16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Benes 29.1.2007 15:55

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

No jestli se Lindo citis jako sluzka nic proti. Ale nemluv sakra za jine! A muzes mi prijet poklidit. ;-)

Adolf 29.1.2007 17:31

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

A ty jsi asi sexualni služebnice...

Buvol 29.1.2007 13:51

Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

"ale dle fotky to vidím na důchod." Já na černou kroniku a na prosekturu  ....

jirka.s. 29.1.2007 18:50

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Buvole, buvole! V tvém případě to vidím na jatka! Jenom ale nevím, na kterých by takovou zdřevěnělinu koupili. Za tvou porážku by se muselo ještě zaplatit!

Svet 29.1.2007 13:57

Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Trochu úcty mladíku

Amst 29.1.2007 13:44

Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Pokud radarová základna pomůže Spojeným státům, měli bychom ji zde instalovat. USA nám pomohou jinak, je to náš spojenec, jediný, který proti terorismu vážně bojuje. Roy Boehm představuje tu tupou část veřejnosti, obývající českou kotlinu.

Fojt 29.1.2007 14:09

Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Roy Boehm zřejmě neví, že zeměkoule je kulatá a kudy tak mohou vést trajektorie střel. Ví vůbec, co je to ortodroma? A ví také o tom, jak má ten raketový "deštník" vypadat až bude hotový?

Roy Boehm 29.1.2007 15:16

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

No, to opravdu netuším. Pan farář nám v katechismu nic takového neříkal. Co je ortodroma vím, dokonce jsem schopen základních výpočtů na sférické ploše. A vy? Dokažte mi, že prostřední třetina ortodromy z Iránu, Sýrie, Palestiny, Iráku do ČR leží v dosahu interceptorů, a že doba letu je dostatečně dlouhá, aby systém stačil zareagovat. Pomůcka: minimální vzdálenost pro zásah raketou GMD je 1000km. Co se týče doby letu, to už Vám neporadím, co já vím, co lstiví Iránci mají. Pokud by někdo z pánů politiků věděl, že onen mýtický deštník bude mít i další části (pro nás třeba na Ukrajině), jistě by se s tím pochlubil.

Roy Boehm 29.1.2007 15:33

Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Pokud je pro Vás člověk, který nelituje námahy, něco si o problematice nastudovat, který se snaží argumentovat věcně, bez osobních invektiv, tupec, pak Vy představujete tu část české populace, která hajlovala v devětatřicátém, rozdávala šeříky v pětačtyřicátém, jásala s Gottwaldem na Staromáku v osmačtyřicátém, nadšeně budovala s Dubčekem socialismus s lidskou tváří, aby se neméně odhodlaně normalizovala pod Husákem, v devětaosmdesátém zvonila klíči k pseudopřevratu a teď bude přitakávat ztrátě suverenity, aniž by se byť jedinkrát zajímala o příčiny a následky. V historii nám USA přímo pomohly jen jednou. V roce 1918. A to nebylo výsledkem nějaké náklonosti, ale Masarykova lobbingu u Wilsona. Teď jsou to naši spojenci, ale jste opravdu nezvratně přesvědčen, že na věčné časy a nikdy jinak? Vzpomeňte si, že jsme součástí EU, která vznikla jako ekonomická protiváha USA.

qwert 29.1.2007 16:09

že jsme součástí EU, která vznikla jako ekonomická protiváha USA.

Jestli ta Evropská Uhnije nevznikla třeba proto, aby Čínani vozili na západ Evropy namísto na západ USA, že. ;-P

toto 29.1.2007 16:51

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

d-fence 29.1.2007 17:19

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Plně s Vámi souhlasím a jsem vnitřně přesvědčen o tom, že zde nemá žádná vojenská základna - ať už ji postaví kdo chce - co dělat. Ubohost našeho národa je stále dokládána tím, že se snažíme někde dokazovat, že jsme sice malý národ, ale obhajujeme a prosazujeme  velké věci. Viz naše neustálé útoky na Kubu a pod. Ukažte mi jiný, nám podobný,  malý národ, který se neustále snaží /vždy ale po boku, nebo postrkován zezadu nějakým silným bratrem/ dokazovat světu jací jsme borci a jak obracíme svět k lepšímu. A vždy z toho velkého pokřiku a lísání se k velkému bratrovi někdo setsakra dobře profituje. Nemusím jmenovat minulé, ani současné politiky, mohl bych jich teď hned vyjmenovat tucet, nemusím hovořit o různých organizacích, kde jsou ukryti a odkud vyjíždí na mise, kontroly a pod.

Zkrátka proamericky laděným obyvatelům tohoto státu / amst, fojt a pod./ můžete vykládat co chcete, stejně Vás neslyší

Cruton 29.1.2007 19:15

Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Pěkný komentář Royi - díky.

cimbal 29.1.2007 12:44

Jádro problému

Myslím si, že velká část problému je ta, že lidé již politikům nevěří. Jednání probíhají od roku 2002, "omylem" se tato informace provalila minulý rok před volbami. Naše "špičky" tuto kauzu komentují protichůdně a často lživě. Nikde se nerozeběhla debata, podložená reálnými informacemi, ke které by měla přístup vetšina obyvatel. Neustále se v médiích omýlají nepodložené informace, založené na spekulacích. Další problém je momentální stabilita a důvěra ve vládu. 

Vašek 29.1.2007 12:33

Pan Doležal tentokrát není ve formě

Podle mého názoru problém není v české neochotě chránit určité hodnoty, ale v naprosté nezodpovědnosti Ameriky, která se žádnými hodnotami nezatěžuje. Proto mi představa, že Američané přivedou k výbuchu nad Prahou jaderné nálože, které předtím směřovaly jinam, nepřipadá nijak lákavá. 

"Konflikt mezi sekulárním Západem a militantním islámem nabývá na síle." Proč tedy Američané zničili sekulární Irák, který byl přirozenou hradbou proti islámistickému režimu v Iránu a který na svém území nestrpěl Al-Kaidu, proč tam zlikvidovali střední třídu, vyhnali ze země polovinu  lékařů a odborníků a způsobili nevratnou spoušť? Tento způsob boje proti radikálnímu islámu zdá se mi být přinejmenším podivným. Když ale před čtyřmi lety noviny vychvalovaly "novou Evropu" oproti neschopné "staré Evropě", která ze zbabělosti a pohodlnosti odmítá jít do Iráku, pak to bylo ve stejném tónu, který teď nasadil pan Doležal.

trp 29.1.2007 12:39

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Joj, kdyby tak chtěla nějaká bouchnout nad tou Prahou! Nemusel by se hlídat Karlův most před vandaly a nemuseli by moraváci financovat kdejakou pražskou hovadinu.

 Zdají se vám moje názory scestnými? Mně ty vaše taky!

Ladislav 29.1.2007 12:48

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Toto je velmi kvalitni nazor. Propagatori cizich vojsk nejak zapominaji ze obranu nasi zeme musi zabezpeci nase armada, ze se nemuzeme spolehat na toho ci onoho "lidumila". Kupodivu, kdyz jde o to posilat okupacni vojska do zeme do ktere nam nic neni a kde nas nikdo nechce, pak je armada hned objevena.

Fojt 29.1.2007 14:12

Re: Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Bezva nápad. A kdo nám ty radary a antirakety, které by uměly sestřelovat střely ze středního východu postaví? Škoda simply clever či Hyundai?

Buvol 29.1.2007 13:19

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Můžete mi říct, kdy ten grafoman byl ve formě?!

Linda 29.1.2007 13:48

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Fakt tam vraždí Amíci? Já slyšela ještě před pádem Saddáma diskusi s místními (emigranty), kteří chtěli radši 50% ztráty než Saddáma u moci...

Chris Kelvin 29.1.2007 18:11

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Jestli kdy v Iráku existovala střední třída, musela být stejného druhu jako u nás za komančů. Zaplať pánbu, že už nemají vedoucí úlohu ve státě zakotvenu v ústavě......

Cruton 29.1.2007 19:13

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Souhlas s Vaškem.

tyty 29.1.2007 12:14

u$a

 Tohle byla/nebo porad je valka za americky blahobyt. Nic vice nic mene. A je jedno jestli je ekonomicka, nebo s puskou v ruce. Zajimava by byla otazka jestli si nechame vybudovat zakladnu jakehokoliv arabskeho statu na nasem uzemi; kdyz to usa povolime. Z neutrality se z nas stava jedna miska vah; nemyslite?

trp 29.1.2007 12:33

Re: u$a

My myslíme, ale ty ne.:-D

Karel 29.1.2007 12:36

Re: u$a

Jo, je to tak a je to dobře. Raději se povezu na blahobytu Americkém než Arabském.

Kantor 29.1.2007 13:30

Re: Re: u$a

Kdepak byste ho bez Arabu vzal?8-o

RomanL 29.1.2007 11:28

Pěkné,

pěkné, opravdu zdařilá analýza... R^

demokrat 29.1.2007 11:26

místo řešení skutečných problémů lidstva s máme prát a válčit ?

Když jsme zvonili klíči v roce 1989, tak jsme si myslelia také nám to bylo slibováno, že vojenské pakty budou zrušeny a s tím i jejich základny na našem území. Okupanti odtahli, základny byly zrušeny, ale oddych asi bude trvat jen velmi krátce. Tváří tvář globálním ekologickým problémům (globální oteplování ...), obrovské chudobě většiny světa, naši politici se spojili s těmi, kterými pro jejich lhaní a zločiny pohrdá velká část světa a snaží se roztočit další kolo ve zbrojení a utopit v tom obrovské prostředky. A aniž by se ptali svých lidí ve volbách nebo následně v referendu na toto poskytnou území v blízkosti hlavního města proti vůli místních obyvatel. A všem nám lžou, jak nás to bude chránit. 

Linda 29.1.2007 13:52

Re: místo řešení skutečných problémů lidstva s máme prát a válčit ?

Zajeď se podívat to Pakistánu nebo Iránu - jseš hloupej zápaďák a barbaři bez zábran Tě snědí i s chlupama (a mudrováním). Už mi není divné, jak mohli barbaři položit Řím - taky už tam jen rozmařile žvanili...

Rik 29.1.2007 11:24

Jako vždy.

Rusové se nás na názor neptali, prostě přijeli a bylo. Do roka nikdo nahlas ani nepíp. Dneska, když se žvanit smí, je tu fůra hrdinů. Jestli jednou bude z Evropy Euroarábie, budou tihle hrdinové mlčet jako kdysi. Za obranu svoji svobody nejsou ochotni cokoliv riskovat či platit. Stejně jako za pojistku na dům v záplavové zóně. Maximálně budou žádat ty úspěšnější aby jim zadarmo pomohli. Jako vždy.:-(