji distanc od Vámi podsunutého obrazu "normální maminy"!!!

Ježiš, omlouvám se! :-)))
maminy 6.1.2006 1:32

DěkujeME :-)

Virus 6.1.2006 1:39

Re: Myslím, že paní Paroubková

Tohle je docela zajímavé, MfD v akci
Nika 6.1.2006 1:49

Re: Re: Myslím, že paní Paroubková

No jé tedy plně souhladsím s paní Bendovou, a to není žádná militatní feministka, určitě.