29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vanek 29.1.2007 23:07

Petice pro zakladnu

www.prozakladnu.cz

Vladislav 29.1.2007 22:49

Pěkné čtení

tak ještě před deseti lety bych absolutně souhlasil. Jenže za tu dobu uplynulo hodně vody a já tak nějak necítím, že by se vztahy mezi USA a ČR daly definovat jako vyloženě přátelské. Největší stín na ně vrhá vízová povinnost. Jakou buzerací musíte projít na US embassy snad ani nevzpomínat. Já s cestami do USA nemám problém, ale fakt mi chybí nějaký pocit, který by mi  říkal, ano američané jsou naši přátelé, myslí na nás, nenechají nás ve štychu, a proto jsou u nás se svým radarem či raketami vítáni.

sláva 29.1.2007 23:08

Re: Pěkné čtení

Vízová povinnost platí pro státy, jejichž občané soustavně flagrantě porušují US zákony platné pro pobyt: hlavně nelegálně pracují, čímž podporují jejich podvodníky, v nejlepším případě jen daňové neplatiče. Pan Klaus takové tam jednou dva potkal naše hochy a rozplýval se v MfD, jak jsou ti chlapci podnikaví...

Až klesne míra porušování pod jakési jimi stanovené procento (snad 4%) narušitelů těchto zákonů, tak se s tím USA smíří. Do té doby jste pane rukojmím našich občanů, kteří, jak víte, vyznávají teorém: zákony jsou od toho, aby se nedodržovaly... Proto to u nás tak vypadá.

Američani jsou naši přátelé ve stejné míře jako s Groňany, Islanďany, Korsičany apod. Jinými slovy, jsme jim jedno, protože ani nevědí, kde to proboha leží.. Ale: .. "Družbu všech národů" už jsme tu měli, nepamatujete? Amíci se starají  o sebe (a dobře dělají, jen kdybychom to dělali taky my) a potažmo z toho máme prospěch my. Tak buďme rádi, že nám tu obranu jednou taky někdo financuje.

Fafa 30.1.2007 0:01

Slavo,

drobny problem je, ze se nejedna o procenta narusitelu zakonu, ale o procenta odmitnutych zadosti. A to je ukazatel velmi elasticky. Neexistuji totiz jasna kriteria, ktera je nutne splnit. Behem pohovoru se resi i otazky, "jak dlouho mate po rozvodu?".    

kNEDEL 30.1.2007 8:47

Re: Re: Pěkné čtení

Jo zatím si ji financujeme my a zanedlouho budeme platit jak za rusů!někde se už žvatlá o ,,dotěžení uranu,,;-O

doxa 29.1.2007 23:55

Re: Pěkné čtení

A co teprv před 38 lety!

Magor Radek 30.1.2007 20:10

Re: Pěkné čtení

Milej zlatej, do Ameriky se jezdí pracovat na černo, nebo krást a to se Amíkům moc nezamlouvá. Ani asyl našim hnědočechům nechtějí dát. Pokud jde o nás, ty kteří se s americkými zákony nedostali do konfliktu, je vše docela jinak. Jenom je pro Amíky problém, zjistit, kdo je v Česku zlodějíček (tak asi 30% populace) a s kým se může počítat.

Farniente 29.1.2007 22:08

A co Sudetští Němci?

Ti musí trpně přihlížet, jak česká soldateska rozdává jejich Heimat aniž se omluví. (Nic jiného přece opravdu nechtějí). V jakém žoldu jste na ně zapomněl, pane Doležale? Cožpak nevíte, že si přejí Heimat bez raket, bez Židů a bez Čechů...............  A co původní majitelé, kteří tak dojemně pečovali o pobělohorský konfiskát po nějakém pověšeném čechovi, které nejdřív ožebračila pozemková reforma a teď klidně dáme jejich panství Američanům, kteří už dvakrát arogantně napadli Německo, mírumilovně uplatňující své nezadatelné právo vybudovat v Evropě německý pořádek. Fuj.

Venca 29.1.2007 23:02

Re: A co Sudetští Němci?

Drahý Farniente, nejsi dolce, jsi blbec.

Rotoped 26.9.2007 14:39

Re: A co Sudetští Němci?

Vypadní přivandrovalče - tady to patří Keltům! ;-D

EmilXX 29.1.2007 21:35

Pane Doležale, naprostý souhlas, ALE zapomněl jste ještě

DVA velice podstatné faktory

1) To že Češi nechtějí bojovat za sebe, VŮBEC NEZNAMENÁ že nemohou být později donuceni bojovat za zájmy nějaké okupační mocnosti. WW2 jsme z tohoto hlediska vlastně přečkali v pohodě (resp. ti, kdo neměli tu smůlu, že byli židovského původu). Heydrich sice plánoval zavedení vojenské skužby i pro Čechy, ale zásluhou těch, kteří nesdíleli obecnou zbabělost to jaksi nestihl.

2) Režim který zde nepřítel nastolí může být toho typu, že jak sovětská tak i hitlerovská okupace bude proti tomu selanka, Vzpomněl jste Indočínu a tak hned přijde na mysl Kambodža. Kdyby ti naivkové ve městech věděli, co je čeká, hnali by s americkou pomocí komunisty až do Hanoje (že se Pol Pot se svými o stupeň méně krvavými spojenci rozešel na tomto faktu nic nemění).

certik 29.1.2007 21:59

Re: Pane Doležale, naprostý souhlas, ALE zapomněl jste ještě

prosimvas jakej nepritel, a co nastolovat? To jako do Cech ma vtrhnout nepremozitelna iranska armada? Dyt je to cely pitomost. Supervelmoc nedokaze ukrotit jeden roztristenej a demoralizovanej stat, a vy tady predkladate tuhle vizi, ze Iranci nejspis po velkym tazeni pres Sibir zakotvej v Praze a budou tam slavne vladnout.

To je pozoruhodny, jak to jednoduse funguje. Chcete prodat eraru superdrahou vojenskou techniku. Proste jen pustite do eteru par uplnejch nesmyslu (jako ty ajatolahove co budou zakazovat veprovy apod) a voni za vama este prijdou, zebrat budou, a pohadky jeden druhymu budou vypravet, jak uz je vlk za dverma. I kdyz vlkovi chybej zuby, je na druhy strane koule, je to mrne, trpi zaduchou, a na zada mu dejcha rozdrazdenej slon.

Cruton 29.1.2007 22:11

Re: Re: Pane Doležale, naprostý souhlas, ALE zapomněl jste ještě

R^;-)

EmilXX 29.1.2007 22:21

Re: Re: Pane Doležale, naprostý souhlas, ALE zapomněl jste ještě

Zapomněl jste, že machometáni mají v Evropě již početnou a z části militantní pátou kolonu. TA představuje už dnes nebezpečí, viz události ve Francii. A pak nám budou Amíci dobří, jako už v minulém století dvakrát.

kNEDEL 30.1.2007 8:53

Re: Re: Re: Pane Doležale, naprostý souhlas, ALE zapomněl jste ještě

amíci dobří?to snad ne Ti jednají pouze ve svém zájmu a pokud bychom čekali až nás osvobodí tak tu dolfi seděl ještě v r.50!jenom plácate voloviny,samet.revoluce!co to je za pojem?v roce 88už byla republika rozdělená a stanovené další postupy ve vývoji pol.situace a tu si ještě pořád několik idealistů představuje jaká byla ,,sametka,,lidi jak můžete být tak slepí a hluší?

Historik 30.1.2007 9:36

Sílu respektoval i Stalin. A respektoval JENOM SÍLU

Ať už byly události roku 1989 řízeny kýmkoliv a jakkoliv, HLAVNÍM důvodem změn byla neschopnost SSSR udržet paritu s americkým zbrojením, poté, co R. Reagan se rozhodl rozšiřování sovětského vlivu ve světě rázně čelit. V roce 1980 byli Rusové rozlezlí v Asii, Africe a brousili si zuby na expanzi v Latinské Americe, jak vypadala situace roku 1988 je známo.

Shodou okolností jsem byl na cvičení a tam nám nějaký podplukovník toto řekl jasně. "Mluvit o hvězdných válkách je hloupost. Cílem SDI, náklady na niž jsou mnohem větší než se uvádí, je získat rozhodnou technickou převahu."

magor 29.1.2007 21:32

české hovado

Doležal trefně popsal české hovado,které když má přispět k vlastní obraně připosere se.Tak tomu

bylo vždy.Mnichovskou dohodu hodnotíme jako zradu,protože Oni nám nepomohli.Že bychom si

také mohli pomoci sami nás ani nenapadne.Plebejská mentalita.

sláva 29.1.2007 23:02

Re: české hovado

Komunisti 40 let vydávali Švejka za vzor českého vojáka. "Nestřílejte, sou tady lidi..." Machometán uvažuje jinak: vymýtit ďábla, hrr na křížáky (ani nemusíte věřit v Boha (křesťanského), tím se oni nezatěžují), "zničit prohnilou západní civilizaci", islamizace světa je jejich deklarovaný (!) cíl. Tak ten Irán, nemá dost svých chudých? Ale musí mít atomovku a raketu - jako SSSR blahé paměti. Ta česká malost už mi leze krkem, táhne se to od Mnichova... a propos příspěvků, kam nedoletí iránské rakety: dnes možná jen do Řecka, ale systém má fungovat v r. 2011, jak píšou, to už ale ty íránské raketky jistě najdou i Mohelnici nad Mohelkou. A ještě: český venkovan je vždy chytřejší než Pentagon a ví své, to mu nikdo nevymluví. No nemám pravdu, sousede?

Ladislav 29.1.2007 23:08

Re: české hovado

A proto si sem tradicne nasadime zase nejake okupanty. Drive nas ochranovali pred zidobolsevikem, potom pred imperialistou a dnes se pousti hruza z zebracke zeme tretiho sveta tisice kilometru daleko. Ze za obranu CR je zodpovedna pouze a pouze zdejsi armada a nikdo jiny, zadni cizaci, to zdejsi kolaboranty nenapadlo.

Olda 29.1.2007 23:23

Re: Re: české hovado

A že jsme to s tou zodpovědnou zdejší obranou v minulosti vždy dokázali, že?

kNEDEL 30.1.2007 9:01

Re: Re: české hovado

kdys byla hádanka:která armáda na světě je nejmenší?československá !byla pod Čepičkou,dnes máme pár žoldáků a brebentíme o tom kdo nás má chránit,to je hnus vše co jsme měli dobráho tak jsme zlikvidovali,trhy opustili ve prospěch slavných demokracií,které nás na těch ,,hanebných,,aktivitách urychleně nahradili a hrabou si oni domů!i I ty pasivky /tamary,/jsme jim strčili do chřtánu tak co békáme,když už je mají tak ať si je nainstalují k ,,teroristům,,a basta!Od 5metrá ví co jde nahoru a potom at si to sundají ještě na tom území!

Mirek od lesa 31.1.2007 21:28

Re: Re: české hovado

Milej Ladislave,

nebyl jsi před lety na berlínské vojenské misi?  Tam byl totiž pracovník rozvědky stejného jména, který hledal mezi emigranty spolupracovníky. Zřejmě ti určití okupanti sedí, jiní zase ne!

Skepticus Maximus 29.1.2007 21:27

Jak si sudetoněmecký poskok Doležal představuje českého člověka.

:-/

Michal 29.1.2007 21:33

Re: Jak si sudetoněmecký poskok Doležal představuje českého člověka.

Vas si tu nemusi ovsem nikdo predstavovat, jste tu dost  "slavnej". ;-D

sláva 29.1.2007 23:11

Re: Re: Jak si sudetoněmecký poskok Doležal představuje českého člověka.

R^

AeroKarel 29.1.2007 21:03

Ostré, leč reálné.

Nějak podobně jako místní "mírové" reakce se chovali Frantíci, když šlo v roce 1938 o spojenectví s námi. Jejich osud známe, nebo bychom znát měli. Přesto je mnoho "mírových aktivistů" nepoučitelných.

Cruton 29.1.2007 21:25

Re: Ostré, leč reálné.

Nějak podobně tady před třemi lety vykřikovali místní "válečníci" o nebezpečí z Íráku. A všichni víme jak to dopadlo. Přesto je mnoho těchto "válečných aktivistů" nepoučitelných. :-)

EmilXX 29.1.2007 21:37

Re: Re: Ostré, leč reálné.

Chemický Alí se přiznal k plynovému útoku na Kurdy. A ZHN mohly z Iráku zmizet stejným směrem, jako ve válce v zálivu část iráckého letectva...

Cruton 29.1.2007 21:47

Re: Re: Re: Ostré, leč reálné.

Máte nějaká FAKTA? Spekulace mne nezajímají.

Rotoped 26.9.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: Ostré, leč reálné.

Faktem jsou ti mrtví, které ten chemický útok zabil. To vám nestačí? ;-O