28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
7.6.2007 10:25

Re: Re: Tk tu nejhorší vládu zkusím sestavit bez ohledu na stranickou příslušnost

Nějak vám tam pánové vypadla jména jako Langer, Nečas,Bursík, samozřejmě největší cocot Topolánek - no vlastně celá současná hrůzovláda..

gregg 7.6.2007 10:22

NEPOUCITELNI....

Opravdu jsme nepoucitelni...  Druha svetova valka, 1948, 1968....... vpad ruskych vojsk, drancovani surovin, technologicke zaostavani, ztrata zajimavych trhu, niceni zivotniho prostredi, nemoznost cestovat, bez clenstvi v KSC nemoznost sehnat slusnou praci, fizlovani, Stb, povinna vojenska sluzba 1 - 2 roky... Tohle vsechno mame za sebou a PRIZNEJME SI ZE NEBYT USA TAK V TOM NEJSPIS TRCIME JESTE DNES!!! CO JE TO ZA DEBILY KTERI SE CHTEJI PTAT V RUSKU CO MAME DELAT, CO JE TO ZA POLITICKE STRANY KTERE NECHTEJI PREVZIT ODPOVEDNOST ZA NASE CLENSTVI V NATO..... IKDYZ JSEM ZKLAMAN OKLESTENYM ROZSAHEM REFOREM CIM DAL VIC SE PRIKLANIM K NAZORU PANA DOLEZALA... BOHUZEL VSECHNY DALSI SCENARE JSOU HORSI.. JSOU TOTIZ POPULISTICKE A CASTO CO HURE KOMUNISTICKE... NORMALIZACNI KVASKA PAROUBEK, ZASTYDLY BOLSEVIK FILIP........ OBAVAM SE ZE VYZNAMNA CAST POPULACE POCHOPI, ZE JEJICH BOLSEVICKE NAZORY JSOU CESTA DO PEKEL ZASE AZ SE TU BUDOU VRAZDIT A ZAVIRAT LIDI ZA POLITIKU A TO BUDE POZDE... VZPOMENTE PAROUBKUV POVOLEBNI PROJEV... !!!! 

7.6.2007 10:21

Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Není náhodou ještě možná vláda ČSSD, zelení a KDU ?  Když už jste pane takový mudrc. A nebyli by jsme pro smích celé Evropě::

Xury 7.6.2007 10:15

Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

I tak je to o 3 více než v Paroubkově.

MP 7.6.2007 10:01

Re: Re: je zajimave,

no prave v tom Iraku se ukazuje, jak jsou tanky dulezite. Ze vzduchu sice muzete porazit nepratelskou armadu, ale vzdusne sily nemuzou stat obsadit a kontrolovat. Tak musi nastoupit pozemni armada, jejiz pater tvori prave tanky (protoze na zniceni modernich tanku potrebujete rizene strely nejnovejsich generaci a ty nema leckdo, zatimco na zniceni BVP staci kdejake RPGcko). Krome toho ty tanky byl jen priklad, ve vzdusnych silach ma Evropa proti Rusku taky navrch - Rusove sice maji dobre letadla, ale spis na papire a ve forme prototypu, nez na obloze...

Petr 7.6.2007 9:53

Re: Re: Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Zato Čumilové na to mají ten správný třídní pohled. Těm jen tak něco nestačí. Tak dlouho budou ukapávat jed, dokud nám nepovládnou socbolševici. Ale mají smůlu... ;-D 

Buvol 7.6.2007 9:50

Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Přesně tak! Je vůbec někdo v této vládě normální?! Ať dělám, co dělám napadají mě pouze tři jména: Gandalovič, Hřebíček, Pospíšil .....

Petr 7.6.2007 9:45

Re: Tk tu nejhorší vládu zkusím sestavit bez ohledu na stranickou příslušnost

Úplně mi stačila ta první tři jména, která jsou zárukou národní katastrofy. Dál už nebylo třeba číst.;-D

Psí vrah Čumil 7.6.2007 9:45

Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Bóže, pane, kam na ty rozumy chodíte?

Psí vrah Čumil 7.6.2007 9:44

Re: Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Ano, takovým Petrům to stačí. Tady je opravdu snadné vládnout...;-(

Petr 7.6.2007 9:42

Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Lepší vláda "srandovní" (ono taky jak pro koho, že... ) než vláda KSČSSD. ;-D

Tomas 7.6.2007 9:41

Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

A s tím naprosto souhlasím. Doležal má samozřejmě pravdu, a to zejména pokud jde o alternativy vlád, které přicházejí v úvahu. Zdá se mi, že většina mých spoluobčanů stále není ochotna si připustit, že máme k dispozici jen dvě možné varianty - stávající koalici, nebo Paroubka s komunisty.  To jsou prostě JEDINÉ dvě varianty, z nichž ta druhá je bezpochyby podstatně horší než první.

Už jsem tady psal před časem, a dnes to zopakuji - domnívám se, že Topolánkova soft reformní vláda bude s odstupem času vnímána jako příklad celkem rozumné a úspěšné vládní garnitury. Pokud navíc ustojí otázku amerického radaru (a já myslím že jo), zařadí se k těm nejúspěšnějším polistopadovým vládám ČR. Je to možná paradox, ale těch zná historie spoustu.

Společností v ČR vede celkem zřetelná dělící čára, která podle mne vychází z různého hodnocení reality: zatímco já se domnívám, že posledních 18 let je bezesporu nejlepším obdobím v celé historii samostatné ČR (ČSR i ČSSR) a to ze všech myslitelných hledisek, druhá strana (tedy ti "nalevo") se prostě s tímto hodnocením nedokáže ztotožnit. U komunistů je to celkem jasné, ovšem Paroubkovi příznivci mají myslím zejména pocit, že se nepodílejí dostatečně (tak jak by si dle svého mínění zasloužili) na úspěchu celku. Můžeme se v tomto pocitu nimrat, ale to přesahuje možný rozsah příspěvku. Tak snad na závěr jen tolik - domnívám se, že levicový volič prostě ví, že se žádná katastrofa nechystá. Ví, že se v nejbližších letech nestane prakticky nic zásadního a že "zásadní debata" která se točí kolem jakési "reformy" je prostě jen hysterickým tlacháním o věcech, které tak jako tak nebudou mít téměř žádný praktický vliv na jeho život. Proto má celá politika úroveň debaty fanoušků fotbalových mužstev. Protože se jakoby nic zásadního neděje. Tedy, jinými slovy, máme se tak skvěle, že máme čas hádat se do krve kvůli třicetikorunovému poplatku u doktora. Přeju vám, drazí spoluobčané, ať nám tyhle "problémy" vydrží co nejdéle...

fox 7.6.2007 9:41

Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu

Protože je to nejlepší,ze všech ostatních řešení.Pane Doležale,souhlas ve všech bodech.

Psí vrah Čumil 7.6.2007 9:37

Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Protože žádná jiná už nebude tak srandovní. Jiný důvod není.:-)

TBB - falešný mormonský kněz 7.6.2007 9:36

Ještě pokračování

Existuje na to řada dobrých studií, ve většině z nich se připouští dominance USA, tu a tam se zavadí o EU a Rusko (ale spíše s despektem). Jenže on ten vliv USA začal už v r. 1916, kdy se zapojily do WW1 - byť to pak prohrály v Koreji, Vietnamu a teď v Iráku, stále jsou díky hospodářské síle ti, kteří na to mají. Leč pozor - zde možná i opatrný souhlas s p. Doležalem - nikdo nemůže predikovat, co dokáže Rusko se svými téměř neomezenými přírodními zdroji a byť podecňovaným, tak poměrně velikým intelektuálním potenciálem. Kdyby těch schopných bylo jen 1%, tak je to nejméně 1,5 miliónu lidí, kteří masu dalších 150 miliónů mohou nasměrovat tam, kam si přejí.

vladimír bernard 7.6.2007 9:36

některé pravdy jsou věčné...

Slova José Ortegy y Gasseta, intelektuála, který velmi osaměle v socializačním meziválečném třeštění varoval před „vzpourou davů“: „Být levicový stejně jako pravicový je jeden z nesčetných způsobů, jež si člověk může vybrat, chce-li se stát imbecilem.“

TBB - falešný mormonský kněz 7.6.2007 9:34

Re: je zajimave,

Taky jsme měli tisíce tanků - a dlužno konstatovat, že při dnešním způsobu vedení války převážně ze vzduchu by nám byly na houby - stejně jako Vámi zmiňované Leclercy a Challengery. Zkuste si vzpomenout na Irák...Tanky se hodí pro potlačování občanských nepokojů při etnických čistkách v "neklidných zemích", případně i kdekoli jinde k zastrašení obyvatelstva, především v zemích zaostalejších a diktaturách (ono to vyjde dost nastejno).Ve skutečné konvenční válce, bez nasazení jaderných zbraní, dokáže dobře vyzbrojené a vycvičené letectvo zlikvidovat vcelku bez vlastních ztrát tankovou armádu, co bojovala u Kurska. Proto nechápu, proč potřebuje naše armáda namísto tanků (měli jsme jich dost) nová obrněná vozidla (tuším Pandur). Měli jsme plné sklady BVP z bývalého SSSR (je s podivem, že se o nich nikdo nezmiňuje), máme stovky OT 64 (některé už pravda nejezdí jako za mlada) - ovšem potřebujeme utrácet peníze daňových poplatníků za nové hračky, které budou rezavět v kasárnách jako ty předchozí.Od  dob husitů a bitvy na Karlově mostě  jsme si v boji ve vlastní gáži nešktrli a statečnost našich ve WW2 platily jiné země. Dnes to za nás platí NATO a USA.Zpátky k článku - Rusko může harašit silnými slovy, ale to je tak všechno. Občané nasákli konzumem, ani oligarchové jim nevadí a válečný konflikt je to poslední, o co by stáli. Opozice proti stávající aroganci moci sílí, není ta jako Německo koncem 20. a 30 let minulého století.

M. Zima 7.6.2007 9:32

Pane Doležal,

jistě, špatná vláda, špatná reforma, špatný národ, který si ani tu presentovanou kvalitu nezaslouží. I když to připomíná tak trochu Adolfův závěrečný projev, všechno pravda, ale proč ne také špatní novináři? Proč se nezamyslíte sám nad sebou? Jsou jasná kriteria, která Vám pomohou: Vaše články dosáhnou jisté kvality, až narazíte na cenzuru Neffa a podobných rychlených demokratů.

Monika 7.6.2007 9:26

Re: Re: Re: Re: ...těžko nesete pravdu ?

Děkuji mnohokrát, už jsem ztrácela víru v lidi, vidím, že jsou i takoví, kteří myslí stejně jako my. Ještě jednou díky,  vrátila  se mi dobrá nálada.

jerry 7.6.2007 9:26

pardon:

ještě ministr obrany: bezkonkurenčně Vondra.:-)

jerry 7.6.2007 9:24

Tk tu nejhorší vládu zkusím sestavit bez ohledu na stranickou příslušnost

Premiér: Paroubek, ministr zahraničí :Zaorálek, ministr spravedlnosti : Rath, ministr zdravotnictví :Pohanka, ministryně průmyslu:Kuchtová, ministr financí :Melčák,  ministryně školství :Stehlíková, ministr dopravy: Šeich, ministr kultury: Kaplický, ministr práce a sociálních věcí:Škromach, ministr vnitra :Gross, ministr životního prostředí: Říman, ministr pro místní rozvoj : Doležel.

M. Zima 7.6.2007 9:15

Ano,

Bémova hodina nejspíš přijde a pak budeme mít teprve tu smetanu ještě převyšující současný seberealisační věneček profilových neurotiků bez skutečného vedení.

vládík 7.6.2007 9:02

Re: Nejenže je Klaus

Ale vždyť on je s ním (a tím i s komunisty) dávno spojen - bojem o velkou koalici.

martin 7.6.2007 9:00

Souhlas s většinou článku

Pane Doležale, v poslední době mi Vaše články příliš neseděly, toto je však, s malou  výjimkou, výstižná charakteristika současné situace, se kterou nelze než souhlasit.

Miloš Zfrantišku 7.6.2007 8:50

Nejenže je Klaus

nevypočítatelný populista, ale kvůli svému znovuzvolení je schopen kdykoliv se spojit s Paroubkem.

lynx 7.6.2007 8:40

???

Tak s "reformou" se nám Topolánek a spol. znemožnil, tak ho máme podporovat, aby nás neovládlo Rusko. Geniální myšlenka. Z tohoto důvodu nás autor dokonce přestěhoval do nějaké rizikové oblasti. To zoufalství, s jakým někteří novináři bojují za svoje idoly (někdo za Topolánka, jiný za Paroubka,Čunka ...) už není ani směšné, spíše k pláči.

arch.JJ 7.6.2007 8:36

Re: Re: Re: ...těžko nesete pravdu ?

....nu , nedivím se. Pro pravdu se každý zlobí, říkalo se dříve. Nechte pana Doležala být na pokoji. Jednak slušně a s patřičným nadhledem řekl to, co si myslí každý, kdo má všech pět pohromadě, druhak má pravdu a to vás štve. Mne taky a proto jsem rád, že to je alespoň tak, jak se dnes jeví. Pan Doležal svoji práci dělá dobře, kdyby bylo takových lidí u nás víc, bylo by lépe.

Více rozvahy  a odvahy.

Mirek F. 7.6.2007 8:36

Re: Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

A jaký vliv na složení vlády v Kremlu měli obyčejní Rusové? Byl snad Brežněv zvolen ve svobodných volbách? Intervenci vyčítám bolševické klice, na nějaké xenofobní národnostní předsudky kašlu jak už jsem napsal, stejně by to byl jen alibismus, ty miliony československých komunistů, estébáci, milicionáři, nebyli importovaní Rusové;-(.

Mimoto, co jsem četl, tak Brežněv nejprve s intervencí kupodivu váhal, radikální byli soudruzi z NDR a Polska, ti ho k okupaci přemlouvali. Budeme si snad kvůli tomu pěstovat animozitu k Polákům a Němcům?

Loutkové divadýlko... 7.6.2007 8:34

Re: Re: Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Všichni jsou zřejmě lháři a podvodníci. A parlament? Loutkové divadýlko se dvěma šašky - Pohankou a Melčákem... A Vlasta Parkanová? Špatně vyřezaná colombína s pitomými nápady...:-/

Kubeš 7.6.2007 8:22

Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

Mirku, máš pravdu v tom že všichni bolševici odkuďkoli chtěli potlačit uvolnění u nás, u všech to byla jen vůle, ale rozkazy k akci pocházely vždy jen z Kremlu. A myšlení Rusů(většiny) se nezměnilo od dob carů nebo Stalinů a podobných.