16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mou 7.6.2007 7:53

Re: Bohoušek Doležalů se opět trapně opakuje, zkrátka pokročilá senilita

Za to, jakou vládu si nechali Češi vzniknout, si opravdu nezaslouží nic než pohrdání !

mou 7.6.2007 8:01

Re: Re: Bohoušek Doležalů se opět trapně opakuje, zkrátka pokročilá senilita

Nebo spíš za výsledek voleb, protože jinou vládu s tímto rozvržením sil ve sněmovně by nepostavil nikdo. Češi , nebo alespoň jejich podstatná část si opravdu zaslouží jen to, aby jim na krku stála okovaná holinka okupanta. A pokud ji nemají, dělají vše pro to, aby jim zas někdo utáhl smyčku kolem krku.

míša mýval 7.6.2007 7:12

pro Mortimera

... asi jsi moc mladý

míša mýval 7.6.2007 7:11

asi jsi moc mladý

A nepamatuješ přísloví z osmašedesátého: Radši hřebík do p..dele, nežli Rusa za přítele

Mirek F. 7.6.2007 7:18

Re: asi jsi moc mladý

Že s dalšími okupanty z osmašedesátého - Poláky a Maďary - jsme nyní v NATO, to nevadí:-)? Jestli žijete v bludu, že nás okupovali výhradně soldáti ruské národnosti, tak asi ne.

I. 7.6.2007 7:26

asi jsi opravdu moc mladý

Moc necyhbělo a naše Lidová armáda ČSSR šla okupovat Polsko, v době Walesy. Mohli jsme mít ten tvůj  škraloup okupanta taky. Jen mladí si myslí, že se dalo skákat jinak, než Rus pískal.

Mortimer 7.6.2007 7:38

Re: asi jsi opravdu moc mladý

Ja, ja. Byly připraveny dvě divize ČSLA. Vojákům tedhy politruci zvedali morálku prohlášeními jako "tedkoň to Polákům vrátíme za osmašedesátej". Situace jak z Havlovy hry. "Naštěstí" provedl Jaruzelski převrat a k invazi nedošlo.

Mirek F. 7.6.2007 7:50

Re: asi jsi opravdu moc mladý

Než Rus pískal8-o? On měl ruský záklaďák nějakou větší šanci ignorovat příkazy bolševiků než voják polský nebo maďarský? Myslíte si, že polští nebo maďarští bolševici nechtěli potlačit hrozící politické uvolnění v ČSSSR? Odkud se, proboha, pořád bere představa, že za socíku rozhodovali Rusové a ne bolševici bez ohledu na národnost?

Kubeš 7.6.2007 8:22

Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

Mirku, máš pravdu v tom že všichni bolševici odkuďkoli chtěli potlačit uvolnění u nás, u všech to byla jen vůle, ale rozkazy k akci pocházely vždy jen z Kremlu. A myšlení Rusů(většiny) se nezměnilo od dob carů nebo Stalinů a podobných.

Mirek F. 7.6.2007 8:36

Re: Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

A jaký vliv na složení vlády v Kremlu měli obyčejní Rusové? Byl snad Brežněv zvolen ve svobodných volbách? Intervenci vyčítám bolševické klice, na nějaké xenofobní národnostní předsudky kašlu jak už jsem napsal, stejně by to byl jen alibismus, ty miliony československých komunistů, estébáci, milicionáři, nebyli importovaní Rusové;-(.

Mimoto, co jsem četl, tak Brežněv nejprve s intervencí kupodivu váhal, radikální byli soudruzi z NDR a Polska, ti ho k okupaci přemlouvali. Budeme si snad kvůli tomu pěstovat animozitu k Polákům a Němcům?

mou 7.6.2007 7:54

Re: asi jsi opravdu moc mladý

Tuto informaci bych nedokázal sdělit lépe. Máte pravdu na 100 %

Mirek F. 7.6.2007 7:57

Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

Vaše první věta se dá ocenit jako sympatická sebekritika:-)

mou 7.6.2007 8:08

Re: Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

JO :-) Já tu dobu zažil. A vím, že cuknout nemohl ani ruský ani polský, východoněmecký či jiný občan, neřknu-li voják. Proto mě občas vytáčí některé zde publikované názory lidí, kteří mají plnou pusu keců a vědí houby.

Napříč politickým spektrem :-)

Mirek F. 7.6.2007 8:20

Re: Re: Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

No , přesně tak, já souhlasím, že prostý občan cuknout nemohl. Právě proto si dávám obzvláštní pozor na bolševiky jakékoliv národnosti a nikoliv na Rusy. Každý národ měl vlastních komoušů dost, i u nás se našly ktreatury, které interventům pomáhaly, proto pokus házet všechno na  Rusy beru jako alibismus.

KTE 7.6.2007 12:04

Re: Re: Re: Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

Jenže aby to fungovalo tak, jak to fungovalo, bylo třeba spojit dvě věci: bolševismus a ruské velmocenské choutky...

Mirek F. 7.6.2007 15:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: asi jsi opravdu moc mladý

Ale houby Naprosto stačil bolševismus, který měl v základech rozšíření proletářské revoluce po celém světě. Jeho vYznavači tuto touhu sdíleli bez ohledu na národnost.

mou 7.6.2007 6:53

chyba

Po přečtení článku jsem si říkal, zda závěrečné hodnocení národa a prohlášení, že si zasloužíme ještě horší vládu, je poněkud přehnané.

Po přečtení příspěvků jsem dospěl k názoru, že v tomto má autor pravdu.

Tedy, pro určitou část obyvatel, kteří se nepoučili z historie by byl asi nejlepší způsob vlády ten, který uplatňovali Němci v letech 2 sv. války či Sověti od roku 48.

Lokajské duše totiž potřebují neustále olizovat něčí střevíce a udávat ty, kteří tuto potřebu nemají.

Snad se to netýká většiny národa. Jen těch, kteří jsou momentálně nejvíc slyšet.

tyro 7.6.2007 4:07

Mám neodbytný dojem, že schází Zeman.

Aby se vrátila smysluplnost v politickém spektru, je zapotřebí zpátky Zemana. Bez něj levice je tak doruda, až hrozí že se vše zablokuje nanovo, anebo hůř, že se komunisti dostanou do sedla. Je však otázka, zda by se byl ochoten znovu vracet.:-/

Mortimer 7.6.2007 3:16

Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Žádný národ si snad nezaslouží, aby byl premierem pologramtoný křupan. Aby měl dva ministry zahraničí, kteří ani nevědí, v jakých zemích se t.č. vojensky angažujeme. Ministra financí, který dokáže prodávat státní majetek tak, aby na to stát doplácel miliardy. Ministra vnitra který vysílá zásahová komanda dle akutálního zastření křišťálové koule. Ministryni obrany, která nerozená tank od popelářského auta. Ministra sociálních věcí, kteří zařídí, že z důchodců se stanou přežvýkavci, pokud chtějí přežít. Ministra zdravotnictví, který nechá přestavět nemocnice na hotely a bordely. Nezasloužíme si vládu, ve které je ministr průmyslu jenž by nejraději spálil v tepelných elektrárnách vše hořlavé co se najde a zároveň šílená ekoteroristka a její trochu méně šílený stranický šéf, kteří by nejraději vůbec žádnou elektřinu nevyráběli.

Od vlády se můžeme dočkat pouze toho, že bude rozvíjet to, z čeho vzešla. Tato vláda vzešla ze lži, pomluv, korupce a krádeže.

třetí 7.6.2007 5:37

Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Brilantní. :-)

Jula 7.6.2007 5:50

Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Jste pitomci oba dvaRv

Kasandra 7.6.2007 6:48

Re: Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Julínku a co ty ??Ty jsi samozřejmě nejchytřejší,že .......;-(

I. 7.6.2007 7:27

Re: Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

OK, souhlas.

Alias 7.6.2007 7:49

Re: Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Ještě bych dodal, že tato vláda názorně ukazuje, že ministrem a nebo dokonce předsedou vlády může být skutečně kdokoli. Jedinou potřebnou kvalifikací je opět ( tak jako za komoušů ) stranická knížka té správné strany..

VVěra 7.6.2007 7:14

Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

výborně. Ať si každý snižuje sám sebe a nezahuluje do svého moudra všechny. Takový Doležal si určitě Topolánka zaslouží.

VLADIMÍR 7.6.2007 8:02

Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Je to smutné konstatování,ale bohužel realita,nastala třetí privatizace co se nestačilo rozdat,ala Stehlík,Zemek,tak se dokončí s malým opžděním.

Buvol 7.6.2007 9:50

Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

Přesně tak! Je vůbec někdo v této vládě normální?! Ať dělám, co dělám napadají mě pouze tři jména: Gandalovič, Hřebíček, Pospíšil .....

Xury 7.6.2007 10:15

Re: Re: Naopak - tak moc jsme snad nehřešili

I tak je to o 3 více než v Paroubkově.

zalozak 7.6.2007 1:41

Co dodat?

Topolankova vlada si rozhodne nezaslouzi absolutne zadnou schovivavost za sve takzvane prehmaty. Hovory o tom ze jakakoliv jina kombinace by byla jeste horsi nejsou na miste.... bohuzel - coz s velkym studem volice ODS musim priznat - ten soucasny spolek sasku je z hlediska schopnosti ABSOLUTNE NEJHORSIM uskupenim ve vlade CR ( a bohuzel predstihuji svou absolutni neschopnosti i  vetsinu komunistickych ministru od r 60)

Zatimco mohu souhlasit s nazory napr. prezidenta o potrebe promysleneho zvazeni otazky radaru/zakladny , nic z toho co tato vlada predvadi nedava nejmensi zaruku ani nadeji ze takoveto "promysleni" se odehrava.

Jinak me autor, i mnozi dalsi pripadaji jak kdyz ziji ve snu. Americke zakladny na ruznych mistech planety sice byly potvrzenim vlivu US na prislusnou zemi (jinymi slovy dokud oni neodejdou jini neprijdou ) .... ale rozhodne nebyly garantem absolutne niceho jineho. Naopak historie predvadi nespocetne pripadu kdyz byl radeji podporovan rezim silne nedemokraticky, casto i kruty prave proto ze prislusny vladce zarucil kontinuitu zakladny. 

Cili co si od toho krucinal slibujete?   To je ten samy omyl ktery Benes ucinil pri spolehani se na smlouvy ktere de fakto garantovali jen velmi malo.  (A zejmena autor by mel vedet ze navzdory casto sklonovane nepravde o zrade spojencu v mnichove... skutecnost byla takova ze zadna garance nebyla poskytnuta jiz davno predtim)

Jula 7.6.2007 5:54

Re: Co dodat?

Do tech prusvihu do kterych se Evropa dostala v min.stoleti nas zase jenom vytahla Amerika.