22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 19.1.2006 23:21

PS. Oslavovat vítězství kapitalismu, svobody a demokracie v České republice mohou jenom politici a jejich "nezávislí" novináři, ale rozhodně ne ten, kdo dokáže přečíst základní geopolitické analýzy a pochopit jejich obsah! Viz:

PS. Oslavovat vítězství kapitalismu, svobody a demokracie v České republice mohou jenom politici a jejich "nezávislí" novináři, ale rozhodně ne ten, kdo dokáže přečíst základní geopolitické analýzy a pochopit jejich obsah! Viz:
UMĚNÍ VÁLKY: TŘINÁCT "ZLATÝCH PRAVIDEL", JAK PORAZIT PROTIVNÍKA BEZ BOJE A ANIŽ TO TUŠÍ: NEJVYŠŠÍ ŠKOLA POLITICKÝCH A MASMEDIÁLNÍCH MANIPULACÍ, PROVOKACÍ A DEZINFORMACÍ, aneb KUPCI, INTELEKTUÁLOVÉ, MODERÁTOŘI, a jak se jim jako občané - daňoví poplatníci můžeme ÚČINNĚ bránit ...
Jan 19.1.2006 23:17

Oslavy vítězství kapitalismu v ČSFR nebo oslavy vítězství (post) komunistických kriminálních "elit"??? Naštěstí je velice snadné to vzájemně porovnat a rozhodnout! Viz:

Oslavy vítězství kapitalismu v ČSFR nebo oslavy vítězství (post) komunistických kriminálních "elit"??? Naštěstí je velice snadné to vzájemně porovnat a rozhodnout! Viz:
KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY TAKOVÉ STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE:
zoch 19.1.2006 0:59

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

Když má v týmu blbce,kteří ho na schůzku nepřipraví,nemůže se divit,že vypadá jak vypadal.Ostatně - potvrdil svou mezinárodní pověst.
Ladislav N. 19.1.2006 0:41

Re: Klaus rozumí zahr. politice asi jako kocour petrželi

Myslíte kocoura zvaného "hradní"? :-D ........ ........ ........ ... ... ... ... V Číně ale V.K. s chotí jistě udělali dojem a mají je tam rádi! Dalajláma z Tibetu si teď na českém Hradě ani neškrtne...
zoch 19.1.2006 0:20

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

To,že Klaus rozumí zahr. politice asi jako kocour petrželi,je věc všeobecně známá řadu let.Připomínám jen několik základních úletů,díky kterým je naprosto "odvařený" :
1/ první týden po našem vstupu do NATO napadá spojenecké bombardování Jugoslávie ve chvíli,kdy je každému jasné,o co spojencům jde a stačilo být zticha,když už...
2/ problematický přístup k válce v Iráku
3/ naprosto nevhodné poučování am. velvyslance resp. nechal dojít debatu až do situace,kdy velvyslanec předčasně sám schůzku ukončil
4/ za naprosto nevhodné chování hraničící s arogancí se dá považovat neúčast Klause na vzpomínkové tryzně obětí 11. září na Vyšehradě,kde si celá naše pol. scéna demonstrativně připomněla tragédii a přihlásila se tak k americkému smutku
5/ poučovat v Madridu o  nutnosti reformovat EU,když tito na ní nejvíce vydělali jakož i celkový naprosto vyhraněný přístup k evropské integraci považuji přemrštěné a pro hlavu státu naprosto nevhodné
 
Pokud se potom někdo diví,že ve Vashingtonu je přijat jen na zadním dvorku,je bloud velkého formátu. A řekněme si to upřímně : je někde VK vřele vítán ? Ne. Je pouze vítán ve smyslu protokolu. A není to jen pro jeho povahové vlastnosti.
Omlouvám se,že jsem nezmínil další věci,ale ty markantnosti jsem snad vyjmenoval.
Joska 19.1.2006 0:11

Re: Re: Re: Re: ODS málo pravicová?

Czerte nebuď jedovatej! Komunisti nemaj šanci, jenže jsou takové "pravicové (dokonce konzervativní) strany", které se jeví téměř stejně jako bolševici. Třeba takový pan Doležal z ODS, kterej zařídil vyvlastňování minoritních akcionářů, pan Klaus, kterej by nám život dirigoval pouze přes politické ( nejlépe pouze 2) strany. Tlustý, pozdní "pravicový" radikál (jakejpak demokrat, když v89. vstoupí do kSČ), exhibicionista a hochštapler Langer (ministr vnitra!!!!) . Jímá mne hrůza...
Czert 19.1.2006 0:02

Re: Re: chápu, že někteří zde diskutující období před rokem 1989 znají jen z vyprávění,

ale to, ze staty ktere byly v 1989-90 na tom hure nez my, jsou dneska na tom lepe nez my, evidente prehlizite. Hlavne ze jsme predstihli nejhorsi stat EU - ktery  se choval 15 let jako dnes CSSD 8 let.
Krasny priklad, jak dopadnem, pokud bude stale u vlady CSSD.
Czert 19.1.2006 0:00

Re: Svatá prostoto - odhlasovat můžete leccos, ale pak se

ano, ale obyvatel dekretov\ych bytu neni tolik,aby mohli zpusobit problemy - za predpokaldu ze by vsichni postizeni nevolili komunisty.
ziralek 18.1.2006 23:54

Re: seti at home

seti bylo zruseno, ozyval se jen PES.
Czert 18.1.2006 23:49

Re: Re: No, nechci šířit blbou náladu, ale ...

ale tento trend se nezastavil. Staci se mrknout na to, jak nekteri CSSDaci tvrdi ze v roce 2010 budou prumerne platy 25000 (oproti dnesnimu 19 000), ze do 2010 (mozna 2012) budeme na prumeru EU.....
Czert 18.1.2006 23:44

Re: Re: Re: ODS málo pravicová?

neboj, vyhrajou komunisti
Mara 18.1.2006 23:44

seti at home

Zdravim,
trosku me znervoznila veta v clanku o SetiAtHome..."nenechte svuj pocitac zahalet". Vetsina Cechu, kteri vi neco o Seti jsou radi, ze 100% procesoru a pameti vyuziji pro svou praci, zvlast lidi z programatorske obce. Co se tyka laiku, uz vidim pani ucetni jak si pousti Seti. .-)
Jenda 18.1.2006 23:42

Re: Re: Re: Re: Pane Doležal, to, že "nejste ekonom"

(84% veskerych uvadenych statistik si autor vymyslel na fleku.)
 
Tomu cislu neverim jenom bych k tomu uvedl, ze vzhledem k petitisicovemu limitu u kradezi se vetsina zlocinu lopataku a podlopataku proste do statistik nedostane a resi se (pokud vubec) jako prestupek. Toz tak.
Czert 18.1.2006 23:41

Re: Re: Re: ODS málo pravicová?

ale presto se oficialni nezamestnanost prilis nelisi od nekterych ve vyspelych zemich.
Joska 18.1.2006 23:38

Re: Re: ODS málo pravicová?

Petře máš pravdu a já doufám, že se ODS po neúspěšných volbách rozpadne. Podle mne není jiné cesty, protože času na to aby se rehabilitovala měla dost a neudělala to.Vůbec nic se nestane, zrodí se nová pravicová strana na zdravých základech, které konečně budu moci fandit a volit ji. A to také bude definitivní konec éry " klausismu". Problém mám jen jediný, že nechci aby vyhrála ČSSD....
Nika 18.1.2006 23:32

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

To jsem si kocoure taky říkala, diplomatické to tedy nebylo. Ale ještě mě napadlo k tomu paroubkovo dopisu - co na to asi Slováci, vlastně se namontoval do ožehavých záležitostí třetího státu???
Czert 18.1.2006 23:31

Re: k třetím cestám

ale problem je v tom, ze tehdy - stejne jako dnes - chce spousta lidi kapitalisticky zit a socialisticky (tj. skoro vubec) pracovat, ale nedokazou pochopit, ze to proste nejde dohromady.
Czert 18.1.2006 23:28

Re: Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

a kolik z nich provadi svoji valstni zahranicni politiku ?
 
Helena 18.1.2006 23:26

Re: Re: zapomněla jste na vleklou inflaci...

Ladislave, ono to bylo trochu jinak. Inflace spočívala 1. v odbourání záporné daně z obratu hned na začátku 90. let, 2. v zavedení daně z přidané hodnoty, 3. ve stanovení spotřebních daní. Každoroční zvýšení cenové hladiny o 10,0 % je blbost, neboť cenový index byl zatraceně rozkolísaný. Můžete se přesvědčit na www.czso.cz, kde si najdete statistickou ročenku a hned na začátku je tam dlouhodobý vývoj. Ještě malé upozornění, míru inflace za jednotlivé roky nemůžete sčítat, nýbrž násobit mezi sebou navzájem. A ještě další věc; dost dobře nejde srovnávat ukazatele "výroba zboží" a "hrubý domácí produkt", ale přece jen na začátku 90. let sice výroba zboží zejména v průmyslu klesala, ale světe div se, zvyšoval se objem zisku.  To proto, že se zavřely ony ztrátové podniky, např. doly v ostravské části OKR. O tom se lze celkem jednoduše přesvědčit, ale musíte chtít.
ziralek 18.1.2006 23:17

Re: ke svrchovannosti a zahraniční politice

sem si nevsim ze by v americke unii nejaky stat zanikl, ale co by chtel clovek od ameriky.
Pepan-b 18.1.2006 23:03

Re: k třetím cestám

Kapitalizmus není jenom slovo nebo výmysl. To je název jednoho epochálního vývoje lidstva. To mu dali ti, co viděli dál. Museli to nějak nazvat aby  feudálové pochopili, že nastala změna. Ten následný přišel příliš brzo a násilně. Je třeba sledovat kam kráčí ekonomika v ruku v ruce s politikou.
Ono v té filozofii nejvíce platí - koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Vždy se najde skupina, která říká - to je náš člověk.
hradní kocour 18.1.2006 22:50

ke svrchovannosti a zahraniční politice

Tady nejde o žádné přeceňování státní svrchovanosti. Tady probíhá postupná demontáž státu a jeho náhrada jiným státem, zvaným Evropská unie. Dva státy na jednom smetišti současně být nemohou, tudíž stane-li se EU státem, ČR jako stát automaticky zanikne. Za takové situace mi Klaus někdy přijde až příliš měkký, minimálně s ohledem na pravomoci, které v zahraniční politice má a které využívá sotva z 5 procent. Co se týče Maďarska, to byla chyba hned dvojí: Za prvé, Klaus měl počkat, až maďarský prezident odcestuje, a neučinit z něj svědka našich domácích sporů - maďarskému prezidentovi to muselo být krajně nepříjemné stát se třeba jen na 5 minut součástí naší domácí politiky. Asi jako když si manželé vjedou do vlasů před sousedem. Za druhé, poté, co Maďar odjel, měl to Klaus roznmáznout mnohem víc a dotáhnout to do konce, ne to nechat vyšumět.
Pepan-b 18.1.2006 22:47

Re: Re: Re: na rozdíl od autora to vidím trochu jinak...

Státní dluh je důsledkem rozkradeného a  vyloupeného majetku, pololegálního loupení v bankách, které bezhlavě půjčovali komukoliv, kdo ručil jakýmsi majetkem. Nový "menežment" v podnicích, který zastavoval a půjčoval si, aby zaplátoval ústa zaměstnancům co nechtěli odejít, ale hlavně bohatě sobě. Prostě prožrané peníze. Pochybné investice, které museli přejít do rukou cizákům, aby byla jakási návratnost. Prostě za krátkou dobu, bohužel tehdy zplácané ODEsácké strany a vlády. Chybí minimálně 800 miliard. To je to, co si dnes budou muset obyčejní lidé napůjčovat a napumpovat do ekonomiky. Prostě zase jiným způsobem prožrat. To je důsledek toho, že nebyla provedena měnová reforma. Protože při změnách pochybných režimů je to nutné. Dělo se tak vždy a děje se tak i jinde ve světě. Ale to je na jinou debatu. To by asi klíče cinkali jinak.
Občanské svobody ztrácí pouze lidé typu Kožený, Krejčíř a podobně. Já ne.
hradní kocour 18.1.2006 22:44

k třetím cestám

Na podzim 1989 jsem byl v prváku na PF UK. Náladu těch dní si pamatuji velice dobře a troufám si říct, že kdyby hned tehdy v Listopadu někdo řekl "obnovujeme kapitalismus", revoluce by se nekonala. Tady sice lidi viděli nabité výlohy na Západě - tedy ti, co tam směli (a ti, co nesměli, měli o to větší oči a představivost). Ale současně měla spousta lidí hluboce zakořeněno jako fakt, že cenou za to je nezaměstnanost a bída. Jak autor sám upozorňuje, slovo kapitalismus je výmyslem socialismu, tuším Marxe či koho, a protiklad k němu je socialismus. Socialismus byl léta traktován jako skvělé zřízení, a nedostatek demokracie a svobody spousta lidí brala jako cenu za to, že není nezaměstnanost a bída. Odtud pak hledání třetích cest, třetí cesta je hledání takového uspořádání, kde bude svoboda a nebude bída (velmi zjednodušuji, já vím). Bohužel, už z faktu, že i k té "třetí" společnosti se přistupovalo po inženýrsku, plyne omezení právě té svobody. Troufám si tvrdit, že řada zastánců třetích cest nakonec skončila v ČSSD, z čehož těžil Miloš Zeman - jeho zásluhou není to, že znovuvybudoval sociální demokracii, jeho zásluhou je, že vyhrál pro ČSSD souboj o to, kdo a pod jakou hlavičkou bude dominovat na levici, zda tradiční ČSSD, nebo nějaká jiná třetí strana, kde se sejdou všichni zastánci třetích cest za podpory VH. A nepodařilo by se mu to, kdyby Václav Klaus totálně nepřeválcoval OH.
Pepan-b 18.1.2006 22:24

Re: Re: Re: Re: chápu, že někteří zde diskutující období před rokem 1989 znají jen z vyprávění,

Až na to, že dneska se tam toho pod cizím, nebo soukromým kapitálem vytahá daleko víc. Jenom toho dřeva nastojato. Bydlím tady a pořád hodně jezdím, takže vidím. A statistiky také sleduji. Dnes vyveze více dřeva jakýsi Lobkowitz, než dříve celá ČSSR. Ty keci o hromadách písku v Rakousku, tady šířili pouze troubové, kteří nemají představu o tom, kolik je ho třeba jenom na postavení nebo opravu silnice. Máte vůbec představu, kolik se ho denně odvezlo do Prahy? Kolik tam bylo všude ne hromad, ale hor písku? A ty Rakouské pily, to byly jenom pilčičky, které se nákupem relativně levného dřeva drželi při životě. Autore příspěvku, nechci Vás urážet, ale Váš rozhled, nebo přehled sahá tak po jedna pani povídala a k nejbližšímu kopci. Bohužel je vás zde více.
AeroKarel 18.1.2006 22:04

To si Vládík honí triko

ala Veškrna. Občanskou společnost si vytvoří nebo také nevytvoří sebevědomí občané. Politici ať se o to raději nestarají.
Pepan-b 18.1.2006 21:58

Re: Re: Budování kapitalismu

Ty znalosti a zkušenost,  nechyběli otcům privatizace. Ty chyběli DIKům. A nejen zkušenosti, ale hlavně vědomosti a rozum. Protože o pravém poslání akcie vědělo snad 10% lidí. Ti ostatní to znali pouze z potrhlých filmů, nebo vyprávnění  novodobých agitátorů v médiích (zejména ze strany emigrace).  Poslouchali a viděli pouze příjmy z dividend, ale nevěděli co za tím stojí. Dodnes ty plky nemohu dostat z uší. DIKům se mělo nejdříve vysvětlit, co vlastně dostávají do rukou. Já si na kuponovou privatizaci stěžovat nemohu, protože jsem vlastně své dostal zpět. Své zpět jsem dostal, protože jsem věděl. Nenaletěl jsem týpkům Kožený, Kocáb-Kratochvíl PPF a jiným podobným fondům. Kažkou vloženou tisícovku jsem zhodnotil 92x . Později jsem zjistil, že jsem byl takový poctivý trouba.
Pepan-b 18.1.2006 21:30

Re: KSČ

Co je to za termín přihláška do strany? Vstup do KSČ,ČSL,ČSS, ODS, ODA, ČSSD nebo co? To tady jiná nebyla?
Jinak je třeba se také ptát, co ta myšlená strana (pravděpodobně KSČ) zajistila Klausovi za post od ledna 1990 a kam to měl vlastně sbaleno? To je totéž, jako označovat za komunistu Zemana, který se jako spousta mladých trumberů nechal nabulíkovat v r.1968. Což byl stav podobný roku 1948. V duchu hesla - kdo nejde s námi, jde proti nám.  Co tam ti lidé chtěli reformovat na nereformovatelném. Jeden vyhozený mi kdysi říkal, že to bral ve svém mládí (25)jako srandu. Protože ten dotyčný lanař mu údajně řekl. Pojď  tam, je tam legrace. Tam si můžeš dneska říkat co chceš. Vzpomínám si jak jeden kolega asi v roce 1985 natruc vstoupil do ČSL. V životě jsem neviděl takový poprask a šeptandu v řadách komunistů i nestraníků. Někteří ho obdivovali, jiní mu odvahu zaviděli. Toho snad estébáci doprovázeli i na WC. Jinak ti co chodí volit mozek určitě mají, jinak by tam nechodili. Mozek nemají ti co volit nechodí. 
trotl 18.1.2006 21:16

Re: Kapitalismus

Ona existuje "neobčanská společnost"? Definujte pojem "občanské společnosti" To bude hezká Trotlovina.
ziralek 18.1.2006 21:01

Re: JEDINÁ MOŽNOST SEBEREFLEXE

mate na ty odsrelovace. to bude majlant.