20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 7.6.2007 6:26

Re: Re: Co dodat?

Padlým americkým vojákům čest a úctu, ale Amerika nešla do obou WW kvůli idealistickému osvobozování (to nedělá snad nikdo), nýbrž ve chvíli, kdy byla sama napadena, čili ohroženy její zájmy. Stenými zájmy odůvodňují politici i občasnou spolupráci s diktátory. Hledat na této planetě zásadového garanta demokracie je, obávám se, nesplnitelný úkol.  

KK 7.6.2007 7:39

Re: Co dodat?

... shovivavost, zalozaku, shovivavost.

MP 7.6.2007 1:32

je zajimave,

jak se Dolezal snazi ctenarum neustale nahanet strach Ruskem. Jenze si jaksi nevsiml, ze SSSR se uz davno rozpadl, rada clenskych statu WP presla do NATO a tim se silove pomery radikalne zmenily - ze by EU nedokazala sama vzdorovat Rusku? Takze za

1) Rusu je malo - uz davno neplati ruske "nas mnogo" Rusu je cca 140 milionu proti temer pul miliarde obyvatel EU

2) s tim souvisi HDP 13 bil $ EU vs 1.7 bil $ Rusko

3) a s tim zase souvisi jakou armadu a zbrane si kdo muze dovolit.. Napriklad zatimco Rusove si muzou dovolit objednavat tanky poslednich generaci (jako T90) maximalne po desitkach rocne, evropske staty jich maji ve vyzbroji stovky(Leclerc, Challenger2) a tisice (Leopard2)

Cili zkracene receno - Rusu je proste malo a nemaji cim utocit. Jenze tohle se Dolezalovi do kramu nehodi - on potrebuje nahanet lidem strach a ziskavat tak podporu pro posilovani pozic USA v cele s Bushem a jeho neocons...

Petr H 7.6.2007 1:37

Re: je zajimave,

Ono jich je furt mnógo,jenže rozpadem CCCP přišli o hezkých pár desítek etnických rusáků v odpalých státech.Vždyť jenom kolik jich je na Ukrajině nebo v Kazachstánu(tam tutově minimálně půlka populace).Dohromady je to ještě hezká pálka.

adam 7.6.2007 2:18

Re: je zajimave,

maji nas Rusove energeticky v sachu? ANO

maji Rusove jaderne zbrane? ANO

jsme jen mala ryba v rybniku dvou velkych stik? ANO

takze s jakou stikou budem spolupracovat.... S Ruskem? NE snad...

Mortimer 7.6.2007 3:22

Re: Re: je zajimave,

Nechápu, proč bychom nemohli být spojencem Spojených států a zároveň přítelem Ruska? Což si ostatně přeje asi většina Evropy. Komu se to nehodí do krámu?

Snad jediné obavy by mohl vzbuzovat fakt, že po osvíceném samoděržaví Putinově, by v Moskvě mohl nastoupit nějaký šílenec. Ale o tom dost pochybuji, to už si KGB pohlídá.

Ske/pticus M/aximus 7.6.2007 7:32

adame, proč bychom neměli spolupracovat s Ruskem?

Oni nám snad USA dodají strategické suroviny a když tak za stejné ceny jako Rusko?

I. 7.6.2007 7:30

Re: je zajimave,

Ani jeden z argumentů nevyvrací riziko Ruska, které nám přináší. K jeho salámovým, hackersko-teroristickým  a vydíracím metodám není nutné, aby měl víc tanků poslední generace neby vyšší HDP než má třeba Estonsko, Gruzie nebo Polsko.  

TBB - falešný mormonský kněz 7.6.2007 9:34

Re: je zajimave,

Taky jsme měli tisíce tanků - a dlužno konstatovat, že při dnešním způsobu vedení války převážně ze vzduchu by nám byly na houby - stejně jako Vámi zmiňované Leclercy a Challengery. Zkuste si vzpomenout na Irák...Tanky se hodí pro potlačování občanských nepokojů při etnických čistkách v "neklidných zemích", případně i kdekoli jinde k zastrašení obyvatelstva, především v zemích zaostalejších a diktaturách (ono to vyjde dost nastejno).Ve skutečné konvenční válce, bez nasazení jaderných zbraní, dokáže dobře vyzbrojené a vycvičené letectvo zlikvidovat vcelku bez vlastních ztrát tankovou armádu, co bojovala u Kurska. Proto nechápu, proč potřebuje naše armáda namísto tanků (měli jsme jich dost) nová obrněná vozidla (tuším Pandur). Měli jsme plné sklady BVP z bývalého SSSR (je s podivem, že se o nich nikdo nezmiňuje), máme stovky OT 64 (některé už pravda nejezdí jako za mlada) - ovšem potřebujeme utrácet peníze daňových poplatníků za nové hračky, které budou rezavět v kasárnách jako ty předchozí.Od  dob husitů a bitvy na Karlově mostě  jsme si v boji ve vlastní gáži nešktrli a statečnost našich ve WW2 platily jiné země. Dnes to za nás platí NATO a USA.Zpátky k článku - Rusko může harašit silnými slovy, ale to je tak všechno. Občané nasákli konzumem, ani oligarchové jim nevadí a válečný konflikt je to poslední, o co by stáli. Opozice proti stávající aroganci moci sílí, není ta jako Německo koncem 20. a 30 let minulého století.

TBB - falešný mormonský kněz 7.6.2007 9:36

Ještě pokračování

Existuje na to řada dobrých studií, ve většině z nich se připouští dominance USA, tu a tam se zavadí o EU a Rusko (ale spíše s despektem). Jenže on ten vliv USA začal už v r. 1916, kdy se zapojily do WW1 - byť to pak prohrály v Koreji, Vietnamu a teď v Iráku, stále jsou díky hospodářské síle ti, kteří na to mají. Leč pozor - zde možná i opatrný souhlas s p. Doležalem - nikdo nemůže predikovat, co dokáže Rusko se svými téměř neomezenými přírodními zdroji a byť podecňovaným, tak poměrně velikým intelektuálním potenciálem. Kdyby těch schopných bylo jen 1%, tak je to nejméně 1,5 miliónu lidí, kteří masu dalších 150 miliónů mohou nasměrovat tam, kam si přejí.

MP 7.6.2007 10:01

Re: Re: je zajimave,

no prave v tom Iraku se ukazuje, jak jsou tanky dulezite. Ze vzduchu sice muzete porazit nepratelskou armadu, ale vzdusne sily nemuzou stat obsadit a kontrolovat. Tak musi nastoupit pozemni armada, jejiz pater tvori prave tanky (protoze na zniceni modernich tanku potrebujete rizene strely nejnovejsich generaci a ty nema leckdo, zatimco na zniceni BVP staci kdejake RPGcko). Krome toho ty tanky byl jen priklad, ve vzdusnych silach ma Evropa proti Rusku taky navrch - Rusove sice maji dobre letadla, ale spis na papire a ve forme prototypu, nez na obloze...

Svatopluk 7.6.2007 1:14

Opět jsme hnusnější, než si zasloužíme

Svým životem patřím k přirozeným voličům ODS. Musím však říci, že lepší výraz je "strany, jako ODS"! Chápu, že reforma je kompromis, ale toto není ani kompromis a českým podnikatelům situaci zhoršuje. Příprava na prodej Budweiseru mi říká, že převládly skupiny, které z ODS udělají námezdní stranu pro americký vliv.

Autor, který je tak chytrý, že musí nutně opovrhovat tupci, jako jsme my, by nám měl říci, jak máme zabránit, aby se něco stalo a zařídit, aby někdo udělal to, co sliboval. S neodvolatelnými poslanci jsme na tom stejně, jako mrtvola se zimáčkem. Pokud stojí předvolební klání desítky až stovky milionů, nikdo jiný (pokud by straníci nedávali po tisících do kasišky), než námezdní parta z toho nevyjde.

Proč se všichni zabývají moudry k aktuálním událostem a nikdo se nezabývá trvale aktuálním problémem, který podle mě je, jak zařídit, aby pracovali pro nás.

Autor tvrdí, že Rusové chtějí opět posílit vliv v oblastech, které ztratili. Není tento stav naopak důsledkem faktu, že tu bolševický (dnes už jinaksvinský) vliv stále trvá ? Jak ví, že by se Klaus zachoval zbaběle ? Citoval bych zde Hrycha (neví, jestli přesně), když píše o Nejedlého (ministr školství v padesátých letech) historických názorech na Velkomoravskou říši : "Ten vůl tam tehdy snad musel být, když o tom tak kecá".

Nika 7.6.2007 1:03

Dnes smutný,

velmi smutný souhlas...

Sla 7.6.2007 0:49

Tahle vláda si podporu nezaslouží

a to ani kdyby se pan Doležal uagitoval do stavu naprostého zhloupnutí, k čemuž mu už zase tolik nechybí. Nevím, jestli se považuje za politologa, nebo novináře, případně obojí, ale z těchto řemesel neumí ani jedno. Vzhledem k tomu, že funce politruka už není, mohl by třeba dělat vojenského kaplana.

Equileus 7.6.2007 11:23

Re: Tahle vláda si podporu nezaslouží

!!

Kyklop 7.6.2007 0:23

Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji !!

Eva 7.6.2007 5:03

Re: Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Já rovněž ne, ale asi nemáme moc možností jak se této vlády zbavit. Prostě před volbami jsou všichni andělé, kteří to myslí s národem dobře a po volbách už jsou neodvolatelní viz. Melčák a Pohanka. A tak jim, jde pouze o vlastní zájmy finančí i politické.;-€

Loutkové divadýlko... 7.6.2007 8:34

Re: Re: Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Všichni jsou zřejmě lháři a podvodníci. A parlament? Loutkové divadýlko se dvěma šašky - Pohankou a Melčákem... A Vlasta Parkanová? Špatně vyřezaná colombína s pitomými nápady...:-/

Talián 7.6.2007 14:32

Re: Re: Re: Ekoteroristku Kuchtovou nepodporuji

Mým tajným snem je převést ČR na ČR a.s., čili aby platil obchodní zákoník v celém rozsahu a pro všechny. Potom by na funkce nestačila dohoda politiků, ale nastalo by veřejné výběrové řízení s dokládáním kvalifikace a dosavadní praxe v oboru. Také by se mě líbila aplikace pasáže, že členové statutárních orgánů ručí společně a nedělitelně vším včetně svého majetku. Pokud se chcete pobavit, tak úplné znění zákona č. 513/1991 Sb. dostanete za 37 Kč. Potom stačí vzít trhačku a propisku a začít aplikovat. Je z toho hezká společenská hra k pivu a vínu, při které lze pochopit, kde je skutečná moc - tam kde jsou skutečné peníze.