16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mira 29.1.2007 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Proc by to meli delat, zatim na tom velice vydelavaji. A Americani skemraji a kazdy 2 mes. tam posilaji delegaci a skemraji o zvyseni kurzu Yuanu.;-);-);-)

Stachanov 29.1.2007 1:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

to není škemrání u zvýšení, ale o zastavení umělého navázání na dolar.

ivo 29.1.2007 1:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Kdyz to neni skemrani tak proc to neudelaji, jsou prece superpower, nebo snad ne?;-D;-D

Jo, kdyby to slo,co

Stachanov 29.1.2007 2:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

proč Evropa škemrá, aby jí sem Čínani netahali boty za dumpingový ceny? proč je rovnou nezakáže? stejnej důvod, moc důležitej trh, je jich miliarda.

certik 29.1.2007 1:41

Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Ted se lze jen zeptat, cim ze presne je kryty ten americky dolar. Ale pozor aby ta vodpoved nebyla este pochmurnejsi nez u toho Iranu a Ciny.

bruner 29.1.2007 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

je kryta rozsevem americké vojenské síly po celém (skoro) světě.

Stachanov 29.1.2007 1:57

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

odpověď už jsem víceméně napsal. V podstatě hlavní faktor je to, že USA díky svému společenskému systému budou mít vždy největší zásobárnu mozků a díky tomu technologický náskok. Dejme tomu, že by Írán brutálně přeplatil mladé talenty z celého světa, aby vynalézaly pro něj. Jenže co si tam za to koupí? žádnej alkohol, žádný děvečky a spoustu dalších věcí. Tak možná korán v kůži. Takže v konečným důsledku to stejně půjdou utratit do USA a Írán je zas v p*deli. Proč všichni utíkají do USA, Anglie a ne do Íránu nebo Číny? Když se má každý opravdu rozhodnout, jsou všechny idelogické kydy stranou.

certik 29.1.2007 2:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

No tahle predstava, ze staci spolecnost nejak usporadat a nastane vseobecny blaho, kde jsem to slysel? Mozky jsou dneska, zejtra bejt nemusej. Kdyz to co mozky vymyslej, zlodeji rozkradou, tak sou ty mozky zbytecny. Kdyz ty mozky zacnou premejslet vo hovadinach, jen proto ze ty hovadiny nejakej zlodej dobre plati, zas to nejni k nicemu. "Vsichni" neutikaj do USA. Vetsina lidi sedi pekne na zadku.

Sarek. 29.1.2007 6:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

A proto, ze maji největší zásobárnu mozků a díky tomu technologický náskok, dostavaji prez hubu kam se obrati,Vietnam,Iraq a Sev.Korea je posila do p rdele, kdy si vzpomene. Kus H nupe.;-D;-D

Václav 29.1.2007 8:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

No, tak jestli berete 2 miliony mrtvých na straně Sev. Vietnamu proti cca 60000 tis. jako vítezství, tak je to Vaše věc, ale obávám se, že při podobném vítězení by Vám začali brzo docházet lidi. Pokud jde o Severní Koreu, tak tam jde jen o to, jaké prostředky se rozhodnete používat. Celá věc by se dala s klidem vyřešit tak, že tam pošlete jednu nebo dvě ponorky třídy Ohio a Kimečkové dostanou nekompromisně na výběr. Buďto sednout na zadek a poslouchat a nebo neexistovat. Nemají toho mnoho čím by mohli ohrozit operující ponorku této kategorie ani odpalované střely Trident.

Finrod Felagund 29.1.2007 1:20

Re: Re: Re: oslí můstek

V USA nežiju, byť bych jednou žít chtěl. A to navzdory plácání volů, jako jste vy.

bruner 29.1.2007 1:25

Re: Re: Re: Re: oslí můstek

pokud jste mi chtěl nadávat, tak jen si poslušte. Kde chybí argument nadávka přijde vhod. Pokud mi chcete lichotit tak děkuji. Vždyť právě volové stáli u zrodu českého státu. Než se Přemysl Rataj odebral na knížecí stolec trávil čas s voly.

Já žiju v Evropě a chci ji mít silnou a to i za cenu, že jsem vůl. Vůl ale silnej. A se mnou ostatní evropané.

Finrod Felagund 29.1.2007 1:29

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

U vám podobných jsem se o argumenty pokoušel mnohokrát, do jisté doby v každé diskusi na tohle téma. Pak jsem s tím přestal, protože jsem zjistil, že to nemá cenu. Chcete-li znát mé argumenty, jsou dohledatelné, použijte google.com.

bruner 29.1.2007 1:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

pohovořte, prosím, argumentačně silně o tom problému s placením dolary za ropu. Vaše rada jít na google se minula cíle neb nevím kde bych tam hledal vaše argumenty. Vždyť i váše jméno je z říše elfů a ti, jak známo neargumentují. Těm se prostě musí věřit. A kdo nevěří toho sní. A na mně by si smlsli. Vždyť jsem vůl.

Finrod Felagund 29.1.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Fajn, dobře. Podívejte se na výkonnost ekonomik eurozóny. Na porušování maastrichtských kritérií ze strany největších členů EMU. Za další - myslíte si, že kdyby se v Teheránu otevřela z ideologických důvodů burza v EUR, přešli by na EUR všichni? Ostatní ideologické důvody Teheránu nesdílejí, takže nemají důvod přecházet z USD na EUR - USD sice oslabuje kurz, ale jak jste si jistě všiml, země vyvážející ropu v US celkem slušně investují. Smím se zeptat, jestli si myslíte, že by se jim lépe investovalo v EUR, než v USD, tím spíš, že díky levnému USD jsou investice v USA mnohem snazší? Tím spíš, že analytici očekávají růst USD v souvislosti s vývojem alternativních zdrojů energie v US?

bruner 29.1.2007 1:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

když byl dolar za 26 radil jsem prodat. Nechtěli. A proč. Argumentovali vašimi slovy "byl jsem v americe, tos neviděl tu silnou ekonomiku, ta vrátí dolaru sílu a zase bude dolar za 40". A kde jsme teď?

A opět váš oslí můstek, že přechod na euro je z ideologických důvodů. Hloupost. Jen a jen ekonomika. Anebo se mýlím a pak my vysvětlete jaký má věřící muslim "ideologický" poměr k dolaru

Stachanov 29.1.2007 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

a co si za ty eura v Evropě koupí? podíl v německém domově důchodců nebo nelétající Airbusy? jak říkám, jsem úplně klidnej.

Pasáček koz z Vermontu 29.1.2007 17:56

Byl byste zklamám F.F.

S Vašími názory by Vás do USA asi nepustili. Nejsou pitomci.

A myslíte, že byste se tam uživil ?  USA není sociální stát..

JAB 29.1.2007 8:29

Re: Re: Re: oslí můstek

Ale pořáje ten gallon za méně než u nás za litr.

Kopr 29.1.2007 19:49

Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Jabe,nebo lepe Benesi v US je galon zhruba za $2.5, je u vas litr za 52 kacek, troubo.

Maxipes Fík 29.1.2007 2:15

Re: v Íránu se narozdíl od USA ...

Možná tě to překvapí, kreténe, ale lidi se ztrácejí také na Moravě nebo na Slovensku.  Možná USA budou vyjímkou, tam se lidi objevují, někteří ovšem držení na vojeské základně bez oficiálního obvinění, bez soudu a nároku na obhajobu.

Vadí/nevadí 29.1.2007 6:57

FINROD argumentuje: "...v Íránu se narozdíl od USA kamenují "nevěrnice"..."

takže radši tam hodíme bombu, aby se to nedostalo k nám (nemáme dosti kamenů na všechny ty nevěrnice). V Turecku že kamenujou, to nám tak nevadí, kamenitá země, bereme je do NATO a do EU.

To i o nás se dřív myslelo, že spíme na stromech a chodíme jen v montérkách... Co takhle si něco přečíst o Iránu, ne jen to co ti řiká Bush:  

http://www.lucasgray.com/video/peacetrain.html

helena 29.1.2007 0:56

Re: oslí můstek

Naprosto s Vámi souhlasím, každý kdo má tu možnost zvyšovat životní úroveň američanů může být na sebe hrdý. Jenže na rozdíl od Vás teď nepoužívám ironii.  Stačí jenom znát trochu historii.

MILA 29.1.2007 1:01

Re: oslí můstek

spravne brunere, ja jsem celej pryc z toho strachu pred americkejma atomovkama, (nebo ruskejma) to Irana ty atomovky vubec nepouzije, oni jsou straaasne nabozni, a to vis, Koran jim to zakazuje- vrazdid nevinne. A my jim prece nic neudelali!! proc by on meli na nas mit spadeno? Kez by bylo vic rouzumnych lidi jako ty brunere, to by byl raj- doslova- uz bychom byli v raji

Finrod Felagund 29.1.2007 1:08

Re: Re: oslí můstek

jo a i se 72 pannami...

bruner 29.1.2007 1:17

Re: Re: oslí můstek

já nemám strach. Já jen říkám, že se mi nelíbí, když mě někdo klame. Jak mám věřit americké masáži, když tak selhali s informacemi o Iraku. Ze všeho čouhá jak sláma z bot touha postavit velký zbrojní systém. Hlavně drahý. Ať se dolary točí. Že je to zášť proti američanům. Ale kdež. Je to jen upúřednostňování vlastních evropských zájmů. A co je na tom divného. Bližší košile než kabát. Diskutér žijící v americe bude prosazovat jemu bližší zájmy. A já ho chápu a jen žádám, aby on chápal i mě.

MILA 29.1.2007 1:33

Re: Re: Re: oslí můstek

podivej brunere, blizsi kosile nez kabat, to je svata pravda, americane jsou evropane, a radsi je nez islamisty, ba i rusaky, coz jsou sice evropa - ale jaksi zparchantela

Stachanov 29.1.2007 1:13

Re: oslí můstek

Írán se sice snaží škodit američanům kde může, ale vychází to dost na prázdno. Američani můžou být klidní. Dopadne to jako mnohokrát před tím, kdy všichni už už viděli pád imperialistických USA a nakonec padli sami. Je to běh na velmi dlouhou trať, ale nakonec to tak skončí. Poslední krásnej příklad byl s Airbusama. Máme největší letadlo, jsme nejlepší na světě - a nakonec evropský socialismus a regulacionismus zabředl do bažiny a smějou se Američani. A stejně dopadne íránský klerikální dirigismus.

MILA 29.1.2007 1:16

Re: Re: oslí můstek

ono to krasne tak dopadnout muze, vzhedem k tomu ze americane hledaji horem padem nejaky alternativni material na pohonne latky, vypada to ze ceny kukurice jdou nahoru diky tomu, a az nebude o ropu zajem, uz o strednim vychode neuslysis, budou v loji, nejsou ani schopni si neco vybudovat na casy po rope. Holt ta lidska prostota, - to co je dnes- mysli si - musi byt zitra.

Nebude to poprve co se situace zmeni, takovych zmen uz bylo

Kopr 29.1.2007 1:51

Re: Re: oslí můstek

Dopadne to jako v Iraqu.Valka je prohrana a US ztratila povest superpower.;-);-)