1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sarka 29.1.2007 4:32

Vypada to na vraceni skolneho -

pipo, stydte se: US melo v r. 2005 zhruba 1.5 milionu Vietnamskych uprchliku a jejich rodinnych prislusniku, a pres sto tisic Hmong. Vite kdo jsou Hmong? Ne? Tak honem, zpatky do skamen, nez si tu zase uriznete dalsi ostudu ;-D

J.G. Pašek 29.1.2007 4:28

Pipo, ty coby občan ČSSR a člen Varšavské smlouvy s Rusáky a Čínou jste horem dolem . . .

ošklivé vojenskou a ekonomickou pomoc porazit ty imperialisty Američany ve Vietnamu . . . . takže ty máš hodně co dělat s tím, jak to se svobodným Jižním Vietnamem skončilo, ano díky tobě je dodnes celý rudý  . . . . a tY máš dodnes v ČR na památku Severní Vietnamce trhovce, to abys nezapomněl historii. . . . a jaký jsi byl a možná jsi dodnes rudý vůl . . .(Y)

Sarka 29.1.2007 4:26

Clovece co zvanite?

Boat people tady mame mraky, ze k nam "nedoplavali"? Zopakujte si zemepis, pripadne vratte skolne. Neni skupiny uprchliku z Jihovychodni Asie, ktera by tu  u nas nebyla zastoupena. Pane Boze, do ceho jsi dusi dal! ;-D ;-D  ;-D POkud toho o obrane Ceska vite tolik jako o osudech boat people, tak pomahej Cesku pambu ;-)

Juchhelka 29.1.2007 4:24

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

tak se nerozčiluj.  To není tvoje chyba, že máš malý přirození.

Historik 29.1.2007 4:06

Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

"Geniální stratég a odborník" pan Doležal straší, jak sám říká "českého člověka" svými primitivními bláboly a hned argumentuje jakýmisi milióny mrtvých Čechů. Předtím jsme byli štítem a nárazníkem pro Rusy směrem od Západu, teď už jsme nárazníkem pro Američany směrem od Východu. Pane Doležale, vaše masáže a výklady asi málokoho ovlivní, lidé mají svůj zdravý rozum a vaše bláboly nepotřebují. O suverénním postoji České republiky lze pochybovat, protože základnu tady chce cizí stát, do této doby to Čechy ani nenapadlo. Dopadne to jako s americkou "pomocí" do Tatry Kopřivnice a dalších podniků, nejdřív prý samé výhody a přínos a nakonec oči pro pláč. S americkými základnami to v Čechách dopadne stejně.

certik 29.1.2007 2:39

Re: střelit raketu není totéž jako poslat armádu

Prosimvas vono je i dost pod uroven vubec Dolezalovi nejak voponovat. Ma tam spoustu naprostejch bludu. Uvedu "fanaticke islamske rezimy jsou zcela nevypocitatelne". Nechame uplne stranou votazku kdo je fanatik. Zatim ale lze rict ze vsechny islamske rezimy jsou uplne stejne vypocitatelne jako vsechny jine rezimy.

Tahle hlaska vo tom, jak v Cechach budou ajatolahove zakazovat veprovy, ta tomu proste jen nasazuje korunu. No je to cely zpusob argumentace co ma v Cechach dlouhou tradici, servilita vuci panum se tu nosi uz vod Bily hory.

Maxipes Fík 29.1.2007 2:15

Re: v Íránu se narozdíl od USA ...

Možná tě to překvapí, kreténe, ale lidi se ztrácejí také na Moravě nebo na Slovensku.  Možná USA budou vyjímkou, tam se lidi objevují, někteří ovšem držení na vojeské základně bez oficiálního obvinění, bez soudu a nároku na obhajobu.

certik 29.1.2007 2:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

No tahle predstava, ze staci spolecnost nejak usporadat a nastane vseobecny blaho, kde jsem to slysel? Mozky jsou dneska, zejtra bejt nemusej. Kdyz to co mozky vymyslej, zlodeji rozkradou, tak sou ty mozky zbytecny. Kdyz ty mozky zacnou premejslet vo hovadinach, jen proto ze ty hovadiny nejakej zlodej dobre plati, zas to nejni k nicemu. "Vsichni" neutikaj do USA. Vetsina lidi sedi pekne na zadku.

pipo 29.1.2007 2:09

Re: Re: Re: to je presne podle mcc- maly cesky clovek

Ten Vietnam si dnes opakuji v Iráku a tam dostanou na perdýlku jako ve Vietnamu.Jen proto, že si myslí, že celý svět jen čeká na to, aby mu přinesli "american way of life" - Mac Donalda, Coca Colu a aroganci. Vždyť oni nejsou vůbec připraveni na to, že by jejich pomoc někdo mohl nechtít, o jiných zemích světa nic nevědí. Kdo trochu zná arabské země, jejich mentalitu a způsob života, bylo mu to hned jasné, jak to může dopadnout. Jako Rusové v Afganistánu - na to už si nidko nepamatuje?

Stachanov 29.1.2007 2:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

proč Evropa škemrá, aby jí sem Čínani netahali boty za dumpingový ceny? proč je rovnou nezakáže? stejnej důvod, moc důležitej trh, je jich miliarda.

pipo 29.1.2007 1:59

osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

To jste na to vašnosti kápl přesně! Válka ve Vietnamu byla odsouzená celým rozumným světem - nejen z ideologického antiamerikanismu Rusy. A co ti američtí gerojové udělali, když jim na severu teklo do bot? Stáhli se, nechali válčení a jižní Vietnam nechali severovietnamským komunistům. To už si nepamatujete na tisíce "boat people", kterých se ujaly západoevropské země? Do Ameriky nedoplavali..., pokud vůbec chudáci někam doplavali. Tak by to bylo i  s obranou Česka - pokud by se něco semlelo, naše země by byla mezi posledními, které by Iránce zajímaly. Ten zájem by se ale mohl setsakramensky oživit, kdyby tu bylo americké antiraketové zařízení. A pak tedy - kde bylo Česko?;-(;-(

Stachanov 29.1.2007 1:57

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

odpověď už jsem víceméně napsal. V podstatě hlavní faktor je to, že USA díky svému společenskému systému budou mít vždy největší zásobárnu mozků a díky tomu technologický náskok. Dejme tomu, že by Írán brutálně přeplatil mladé talenty z celého světa, aby vynalézaly pro něj. Jenže co si tam za to koupí? žádnej alkohol, žádný děvečky a spoustu dalších věcí. Tak možná korán v kůži. Takže v konečným důsledku to stejně půjdou utratit do USA a Írán je zas v p*deli. Proč všichni utíkají do USA, Anglie a ne do Íránu nebo Číny? Když se má každý opravdu rozhodnout, jsou všechny idelogické kydy stranou.

ivo 29.1.2007 1:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Kdyz to neni skemrani tak proc to neudelaji, jsou prece superpower, nebo snad ne?;-D;-D

Jo, kdyby to slo,co

certik 29.1.2007 1:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Vy myslite ze americti pani hrajou ferovou hru? Co by je k tomu melo podle vas motivovat? Dalo se tak nekdy v historii?

michall 29.1.2007 1:54

Re: Re: Re: to je presne podle mcc- maly cesky clovek

nevim no - jsou taky spojenci a spojenci - ale rekl si svuj nazor...

beny 29.1.2007 1:54

střelit raketu není totéž jako poslat armádu

Pokud jakýkoliv agresor chce ovládnout jinou zemi (v tomto případě ajatoláhové napochodovat a zakázat vepřové), musí do ní napochodovat armáda. Není to tak dávno co jsme to zažili. Němci ani Rusové by mnoho nezmohli, pokud by nás jen bombardovali.

Ač je balistická střela schopna nést jadernou hlavici, není schopná nést a hlavně donést jediného živého vojáka.

Kromě toho bych chtěl vidět generály, kteří na nějakou zemi nejdříve pošlou atomovky a potom do zamořeného prostoru nechají napochodovat svoji armádu.

Takže lze teoretick y připustit, že by Irán mohl Evropu vydírat a vyhrožovat jaderným útokem, který by způsobil ohromné škody. Jenomže odveta, byť i nejaderná, by nejspíš byla útočníkovi způsobila škody mnohem závažnější. A přestože jsou někteří muslimové velmi militantní, nejsou rozhodně hloupí.

Maxipes Fík 29.1.2007 1:54

novodobé Rudé Právo

Cituji "Rusové tu nebyli, aby nás (nebo taky nás) bránili." A v čem je to teď jiné? 

"Ajatolláhové přijdou a zakážou papat vepřové."  To už mne i Svědci Jehovovi straší důveryhodněji.  Děláte to z hlouposti nebo za cizí peníze, vy hlídací psi demokracie?

bruner 29.1.2007 1:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

když byl dolar za 26 radil jsem prodat. Nechtěli. A proč. Argumentovali vašimi slovy "byl jsem v americe, tos neviděl tu silnou ekonomiku, ta vrátí dolaru sílu a zase bude dolar za 40". A kde jsme teď?

A opět váš oslí můstek, že přechod na euro je z ideologických důvodů. Hloupost. Jen a jen ekonomika. Anebo se mýlím a pak my vysvětlete jaký má věřící muslim "ideologický" poměr k dolaru

Kopr 29.1.2007 1:51

Re: Re: oslí můstek

Dopadne to jako v Iraqu.Valka je prohrana a US ztratila povest superpower.;-);-)

Stachanov 29.1.2007 1:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

to není škemrání u zvýšení, ale o zastavení umělého navázání na dolar.

Stachanov 29.1.2007 1:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

no právě, není to fér hra, co soudruzi hrajou

mira 29.1.2007 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Proc by to meli delat, zatim na tom velice vydelavaji. A Americani skemraji a kazdy 2 mes. tam posilaji delegaci a skemraji o zvyseni kurzu Yuanu.;-);-);-)

michall 29.1.2007 1:46

Re: to je presne podle mcc- maly cesky clovek

nejhorsi je ze bilvarni media jako nova tenhle pristup jeste podporujou - delaj z komara velblouda.. pak se toho chyta ruzna protestni havet...

Maly cesky clovek si musi imho umet vybrat spojence (protoze jestli se neco fakt semele tak ho budeme potrebovat : ) a to timhle pristupem asi nepude...

bruner 29.1.2007 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

je kryta rozsevem americké vojenské síly po celém (skoro) světě.

Stachanov 29.1.2007 1:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

a co si za ty eura v Evropě koupí? podíl v německém domově důchodců nebo nelétající Airbusy? jak říkám, jsem úplně klidnej.

certik 29.1.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Jak to myslite, podelani? Vy jste si cuchnul? Von ten stavajici kurs cinskejm panum moc vyhovuje, proto ho nechteji menit.

Lada 29.1.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Ty jsi opravdovej vul, to nevis ani o trade deficitu US s Cinou. Holt blb a Cechacek.(Y)(Y)(Y)

Finrod Felagund 29.1.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Fajn, dobře. Podívejte se na výkonnost ekonomik eurozóny. Na porušování maastrichtských kritérií ze strany největších členů EMU. Za další - myslíte si, že kdyby se v Teheránu otevřela z ideologických důvodů burza v EUR, přešli by na EUR všichni? Ostatní ideologické důvody Teheránu nesdílejí, takže nemají důvod přecházet z USD na EUR - USD sice oslabuje kurz, ale jak jste si jistě všiml, země vyvážející ropu v US celkem slušně investují. Smím se zeptat, jestli si myslíte, že by se jim lépe investovalo v EUR, než v USD, tím spíš, že díky levnému USD jsou investice v USA mnohem snazší? Tím spíš, že analytici očekávají růst USD v souvislosti s vývojem alternativních zdrojů energie v US?

certik 29.1.2007 1:41

Re: Re: Re: Re: oslí můstek

Ted se lze jen zeptat, cim ze presne je kryty ten americky dolar. Ale pozor aby ta vodpoved nebyla este pochmurnejsi nez u toho Iranu a Ciny.

Stachanov 29.1.2007 1:40

Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

tak proč jsou podělaní uvolnit uměle řízený kurz?