17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Béda 6.1.2006 13:18

Re: Sestřenice,

Militantní feministky navrhuji, pro začátek, vyslat do Iráku a Afghánistánu, coby roty rychlého nasazení. Ti chlapi už tam sou určitě dost unavení. Ty, na které se nedostane, na měsíční "exkurzi" do hu, hu, huhelných dolů, bojovat o splnění plánu těžby. Horníky takto zastoupené vybrat do VyVolených.
LJG 6.1.2006 13:31

Re: Re: Sestřenice,

ano a Bédu v rámci experimentu poslat do též do Afgánistánu, zabalit do závoje a nahradit jím matku 11 dětí. :-))
Béda 6.1.2006 17:17

Re: Re: Re: Sestřenice,

No, co Vy víte, třeba by to mezi těma feministkama po pár týdnech v Afgánistanu nemuselo být k zahození...
AeroKarel 6.1.2006 12:40

"Nedovedu si například představit, že by v přímé volbě zvítězilo něco takového, jako je Miloš Zeman,"

Já ano. Bohužel!
ptakopysk 6.1.2006 13:13

Re: "Nedovedu si například představit, že by v přímé volbě zvítězilo něco takového, jako je Miloš Zeman,"

já bych spíš věřil, že by vyhrál Šrek, Vlasta Horvát, nebo jiný supervyvolený bratr
Jaroslav 6.1.2006 11:40

S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

I "politik" má mít možnost se bránit, když se cítí poškozen nepravdami v nějakém pořadu. Co je na tom tak nepochopitelného? Paroubek navíc žádný pořad nerušil, byla to interní záležitost televize navíc podpořená analýzou pořadu. Takže nevím proč pan Doležal opakuje pořád dokola nějaké lži a plete do toho demagogicky čas. Tvář z 60. let.
Co je imperiálního na tom, že Rusko chce Ukrajině prodávat plyn za tržní ceny. Proč by měly Rusová dále dotovat ukrajinské hospodářství, když se ukázalo, že Juščenko nakonec vyhrál hlavně díky americké finanční pomoci? USA by chovaly jinak v této situaci? Takže zase těžko pochopitelná demagogie.
Nechápu také tu obrovskou zášť pan Doležala k Miloši Zemanovi...to je téměř na psychiatrické vyšetření. Pan Doležal snad svým intelektem Zemana tolik převyšuje?
A co se týče toho "vysvětlení" vraždy Kennedyho, opravdu se mi to nějak nezdá. Jak vysvětlíme úlohu Jacka Rubyho v celém případě? Byl i on, agent CIA, zároveň i Castrovým agentem? Nepravděpodobně je popisovaná motivace chování "demokratů", kteří jsou vykreslováni téměř jako spojenci komunistů či aspoň jako neuvěřitelní ustrašenci bojící se jak Castra, tak "republikánů".
G 6.1.2006 12:26

Re: S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

Ptáte se : "Co je imperiálního ..." , odpověď je prostá. Putin jednostranně vypověděl smlouvu, která měla platit ještě několik let  a ve které byla cena stanovena s ohledem na jiné smluvy. Představte si,  že si pronajmete dům na 10 let s nízkým nájmem a podmínkou, že dáte novou střechu. Vy to uděláte ,majitel vás po třech letech vykopne bez ohledu na smlouvu kterou s vámi uzavřel a vy nemáte možnost obrany. To je imperiální chování.
Vlado 6.1.2006 15:31

Re: Re: S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

A to je právě to, o co tady jde. Četl jsem spoustu článků o ukrajinsko-ruském sporu, ale všechno to bylo plácání do vody. Nenarazili jste na nějaký seriózní článek, kde by byla citována ona zmiňovaná stará smlouva, vystižení její podstaty a doba její platnosti? Umí některý současný novinář takový fakty podepřený článek napsat nebo měl M. Zeman ve svém bonmotu o novinářích pravdu?
Jaroslav 6.1.2006 15:51

Re: Re: S většinou toho článku se znovu nedá souhlasit

Já jsem slyšel jinou právní verzi. ten původní Eichlerův komentář je zde: http://pravo.novinky.cz/minule/p004a12g.php.
Ale v Doležalově textu jsou další nesmysly...ruská imperiální tradice je delší než imperiální tradice zemí na Západě? Proboha...Rusko bylo nejdříve obsazeno na dlouho Mongoly a jeho "rozpínávost" začala asi tak ve stejné době, jako "rozpínavost" západních velmocí především Anglie a Francie s jejich obrovským koloniálním panstvím. Jak asi vznikly a dosáhly nynějšího stavu USA, když ne násilnou cestou hlavně po celé 19. století? Doležal v důsledku své zaslepenosti a fanatismu prokazuje obrovskou neznalost historie.   
emil 6.1.2006 11:23

problemem byl Cermak a ne Sima

Podle mne je problemem Cermak, ktery se nikdy netajil svojim odporem k Paroubkovi. At mu Sima podekuje, ale Cermak je dnes uz hodne mimo. Kdysi delaval politickeho komentatora v Lidovkach, ted pise ty svoje blaboly o internetu v Reflexu a porad si mysli, ze je neco jako brouk Pytlik prace vseho druhu.
rolf 6.1.2006 10:46

Doležale proč?

P.Doležala si relativně vážím,ale poslední dobou jsem rozporuplný nad jeho invektivami
/ zhrubnutím /. Např.Havel je hloupý, něco takového jako Zeman atd./
Kvalitní politolog to nemá zapotřebí. A nebo si myslí,že politologie musí kopírovat bulvár?
Pak produkuje p.Doležal bulvární politologii. A něco takového jako Doležal jest hloupé.
Přitvrdím.Doležal je vykostěný a vyplivnutý , jeho mozkové výkaly nečtěte.   
Jura Jurax 6.1.2006 10:31

Plně souhlasím s článkem.

... oslovili špičkové výtvarníky a ti holt mají osobitý pohled ... mám takový dojem, že to byla vskutku výtvarnická špička - bez š ...
Nejsa patřičně vzdělán, netroufám si určit, co je to vlastně Umění, zejména to s velkým U. Ale jestli je to tohle, tak bych byl aspoň rád, aby tihle "umělcové" nebyli dotování ani korunou z mých daní aniž aby se za moje prachy z daní kupovala jejich "díla" ...
A k té portorické transsexuální lesbičce tmavé pleti a muslimského vyznání - je to parafráze prastarého vtipu - ještě by měla být nějak tělesně nebo mentálně postižená; a kdyby náhodou byla v minulosti členkou Al Fatáhu nebo Světlé stezky či Brigatte Rose a teprve až jí kalašnikov vypadl z revmaticmem zkroucených rukou, dala se na kultůru, mohla by dostat i nobelovku přes mír.
Jura Jurax 6.1.2006 10:33

Re: Plně souhlasím s článkem.

pardóón ... tohle patří jinam ... o článek níž ... omlouvám se ..
emil 6.1.2006 10:20

problemem byl Cermak a ne Sima

Podle mne je problemem Cermak, ktery se nikdy netajil svojim odporem k Paroubkovi. At mu Sima podekuje, ale Cermak je dnes uz hodne mimo. Kdysi delaval politickeho komentatora v Lidovkach, ted pise ty svoje blaboly o internetu v Reflexu a porad si mysli, ze je neco jako brouk Pytlik prace vseho druhu.
emil 6.1.2006 10:10

problemem byl Cermak a ne Sima

Podle mne je problemem Cermak, ktery se nikdy netajil svojim odporem k Paroubkovi. At mu Sima podekuje, ale Cermak je dnes uz hodne mimo. Kdysi delaval politickeho komentatora v Lidovkach, ted pise ty svoje blaboly o internetu v Reflexu a porad si mysli, ze je neco jako brouk Pytlik prace vseho druhu.
ok 6.1.2006 9:55

Sima byl postkomunista

Sima byl postkomunista, jsem rad, ze jkeho porad zrusili. Kde jsou ovsem nove, vyvazene, lepsi porady? Kde jsou diskusni porady, ktere v CT dnes prakticky neexistuji? Kde je treba "Na hrane"? Kde jsou ceske elity, diskutujici verejne k aktualnim tematum? V televizi nejsou videt. To je skandalni, ne nejaky komous Sima!!!
Jura Jurax 6.1.2006 10:16

Re: Sima byl postkomunista

No, a co je podle Vás elita obecně, co česká elita speciálně (a co moravská elita ...)? Kdo by to tak mohl konkrétně a jmenovitě být?
ok 6.1.2006 10:32

Re: Re: Sima byl postkomunista

Treba predni nebo vlivni ekonomove - Tuma, Jahn, Havel - uvital bych hodinovy rozhovor s kazdym z nich, takove odborne-popularni "na plovarne" k jadru pudla, jak dospeli ke svym nazorum, atd... Totez jejich ideovi protivnici - odbornici.
Clenove Akademie ved ve vsech oborech, jejich nazory odborne ale i politicke, ekonomicke, kam by se mely naprit sily (tedy co navrhuji).
Predni podnikatele - prumyslnici - jak dospeli na svoje pozice, jake jsou jejich ekonomicke, politicke nazory.
Umelci snad ani ne, tech je TV plna.
Ale uznavam, ze jsem ovlivnen mym pohledem na vec, myslim si totiz, ze liberalni nazor typu "vsjo rovno" je zarukou cesty do pekel.
ptakopysk 6.1.2006 10:58

Re: Sima byl postkomunista

postkomunista? Myslíte něco jako černoch a postčernoch?
ok 6.1.2006 13:05

Re: Re: Sima byl postkomunista

Vidim to stejne jako vy, jen jsem to nechtel napsat naplno :o) Simuv svetonazor se proste utajit nedal.
porady na CT 6.1.2006 11:20

Re: Sima byl postkomunista

No Malina Pawlovska bude mit dalsi porad, moderator Natocto (nebo Nevahej..?.) taky diskutuje,  pak v tom poradu jak byt hezci, tam se taky diskutuje hodne a Bohdalka, ta toho nakeca.....
Sch.glosátor 6.1.2006 9:52

Možná, že by nám prospělo, kdyby Paroubek šel k plotně,

ostatně má na to kvalifikaci, a Paroubková šla do vlády. Nebo si ji dokážu představit coby Helenu Růžičkovou, čekala by na něj doma s válečkem na nudle a jen co by otevřel dveře tak "Probohacosidneskazasevyváděltonenímožnýjaksešblbejkdenatynápadychodíštynejsipolitikalenemehlo..."
Amstík 6.1.2006 9:44

Plesl v dnešních Lidovkách

se vytasil se zástupným problémem, sloužícím pro jeho souhlas se zákazem pořadu Bez obalu. Ten samý Plesl, který se před časem  strašlivě rozzuřil, že ČT si dovolila vysílat live Reaganův pohřeb.
Tess 6.1.2006 9:39

A jeste jednou pro Sasu

"A potom, jedinne, cim muz zenu prevysuje, je to, ze je fyzicky silnejsi. Jinak zena cni nad muzem ve vsech oblastech. Muz ma jedinnou moznost, cim zenu premoci, a to je nasili. ..Proto muzi znasilnuji zeny, proto je maji za nastroj sveho ukojeni, protze je to jedinna vec kterou maji. ...Zeny proste muze krome te fyzicke silove prevahy predci, takze muzi zcela logicky z techto duvodu zeny nenavidi."
Michal Tomes, duchovni.
To k tomu, ze maji zeny dostat pres drzku.
 
A jeste jeden citat z knihy O cem sni muzi.
"V tehle zemi se machismus spis vztahuje k hospode, k piti a k spatnemu chovani k zenam...Musim se uprime priznat, ze mam rad ceske muze, protoze vedle nich vypadam dobre jako manzel."
Kip Bauersfeld, novinar, malir, na materske dovolene
ok 6.1.2006 9:49

Re: A jeste jednou pro Sasu

Pekna blbost, je to trochu jinak. Problem je v tom, ze muzi maji vetsi rozptyl inteligence nez zeny. Zeny maji IQ 95 az 105, muzi 70 az 130 (ta cisla jsem si vymyslel, jen pro ilustraci, neznam presne hodnoty).
Takze se pomerne casto stava, ze prumerna zena vyfasuje podprumerneho muze s nizkym IQ. Takovy primitiv, po te, co prumerna zena prohledne koho ze to vyfasovala, a zacne ho odmitat, se pak snadno dostane do situace popisovane panem duchovnim.
On tu sitaci neumi vyresit, nema na to. Vysledkem je nasili.
Sch.glosátor 6.1.2006 9:54

to je jenom jedno z možných vysvětlení

nicméně na některé případy to sedí.
Jura Jurax 6.1.2006 10:13

Re: A jeste jednou pro Sasu

No, je-li tem Michal Tomeš duchovní katolický a tudíž v celibátu žijící, kulové o problému ví, ovšem kecá do něj jak pfilozóf. Je-li pak duchovní přes církve povolující obcování s ženami, pak mi nezbývá než konstatovat, že měl či má v životě dost smůlu (nejspíš padl na samé feministky a to ho psychicky zlomilo).
A citovat jakéhosi novinářa a malíře, který se na mateřské dovolené nechá živit ženskou, protože sám není schopen uživit své vlastní děcko, místo toho aby malému robátku dopřál maminku ... inu odpovědný chlap nedělá děti, když je nedokáže uživit ... a chlapa nedělá absence vagíny a přítomnost penisu ...
No a autorka, píše-li knihu, která se má prodat, musí pochopitelně vytahovat citáty extémní - jinak by to nikdo nečetl. Je-li autorka feministkou, pak holt tohohle kalibru. Byla-li by zelená nebo vegeteriánka, propagovala by něco jiného - třeba záchranu velryb.
On ten feminismus je módní třeštění, ono to zas přejde. Jistý typ frustrovaných, leč zpravidla hmotně zajištěných žen (a ne nutně svými mužskými partnery) si holt tímto třeštěním vytváří berličku pomáhající na trudné cestě životem - a ještě se občas dostanou do TV, neboť tyto v honbě za senzacemi vyšlou mezi lid každou blbost, každý extrém ... no co, jiným pomáhá víra, že jakýsi prorok změnil vodu ve víno, jiným zase pomáhá nepožívat maso, další pociťují potřebu jen tak skákat z mostu uvázáni za nohu na gumový špagát a ještě jiní si vetknou ocelový cvoček do pysku, kdežto další věří, že nejlépe bude krýt spotřebu elektřiny v republice větrníky a spalováním lisovaného šťovíku ... každý jsme nějaký ... podle Freuda to nejspíš má nějakou spojitost se sexem, zejména potlačovaným :-)
A feminismus mimochodem nemá s bojem za lídská práva - tedy i práva žen - nic společného, byť to na první pohled není moc vidět. A soužití s feministkou je pro standardního člověka - i  muže - dlouhodobě velmi obtížné, ovšem ne nemožné.
dulcibelka 6.1.2006 12:20

Re: Re: A jeste jednou pro Sasu

Juro, a co takhle odpovědná maminka, která nechce nikomu viset na krku, a svému robátku dopřeje tatínka?