1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luban 29.1.2007 8:33

Re: Pane Doležal,

Antiradarový odborník v nedělním Moravcově pořadu doporučoval, abychom odzbrojovali namísto zbrojení - to je dobrý nápad - odzbrojíme a počkáme, jestli Ajatoláh bude odzbrojovat také.

Pavel 29.1.2007 8:30

Re: Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

stoprocentní je jen smrt. nicméně, pokud si ten článek přečtete celý, tak zjistíte, že proti moderním technologiím je současný protiraketový deštník učinný jen na cca 10%. A pro starší tipy raket má význam jen pro USA. Jde jaksi o vzdálenosti a výšky, ve kterých antiraketa může pracovat.

JAB 29.1.2007 8:29

Re: Re: Re: oslí můstek

Ale pořáje ten gallon za méně než u nás za litr.

brok 29.1.2007 8:27

Re: osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

Pitomci vládnou světu. To se týká i Vietnamu, ale začnu poněkud dříve. Islámský terorismus začal cca v polovině minulého století v Alžíru. Francouzi žijící v Alžíru se bránili a s počátku je (úspěšně) bránila i francouzská armáda. Když armáda zahnala teroristy do údolí Atlasu a chystala se jim hodit okolní skály na hlavu přišli jim na pomoc „spasitelé“ z řad užitečných pitomců. Velitelé byli potrestáni za „mučení“ zajatců a Francie dala Alžíru samostatnost. Tím to teroristé přežili a stejní idioti se dnes diví alžírskému terorismu. Když McArthur zahnal Severní Korejce až k čínským hranicím a zbýval jim jen cca dvěstěkilometrový pruh země, byl McArthur odvolán. A tak dnes máme nebezpečnou Severní Koreu a „užiteční idioti“ se opět diví. Podobně tomu bylo i s Vietnamem. Když už to vypadalo, že Severní Vietnam padne, přišli „užiteční idioti“ s kampaní proti válce ve Vietnamu a Američané odešli. A tak máme dnes skanzen komunismu ve Vietnamu. Podobně dnes „užiteční idioti“ bojují proti americké intervenci v Iráku a čeští, poněkud umrnění idioti horlí proti americkému radaru. Ať žije lidská blbost, pokud ji ti teroristé nevyvraždí.

Karel 22 29.1.2007 8:25

Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

http://bmdsidc.mda.mil/

Ještě něco k účinnosti zbraní - Vy znáte nějakou zbraň, která má účinnost 100%?

Pavel 29.1.2007 8:24

Re: Souhlas

Možná byste si měl nastudovat více materiálů o dané problematice a nečíst jen to, s čím souhlasíte. http://www.atmonline.cz/analyzy/pro/antiraketa.htm

Karel 22 29.1.2007 8:22

Re: Jak si cesky clovek predstavuje obranu ?

Ano - tu roli "blanických rytířů" má sehrát Izraelské letectvo, které to v Íránu preventivné rozmašíruje na padrť, jako to udělali kdysi v Iráku. Jenom si všichni přiznejme, že na to spoléháme - my nechceme hnout prstem, ať to udělají ti "ostatní". A co kolem toho nakecáme, když se jedná o jeden jediný radar. ;-€;-€;-€ Mám ale jeden docela dobrý nápad - dokažme, jak se o sebe dokážeme postarat sami. Co kdyby preventivně zasáhlo naše letectvo?;-D;-D;-D;-D;-D;-D

JAB 29.1.2007 8:22

Re: osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

1) Válka ve Vietnamu nebyla válkou k porážce nepřítele, američané se nikdy nevypravili na sever (chyba podmíněné ohledem na Moskvu). Tedy možno porovnat s tím, jakoby se roku 1944 zastavili na rýně a nechali Hitlera běžet. 2) Jižní Vietnam se domníval, že Američané si nemohou dovolit odejít a nechávalůi tíhu boje na nich. 3) Vhodně zvenčí (podpora Komsomolu organisaci SMS například) ve spojení s nevodoně volenou strategií (válka vedená nikoli k porážce, ale jen zadržení nepřáítele, dítko u nás tolik komunisty ceněného J.F.K.) dokázala svým trváním ovlivnit v USA veřejné mínění.

Karel 22 29.1.2007 8:13

Závažný argument PRO základnu

Vadí rusům - takže se jedná o velmi účinnou obranu. A nechápu, proč se Klaus chce o tom bavit s Putinem.

historik 29.1.2007 8:10

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Vážený pane! Možná je to je úmysl, možná ne. V každém případě, pod jménem historik a číslem 80.251.252 tady diskutuji já. Převzetí jména by mě ani tak nevadilo. Vadí mě však vaše hulvátské výrazy ("primitivní bláboly" a suverénní hodnocení ( "lidé mají svůj zdravý rozum..."). Já určitě, a asi i někteří jiní, máme jiný názor. My nejsme lidé?    

fox 29.1.2007 8:08

Re: osud jižního Vietnamu budiž nám příkladem

Jste absolutně mimo mísu,p.Doležal připomínal,že jižní Vietnam neměl chuť a morální sílu se bránit-jako my.Podle toho dopadl.My máme ještě šanci.Ale Paroubkové,Filipové a další nás o ní můžou připravit .Už na tom pracují a další blbečkové se přidávají.

fox 29.1.2007 8:03

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Historik,nebo hysterik,nechápeš vůbec nic.Nečti příspěvky,jen by se ti přitížilo.

Michal 29.1.2007 8:00

Jak si cesky clovek predstavuje obranu ?

Zcela jednoduse. Az Cechum bude nejhure tak povolaji na obranu blanicke ritire. ;-P

VP 29.1.2007 7:55

Kdo nejsde s námi, jde proti nám

amiZ .M 29.1.2007 7:55

Pane Doležal,

vypadá to, že si děláte zbytečné starosti, kLaus a Parkanová ten radar Putinovi vysvětlí. kdyby se snad měli tito experti dostat do argumentační nouze, pomůže ČT, ti včera v poledne uvedli na scénu odborníky Filipa a nějakého aktivistu, kterému omylem nasadili kroužek do ucha a ne do nosu. Oba si s Moravcem tak dobře rozuměli, že připraví se STEMem presentaci hlasu lidu k radaru.

Ostatně "komunisté po kLausovi nepapouškují", oni pro kontrolu opakují, zda řekl vše podle zadání. 

honzak 29.1.2007 7:20

i já se připojím

k pochvale (taky se tomu sám divím). Obyvatelům vesnic na hranicích vojenského újezdu Jince bych připomenul, že ve svých stescích zapomněli na pobyt vojsk wehrmachtu a dozorců SS v koncentráku na Kolvíně. Ani tábor PTP u Zaječova nevadil.

Za první republiky měla VVP Jince v rovněž armáda první republiky a prezident Masaryk tam jezdil na manévry (bydlel v zámečku Tři trubky u Strašic). Možná by se pan profesor mohl otěžovat a jako vrchní velitel branné moci zajet na manévry. Byl by to pro místní obyvatele (jejichž život není lehký) významný signál. A navíc je tam krásně!

Vlastimil 29.1.2007 7:09

Souhlas

Snad poprvé zcela bez výhrad souhlasím s článkem, který napsal Bohumil Doležal. Pokud se tento pán nezabývá problematikou česko-sudetoněmeckých vztahů (což je poměrně vzácné), tak poslední dobou s jeho názory většinou souhlasím. 

Petya 29.1.2007 7:05

Na srot?

Byl autor tohoto prispevku namol nebo je totalni hovado?

Vadí/nevadí 29.1.2007 6:57

FINROD argumentuje: "...v Íránu se narozdíl od USA kamenují "nevěrnice"..."

takže radši tam hodíme bombu, aby se to nedostalo k nám (nemáme dosti kamenů na všechny ty nevěrnice). V Turecku že kamenujou, to nám tak nevadí, kamenitá země, bereme je do NATO a do EU.

To i o nás se dřív myslelo, že spíme na stromech a chodíme jen v montérkách... Co takhle si něco přečíst o Iránu, ne jen to co ti řiká Bush:  

http://www.lucasgray.com/video/peacetrain.html

dada 29.1.2007 6:55

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol. Historiku, podle vás 50% lidí, kteří volí sockomunismus, mají rozum? To jsou spíš vyčuránkové a lrhkoživkové!!!

Borek@Exil 29.1.2007 6:55

Nevím co je na tom k nepochopení...

Když cokoli nasérá komunisty a Rusy, musí to být pro Česko dobré. Dalšími parametry onoho čehokoli netřeba se zabývat. Lakmusový test je stanovisko rudých: Rudí jásají....POZOR, lumpárna !!!! Rudí se mohou vzteky v kozí roh obrátit: Berte všemi deseti, později se to vyvrbí a rozsortuje.

MILA 29.1.2007 6:49

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

spravne, je hned videt ze jsi historik. americane chteji radar a zakladnu pro svoji ochranu, on totiz Iran to bude strilet pres Cesko, no ostrostrelci. Cechy to nenapadlo tu zakladnu ani radar, tak to rozhodne neni nic potrebneho. Tatra a radar jsou jaksi neco jineho, ale budiz.

ze maji lide zdravy rozum- jak kdo.Asi Evropa nikdy americany nepotrebovala, dve svetove valky ktere rozhodne rozpoutal Bily Dum ze jo, si mohli klidne vyresit sami. Pomoc po valce taky nepotrebovali, to se ti americane jen tak zbytecne nabidli. Nikdo ty prachy nechtel. Jugosku jsme taky nechali americanum, proc se obtezovat, ze jo, kdyz to udelaj obracene ci ne, my jim to pak vytmavime. Jestli k necemu dojde tak nas MUSI prece americane ochranit, to proste musi a je to. My jim pak vynadame a je to taky.

I-Worm 29.1.2007 6:43

Putin napraví, co Doležal zdrbal

já jsem sice proti základně, ale Putin mne přesvědčil, že tu být musí. Proč jsem proti? Protože lidé operující na našem území mají podléhat našim zákonům. Že jsou špatné! To jistě jsou, ale kdo Vám brání jít do země, kde jsou lepší? Nicméně s Amíky snad lze o tomto aspoň diskutovat, s Putinem to nepůjde.

MILA 29.1.2007 6:33

Re: Proc tolik demagogie?

holt demagogie, americane proc asi chteji radar? mozna ze nam zavidi nase hospodarstvi a chteji nas znicit? nebo ze bez nasi pomoci jsou v loji?

"voni NEbudou strilet pres nas na ameriku" at uz mirej spatne nebo ne, (zadne rakety nejsou tak presne jak se kazdy vychlouba- v praxi to vidis) voni budou strilet do evropy, a padne to do evropy, muze to klidne padnout na takovou kotlinku, at uz se chce ta kotlinka branit ci ne, jestli si mysli ze tim si nas podmani ci ne, na tom nesejde

MILA 29.1.2007 6:26

Re: Re: Pipo, ty coby občan ČSSR a člen Varšavské smlouvy s Rusáky a Čínou jste horem dolem . . .

kdyby ti francouzi nelezli do indociny- tak tam americane nemuseli chodit delat poradek po tom co evropane zase neco rozvrtali.

Malý Aston 29.1.2007 6:16

Re: Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Jsem pro umístění radaru na našem území.Technické problémy mají řešit naši vojáci.O nutnosti radaru mne přesvědčil soudruh Filip včera na Čt1. Když komančové nechtějí,když se komančové ohánějí demokracií je to nebezpečné. Jestliže komančové nechtějí,je do dobré rozhodnutí aby ten radar tady byl. Pokud by Filip souhlasil bylo by to špatné. Komančové byli proti vstupu do NATO,proti Evropské únii,jsou proti všem jen milují Lukašenka,Filipa a jiné diktátory.Soudruh Zaorálek je podporuje a proto jsem pro radary.:-D

Sarek. 29.1.2007 6:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

A proto, ze maji největší zásobárnu mozků a díky tomu technologický náskok, dostavaji prez hubu kam se obrati,Vietnam,Iraq a Sev.Korea je posila do p rdele, kdy si vzpomene. Kus H nupe.;-D;-D

Sarek. 29.1.2007 6:01

Re: Pipo, ty coby občan ČSSR a člen Varšavské smlouvy s Rusáky a Čínou jste horem dolem . . .

Ty h nupe Pasku, kdyby tam Americani do toho Vietnamu nelezli, kde dostali narez tak mimochodem, mozna pul Vietnamu byl nekomunisticky. Ted dostavaji narez v Iraq a ty stale bucis, jako krava.Kus v ole. vzpamatuj se magore.(Y)(Y)(Y)

ph 29.1.2007 5:48

Re: spíš by se dalo zeptat jak se pozná spojenec Čechů

když už jste nakousl ten Mnichov tak taky přiznejte že naši vojáci ve 2.světové válce bojovali a úmírali za Francii i Anglii (a konečně i ten Mnichov byl o tom že nás oba tyto státy ještě před válkou prodali Hitlerovi),

a že stejně jako v roce 1938 a 1939 kdy nás necháli Němcům nás v letech 1948 i 1968 , včetně Američanů, nechali Rusům. Tak jací spojenci.

V souvislosti se základnou ještě jeden dotaz. Spojuje se tu otázka základny a naší obrany, ale je to opravdu tak? Je v návrhu dohody opravdu slib že nás Američani budou bránit? Nebo tu jen postaví monitorovací základnu pro sebe a až to začne tak se v klidu stáhnou??? That's a question.