16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fox 29.1.2007 8:03

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Historik,nebo hysterik,nechápeš vůbec nic.Nečti příspěvky,jen by se ti přitížilo.

historik 29.1.2007 8:10

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Vážený pane! Možná je to je úmysl, možná ne. V každém případě, pod jménem historik a číslem 80.251.252 tady diskutuji já. Převzetí jména by mě ani tak nevadilo. Vadí mě však vaše hulvátské výrazy ("primitivní bláboly" a suverénní hodnocení ( "lidé mají svůj zdravý rozum..."). Já určitě, a asi i někteří jiní, máme jiný názor. My nejsme lidé?    

Rudolf 29.1.2007 8:56

Re: Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Odpověď na poslední otázku: S jistou mírou pravděpodobnosti:-)

Říman 29.1.2007 9:12

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Když už si někdo říká "Historik", měl by něco o historii vědět. Např. jak dopadli podobní hlupáci (a bohužel lidé se "zdravým rozumem" s nimi), když před nějakými70 lety bojovali za odzbrojení za každou cenu a žádný důkaz o hrozbě ze stany zločinných států jim nestačil. Ti kdo varovali, byli váleční štváči, určitě také jen "blábolili" (podle "historiků"). Na konci nebyly "jakési" ale skutečné,dokonce desetimiliony, mrtvých. Přesto blbci bohužel nevymřeli. Historik a podobní jsou důkazem.

J.Mach 29.1.2007 11:25

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Historiku, máte naprostou pravdu. O užitečnosti radaru USA pro ČR jsem přesvědčen i bez článku pana Doležala. Ale ten článek je stejně zapotřebí, aby byl slyšet i jiný hlas, než který dává slyšet ČT.

pipo 29.1.2007 1:59

osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

To jste na to vašnosti kápl přesně! Válka ve Vietnamu byla odsouzená celým rozumným světem - nejen z ideologického antiamerikanismu Rusy. A co ti američtí gerojové udělali, když jim na severu teklo do bot? Stáhli se, nechali válčení a jižní Vietnam nechali severovietnamským komunistům. To už si nepamatujete na tisíce "boat people", kterých se ujaly západoevropské země? Do Ameriky nedoplavali..., pokud vůbec chudáci někam doplavali. Tak by to bylo i  s obranou Česka - pokud by se něco semlelo, naše země by byla mezi posledními, které by Iránce zajímaly. Ten zájem by se ale mohl setsakramensky oživit, kdyby tu bylo americké antiraketové zařízení. A pak tedy - kde bylo Česko?;-(;-(

Sarka 29.1.2007 4:26

Clovece co zvanite?

Boat people tady mame mraky, ze k nam "nedoplavali"? Zopakujte si zemepis, pripadne vratte skolne. Neni skupiny uprchliku z Jihovychodni Asie, ktera by tu  u nas nebyla zastoupena. Pane Boze, do ceho jsi dusi dal! ;-D ;-D  ;-D POkud toho o obrane Ceska vite tolik jako o osudech boat people, tak pomahej Cesku pambu ;-)

Sarka 29.1.2007 4:32

Vypada to na vraceni skolneho -

pipo, stydte se: US melo v r. 2005 zhruba 1.5 milionu Vietnamskych uprchliku a jejich rodinnych prislusniku, a pres sto tisic Hmong. Vite kdo jsou Hmong? Ne? Tak honem, zpatky do skamen, nez si tu zase uriznete dalsi ostudu ;-D

J.G. Pašek 29.1.2007 4:28

Pipo, ty coby občan ČSSR a člen Varšavské smlouvy s Rusáky a Čínou jste horem dolem . . .

ošklivé vojenskou a ekonomickou pomoc porazit ty imperialisty Američany ve Vietnamu . . . . takže ty máš hodně co dělat s tím, jak to se svobodným Jižním Vietnamem skončilo, ano díky tobě je dodnes celý rudý  . . . . a tY máš dodnes v ČR na památku Severní Vietnamce trhovce, to abys nezapomněl historii. . . . a jaký jsi byl a možná jsi dodnes rudý vůl . . .(Y)

Sarek. 29.1.2007 6:01

Re: Pipo, ty coby občan ČSSR a člen Varšavské smlouvy s Rusáky a Čínou jste horem dolem . . .

Ty h nupe Pasku, kdyby tam Americani do toho Vietnamu nelezli, kde dostali narez tak mimochodem, mozna pul Vietnamu byl nekomunisticky. Ted dostavaji narez v Iraq a ty stale bucis, jako krava.Kus v ole. vzpamatuj se magore.(Y)(Y)(Y)

MILA 29.1.2007 6:26

Re: Re: Pipo, ty coby občan ČSSR a člen Varšavské smlouvy s Rusáky a Čínou jste horem dolem . . .

kdyby ti francouzi nelezli do indociny- tak tam americane nemuseli chodit delat poradek po tom co evropane zase neco rozvrtali.

fox 29.1.2007 8:08

Re: osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

Jste absolutně mimo mísu,p.Doležal připomínal,že jižní Vietnam neměl chuť a morální sílu se bránit-jako my.Podle toho dopadl.My máme ještě šanci.Ale Paroubkové,Filipové a další nás o ní můžou připravit .Už na tom pracují a další blbečkové se přidávají.

JAB 29.1.2007 8:22

Re: osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

1) Válka ve Vietnamu nebyla válkou k porážce nepřítele, američané se nikdy nevypravili na sever (chyba podmíněné ohledem na Moskvu). Tedy možno porovnat s tím, jakoby se roku 1944 zastavili na rýně a nechali Hitlera běžet. 2) Jižní Vietnam se domníval, že Američané si nemohou dovolit odejít a nechávalůi tíhu boje na nich. 3) Vhodně zvenčí (podpora Komsomolu organisaci SMS například) ve spojení s nevodoně volenou strategií (válka vedená nikoli k porážce, ale jen zadržení nepřáítele, dítko u nás tolik komunisty ceněného J.F.K.) dokázala svým trváním ovlivnit v USA veřejné mínění.

brok 29.1.2007 8:27

Re: osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

Pitomci vládnou světu. To se týká i Vietnamu, ale začnu poněkud dříve. Islámský terorismus začal cca v polovině minulého století v Alžíru. Francouzi žijící v Alžíru se bránili a s počátku je (úspěšně) bránila i francouzská armáda. Když armáda zahnala teroristy do údolí Atlasu a chystala se jim hodit okolní skály na hlavu přišli jim na pomoc „spasitelé“ z řad užitečných pitomců. Velitelé byli potrestáni za „mučení“ zajatců a Francie dala Alžíru samostatnost. Tím to teroristé přežili a stejní idioti se dnes diví alžírskému terorismu. Když McArthur zahnal Severní Korejce až k čínským hranicím a zbýval jim jen cca dvěstěkilometrový pruh země, byl McArthur odvolán. A tak dnes máme nebezpečnou Severní Koreu a „užiteční idioti“ se opět diví. Podobně tomu bylo i s Vietnamem. Když už to vypadalo, že Severní Vietnam padne, přišli „užiteční idioti“ s kampaní proti válce ve Vietnamu a Američané odešli. A tak máme dnes skanzen komunismu ve Vietnamu. Podobně dnes „užiteční idioti“ bojují proti americké intervenci v Iráku a čeští, poněkud umrnění idioti horlí proti americkému radaru. Ať žije lidská blbost, pokud ji ti teroristé nevyvraždí.

beny 29.1.2007 1:54

střelit raketu není totéž jako poslat armádu

Pokud jakýkoliv agresor chce ovládnout jinou zemi (v tomto případě ajatoláhové napochodovat a zakázat vepřové), musí do ní napochodovat armáda. Není to tak dávno co jsme to zažili. Němci ani Rusové by mnoho nezmohli, pokud by nás jen bombardovali.

Ač je balistická střela schopna nést jadernou hlavici, není schopná nést a hlavně donést jediného živého vojáka.

Kromě toho bych chtěl vidět generály, kteří na nějakou zemi nejdříve pošlou atomovky a potom do zamořeného prostoru nechají napochodovat svoji armádu.

Takže lze teoretick y připustit, že by Irán mohl Evropu vydírat a vyhrožovat jaderným útokem, který by způsobil ohromné škody. Jenomže odveta, byť i nejaderná, by nejspíš byla útočníkovi způsobila škody mnohem závažnější. A přestože jsou někteří muslimové velmi militantní, nejsou rozhodně hloupí.

certik 29.1.2007 2:39

Re: střelit raketu není totéž jako poslat armádu

Prosimvas vono je i dost pod uroven vubec Dolezalovi nejak voponovat. Ma tam spoustu naprostejch bludu. Uvedu "fanaticke islamske rezimy jsou zcela nevypocitatelne". Nechame uplne stranou votazku kdo je fanatik. Zatim ale lze rict ze vsechny islamske rezimy jsou uplne stejne vypocitatelne jako vsechny jine rezimy.

Tahle hlaska vo tom, jak v Cechach budou ajatolahove zakazovat veprovy, ta tomu proste jen nasazuje korunu. No je to cely zpusob argumentace co ma v Cechach dlouhou tradici, servilita vuci panum se tu nosi uz vod Bily hory.

Maxipes Fík 29.1.2007 1:54

novodobé Rudé Právo

Cituji "Rusové tu nebyli, aby nás (nebo taky nás) bránili." A v čem je to teď jiné? 

"Ajatolláhové přijdou a zakážou papat vepřové."  To už mne i Svědci Jehovovi straší důveryhodněji.  Děláte to z hlouposti nebo za cizí peníze, vy hlídací psi demokracie?

Standalone 29.1.2007 1:24

Proc tolik demagogie?

Nic proti smlsnuti si na pivnim Cizkovi, ani proti zakladnam, ale vazne si myslite, ze by se mohla zakladna pro rakety vybudovat na hranicích Afghánistánu a Pákistánu), bez povsimnuti NATO?

Co se tyce radaru jako cile je to castecne pravda; nedelejme hloupe, system bude vyuzitelny globalne, tedy bude odstrasovat i Cinu pred anexi Taiwanu a pripadne dle potreby Rusko. Bylo by dobre vysvetlit, jakym zpusobem bude radar branen. Vysvetlovat uzitecnost radaru pro nas tim, ze "voni budou chtit strilet na Ameriku, ale spatne mirej" neni dobry argument pro.

S tou naftou to je dobry :-D, Na ruzku s tim zabodujete (bacha ale na usta), v medialni debate jsem bohuzel tento argument nezaznamenal.

Kdyby se tam oficialne smelo, doporucil bych vam do Brd vylet. Zakladna bude mala, prostor je velky, urcite se da udelat citlive, aby priroda neutrpela. Ale je tam opravdu pres pusobeni CSLA klid a pekna priroda, coz se neda rict o oblasti Mnisku/Dubence, kde se vyradilo hornictvo.

Pristup "kdo ma nejakou pripominku je komunista" pomuze jen vasemu egu, radaru urcite ne.

MILA 29.1.2007 6:33

Re: Proc tolik demagogie?

holt demagogie, americane proc asi chteji radar? mozna ze nam zavidi nase hospodarstvi a chteji nas znicit? nebo ze bez nasi pomoci jsou v loji?

"voni NEbudou strilet pres nas na ameriku" at uz mirej spatne nebo ne, (zadne rakety nejsou tak presne jak se kazdy vychlouba- v praxi to vidis) voni budou strilet do evropy, a padne to do evropy, muze to klidne padnout na takovou kotlinku, at uz se chce ta kotlinka branit ci ne, jestli si mysli ze tim si nas podmani ci ne, na tom nesejde

bruner 29.1.2007 0:53

oslí můstek

že dvě věci nemají nic společného. Nevadí, postavíme si "oslí můstek" a spojení máme. Před pár lety v Iráku nás OM vedl k zbraním hrom.ničení. Nebyly. Nyní je na řadě Irán. Má atom. Ale ten mají američané také. Tak kde je jádro pudle. V palcení za ropu. Saddam Husejn se chystal nechat si platit eury místo dolarů. To se neodpouští. Nyní totéž dělá Irán. Proto ten povyk a proto zbrojení. Za dolary. Za americkou životní úroveň.

Finrod Felagund 29.1.2007 0:55

Re: oslí můstek

na tohle nemá snad ani smysl reagovat... v Íránu se narozdíl od USA kamenují "nevěrnice" a ztrácejí lidi, kreténe........ (Y)

bruner 29.1.2007 1:10

Re: Re: oslí můstek

jen mi řekněte, co byste dělal (žijete zjevně v USA), kdyby přestal být zájem o dolary? Např.jen to stou ropou. MUseli byste si ji kupovat za eura. A ty se netisknou v americe a tak se musí kupovat. A jak je zájem jde cena nahoru. Galon benzinu na dvojnásobek. Co nato říkáte?

Stachanov 29.1.2007 1:17

Re: Re: Re: oslí můstek

jsem úplně klidnej. Dolar je měna státu, kde si můžete za tuto měnu koupit věci s největší svobodou na světě. Tomu nemůže konkurovat evropské socialistické euro, ani íránské papírky kryté sliby a nařízeními nejvyššího ajatoláha, ani činský juan krytí moudrostí vševědoucí komunistické strany. Už z tohoto jednoduchého principu to íránské klerikální klice nevyjde.

Lava 29.1.2007 1:32

Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Ono tomu $  nemusi zadny juan konkurovat oni tech $ maji 1trilion troubo, to ti neni znamo?;-D;-D;-D

Finrod Felagund 29.1.2007 1:33

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

jj, vlastnoručně vytištěné v Pekingu :-)

Lada 29.1.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Ty jsi opravdovej vul, to nevis ani o trade deficitu US s Cinou. Holt blb a Cechacek.(Y)(Y)(Y)

Stachanov 29.1.2007 1:40

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

tak proč jsou podělaní uvolnit uměle řízený kurz?

certik 29.1.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Jak to myslite, podelani? Vy jste si cuchnul? Von ten stavajici kurs cinskejm panum moc vyhovuje, proto ho nechteji menit.

Stachanov 29.1.2007 1:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

no právě, není to fér hra, co soudruzi hrajou

certik 29.1.2007 1:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Vy myslite ze americti pani hrajou ferovou hru? Co by je k tomu melo podle vas motivovat? Dalo se tak nekdy v historii?