19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 18.1.2006 7:01

Re: Re: zapomněla jste na vleklou inflaci...

Liberalizace cen. Musela probehnout ve vsech postkomunistickych zemich (doporucoval jsem Vam posledne podivat se na CNB na "cistou" inflaci). A pres tuto inflaci zustal kurz koruny vice mene stabilni. Coz znamena, ze se prijmy a majetek cechu castecne srovnal s hladinou v EU.
 
To zvysovani cen bylo hodne neprijemne, ale jinak to neslo.
Kajan 18.1.2006 6:56

Václav Klaus jako vždy perferktní, ale že by tenkrát byl zrovna připraven jít do politiky, se nedá říci. Totiiž

při volbě předsedy OF  s něčím takovým vůbec nepočítal a tvrdil, že chce být šéfem národní banky. Teprve delegátky z OKC OF Bruntál, jehož jsem byl předsedou, a které přijalo na můj návrh takové usnenesení, ve spolupráci s ostatními, předem kontaktovanými a ve věci zorientovanými, pana Klause ke  kandidatuře na  předsedu OF a po dlouhé "masáži", přemluvili. On sám to ihned v prvním setkání s novináři po volbě, uvedl. Dzp.
xxx 18.1.2006 5:48

nikoho chválit nelze,není za co

Při tomto oslavném setkání řekl pan prezident jednu větu: lidé pro kapitalismus nebyli. Pan prezident viděl nebezpečí v hledání třetích cest,takže nám po volbách vybral to nejsprávnější řešení - kapitalismus spojený s anarchií. A protože se nemohlo vyčkat, národ byl ještě v připravenecké náledě,muselo se vše spustit hned.Opakuji slova pana prezidenta. Bez zákonů. První,co se stalo,že stovky lidí byly bez práce. Na nich se zapracovávaly ÚP.Na soukromé sféře se nám zažaly učit finanční úřady.A také podnikatelé,kteří zkoušeli,kdo co vydrží.Na LTO se nám zacvičovala policie a celní správa. V případě dalších kauz zase policie,která neměla vyškolený personál a tak stále zaostávala. Kdo se nám ale zaučovat nemusel,to byli veksláci,nomenklatura, Stbáci a s nimi určití politici. Nemluvím tak proto,že by mi někdo šlápl na kuří oko.V KSČ jsem nikdy nebyla a protekci jsem k ničemu nepotřebovala.Jenom mne dokáže nadzvednout skutečnost,že se nešláplo na kuří oko těm pravým.
Ladislav N. 18.1.2006 5:48

Re: zapomněla jste na vleklou inflaci...

Indexace cen každoročně po Novém roce o 10%...
Ladislav N. 18.1.2006 5:45

Doležalovo hodnocení je mnohem lepší, než Pehe, ale...

sám se (postupně a čím dál tím víc) utvrzuji v pžesvědčení, že problém byla nedostatečná Klausova zásadovost. Přestože jeho zásluhy (i jeho týmu včetně "komunisty" Čalfy) o provedení transformace jsou nezpochybnitelné, v polovině 90. let začal ztrácet dech a tempo (a musel čelit levičáckým lidovcům, aby udržel vládu). Pak už jenom převážila snaha udržet moc stůj co stůj... Stal se z něj pragmatik ochotný udělat cokoli, jenom aby nemusel odejít od moci... A on odejít měl, už v roce 1996 po volbách. Stačilo do ústraní v opozici - vládla by ČSSD s lidovci. Byla by z toho ostuda a Klaus mohl po dalších volbách pokračovat v díle. Jak to dopadlo, známe všichni.... Pozdě bycha honiti... Rozvrat ODS jako silné strany, vyhnání vnitřní protiklausovské opozice z ODS, malé "tvrdé" jádro pražského vedení, které dnes nemá žádné nosné myšlenky pro běžného (ne vyhraněně pravicového) občana, aby jej přesvědčila, že právě ODS má smysl volit do příštího parlamentu...
JJ 18.1.2006 5:11

Stejny problem se spatnymi uvery melo Polsko i Madarsko;

(mimochodem sveho casu i Francie) -- ale u techto reformnich sousedu to "vyresila" dvouciferna inflace.
ejuchnem 18.1.2006 2:23

Calfovska Socialisticka Republika

 zhasneme v podani "kapitalisty" Klause  vyskoleneho za bolsevicke penize na zapade, zvoleneho prezidentem za asistence bolseviku - Nejvetsi ftip stoleti.
kirast 18.1.2006 1:00

Re: na rozdíl od autora to vidím trochu jinak...

podepisuji.
janabok 18.1.2006 0:53

na rozdíl od autora to vidím trochu jinak...

r.92-97 (ODS):
- ČR kandidát na členství v NATO a EU
- přijetí do OECD
- rostoucí produktivita (viz tabulky)
- rostoucí mzdy (viz tabulky)
- nízká nezaměstnanost (viz tabulky)
- relativní pocit svobody a poměrně malá byrokracie (osobní pocit)
 
dnes a již 8.rok: maximální nasranost, pocit beznaděje a zoufalství...
 
na druhé straně pochopitelná radost bolševika...  
Borek @Exil 18.1.2006 0:41

je z celku liberální demokracie vyjmeme, zničíme ho

...a pokud k demokracii zacneme pridavat jakekoli privlastky (lidova, napriklad), znicime ji.
janabok 18.1.2006 0:41

Re: Ony ty polostátní banky mají jeden důvod, který si nikdo dneska přiznat už nechce

...
Klaun Parafin 18.1.2006 0:31

Zrušte banky! Do každého bytu zabudovaný trezor s psychotronickým otvíráním!

Bubik 18.1.2006 0:21

Ony ty polostátní banky mají jeden důvod, který si nikdo dneska přiznat už nechce

kdyby došlo k privatizaci už počátkem 90.let (komu - českému kapitálu ? - ten nebyl a ten co byl patřil lidem, kteří své banky položili, zahraničnímu ? - kdo si dneska vzpomene, jak se jakýsi Zeman mohl pos.at, když Pithart prodal Škodovku do Německa), tak by banky velmi rychle utáhly koutky státním molochům, které po rozpadu RVHP měly obrovité odbytové potíže, nicméně v nich byly zaměstnány desetitisíce lidí. A ti byly placeni většinou z úvěrů (nikdy nesplacených).
Představa, jak se v roce řekněme 1992 zruší úvěry pro tyhle firmy, podniky se přes noc položí a statisíce lidí na Ostravsku jsou naráz bez práce, vzniknou sociální nepokoje, kterých využije KSČ není nereálná.
Že dnes po 15 letech jsou některé souvislosti zapomenuty (viz Pehe o článek dále) je věc jiná. A že se to vytržené z kontextu využívá k politickému boji (opět viz Pehe) je věc ještě horší.
Klaun Parafin 18.1.2006 0:20

27.1. v 18.00 u Vodičky, Keramická 3, Praha 7.

A ty ptáku nepyskuj! Ptáci a pysky jsou na něco jiného...