16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
FRANTA 29.1.2007 14:40

Nijak

Český člověk si ji už dávno nepředstavuje nijak. Armáda a tím i vlast se mu odcizila, každodenní starosti ho zaměstnávají natolik že miliardy vynaložené neúčelně, jenom proto aby si politici namastili kapsy bez možnosti to ovlivnit se ho netýkají. Aktivitu vyvíjejí pouze ti zainteresovaní, finančně či zaůkolováním aby demonstrovaly v zájmu Ruska. Zapamatujte si jejich jména, to jsou budoucí vůdci lidu.

Český člověk si ji už dávno nepředstavuje nijak. Armáda a tím i vlast se mu odcizila, každodenní starosti ho zaměstnávají natolik že miliardy vynaložené neúčelně, jenom proto aby si politici namastili kapsy bez možnosti to ovlivnit se ho netýkají. Aktivitu vyvíjejí pouze ti zainteresovaní, finančně či zaůkolováním aby demonstrovaly v zájmu Ruska. Zapamatujte si jejich jména, to jsou budoucí vůdci lidu.

Šelma 29.1.2007 14:13

Hlavní chybou je soustavné lhání a zamlžování politiků

Já se ani nedivím, že názory pro a proti jsou tak 50:50. A oba tábory si hrají na experty. Hlavní chybou je, že vojenští experti a politici už mají svůj názor daný a aby z veřejnosti udělali hloupé ovečky, tak ji vůbec nevysvětlí seriózně a objektivně vlastnosti a technické možnosti použití zmiňovaného radarového systému. Není pak divu, že zástanci pro tvrdí, že je to pro obranu naší země příp. blízkých sousedů a další naopak tvrdí že je to pro obranu pouze Američanů. Jsem přesvědčen, že úplnou pravdu nemá ani jedna skupina a že pravda je "uprostřed" - jenže kde uprostřed? To nám neřekne nikdo z těch mudrlantů v této diskusi a to by nám měli říct právě politici a vojenští experti, je to jejich "psí povinnost".

Bohužel ale jsme se dostali už za hranici věrohodnosti politiků a tudíž, i kdyby tentokrát (zázrakem) konečně byli ochotni veřejnosti všechno objektivně vysvětlit, všechna pro i proti, už jen málokdo by jim věřil. Bohužel, až sem sme se dopracovali - tedy naši politici....(Y)

hynek 29.1.2007 16:17

Re: Hlavní chybou je soustavné lhání a zamlžování politiků

Hlavně by měl někdo vysvětlit, proč k radaru NATO, který už tu máme, potřebujeme ještě americký. Snad NATO a USA jedno jsou. Nebo nejsou ?

John 29.1.2007 17:24

Re: Re: Hlavní chybou je soustavné lhání a zamlžování politiků

On je malinkatý rozdíl mezi radarem protileteckým a  protiraketovým. Ale chápu vás, on to tak zasvěceně vykládal Falmer v neděli.

Sch.nekorektní, hnusnej a odpo 29.1.2007 14:02

Obrana je špatná, protože nehumánní, nekorektní a vůbec špatná.

Proč bránit spojence, když není důvod bránit vlastní stát. Proč bránit vlastní stát, který neplní základní funkci, který občana ani nebrání a pro ten případ mu ani nedovoluje aby se účinně bránil sám. Na obraně, jak je vidět, je něco špatného. Tak proč.  Zvláště když  ani ten spojenec není ochotný se sám účinně bránit tím, že místo aby stavěl ploty, zdi, radary a jiné zbytečnosti, nepřítele nezničí včas kdy to ještě jde. Jistě, stálo by to mnoho životů poddaných nepřítele. Ale nejsou snad životy vlastních občanů cennější ? Nebo že by ne občanů, ale také jen poddaných ?

Kantor 29.1.2007 14:15

Re: Obrana je špatná, protože nehumánní, nekorektní a vůbec špatná.

To je přeci jednoduché, když po Vás bude vrchnost chtít, abyste pro její blaho zhebnul, tak jste pro ni Občan.Poddaným jste ve všech ostatních případech, především tehdy, když chcete referendum.;-(

Fojt 29.1.2007 14:00

Bezvadný článek

zvláště podmínky, za kterých je malý český člověk ochoten se bránit jsou obzvláště vypečené. Bohužel máte pravdu a já osobně se stydím za všechny demonstranty demonstrující hlavně svůj zakrnělý mozek.

h 29.1.2007 14:43

Re: Bezvadný článek

Je to s ceskym narodem tezke. Uz Honza Zeman si stezoval na cesky narod "co v horecce vykrikoval nesmysly". Nakonec vsak se nejen Honza, Mastalir a vlastne cely narod dockali. Proto neklesejte na mysli, mozna prijdou osvoboditele i k nam.

Linda 29.1.2007 13:55

Hezky napsáno

Díky, pane Doležele. (Bohužel) Máte zase pravdu... Je to tristní býti také Čechem.

Kantor 29.1.2007 14:11

Re: Hezky napsáno

Vy ráčíte býti čímpak?Pravdoláskou a humanitární bombometčicí?:-(

XYZ 29.1.2007 19:18

Re: Re: Hezky napsáno

A vy jste co?

qwert 29.1.2007 13:41

Nechápu proč tolik emocí

Pánové a dámy, než se postaví radar, o který se vede tato emotivní diskuse, budou mít autoři radiolokátoru Věra v prototypu konstrukci, která vysoce předčí radar, o který se hádáte ;-P;-P;-P. Američané ho koupí, tak proč jim nedat příležitost, a postavit jim zde doma sokl pro novou variantu Věry, když ten radar stejně vznikne tady.

Fojt 29.1.2007 14:04

Re: Nechápu proč tolik emocí

pokud vím, radary tohoto typu (přesněji řečeno pasivní přijímače, protože nic nevysílají) jsou založeny na tom, že cíl vysílá. Proto také neumí identifikovat jakýkoli cíl, pokud ten cíl neemituje elektromagnetické vlnění. Pokud bude hlavice naváděna inerciální soustavou či GPS, tak nic vysílat nebude a ani nová maruška ( či jak se ten nový "radar" bude jmenovat) nic nepořídí. Leda že by nový rador uměl sledovat kvantovou pěnu o čemž dost pochybuji.

qwert 29.1.2007 16:00

Re: Re: Nechápu proč tolik emocí

máte pravdu, alespoň co se týče principu pasivních radiolokátorů. Já jsem jen nadhodil k úvaze to, že horizont výstavby a první zkušební provoz se pohybuje po termínu 2011. Jistěže netuším co přesně a jaký bude následník Věry, nicméně nemusí zůstat u čistě pasivního systému, rovněž si jistě dovedete představit kombinaci typu Věra na satelitech a ozařování cílů jak z vesmíru tak z pozemních radarů a podobně. Ten triangl pasivních antén přeci nemusí ležet na zemi. 

Kromě toho mám dojem, že kdyby ten radar postavili hned zítra na zahradě ambasády, nemohli bychom říci ani popel, protože je to myslím považováno za výsostné území. Nebo ne?

honzak 29.1.2007 18:15

Re: Re: Re: Nechápu proč tolik emocí

"ozařování cílů z vesmíru"?????Víš jakou úroveň má signál GPS? " triangl pasivních antén přeci nemusí ležet na zemi"????? Boha jeho, když ta raketa nic nevysílá, tak ji žádný přijímač nechytí. Kde nic není, ani čert nebere. Jen infrasenzory systému včasné výstrahy (po dobu chodu motorů) a ten už existuje.

Na zahradě americké ambasády si postav co cheš, "uvidíš" v milimetrovém pásmu suchou (Y).Kolem je poměrně vysoká zástavba. A nečti tolik sci-fi!

qwert 29.1.2007 21:55

Re: Re: Re: Re: Nechápu proč tolik emocí

Jiště, pokud ten radar má dosah několik tisíc kilometrů, klidně sí může lítat na orbitě.

Triangl pasivních antén vůbec nemusí být na zemi, dokonce jednotlivé antény (vrcholy trojůhelníka) mohou být i vůči sobě v pohybu, sw to dopočítá, jako kdyby byly přibitý. Co na tom nechápeš?

Asi jsi nepochopil, že pulz od nějakého radaru, který dopadne na kov lze zachytit pomocí pasivního systému na odlišných frekvencích. Ne že tam nic není, je tam zatím vždy dost velký kus kovu.  Teoreticky by stačilo vysílat pravidlné mega-pulzy na odražeč na Měsíci, jejich odraz by dopadl na celou polokouli (možná ještě o pár procent více) a pasivním systémem pochytat sekundární odrazy .

qwert 29.1.2007 21:59

Re: Re: Re: Re: Nechápu proč tolik emocí

v příkladu s ambasádou jde o to, že si to tam klidně mohou podle postavit (na obranu svého objektu) a zádný politik ani odpůrce základen nebude moci ani pípnout. Jinými slovy:

kdyby se rozhodli, že to zítra smontují v Dejvicích, tak to prostě udělají a mají na to právo a nikdo jim v tom nezabrání. Z tohodle úhlu pohledu je celá debata o přesunutí radaru o 50 km vedle do Brd směšná!!

kNEDEL 30.1.2007 9:24

Re: Nechápu proč tolik emocí

už se prodala jak Věra tak Tamara

Roy Boehm 29.1.2007 13:38

Ale ať to probírám, jak to probírám

radar u nás bude. Ona už se na tom ODS se SocDem dohodla. To by mě zajímalo, co za to ti termiti dostanou. Zadarmo to jistě nedělají, natolik své pappenheimské známe. Takže mě těší aspoň dvě věci: 1) Radar se dá zničit taktickou atomovkou. Takže škody nebudou tak hrozné, jako v případě ničení raketových sil. 2) Bydlím dostatečně daleko od Jinců. Snad se ti Rusáci trefí hned napoprvé.

Svet 29.1.2007 13:52

Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

Blbečku

Kantor 29.1.2007 14:08

Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

Ježíšmarjá nestrašte, nemám vybudovaný žádný kryt, nenakoupeny prostředky  PCHOJ a dostatek zásob na přežití.To zřejmě bude vyjednané jako offsety pro české firmy.:-)

r 29.1.2007 14:28

Re: Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

Kantore v nejhorším  budeš kolaborovat,jako vždy.

Kantor 29.1.2007 16:07

Re: Re: Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

To těžko, nepřežil bych to a ty taky ne.

gossip 29.1.2007 18:07

Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

S holkama u nas na pavlaci jsme si taky rikaly,ze nas to netrefi.

Roy Boehm 29.1.2007 12:46

Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Problém spočívá v tom, že... Češi jsou šmejdi. Zpanštělí sedláci, kteří nic neumí, ničemu nerozumí, ničeho si neváží a jenom dělají potíže. Kdykoliv rád udělám něco pro obranu svojí vlasti. Ale, a opakuju to tady už poněkolikáté, tato raketová základna,  a tento radar, víme, nemůže pro obranu území ČR učinit ZHOLA NIC!!! O tom, jak moc funguje či nefunguje systém antiraket GBI resp GMD, nebudu s panem Doležalem polemizovat, neb o tom ví zhola nic. Ujišťuju jej, nicméně, že kdyby měl 50% úspěšnost, plácali by se všichni zúčastnění po ramenou, jací jsou pašáci.  A povšimněte si, že na území kontinentálních USA budují protiraketové základny na Aleutách, kde je hustota zalidnění nula, nula, nic člověků na km2. Pročpak to asi nestaví  v některé z městských aglomerací, kde je hustota obyvatel podobná jako v ČR či Polsku? Máte třeba představu, kam spadnou 1.stupně interceptorů? A 2.stupně? A zbytky sestřelených (dá-li Bůh a oni něco trefí) jaderných hlavic? Když problému vůbec nerozumím, tak o něm nežvaním, pane Doležale, politologu!

Frank 29.1.2007 13:27

Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Naprostý souhlas. Neví, kolik je p. Doležalovi let, ale dle fotky to vidím na důchod. A nejen dle fotky, ale i dle jeho projevu. Tak především nějak pozapomněl, že případný radar na našem území se samozřejmě vůbec netýká bezpečnosti ČR a ani Evropy.Jestli mate veřejnost záměrně, či je to skleróza, to nevím. Výsledek je ale stejný- plácá tady nesmysly a možná, že jim i věří. Za minulého režimu v televizi vystupoval specialista na vojensko-politické otázky /už si nevzpomenu, jak se jmenoval/ a ten vždy blbému národu vysvětlovat, jak se věci mají a jak to ti amíci vlastně myslí. Pane Doležale, pokud ČT něco podobného zřídí, mohl by jste si přivydělávat. Žvanit umíte dost. A jestli se cítíte být něčím ohrožen, tak raketami určitě ne, spíše stářím.

Linda 29.1.2007 13:46

Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

No, pan Doležel mívá většinou velmi trefné komentáře a bojím se, že spíš Vás ohrožuje vlastní hloupost než jeho stařecká demence. Jsme národ slouhů, diskuse to jen dokládá.

Frank 29.1.2007 14:05

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Pokud si myslíte, že to byl trefný komentář, tak to svědčí opravdu o hlouposti, ale vaší. že jsme národ slouhů s tím souhlasím.

Buvol 29.1.2007 14:10

Re: Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

"národ slouhů s tím souhlasím" jo jo,  tak by nás radi vyděli právě takoví doležalové, kteří jsou samy slouhy .... sudeťáků ....

Buvol 29.1.2007 14:14

Re: Re: Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Oprava: viděli ..... pardon ....