2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 19.1.2006 23:21

PS. Oslavovat vítězství kapitalismu, svobody a demokracie v České republice mohou jenom politici a jejich "nezávislí" novináři, ale rozhodně ne ten, kdo dokáže přečíst základní geopolitické analýzy a pochopit jejich obsah! Viz:

PS. Oslavovat vítězství kapitalismu, svobody a demokracie v České republice mohou jenom politici a jejich "nezávislí" novináři, ale rozhodně ne ten, kdo dokáže přečíst základní geopolitické analýzy a pochopit jejich obsah! Viz:
UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJVYŠŠÍ ŠKOLA POLITICKÝCH A MASMEDIÁLNÍCH MANIPULACÍ, PROVOKACÍ A DEZINFORMACÍ, aneb KUPCI, INTELEKTUÁLOVÉ, MODERÁTOŘI, a jak se jim jako občané - daňoví poplatníci můžeme ÚČINNĚ bránit ...
Jan 19.1.2006 23:17

Oslavy vítězství kapitalismu v ČSFR nebo oslavy vítězství (post) komunistických kriminálních "elit"??? Naštěstí je velice snadné to vzájemně porovnat a rozhodnout! Viz:

Oslavy vítězství kapitalismu v ČSFR nebo oslavy vítězství (post) komunistických kriminálních "elit"??? Naštěstí je velice snadné to vzájemně porovnat a rozhodnout! Viz:
KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY TAKOVÉ STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE:
Mara 18.1.2006 23:44

seti at home

Zdravim,
trosku me znervoznila veta v clanku o SetiAtHome..."nenechte svuj pocitac zahalet". Vetsina Cechu, kteri vi neco o Seti jsou radi, ze 100% procesoru a pameti vyuziji pro svou praci, zvlast lidi z programatorske obce. Co se tyka laiku, uz vidim pani ucetni jak si pousti Seti. .-)
ziralek 18.1.2006 23:54

Re: seti at home

seti bylo zruseno, ozyval se jen PES.
hradní kocour 18.1.2006 22:50

ke svrchovannosti a zahraniční politice

Tady nejde o žádné přeceňování státní svrchovanosti. Tady probíhá postupná demontáž státu a jeho náhrada jiným státem, zvaným Evropská unie. Dva státy na jednom smetišti současně být nemohou, tudíž stane-li se EU státem, ČR jako stát automaticky zanikne. Za takové situace mi Klaus někdy přijde až příliš měkký, minimálně s ohledem na pravomoci, které v zahraniční politice má a které využívá sotva z 5 procent. Co se týče Maďarska, to byla chyba hned dvojí: Za prvé, Klaus měl počkat, až maďarský prezident odcestuje, a neučinit z něj svědka našich domácích sporů - maďarskému prezidentovi to muselo být krajně nepříjemné stát se třeba jen na 5 minut součástí naší domácí politiky. Asi jako když si manželé vjedou do vlasů před sousedem. Za druhé, poté, co Maďar odjel, měl to Klaus roznmáznout mnohem víc a dotáhnout to do konce, ne to nechat vyšumět.
ziralek 18.1.2006 23:17

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

sem si nevsim ze by v americke unii nejaky stat zanikl, ale co by chtel clovek od ameriky.
Czert 18.1.2006 23:28

Re: Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

a kolik z nich provadi svoji valstni zahranicni politiku ?
 
Nika 18.1.2006 23:32

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

To jsem si kocoure taky říkala, diplomatické to tedy nebylo. Ale ještě mě napadlo k tomu paroubkovo dopisu - co na to asi Slováci, vlastně se namontoval do ožehavých záležitostí třetího státu???
zoch 19.1.2006 0:20

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

To,že Klaus rozumí zahr. politice asi jako kocour petrželi,je věc všeobecně známá řadu let.Připomínám jen několik základních úletů,díky kterým je naprosto "odvařený" :
1/ první týden po našem vstupu do NATO napadá spojenecké bombardování Jugoslávie ve chvíli,kdy je každému jasné,o co spojencům jde a stačilo být zticha,když už...
2/ problematický přístup k válce v Iráku
3/ naprosto nevhodné poučování am. velvyslance resp. nechal dojít debatu až do situace,kdy velvyslanec předčasně sám schůzku ukončil
4/ za naprosto nevhodné chování hraničící s arogancí se dá považovat neúčast Klause na vzpomínkové tryzně obětí 11. září na Vyšehradě,kde si celá naše pol. scéna demonstrativně připomněla tragédii a přihlásila se tak k americkému smutku
5/ poučovat v Madridu o  nutnosti reformovat EU,když tito na ní nejvíce vydělali jakož i celkový naprosto vyhraněný přístup k evropské integraci považuji přemrštěné a pro hlavu státu naprosto nevhodné
 
Pokud se potom někdo diví,že ve Vashingtonu je přijat jen na zadním dvorku,je bloud velkého formátu. A řekněme si to upřímně : je někde VK vřele vítán ? Ne. Je pouze vítán ve smyslu protokolu. A není to jen pro jeho povahové vlastnosti.
Omlouvám se,že jsem nezmínil další věci,ale ty markantnosti jsem snad vyjmenoval.
Ladislav N. 19.1.2006 0:41

Re: Klaus rozumí zahr. politice asi jako kocour petrželi

Myslíte kocoura zvaného "hradní"? :-D ........ ........ ........ ... ... ... ... V Číně ale V.K. s chotí jistě udělali dojem a mají je tam rádi! Dalajláma z Tibetu si teď na českém Hradě ani neškrtne...
zoch 19.1.2006 0:59

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

Když má v týmu blbce,kteří ho na schůzku nepřipraví,nemůže se divit,že vypadá jak vypadal.Ostatně - potvrdil svou mezinárodní pověst.
hradní kocour 18.1.2006 22:44

k třetím cestám

Na podzim 1989 jsem byl v prváku na PF UK. Náladu těch dní si pamatuji velice dobře a troufám si říct, že kdyby hned tehdy v Listopadu někdo řekl "obnovujeme kapitalismus", revoluce by se nekonala. Tady sice lidi viděli nabité výlohy na Západě - tedy ti, co tam směli (a ti, co nesměli, měli o to větší oči a představivost). Ale současně měla spousta lidí hluboce zakořeněno jako fakt, že cenou za to je nezaměstnanost a bída. Jak autor sám upozorňuje, slovo kapitalismus je výmyslem socialismu, tuším Marxe či koho, a protiklad k němu je socialismus. Socialismus byl léta traktován jako skvělé zřízení, a nedostatek demokracie a svobody spousta lidí brala jako cenu za to, že není nezaměstnanost a bída. Odtud pak hledání třetích cest, třetí cesta je hledání takového uspořádání, kde bude svoboda a nebude bída (velmi zjednodušuji, já vím). Bohužel, už z faktu, že i k té "třetí" společnosti se přistupovalo po inženýrsku, plyne omezení právě té svobody. Troufám si tvrdit, že řada zastánců třetích cest nakonec skončila v ČSSD, z čehož těžil Miloš Zeman - jeho zásluhou není to, že znovuvybudoval sociální demokracii, jeho zásluhou je, že vyhrál pro ČSSD souboj o to, kdo a pod jakou hlavičkou bude dominovat na levici, zda tradiční ČSSD, nebo nějaká jiná třetí strana, kde se sejdou všichni zastánci třetích cest za podpory VH. A nepodařilo by se mu to, kdyby Václav Klaus totálně nepřeválcoval OH.
Pepan-b 18.1.2006 23:03

Re: k třetím cestám

Kapitalizmus není jenom slovo nebo výmysl. To je název jednoho epochálního vývoje lidstva. To mu dali ti, co viděli dál. Museli to nějak nazvat aby  feudálové pochopili, že nastala změna. Ten následný přišel příliš brzo a násilně. Je třeba sledovat kam kráčí ekonomika v ruku v ruce s politikou.
Ono v té filozofii nejvíce platí - koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Vždy se najde skupina, která říká - to je náš člověk.
Czert 18.1.2006 23:31

Re: k třetím cestám

ale problem je v tom, ze tehdy - stejne jako dnes - chce spousta lidi kapitalisticky zit a socialisticky (tj. skoro vubec) pracovat, ale nedokazou pochopit, ze to proste nejde dohromady.
AeroKarel 18.1.2006 22:04

To si Vládík honí triko

ala Veškrna. Občanskou společnost si vytvoří nebo také nevytvoří sebevědomí občané. Politici ať se o to raději nestarají.
Vladík 18.1.2006 20:58

Kapitalismus

Myslím, že se mýlíte. Pan Klaus zde zavedl opravdu dokonalý kapitalismus. Proč? Protože má chápání doby vrcholného kapitalismu: Demokracie je jen mechanismus, jak se šikovní dostanou k moci. Mezi volbami mají držet ... (nejen hubu a krok). O tom, že by měl ponětí, co je občasnká společnost nemůže být ani řeči (ovšem jeho schopnost blamáže - viz název ODS je nepřekonatelná). Tak ne do moderní demokratické společnosti, ale opravdu do kapitalismu nás uvrhl soudruh kapitalista Klaus.
trotl 18.1.2006 21:16

Re: Kapitalismus

Ona existuje "neobčanská společnost"? Definujte pojem "občanské společnosti" To bude hezká Trotlovina.
OBČAN XY 18.1.2006 20:57

JEDINÁ MOŽNOST SEBEREFLEXE

 Pro ODS a naděje pro skutečnou pravicovou politiku je zbavit se Klause a KLAUSIZMU-------
ziralek 18.1.2006 21:01

Re: JEDINÁ MOŽNOST SEBEREFLEXE

mate na ty odsrelovace. to bude majlant.
AeroKarel 18.1.2006 20:49

"Takový přístup je zjevně emotivní a navíc postrádá základní rozumný atribut "

I kdepak, naopak obsahuje základní rozumný atribut, pud sebezáchovy.
ziralek 18.1.2006 20:54

Re: "Takový přístup je zjevně emotivní a navíc postrádá základní rozumný atribut "

nojo vy jste ejro, kdyz bude nejhur uletite. me zustane jenom zirat.
onlooker 18.1.2006 20:26

kapitalismus?

Nezačal toto slovo opravdu používat Marx a jeho melody boys? Opravdu jsem měl při oznámení názvu a konání výroční laudace pocit, že to pořádají komunisti.
ziralek 18.1.2006 20:40

Re: kapitalismus?

a ne?
AeroKarel 18.1.2006 18:32

"že ODS má objektivně pohlíženo jisté rezervy."

To tedy určitě má, ideální není jako nejsou ani lidé ideální.
Ovšem Paroubka a DRátha s komouši vida, musím volit ODS i kdybych nechtěl.
zoch 18.1.2006 19:26

Re: "že ODS má objektivně pohlíženo jisté rezervy."

Takový přístup je zjevně emotivní a navíc postrádá základní rozumný atribut :  hledá totiž chyby nejprve u jiných a potom možná u sebe. To zde předvádějí mnozí celé roky....
A bohužel toto je i přístup onoho kritizovaného vedení. 
Nika 18.1.2006 20:36

Re: Re: "že ODS má objektivně pohlíženo jisté rezervy."

Ne, zase se mýlíte zochu, takový přístup je jediný racionální.
zoch 18.1.2006 18:25

Srovnání

Pan Doležal vede kritiku zevnitř,pan Pehe zvenku.
Pokud ale budeme hledat ,najdeme průsečíky a to znamená,že ODS má objektivně pohlíženo jisté rezervy. Bez emocí lze tedy konstatovat,že vedení ODS dlouhodobě  něco nedostatečně vnímá,něco podceňuje a vůči něčemu je slepé. Jedinou otázkou pak je,kdy to skončí.
AeroKarel 18.1.2006 18:21

Ad Šedovous,

"
Autor je žvanivý dobytek."
Tak vzpomínám, jak jsme jako kluci říkali "Kdo to říká, ten to je, tomu se to rýmuje!"
 
Doležalovi komentáře IMHO jeví podstatně více smyslu pro realitu než Šedovousí nářky & nadávky. 
AeroKarel 18.1.2006 18:17

Lékaři,

"Tak málo někdy stačí... a půlk amajetku republiky v dalších letech zmizí  v nenávratnu... "
Díky bohu za to, se Zemanem a Komárkem by to byly tři čtvrtiny nejmíň!!!!!!!
Pourová 18.1.2006 17:29

není co slavit

Vyzýváme všechny, kteří mají zdravý rozum - udělejme tyto kroky:
1) Zbavme politiky jejich imunity
2) Zaveďme jim osobní hmotnou zodpovědnost za výsledky jejich rozhodnutí
3) Zaveďme odvolatelnost politiků
Ostatní již půjde samo!!! 
Politická strana Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET tyto kroky bude vždy prosazovat bez ohledu, zda se prostřednictvím voleb dostane do parlamentu nebo ne.