16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qwert 29.1.2007 16:20

Nebyly to argumenty před napadením Iráku?

Izrael zničil preventivně irácká jaderná zařízení leteckými útoky v roce 1981. Opravdu si myslíte, že to Saddám nedal za 10 let dohromady? Opravdu si myslíte, že Irák nedozál včas uklidit citlivé věci před očima zbrojních inspektorů? To máte Iránce asi za blbce...

Král 29.1.2007 8:43

Pane Doležale, to sedlo!

R^

hvránek 29.1.2007 9:25

Re: Pane Doležale, to sedlo!

Jo, jo já bydlím u Jinců a docela dobře si vzpomínám na pustošení přírody ČSLA a raketami SS- 20, tam tajně umístěnými, včetně rusáků, kteří kradli, a chlastali; ta nafta to nevynahradila, stejně byla stará a holicí stroky Minsk co prodávali to také nevytrhly. Bože, jen více američanů. Kdo to nechápe, je vůl.

Karel 22 29.1.2007 8:25

Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

http://bmdsidc.mda.mil/

Ještě něco k účinnosti zbraní - Vy znáte nějakou zbraň, která má účinnost 100%?

Pavel 29.1.2007 8:30

Re: Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

stoprocentní je jen smrt. nicméně, pokud si ten článek přečtete celý, tak zjistíte, že proti moderním technologiím je současný protiraketový deštník učinný jen na cca 10%. A pro starší tipy raket má význam jen pro USA. Jde jaksi o vzdálenosti a výšky, ve kterých antiraketa může pracovat.

jarda 29.1.2007 9:58

Re: Re: Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

pavle,  zbraňové systémy se vyvíjejí . Není při obraně důležité držet krok s tímto vývojem ?  Hlavice raket za letu manévrují, rozpadají se na klamné cíle, antirakety na to reagují atd. Bůh ví, jak to dopadne, ale zastavit to nejde a jednostranně to zastavit je nebezpečné.

Pavel 29.1.2007 10:16

Re: Re: Re: Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

Proto budeme spolupracovat na bezceném systému, který pro nás nemá cenu a vzhledem k parametrům letu raket  namířeným na nás nám nemůže pomoct. Jedinné plus, které tento projekt má je, že když jej u sebe necháme zrealizovat, tak nás USA možná vojensky podpoří. Jinak z nás bude opravdu jen cíl.

Karel 22 29.1.2007 8:13

Závažný argument PRO základnu

Vadí rusům - takže se jedná o velmi účinnou obranu. A nechápu, proč se Klaus chce o tom bavit s Putinem.

Pavel 29.1.2007 8:34

Re: Závažný argument PRO základnu

Rusům vadí hlavně ten radar, který má být u nás.

qwert 29.1.2007 17:13

Re: Re: Závažný argument PRO základnu

Rusům nic nevadí, prostě to jen zkoušejí.

Michal 29.1.2007 8:00

Jak si cesky clovek predstavuje obranu ?

Zcela jednoduse. Az Cechum bude nejhure tak povolaji na obranu blanicke ritire. ;-P

Karel 22 29.1.2007 8:22

Re: Jak si cesky clovek predstavuje obranu ?

Ano - tu roli "blanických rytířů" má sehrát Izraelské letectvo, které to v Íránu preventivné rozmašíruje na padrť, jako to udělali kdysi v Iráku. Jenom si všichni přiznejme, že na to spoléháme - my nechceme hnout prstem, ať to udělají ti "ostatní". A co kolem toho nakecáme, když se jedná o jeden jediný radar. ;-€;-€;-€ Mám ale jeden docela dobrý nápad - dokažme, jak se o sebe dokážeme postarat sami. Co kdyby preventivně zasáhlo naše letectvo?;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Pavel 29.1.2007 11:29

Re: Re: Jak si cesky clovek predstavuje obranu ?

Nám ten radar bude sloužit jen k tomu, že budeme vědět dopředu, že na nás něco spadne, ale protiraketový deštník nám nepomůže. Radar je jen jakýsi úplatek američanům, kteří potom budou našimi spojenci.

VP 29.1.2007 7:55

Kdo nejsde s námi, jde proti nám

amiZ .M 29.1.2007 7:55

Pane Doležal,

vypadá to, že si děláte zbytečné starosti, kLaus a Parkanová ten radar Putinovi vysvětlí. kdyby se snad měli tito experti dostat do argumentační nouze, pomůže ČT, ti včera v poledne uvedli na scénu odborníky Filipa a nějakého aktivistu, kterému omylem nasadili kroužek do ucha a ne do nosu. Oba si s Moravcem tak dobře rozuměli, že připraví se STEMem presentaci hlasu lidu k radaru.

Ostatně "komunisté po kLausovi nepapouškují", oni pro kontrolu opakují, zda řekl vše podle zadání. 

Luban 29.1.2007 8:33

Re: Pane Doležal,

Antiradarový odborník v nedělním Moravcově pořadu doporučoval, abychom odzbrojovali namísto zbrojení - to je dobrý nápad - odzbrojíme a počkáme, jestli Ajatoláh bude odzbrojovat také.

honzak 29.1.2007 7:20

i já se připojím

k pochvale (taky se tomu sám divím). Obyvatelům vesnic na hranicích vojenského újezdu Jince bych připomenul, že ve svých stescích zapomněli na pobyt vojsk wehrmachtu a dozorců SS v koncentráku na Kolvíně. Ani tábor PTP u Zaječova nevadil.

Za první republiky měla VVP Jince v rovněž armáda první republiky a prezident Masaryk tam jezdil na manévry (bydlel v zámečku Tři trubky u Strašic). Možná by se pan profesor mohl otěžovat a jako vrchní velitel branné moci zajet na manévry. Byl by to pro místní obyvatele (jejichž život není lehký) významný signál. A navíc je tam krásně!

Vlastimil 29.1.2007 7:09

Souhlas

Snad poprvé zcela bez výhrad souhlasím s článkem, který napsal Bohumil Doležal. Pokud se tento pán nezabývá problematikou česko-sudetoněmeckých vztahů (což je poměrně vzácné), tak poslední dobou s jeho názory většinou souhlasím. 

Pavel 29.1.2007 8:24

Re: Souhlas

Možná byste si měl nastudovat více materiálů o dané problematice a nečíst jen to, s čím souhlasíte. http://www.atmonline.cz/analyzy/pro/antiraketa.htm

RomanL 29.1.2007 11:50

Re: Re: Souhlas

Dobrý, ještě se to trochu doladí a je to! Tak, sem se základnou!

Pavel 29.1.2007 17:01

Re: Re: Re: Souhlas

Jako třeba vyškrnout pasáže na konci článku o nesmyslnosti základny u nás, která má defacto 10% účinnost pro USA a nulovou pro nás.

Petya 29.1.2007 7:05

Na srot?

Byl autor tohoto prispevku namol nebo je totalni hovado?

I-Worm 29.1.2007 6:43

Putin napraví, co Doležal zdrbal

já jsem sice proti základně, ale Putin mne přesvědčil, že tu být musí. Proč jsem proti? Protože lidé operující na našem území mají podléhat našim zákonům. Že jsou špatné! To jistě jsou, ale kdo Vám brání jít do země, kde jsou lepší? Nicméně s Amíky snad lze o tomto aspoň diskutovat, s Putinem to nepůjde.

Historik 29.1.2007 4:06

Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

"Geniální stratég a odborník" pan Doležal straší, jak sám říká "českého člověka" svými primitivními bláboly a hned argumentuje jakýmisi milióny mrtvých Čechů. Předtím jsme byli štítem a nárazníkem pro Rusy směrem od Západu, teď už jsme nárazníkem pro Američany směrem od Východu. Pane Doležale, vaše masáže a výklady asi málokoho ovlivní, lidé mají svůj zdravý rozum a vaše bláboly nepotřebují. O suverénním postoji České republiky lze pochybovat, protože základnu tady chce cizí stát, do této doby to Čechy ani nenapadlo. Dopadne to jako s americkou "pomocí" do Tatry Kopřivnice a dalších podniků, nejdřív prý samé výhody a přínos a nakonec oči pro pláč. S americkými základnami to v Čechách dopadne stejně.

Juchhelka 29.1.2007 4:24

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

tak se nerozčiluj.  To není tvoje chyba, že máš malý přirození.

Malý Aston 29.1.2007 6:16

Re: Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Jsem pro umístění radaru na našem území.Technické problémy mají řešit naši vojáci.O nutnosti radaru mne přesvědčil soudruh Filip včera na Čt1. Když komančové nechtějí,když se komančové ohánějí demokracií je to nebezpečné. Jestliže komančové nechtějí,je do dobré rozhodnutí aby ten radar tady byl. Pokud by Filip souhlasil bylo by to špatné. Komančové byli proti vstupu do NATO,proti Evropské únii,jsou proti všem jen milují Lukašenka,Filipa a jiné diktátory.Soudruh Zaorálek je podporuje a proto jsem pro radary.:-D

MILA 29.1.2007 6:49

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

spravne, je hned videt ze jsi historik. americane chteji radar a zakladnu pro svoji ochranu, on totiz Iran to bude strilet pres Cesko, no ostrostrelci. Cechy to nenapadlo tu zakladnu ani radar, tak to rozhodne neni nic potrebneho. Tatra a radar jsou jaksi neco jineho, ale budiz.

ze maji lide zdravy rozum- jak kdo.Asi Evropa nikdy americany nepotrebovala, dve svetove valky ktere rozhodne rozpoutal Bily Dum ze jo, si mohli klidne vyresit sami. Pomoc po valce taky nepotrebovali, to se ti americane jen tak zbytecne nabidli. Nikdo ty prachy nechtel. Jugosku jsme taky nechali americanum, proc se obtezovat, ze jo, kdyz to udelaj obracene ci ne, my jim to pak vytmavime. Jestli k necemu dojde tak nas MUSI prece americane ochranit, to proste musi a je to. My jim pak vynadame a je to taky.

Harry 29.1.2007 9:15

Re: Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Milo, veliky souhlas. Vztah Evropy k USA je porad zamindrakovany uhrovity malej bracha, ktereho velkej bracha, kdyz je nejhur, vytahne ze senkrovny, a mladsi mu za to nadava....

dada 29.1.2007 6:55

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol. Historiku, podle vás 50% lidí, kteří volí sockomunismus, mají rozum? To jsou spíš vyčuránkové a lrhkoživkové!!!