28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
míša mýval 7.6.2007 7:11

asi jsi moc mladý

A nepamatuješ přísloví z osmašedesátého: Radši hřebík do p..dele, nežli Rusa za přítele

mou 7.6.2007 6:53

chyba

Po přečtení článku jsem si říkal, zda závěrečné hodnocení národa a prohlášení, že si zasloužíme ještě horší vládu, je poněkud přehnané.

Po přečtení příspěvků jsem dospěl k názoru, že v tomto má autor pravdu.

Tedy, pro určitou část obyvatel, kteří se nepoučili z historie by byl asi nejlepší způsob vlády ten, který uplatňovali Němci v letech 2 sv. války či Sověti od roku 48.

Lokajské duše totiž potřebují neustále olizovat něčí střevíce a udávat ty, kteří tuto potřebu nemají.

Snad se to netýká většiny národa. Jen těch, kteří jsou momentálně nejvíc slyšet.

Kasandra 7.6.2007 6:48

Re: Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Julínku a co ty ??Ty jsi samozřejmě nejchytřejší,že .......;-(

Mirek F. 7.6.2007 6:26

Re: Re: Co dodat?

Padlým americkým vojákům čest a úctu, ale Amerika nešla do obou WW kvůli idealistickému osvobozování (to nedělá snad nikdo), nýbrž ve chvíli, kdy byla sama napadena, čili ohroženy její zájmy. Stenými zájmy odůvodňují politici i občasnou spolupráci s diktátory. Hledat na této planetě zásadového garanta demokracie je, obávám se, nesplnitelný úkol.  

Jula 7.6.2007 5:54

Re: Co dodat?

Do tech prusvihu do kterych se Evropa dostala v min.stoleti nas zase jenom vytahla Amerika.

Jula 7.6.2007 5:50

Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Jste pitomci oba dvaRv

třetí 7.6.2007 5:37

Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Brilantní. :-)

Eva 7.6.2007 5:03

Re: Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Já rovněž ne, ale asi nemáme moc možností jak se této vlády zbavit. Prostě před volbami jsou všichni andělé, kteří to myslí s národem dobře a po volbách už jsou neodvolatelní viz. Melčák a Pohanka. A tak jim, jde pouze o vlastní zájmy finančí i politické.;-€

tyro 7.6.2007 4:07

Mám neodbytný dojem, že schází Zeman.

Aby se vrátila smysluplnost v politickém spektru, je zapotřebí zpátky Zemana. Bez něj levice je tak doruda, až hrozí že se vše zablokuje nanovo, anebo hůř, že se komunisti dostanou do sedla. Je však otázka, zda by se byl ochoten znovu vracet.:-/

Mortimer 7.6.2007 3:22

Re: Re: je zajimave,

Nechápu, proč bychom nemohli být spojencem Spojených států a zároveň přítelem Ruska? Což si ostatně přeje asi většina Evropy. Komu se to nehodí do krámu?

Snad jediné obavy by mohl vzbuzovat fakt, že po osvíceném samoděržaví Putinově, by v Moskvě mohl nastoupit nějaký šílenec. Ale o tom dost pochybuji, to už si KGB pohlídá.

Mortimer 7.6.2007 3:16

Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Žádný národ si snad nezaslouží, aby byl premierem pologramtoný křupan. Aby měl dva ministry zahraničí, kteří ani nevědí, v jakých zemích se t.č. vojensky angažujeme. Ministra financí, který dokáže prodávat státní majetek tak, aby na to stát doplácel miliardy. Ministra vnitra který vysílá zásahová komanda dle akutálního zastření křišťálové koule. Ministryni obrany, která nerozená tank od popelářského auta. Ministra sociálních věcí, kteří zařídí, že z důchodců se stanou přežvýkavci, pokud chtějí přežít. Ministra zdravotnictví, který nechá přestavět nemocnice na hotely a bordely. Nezasloužíme si vládu, ve které je ministr průmyslu jenž by nejraději spálil v tepelných elektrárnách vše hořlavé co se najde a zároveň šílená ekoteroristka a její trochu méně šílený stranický šéf, kteří by nejraději vůbec žádnou elektřinu nevyráběli.

Od vlády se můžeme dočkat pouze toho, že bude rozvíjet to, z čeho vzešla. Tato vláda vzešla ze lži, pomluv, korupce a krádeže.

adam 7.6.2007 2:18

Re: je zajimave,

maji nas Rusove energeticky v sachu? ANO

maji Rusove jaderne zbrane? ANO

jsme jen mala ryba v rybniku dvou velkych stik? ANO

takze s jakou stikou budem spolupracovat.... S Ruskem? NE snad...

zalozak 7.6.2007 1:41

Co dodat?

Topolankova vlada si rozhodne nezaslouzi absolutne zadnou schovivavost za sve takzvane prehmaty. Hovory o tom ze jakakoliv jina kombinace by byla jeste horsi nejsou na miste.... bohuzel - coz s velkym studem volice ODS musim priznat - ten soucasny spolek sasku je z hlediska schopnosti ABSOLUTNE NEJHORSIM uskupenim ve vlade CR ( a bohuzel predstihuji svou absolutni neschopnosti i  vetsinu komunistickych ministru od r 60)

Zatimco mohu souhlasit s nazory napr. prezidenta o potrebe promysleneho zvazeni otazky radaru/zakladny , nic z toho co tato vlada predvadi nedava nejmensi zaruku ani nadeji ze takoveto "promysleni" se odehrava.

Jinak me autor, i mnozi dalsi pripadaji jak kdyz ziji ve snu. Americke zakladny na ruznych mistech planety sice byly potvrzenim vlivu US na prislusnou zemi (jinymi slovy dokud oni neodejdou jini neprijdou ) .... ale rozhodne nebyly garantem absolutne niceho jineho. Naopak historie predvadi nespocetne pripadu kdyz byl radeji podporovan rezim silne nedemokraticky, casto i kruty prave proto ze prislusny vladce zarucil kontinuitu zakladny. 

Cili co si od toho krucinal slibujete?   To je ten samy omyl ktery Benes ucinil pri spolehani se na smlouvy ktere de fakto garantovali jen velmi malo.  (A zejmena autor by mel vedet ze navzdory casto sklonovane nepravde o zrade spojencu v mnichove... skutecnost byla takova ze zadna garance nebyla poskytnuta jiz davno predtim)

Petr H 7.6.2007 1:37

Re: je zajimave,

Ono jich je furt mnógo,jenže rozpadem CCCP přišli o hezkých pár desítek etnických rusáků v odpalých státech.Vždyť jenom kolik jich je na Ukrajině nebo v Kazachstánu(tam tutově minimálně půlka populace).Dohromady je to ještě hezká pálka.

MP 7.6.2007 1:32

je zajimave,

jak se Dolezal snazi ctenarum neustale nahanet strach Ruskem. Jenze si jaksi nevsiml, ze SSSR se uz davno rozpadl, rada clenskych statu WP presla do NATO a tim se silove pomery radikalne zmenily - ze by EU nedokazala sama vzdorovat Rusku? Takze za

1) Rusu je malo - uz davno neplati ruske "nas mnogo" Rusu je cca 140 milionu proti temer pul miliarde obyvatel EU

2) s tim souvisi HDP 13 bil $ EU vs 1.7 bil $ Rusko

3) a s tim zase souvisi jakou armadu a zbrane si kdo muze dovolit.. Napriklad zatimco Rusove si muzou dovolit objednavat tanky poslednich generaci (jako T90) maximalne po desitkach rocne, evropske staty jich maji ve vyzbroji stovky(Leclerc, Challenger2) a tisice (Leopard2)

Cili zkracene receno - Rusu je proste malo a nemaji cim utocit. Jenze tohle se Dolezalovi do kramu nehodi - on potrebuje nahanet lidem strach a ziskavat tak podporu pro posilovani pozic USA v cele s Bushem a jeho neocons...

Svatopluk 7.6.2007 1:14

Opět jsme hnusnější, než si zasloužíme

Svým životem patřím k přirozeným voličům ODS. Musím však říci, že lepší výraz je "strany, jako ODS"! Chápu, že reforma je kompromis, ale toto není ani kompromis a českým podnikatelům situaci zhoršuje. Příprava na prodej Budweiseru mi říká, že převládly skupiny, které z ODS udělají námezdní stranu pro americký vliv.

Autor, který je tak chytrý, že musí nutně opovrhovat tupci, jako jsme my, by nám měl říci, jak máme zabránit, aby se něco stalo a zařídit, aby někdo udělal to, co sliboval. S neodvolatelnými poslanci jsme na tom stejně, jako mrtvola se zimáčkem. Pokud stojí předvolební klání desítky až stovky milionů, nikdo jiný (pokud by straníci nedávali po tisících do kasišky), než námezdní parta z toho nevyjde.

Proč se všichni zabývají moudry k aktuálním událostem a nikdo se nezabývá trvale aktuálním problémem, který podle mě je, jak zařídit, aby pracovali pro nás.

Autor tvrdí, že Rusové chtějí opět posílit vliv v oblastech, které ztratili. Není tento stav naopak důsledkem faktu, že tu bolševický (dnes už jinaksvinský) vliv stále trvá ? Jak ví, že by se Klaus zachoval zbaběle ? Citoval bych zde Hrycha (neví, jestli přesně), když píše o Nejedlého (ministr školství v padesátých letech) historických názorech na Velkomoravskou říši : "Ten vůl tam tehdy snad musel být, když o tom tak kecá".

Nika 7.6.2007 1:03

Dnes smutný,

velmi smutný souhlas...

Sla 7.6.2007 0:49

Tahle vláda si podporu nezaslouží

a to ani kdyby se pan Doležal uagitoval do stavu naprostého zhloupnutí, k čemuž mu už zase tolik nechybí. Nevím, jestli se považuje za politologa, nebo novináře, případně obojí, ale z těchto řemesel neumí ani jedno. Vzhledem k tomu, že funce politruka už není, mohl by třeba dělat vojenského kaplana.

Kyklop 7.6.2007 0:23

Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji !!