19.6.2024 | Svátek má Leoš


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 18.1.2006 10:56

Pan Doležal jako vždy..

Pan Doležal musí být "jinak" myslící člověk. Jeho ani tak netrápí mravní marasmus, špinavé "podnikání", tunely, prorůstání politiky s ekonomikou, protěžování "známých", či přímo členů ODS v podnikání, bankovnictví, všechen ten gaunerskej mafiánskej kapitalismus vzniklej právě za jeho "dohledu" , za doby "útěku právníků před trhem". Jakoby to byla jen dětská nemoc, nějaké zarděnky. Zajímalo by mne jak by pochodil u těch okradených a jinak poškozených, kterým nebylo (soudně ani jinak) pomoci. Pan Doležal ale samozřejmě neopomene kopnout do Havla a nesmyslně jej obvinit z ublíženectví, či nějakých pokusů o manipulaci veřejného mínění. Nepamatuji si, že by se Havel nějak výrazně míchal do ekonomiky, pominu-li Rudolfinský projev, kdy naopak nazval někdo (KONEČNĚ!!) stav pravým jménem. Klaus byl do nedávné té doby uctíván téměř jako bůh a to i hloupými novináři. Pan Doležal se taky s despektem vyjadřuje o opozičnících v ODS, které prý Klaus porazil čelně. Nu což porazil, porazil, ale s jakou suitou. Nedošlo Vám náhodou, že Ti opozičníci byli na správné straně sporu. To už Vás nezajímá? Inu jste ze stejného těsta jako pan Klaus a v tom bude ten problém.
 
Antonín Hrbek 18.1.2006 10:51

Re: ksč

Pro upřesnění - Václav Klaus vždy tvrdil, že nebyl členem KSČ. A to má pravdu.
Vlasta(on) 18.1.2006 10:47

Re: Budování kapitalismu ?

To, že si to nepamatujete, je problém vaší sklerózy. A stím, že si někdo nepamatuje, že si nepamatuje, se bohužel nedá nic dělat.
Otakar 18.1.2006 10:46

Re: Budování kapitalismu ?

 O prebendy nešlo, ty jim zůstaly, ale šlo a jde moc o moc !
Rypák Rýpal 18.1.2006 10:39

Budování kapitalismu ?

No brrrr...
A on je tady stát proto, aby budoval kapitalismus??? Neměl by se starat spíš o budování demokracie, svobody, zajištění základních služeb-sociálních, zdravotních, služeb práva atd..?? Asi jsem příliš liberální... :-)
A "...apriorní nárok disidentů kolem Havla na výjimečné postavení..." -na to se taky nějak napamatuji. :-)  Oni požadovali nějaké výjimky a postavení??? Že by bojovali o nějaké prebendy??? No souhlasím že to je nehorázné ale nějak si na to nepamatuji-zvlášť při pohledu na prebendy současného i bývalého politického mozkový trus(t)u a jejich aféry...    :-)
 
Bubik 18.1.2006 10:38

chápu, že někteří zde diskutující období před rokem 1989 znají jen z vyprávění,

a tak jim ta doba připadá IDEÁLNÍ. Takže pro připomenutí:
1/ v 80 letech jsme 95% obchodní činnosti směřovali na státy světové socialistické soustavy
2/ SSSR bylo  65%, NDR bylo cca 15%, ostatní evropsé soc. státy cca 10%, ostatní soc. státy cca 5%, všechny ostatní státy světa 10%.
3/ SSSR se rozpadl a přestal odebírat a platit, NDR zanikl a Německo už neodebralo ani část vyrobeného zboží (například tramvaje z ČKD), Bulharsko, Rumunsko kleklo úplně, Lybie a Kuba ap. kupovali na dluh a do dneška nezaplatili atd.
4/ ČSSR převážnou část zahr. obchodu realizovala hutními výrobky a těžkou dopravní technikou.  Na západě od nás znali převážně pivo a sklo.
5/ TOHLE VŠECHNO po pádu RVHP už NIKDO UŽ NECHTĚL a kdo chtěl, neměl na to peníze.
6/ Domácí kapitál nebyl, zahraniční si vybíral rozinky (kdo si pamatuje, že Škoda v MB byla před prodejem kompletně oddlužena?), nálada tady byla proti cizím investorům obecně ( kdo si vzpomene na Zemana a jeho "výprodej rodinného stříbra"?)
7/ Všechno od velké fabriky až po poslední opravnu bot bylo státní. Metoda, jak to zestátnit, byla vyzkoušená, metod, jak to vrátit případně zprivatizovat moc nebylo.  Navíc lidi neměli peníze.
8/ Obecně bylo těžko možno po vzoru Šípkové Růženky stát zastavit, připravit prostředí, odladit na malém vzorku a po skončení zkušebního provozu spustit. A že se nejdříve vždy zorientují lumpové, to vždy byla pravda. A že se najde spousta chytrých, co TEĎ říkají, že se to TENKRÁT mělo dělat jinak (jak? a proč to nedělali?) to je taky pravda.
Takže buďme rádi, že to dopadlo, jak dopadlo. Pokud by se nepovedl přechod v letech 1990 až 1995  tak, jak se povedl, taky jsme mohli dopadnout jako Poláci (30% nezaměstnanost), Bulhaři ( průměrná mzda 150 USD), nebo bývalí NDRáci (i přes biliony narvané tam ze západní části země je nezaměstnanost 20% a lidé utíkají do starých spolkových zemí).
Antonín Hrbek 18.1.2006 10:36

Re: Ale ovšemže to popřel.

Kde? Kdy? Prosím přesně uvést
raptor 18.1.2006 10:29

Ale ovšemže to popřel.

JJ 18.1.2006 10:27

Je mi jedno, kdo ten kapitalismus zavedl, je to lepsi nez hledani "tretich cest"

Nevadi mi komunisti byvali, ale komunisti soucasni. Zvlaste ti, co nam zavadi praktiky z totace, ti jsou zrovna u vlady.
Antonín Hrbek 18.1.2006 10:26

Re: ksč

Takže pan Klaus, který nikdy nepopřel že přihlášku podal, je sprostý gauner, hnusně a sprostě lže a nemá ve slušné společnosti co dělat?
JJ 18.1.2006 10:24

Re: Re: Jak by to slo jinak?

myslim, ze i u LTO musel clovek porusit zakon na to, aby ty penize mohl ryzovat. Ale muzu se mylit. A je mozne, ze ta dira byla nechana umyslne. Nebo se na to divala ODS ryze ekonomicky a nechteli zdrazovat lidem zavislym na LTO energie, protoze se jiz museli vyrovnat s balikem dalsich opatreni.
JJ 18.1.2006 10:19

Re: "Nízkou nezaměstnanost" zaplatily neprivatizované banky nedobytnými úvěry

Zde s Vami souhlasim. Myslim si vsak, ze to bylo celkem rozumne reseni. Protoze mit okamzite nezamestnanost 25-30% by bylo pro tyto lidi obrovskym stradanim. Na jedne strane nekteri nadavaji, ze se nepockalo s reformami, na druhe strane u tech podniku, co zustaly statni je videt, jak by to s tim otalenim dopadlo.
JJ 18.1.2006 10:15

Re: Re: Jak by to slo jinak?

Vyvlastneni akcionaru - ODS to v Senatu vratila zpet parlamentu, tam to levice prijala. Zakon je hloupy, nicmene komise pro cenne papiry se k vyslednemu oceneni muze vyjadrit (problemem neni samotne vyvlastneni, ale urceni ceny pro tohle vyvlastneni).
 
A treba me ted prislo diky vyvlastneni cca 50 tisic z akcii, ktere byly jinak prakticky bezcene, protoze se s nimi poradne neobchodovalo. A uz jsem zapomel, ze je vlastne mam.
 
A co se tyce fondu, souhlasim ze bylo chybou, ze se nezridil regulator/ kontrolor fondu, protoze policie nemela nikoho, kdo by tomu rozumnel.
ferry 18.1.2006 10:12

Re: Re: Re: Re: Re: "....Klausovi a jeho druhům, jimž šlo o kapitalismus, spontánní vládu neviditelné ruky trhu, tradiční demokracii, postavenou na politických stranách, a zahraniční politiku, v níž je ČSFR organickou částí evropského Západu....."

Přelešti si brko, mazlíku!
Pišta 18.1.2006 10:07

Re: Re: na rozdíl od autora to vidím trochu jinak...

Tedy s příspěvkem Janabok, ne s Jaroslavem.
Evropan (original) 18.1.2006 10:05

Re: Oslavy vítězství kapitalismu

To je spravna otazka, ja jsem tu kdysi navrhoval, ze do jakekoli vykonne i zakonodarne funkce nesmi byt volen ci jmenovan nikdo kdo byl, ci kandidoval  do KSC, StB apod.
No jo, ale kdo by to potom delal
vLk 18.1.2006 10:05

Re: Pane Doležal, to, že "nejste ekonom"

Vážení diskutéři, rozdělme se do tří kast. a) ty s max. uč. vzděláním, jejichž výrobním nástrojem jsou ruce(tzv.lopaty) b) ty s univerzitním vzděláním, jejichž výrobním nástrojem je mozek(tzn.mozkováci) c) ty ostatní nezařazené(tzn.šedáky) Účelem není diskriminace. Spíše to, aby lopaťák nereagoval na mozkováka a mozkovák na lopaťáka. Potom se tu často stává, že si pletete dojmy s pojmy. Já sám se zařazuji do šediváků. Smiřme se s tím, že něko je navěky v pozici tažných volů a někdo navždy v pozici vozků. Proto když na chatu něčím přispíváte, uveďte se buď elkem,emkem či eškem. Tzn. (L) (M) (Š)
DK 18.1.2006 10:03

ksč

Už je tady ta lež zase.KLAUS nikdy říkám znova nikdy nepodal přihlášku do KSČ.Stále ale bolševičtí demagogové zneužívají ten padělek,který tenkrát někdo udělal pomocí dotazníku,který každý musel vyplnit při nástupu do práce.Je to hnusná asprostá lež.ten kdo ji vědomě používá je sprostý gauner a nemá ve slušné společnosti co dělat.
Jaroslav 18.1.2006 10:00

Re: Honzo,

no ještě, že ho komunisti nakonec nevzali, jako naopak třeba Tlustého (ten se už určitě od té doby natrápil, jakou udělal blbost). To by se Klaus už vůbec nemohl vytahovat tím, že byl "největším antikomunistou".  
Em 18.1.2006 9:56

Re: Honzo,

Mohlo by to byt www.humintel.com/klaus ksc.jpg. Bez zaruky. 
Šedovous 18.1.2006 9:55

Re: Re: Re: Re: "....Klausovi a jeho druhům, jimž šlo o kapitalismus, spontánní vládu neviditelné ruky trhu, tradiční demokracii, postavenou na politických stranách, a zahraniční politiku, v níž je ČSFR organickou částí evropského Západu....."

Milej rudej na ruby obrácenej komoušku, zmodral jsi zimou nebo nedostatkem kyslíku ?
lop 18.1.2006 9:54

to je dobre napsany clanek

a ma takova jedina pripominka k clanku je, ze bych zase vyznam ceske republiky v ramci mez. vyznamu nepodcenoval, ono to pak muze vest k tomu, ze sice urazet americkeho velvyslance jiste neni v poradku, ale americkou zahranicni politikou je urazeno denne 9 mil. ceskych obcanu
Em 18.1.2006 9:54

Re: Privilegovaná vrstva měla vždy dostatek

Pak tu byla jeste dalsi moznost: Jsi- li spravnym cechem, vytirej si prdel mechem.
vLk 18.1.2006 9:44

Re: VELMI, VELMI dobré

takhle si představuji reagování sto let za opicema. Je nutné si vzpomenout na dřívější Doležalovu antiflustraci z Klause. Že by stařík Doležal zmoudřel?
Pišta 18.1.2006 9:41

Re: na rozdíl od autora to vidím trochu jinak...

S tím naprosto souhlasím.
Mirek Šejna 18.1.2006 9:40

Honzo,

sdělte mi prosím webovou stránku, kde je ta přihláška zobrazena. Já jsem ji ještě neviděl. Ale o té přihlášce do KSČ několikrát mluvil sám Klaus. On to totiž nijak netají, že přihlášku podal.
ferry 18.1.2006 9:34

Re: Re: Re: "....Klausovi a jeho druhům, jimž šlo o kapitalismus, spontánní vládu neviditelné ruky trhu, tradiční demokracii, postavenou na politických stranách, a zahraniční politiku, v níž je ČSFR organickou částí evropského Západu....."

Chápu, máte těžký den, místo ranní erekce zase průjem! A netykejte mi, časy VUMLu jsou už dávno pryč.
Šedovous 18.1.2006 9:29

Re: Re: "....Klausovi a jeho druhům, jimž šlo o kapitalismus, spontánní vládu neviditelné ruky trhu, tradiční demokracii, postavenou na politických stranách, a zahraniční politiku, v níž je ČSFR organickou částí evropského Západu....."

Co takhle nějaký protiargument , blbýsku
ferry 18.1.2006 9:28

Re: Tak dosud jsem si myslel , že kapitalismus je když....

Tady se dozvídám, že ještě ne!
ferry 18.1.2006 9:26

Re: "....Klausovi a jeho druhům, jimž šlo o kapitalismus, spontánní vládu neviditelné ruky trhu, tradiční demokracii, postavenou na politických stranách, a zahraniční politiku, v níž je ČSFR organickou částí evropského Západu....."

Tak už jste vystříkanej?