17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O.K. 6.1.2006 16:12

Re:

No a k čemu by to bylo společnosti dobré, kdyby pracovali jenom muži? Inteligence je v populaci mužů i žen rozložená podle Gaussovy křivky. Nevím, proč by taková Illnerová nebo Clintonová měly sedět doma, aby vymaštěnci jako Shrek nebo Gross měli víc prostoru a dostávali vyšší plat.
Saša 6.1.2006 16:43

Reagoval jsem na Editino

"Muži mají silné řeči, ale málokterý uživí rodinu sám, aby žena mohla jen vychovávat děti. "
Rozhodně jsem nevtvrdil, že pracovat mají jen muži a ženy mají sedět doma. Vůbec nikdy jsem to netvrdil - ani zde, ani nikde jinde.
Pouze jsem reagoval na její prohlášení. Tedy málokterý muž uživí rodinu sám, protože společenským modelem, že rodinu živí muž a žena společně.
---
Inteligence je samozřejmě rozložena podle G-L křivky. Ale u žen a u mužů má mírně odlišný tvar a při přiložení na sebe se vrcholy nepřekrývají, leč křivka rozložení inteligence u mužů je mírně posunuta doprava. Za tu vyšší inteligenci statistického souboru mužů oproti statistickému souboru žen může testosteron, který také může za nižší věk naděje na dožití u mužů (schválně se zeptejte v ČSSZ na Smíchově, jaká je průměrná a jaká je nejčastější délka pobírání důchodu muži a jaká ženami).
Prostě: mezi muži a ženami jsou rozdíly a jen hlupák to popírá a jen ještě větší hlupák se chce stavět proti tomu a jen hlupák největší si myslí, že to změní zákonem.
Ať se prostě každý snaží a ať se nikdo nesnaží druhému vytvářet překážky ani lepší podmínky zákonem. Zákonná diskriminace nemůže přinést nic dobrého bez ohledu na to, jde-li o diskriminaci negativní či positivní.
 
O.K. 6.1.2006 16:58

Re: Reagoval jsem na Editino

Nevím o tom, že by křivka byla posunuta jenom doprava, mě vždycky říkali, že mezi muži je víc géniů a víc blbců. Ale mohu se samozřejmě mýlit. S tím, že mezi muži  a ženami jsou rozdíly, naprosto souhlasím, a neznám osobu, která by to popírala. Jenom úplně  nechápu, jestli to podle Vás znamená, že ženy jsou horší političky bez správného pohledu na věc a že paní Paroubková se tímto výrokem statečně postavila feministickému běsnění.
Saša 6.1.2006 17:10

S tím větším rozptylem je to prý také pravda.

Ale i s tím posunutím. Bylo to opakovaně potvrzeno výzkumy v různých státech, všetně našeho.
Ale to, co řekla paní Paroubková, prostě řekla. Já necítím potřebu reagovat na slova paní Paroubkové. Na rozdíl od různých feministek, které se nejen na těchto stránkách začaly pohoršovat. Na ty já právě reaguji. A protože feministky se podle mých osobních zkušeností vyznačují nedostatkem smyslu pro humor a celkovou neveselostí, není lepšího popíchnutí než pohovořit o upalování čarodějnic.
A osoby, které popírají rozdíl mezi muži a ženami, znám. Znám i takové, kteří to chtějí řešit zákonem. Například že zaměstnavatel je povinen zajistit, aby na každém pracovišti bylo stejně žen jako mužů. Což je vpravdě úžasně skvostný nápad a už si představuji, co budou dělat ty davy učitelek a soudkyň a účtařek, které kvůli zajištění rovného počtu podle pohlaví přijdou o práci. Nejspíš půjdou montovat elektrické dráty na sloupy dálkového vedení...
 
edith 6.1.2006 17:18

Re: Re: Reagoval jsem na Editino

Myslím si, že spousta žen by ráda vychovávala děti, ale z finančních důvodů nemůže být doma dlouho. A začínat kariéru po čtyřicítce taky nejde. Tak nevím, asi je to neřešitelné. Paní Sommerová má pravdu v tom, že když žena má práci a ještě domácnost a děti, nestíhá. Na muže toho tolik nakladeno není.
whocares 6.1.2006 17:39

Re: Za to může sociálismus a feministický požavek pracovní a společenské rovnosti žen.

Jo,a co uděláte s neprovdanýma , rozvedenýma nebo ovdovělýma ženskýma?? Střílet?? Děte kamsi, vážený !!
Petr H 6.1.2006 13:49

A pokud nebude v ČR presidentský systém,

tak přímá volba presidenta je take šaškárna.Až bude šéfik exekutivy president,tak proč ne.V ČR supluje práci presidenta premiér a toho občané volí.
O.K. 6.1.2006 13:49

Pochopili jste někdo,

jestli odpovídá realitě věta:
"paní Paroubková  na dotaz, zda jsou muži lepšími politiky než ženy, odpověděla: "Myslím." Ženy prý mají víc starostí mimo svoji práci, obává se jejich zaujatosti a ne zrovna správného pohledu na věc." nebo si ji taky vymyslela MFD?
 
Protože kdyby něco takového paní Paroubková vypustila z úst, tak by mi vážně přišlo, že musí být dementní. Pokud to neřekla, zbytek jejího interview mě nijak nepohoršuje, na ženu jejího věku je naopak docela moderní. (Pana Doležala komentovat nebudu, trapný vtip o upalování čarodějnic je hluboce pod úroveň každého  vychovaného muže.)
 
Mimochodem, když si vzpomenu na našeho krasavce Straku a jeho oblíbené kydy o chlupatých a ošklivých feministkách, napadá mě vyhlásit anketu o sexappealu paní Paroubkové a paní Sommerové. Psí pánové, která Vám připadá chlupatější a ošklivější (a nepište, že Straka. To víme všichni, kromě něho.)  
Bubik 6.1.2006 13:58

Re: Pochopili jste někdo,

tak jo O.K. zvihám hozenou rukavici: jest nutno přiznat, že paní S i paní P jistě měly sexappeal obě, paní S si ho udržela o trochu déle. Nicméně žití není jen (kdo ví jestli vůbec) o sexappealu. Znám pár lidí, kteří by si žití s paní P. dokázali klidně představit a její přístup k rodině by jim vyhovoval. Neznám ve svém okolí žádného člověka, který by dokázal byť jen jedinou minutu žít s paní S.
O.K. 6.1.2006 14:10

Bubíku,

abychom si rozuměli - mě nezajímalo, které z obou dam byste svěřil vyprání svých košil. Já se ptám, která Vám připadá ošklivější.
Čumil 6.1.2006 14:31

"Já se ptám, která Vám připadá ošklivější"

Pardon, že se vnucuji, ale bezpečně nejošklivější je třeba i inteligetní krasavice, která je to položit takovouto otázku.
Saša 6.1.2006 16:05

Tak.

Aspoň někdy spolu můžeme souhlasit.
 
Sch.glosátor 6.1.2006 15:51

Ale no tak, to je velmi nefér otázka.

Za určitých okolností je každá žena krásná.
O.K. 6.1.2006 16:53

Re: Ale no tak, to je velmi nefér otázka.

Můžu se na něco zeptat, Kamile?  Myslíš, že kdyby paní Sommerová s nezměněnými názory vypadala jako paní Paroubková, že by to zdejší komentující taky tak taktně přešli? Fakt máš pocit, že jsem to já, kdo do debaty o feminismu zatáhl otázku vizáže?
Sch.glosátor 6.1.2006 18:40

Pocit...jak o tom všem tak přemýšlím,

bere se ve mně pocit , že po celotýdenním lopocení bude nejrozumnější  dát si svíčkovou se šesti, tři deci vavřince k tomu, zalézt do postýlky a konečně dolouskat  Wagnerův článek o kvarcích, srážkách nukleonů při vysokých energiích,  kvarkovém plazmatu a jiných úchylnostech. Poslední chvilky před usnutím vyplním přemítáním, jestli by difůzi nečistot z nitra ytriové tyčinky (jak mi včera předvedl PeS s výkladem o získávání materiálů o vysoké čistotě) a dál do vakua, neurychlilo zahřívání proudem o nějaké definované frekvenci. Pak musím vymyslet nějaký fígl na přisvětlování při supermakru, protože nejkratší vzdálenosti mi cloní objektiv. Obávám se, že s tím by mi  Paroubková se Sommerovou ani celý tým specialistek z gender studies  opravdu nepomohly. Mám dojem, že pokud jde o svíčkovou  by mi Sommerová a ostatní specialistky z gender studies také nepomohly. V tom pádu bych si ve vší skromnosti dovolil vsadit na Paroubkovou.
TESS 6.1.2006 13:59

Re: Pochopili jste někdo,

Me rovnez sokovala tato veta. Paroubkova by mela rici : Ja mam vic starosti mimo praci a obavam se SVOJI zaujatosti  a ne zrovna spravneho pohledu na vec.
 
Ano musi byt dementni, politicek je ve svete dost a nevedou si spatne. Co takle se podivat na Novy Zeland nebo do Finska. Finsko je velmi prosperujici a absolutne nekorupcni zemi s velmi dobre vychovanou maldezi, slespon holky v PISE vyhravaji nad celym svetem a to uz dost dlouho.
Čumil 6.1.2006 14:28

Re: Pochopili jste někdo,

Ale ano, OK a není to nic těžkého. Nevím sice, co přesně citujete - Doležel to není - ale taková kokotina vznikne pečlivou prací redaktora jedna dvě. Ve skutečnosti vypadal dialog asi takto:
Myslíte si, paní Paroubková, že jsou muži lepšími politiky než ženy? - Myslím.
Pachatel příslušného informativního výcucu - čtenář je líny blbec, který by se tolika písmencích ztratil - potom prostě přestylizuje otázku a přiřadí autentickou odpověď - Myslím. Dosáhne tím - ať už záměrně nebo ne - kýženého výsledku - zpovídaná osoba je slabomyslný blbec. Ve skutečnosti tím blbcem je příslušný redaktor(ka), který/á z blbosti nebo sviňského potěšení navaří takovouhle blivaninu.
Je to charakteristický doklad, kterak tisk manipuluje s výpověďmi zpovídaných. Obrana je jediná: Neposkytovat žádný souhlas k otištění interview bez autorizace. Ale ani tím nezabráníte na 100% vzniku takovýchto trotlovin, protože citovat je už může každý. Tedy i blb.
Čumil 6.1.2006 14:38

Re: Re: Pochopili jste někdo,

Ostatně plné znění rozhovoru je zde:
 
aida 6.1.2006 14:54

Tak to je docela síla,

dík za odkaz.
O.K. 6.1.2006 15:01

Re: Tak to je docela síla,

Jenže tam to taky není všechno, pokud to dobře čtu.
Čumil 6.1.2006 15:14

Re: Re: Tak to je docela síla,

Třeba byste mohla na oplátku uvést své zdroje... :-))
O.K. 6.1.2006 15:39

Re: Re: Re: Tak to je docela síla,

Máte to dávno o něco výš. Jde o ty výroky o zaujatosti apod.
Čumil 6.1.2006 15:51

Aha. No, ale to jsou jen informativní plky MF Dnes, jak to bylo skutečně, to byste musela jít do záznamu té čtyřiadvacítky.

Hm, a konečně jsem zjistil, kdo je pachatelem toho vašeho červeného citátu s tím Myslím... :-))
Propána, s takovouto přesností se cituje v českém právu? To už není ani parafráze... :-))
čtenářka 6.1.2006 16:14

Re: Pochopili jste někdo,

 Pani Paroubková má pravdu. Ženská do politiky nepatří. Viděla jsem Buzkovou v parku s její dcerou ,už je to asi 3 roky. byla na tu holku velice nepříjemná a bylo vidět ,že je nervní.Žena se má hlavně starat o děti a domácnost.Jestli chce kariéru,tak ať nemá rodinu a může se naplno věnovat třeba politice. Já jsem vychovala 3 slušné děti a mohla jsem být v politice,ale rodina je přednější.
whocares 6.1.2006 17:34

Re: Re: Pochopili jste někdo,

Když nepatří, tak neopatří ! Takže zalez, slepice !
kimi 6.1.2006 18:21

Re: Re: Pochopili jste někdo,

To nejspíš nebude politikou. Sousedka je v domácnosti, má dvě děti, myslím 5 a 9 let, a nepřála bych vám slyšet, jak na ně každou chvilku ječí.  
Petr H 6.1.2006 13:43

Feminismus je stejná šaškárna jako socialismus.

P.Sommerová je jenom trapná.Tohleto kdyby se mělo dostat k veslu...bolševik v sukni.
LJG 6.1.2006 13:29

to Bohumil Doležal

tedy většinou se věnuji rozumnějším věcem - ale když vidím takovýhle titulek, tak dostanu chuť hóódně feministicky běsnit. "-)
"zde si dosaďte libovolné feministické běsnění"
Jane
AeroKarel 6.1.2006 13:13

Emile,

" porad si mysli, ze je neco jako brouk Pytlik prace vseho druhu."
Myslíte-li tím Paroubka, nelze než souhlasit.
AeroKarel 6.1.2006 12:50

Sestřenice,

"Nebijte feministky, chtějí vyzkoušet, co by se stalo, kdyby tenhle svět více ovlivňovaly ženy a to za zkoušku stojí, ne?"
Problém ovšem spočívá v tom, jak toho ovlivňování dosáhnout.
Normální cesta je kandidovat, být zvolena, ovlivňovat.
Nenormální cesta jsou různé kvoty, povyky o diskriminaci ......