16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lucka 7.6.2007 12:14

Re: Re: Alternativa Paroubek s menšinovou vládou je samozřejmě lepší.

R^R^

Lucka 7.6.2007 12:18

Re: Re: Alternativa Paroubek s menšinovou vládou je samozřejmě lepší.

A o Paroubkovi a jeho družině by se dalo psát donekonečna a pádné argumenty a ne tahle snůška blábolů na dřevěných nohách, podpíraná jen hloupou nenávistí,víte?Protože Paroubek nám tu už mnohé předvedl, včetně svého skvostného povolebního projevu,abychom věděli,co nás čeká,pokud se mu povede vrátit s těma svýma "odborníkama".Tak nedštěte jedové sliny a myslete chvilku!

Eva D. 7.6.2007 16:59

Re: Re: Alternativa Paroubek s menšinovou vládou je samozřejmě lepší.

R^R^R^VV

jičer 7.6.2007 19:32

Re: Re: Alternativa Paroubek s menšinovou vládou je samozřejmě lepší.

Ale,ale vždyť se již opíráte(nebo podpíráte - jak píšete).To jste si nevšimnul?

GREGG 7.6.2007 12:38

Re: Alternativa Paroubek s menšinovou vládou je samozřejmě lepší.

ZKUS SI ZNOVU POSLECHNOUST SOUDRUHA VISARIONOVICE PAROUBKA PO POSLEDNICH VOLBACH - same temne sily, prisluhovaci, imperialisti....... ano to je ta alternativa.... zamindrakovaneho ucetniho z RaJ s bednickou pod nohama :-))) a bolsevik oporou :-)))

Ivan 7.6.2007 13:07

Re: Re: Alternativa Paroubek s menšinovou vládou je samozřejmě lepší.

A co se děje teď?  Krejčíře propustili z vazby, několikaleté úsilí policie (za vlády Paroubka, který s policisty, asi podplacenými od Krejčíře, zatočil) vyšlo nadarmo. Odborníci ODS počkali, až propásnou lhůtu a vymysleli si výmluvu, že už hloupější ani nebylo možné vymyslet. Teď je ticho po pěšině, jakou účast mají papaláši ODS v případu týraného Ondry z Kuřimi. Veřejnost je matena žvásty o nějaké sektě, když je nasnadě, že běželo o účast v pornografickém "průmyslu". Jména jako Venclík nebo Patočka nebo onen šéf místní ODS, na jehož jméno si teď zrovna nemohu vzpomenout, jak to, že se o nich na psu nepíše. To by přece byla zajímavé. Odkud jsou peníze státotvorné politické strany. To by ovšem musel existovat nezávislý tisk a ne prodejné propagandistické hlásné trouby. To i komunistická cenzura pustila víc informací.

M.G. 7.6.2007 14:49

pane Ivane.

Vám se v této zemi asi těžko žije...

gregg 7.6.2007 10:22

NEPOUCITELNI....

Opravdu jsme nepoucitelni...  Druha svetova valka, 1948, 1968....... vpad ruskych vojsk, drancovani surovin, technologicke zaostavani, ztrata zajimavych trhu, niceni zivotniho prostredi, nemoznost cestovat, bez clenstvi v KSC nemoznost sehnat slusnou praci, fizlovani, Stb, povinna vojenska sluzba 1 - 2 roky... Tohle vsechno mame za sebou a PRIZNEJME SI ZE NEBYT USA TAK V TOM NEJSPIS TRCIME JESTE DNES!!! CO JE TO ZA DEBILY KTERI SE CHTEJI PTAT V RUSKU CO MAME DELAT, CO JE TO ZA POLITICKE STRANY KTERE NECHTEJI PREVZIT ODPOVEDNOST ZA NASE CLENSTVI V NATO..... IKDYZ JSEM ZKLAMAN OKLESTENYM ROZSAHEM REFOREM CIM DAL VIC SE PRIKLANIM K NAZORU PANA DOLEZALA... BOHUZEL VSECHNY DALSI SCENARE JSOU HORSI.. JSOU TOTIZ POPULISTICKE A CASTO CO HURE KOMUNISTICKE... NORMALIZACNI KVASKA PAROUBEK, ZASTYDLY BOLSEVIK FILIP........ OBAVAM SE ZE VYZNAMNA CAST POPULACE POCHOPI, ZE JEJICH BOLSEVICKE NAZORY JSOU CESTA DO PEKEL ZASE AZ SE TU BUDOU VRAZDIT A ZAVIRAT LIDI ZA POLITIKU A TO BUDE POZDE... VZPOMENTE PAROUBKUV POVOLEBNI PROJEV... !!!! 

Ivan 7.6.2007 10:36

Re: NEPOUCITELNI....

To je divné.  V roce 1938 bylo Československo okupováno Hitlerem a zrazeno v Mnichově "demokraciemi" jako byla Velká Britanie a Francie.  Hitler  v té době měl velkou podporu USA a nezanedbatelnou částí amerického tisku byl vydáván jako příklad toho, jak by se měl v Evropě nastolit pořádek.  Takže pod vliv sovětské (zdůrazňuji sovětské, ne ruské!!!) diktatury se Československo dostalo kvůli politice "demokratických" států Evropy, potažmo i izolacionismu v USA, která vedla nakonec k válce a poválečném rozdělení Evropy. Takže v Jaltě a Postupimi nás USA a ostatní velmoci vydaly na pospas SSSR (opět zdůrazňuji, SSSR, ne Rusku!!!).  Nevím proto, proč bychom se měli na USA po těchto nanejvýše špatných historických zkušenostech nějak vázat. USA spojenci nikdy nezajímali, jen výhodné nebo nevýhodné kšefty. Na současné spojenectví s USA zatím doplatilo několik velkých podniků. Nesměly prodávat traktory, nákladní vozy, rafinerie, jadernou technologii a jiné do arabského světa (aby ty prodeje mohly udělat americké firmy).

Chris Kelvin 7.6.2007 11:58

Re: Re: NEPOUCITELNI....

"...Hitler  v té době měl velkou podporu USA a nezanedbatelnou částí amerického tisku byl vydáván jako příklad toho, jak by se měl v Evropě nastolit pořádek..."

A tohle prosímpěkně psali kde........????? 8-o

Možná Vám unikl princip demokracie. V době, kdy pan Chamberlain podepisoval mnichovskou dohodu, byl v opozici jistý pan Churchill, který proti tomu vehementně protestoval. A asi hlavně díky tomu se později dostal do čela země. Pravda, bylo to pozdě, ale přece....

Eva D. 7.6.2007 16:58

Re: Re: Re: NEPOUCITELNI....

To se učilo na VUMLU a KPŠ.:-(

Stanley 7.6.2007 13:19

Re: Re: NEPOUCITELNI....

Příjde mi až legrační a směšné, jak zdůrazňujete ve svém článku - "ne ruské, ale sovětské",  SSSR, ne Rusko atd.  Vy totiž chcete říci, že Rusové za nic nemohou ?! Vy si myslíte, že   velmocenskoimperialistickou politiku prováděl SSSR a ne Rusko ?   Nenechte se vysmát !Myslíte si, že hlavní slovo v SSSR měli  Estonci,Arménci ,Kazaši nebo  Jakuti ?   Džugašvili byl na př. jistě Gruzínec, ale jakou prováděl politiku  ?  Ruskou !!

JH 7.6.2007 10:37

Re: NEPOUCITELNI....

Kdyby tupost a hlubinná rektoskopie nadnášela létal byste jako balon! Přeci rektoskopie amrickým mafiánům a vrahům nemá nic společného s NATO v Evropě.

ŽA 7.6.2007 10:54

Re: NEPOUCITELNI....

V roce 1938 pro ČSR Američané neudělali lautr nic, v roce 1945 dojeli do Rokycan a pak se Rusy dohodli, že Praha zůstane komnistická, v roce 1948 to samé, a v roce 1968 byli 19.srpna informováni, že dojde ke vpádu a vzali to na vědomí....tolik jen fakta

Equileus 7.6.2007 11:45

Re: Re: NEPOUCITELNI....

Ta historie je po věcné stránce trochu jiná: Čáru dotyku (tj. kam až mohou vojska dojít) stanovily generální štáby a potvrdila "Velká trojka" a gen. Eisenhower a marš. Žukov ji jenom důsledně dodrželi; že vrchní velitel "Západu" nedovolil gen. Pattonovi, aby se utrhnul a "táhl na Prahu" není nic udivujícího.  Takže "fakta" je potřené občas konfrontovat s historickou skutečností.

Že se supervelmoci vzájemně informovaly o svých bezprostředních záměrech, a zejména o tom, že svým nejbližším (byť i agresivním) krokem nezahajují 3. světovou válku je skutečností. Jednou Sověti Američany, jindy naopak - výsledek je, že se tyto supervelmoci nedostaly do přímého válečného konfliktu. Já jim to (tj. vzájemnou informaci) nemám za zlé. Nesouhlasím s tím, že ukazovaly svoji sílu na slabších (Korea, Vietnam, Grenada, Maďarsko, Československo ...)

Je na čase, abychom sebrali síly a  začali nalézat sílu především v odhodlání začít kráčet svojí cestou, která se nenaklání na stranu nijakého VELKÉHO BRATRA.

ŽA 7.6.2007 12:10

Re: Re: Re: NEPOUCITELNI....

Ano, takže Američani v roce 1945 zabránili Rusům, aby byla Praha komunistická anebo jim to odsouhlasili?

Tomas 7.6.2007 9:41

Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

A s tím naprosto souhlasím. Doležal má samozřejmě pravdu, a to zejména pokud jde o alternativy vlád, které přicházejí v úvahu. Zdá se mi, že většina mých spoluobčanů stále není ochotna si připustit, že máme k dispozici jen dvě možné varianty - stávající koalici, nebo Paroubka s komunisty.  To jsou prostě JEDINÉ dvě varianty, z nichž ta druhá je bezpochyby podstatně horší než první.

Už jsem tady psal před časem, a dnes to zopakuji - domnívám se, že Topolánkova soft reformní vláda bude s odstupem času vnímána jako příklad celkem rozumné a úspěšné vládní garnitury. Pokud navíc ustojí otázku amerického radaru (a já myslím že jo), zařadí se k těm nejúspěšnějším polistopadovým vládám ČR. Je to možná paradox, ale těch zná historie spoustu.

Společností v ČR vede celkem zřetelná dělící čára, která podle mne vychází z různého hodnocení reality: zatímco já se domnívám, že posledních 18 let je bezesporu nejlepším obdobím v celé historii samostatné ČR (ČSR i ČSSR) a to ze všech myslitelných hledisek, druhá strana (tedy ti "nalevo") se prostě s tímto hodnocením nedokáže ztotožnit. U komunistů je to celkem jasné, ovšem Paroubkovi příznivci mají myslím zejména pocit, že se nepodílejí dostatečně (tak jak by si dle svého mínění zasloužili) na úspěchu celku. Můžeme se v tomto pocitu nimrat, ale to přesahuje možný rozsah příspěvku. Tak snad na závěr jen tolik - domnívám se, že levicový volič prostě ví, že se žádná katastrofa nechystá. Ví, že se v nejbližších letech nestane prakticky nic zásadního a že "zásadní debata" která se točí kolem jakési "reformy" je prostě jen hysterickým tlacháním o věcech, které tak jako tak nebudou mít téměř žádný praktický vliv na jeho život. Proto má celá politika úroveň debaty fanoušků fotbalových mužstev. Protože se jakoby nic zásadního neděje. Tedy, jinými slovy, máme se tak skvěle, že máme čas hádat se do krve kvůli třicetikorunovému poplatku u doktora. Přeju vám, drazí spoluobčané, ať nám tyhle "problémy" vydrží co nejdéle...

Psí vrah Čumil 7.6.2007 9:45

Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Bóže, pane, kam na ty rozumy chodíte?

7.6.2007 10:21

Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Není náhodou ještě možná vláda ČSSD, zelení a KDU ?  Když už jste pane takový mudrc. A nebyli by jsme pro smích celé Evropě::

khjarda 7.6.2007 10:27

Re: Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Kde by vláda ŠSD, SZ a KDU-ČSL sebrala potřebnou většinu bez podpory komunistů? To jen na okraj, když už jste takový mudrc.

ŽA 7.6.2007 10:55

Re: Re: Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Bude-li ODS ještě pár dnů u moci, pak to půjde velmi snadno.....

Talián 7.6.2007 14:16

Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Pokud bereme ČR jako ekonomický celek, tak vláda disponující ropočtem cca 700 miliard ovládá asi 10% prostředků, které se točí v celé ekonomice. Možná je to trochu víc ale těžko to převýší 15%. Tím je dána její úloha. Úloha vlády je, Bůh ví proč, předceňována. Hospodářský výsledk této země se tvoří v produkční sféře, kterou vláda muže ovlivnit jen nepřímo a okrajově. Vláda je správcem státního majetku ( nic moc ) a provozovatele servisních organizací ( armáda, policie, soudnictví atd ). Produkční sféra je, byla a bude rozhodojící silou a vcelku je jí fuk, kdo sedí ve strakovce, pokud nechce moc. Pokud je nenažranost eráru přílišná, dokáže mu produkční sféra čelit a oplácet měrou víc než hojnou. Pokud použiji historický příměr, není vláda zdobena královskou korunou, ale spíš halenou králova podkoního. Lze to odvodit i tím, že ekonomický růst naskočil s dostatečným přílivem investic a bez výkyvů trvá i když se ve funkcích střídají dost bizardní existence. Význam vlády je omezený a proto debaty o ní mají spíše komický nádech. Je to jako posuzovat úroveň opery, podle personálu v šatnách.

Jyrka 7.6.2007 15:53

Re: Re: Pan Doležal evidentně cítí, že je potřeba začít mluvit víc nahlas

Háček je v tom, že vláda může příliv investic podporovat nebo potlačovat. Po listopadu vlády VK tyto investice nepodporovaly, ale naopak a kapitál, který tu byl nechaly rozkrást a utéct mimo republiku. Skončilo to ekonomickým a morálním zhroucením, růst HDP byl v minusu. Naopak vlády ČSSD podpořily příliv investic a z toho konečně máme dnešní hospodářský růst a prosperitu. Nic víc nic míň. Kdo není fanatik, tak to musí chápat. Možná to ti fanatici i chápou, ale nepřiznají. To je těžké.

fox 7.6.2007 9:41

Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu

Protože je to nejlepší,ze všech ostatních řešení.Pane Doležale,souhlas ve všech bodech.

Milda 7.6.2007 10:43

Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu

Trošku bych poopravil.....je nejméně špatné ze všech těch ostatních horších.......

Psí vrah Čumil 7.6.2007 9:37

Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Protože žádná jiná už nebude tak srandovní. Jiný důvod není.:-)

Petr 7.6.2007 9:42

Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Lepší vláda "srandovní" (ono taky jak pro koho, že... ) než vláda KSČSSD. ;-D

Psí vrah Čumil 7.6.2007 9:44

Re: Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Ano, takovým Petrům to stačí. Tady je opravdu snadné vládnout...;-(

Petr 7.6.2007 9:53

Re: Re: Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Zato Čumilové na to mají ten správný třídní pohled. Těm jen tak něco nestačí. Tak dlouho budou ukapávat jed, dokud nám nepovládnou socbolševici. Ale mají smůlu... ;-D 

whocares 7.6.2007 10:57

Re: Re: Re: Proč je třeba podporovat Topolánkovu vládu?

Pořád lepší sranda než katastrofa... :-/