1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aaron 29.1.2007 10:44

Re: Re: Raněni slepotou

Problém je v tom, že oni žádnou z těch válek de fakto neprohráli, oni jenom vycouvali - a to je pro ně trauma. Prohrát je aspoň jasný a jaksi férový konec.

JK 29.1.2007 10:40

České fobie

Léta privátně zkoumám české národní fóbie. Asi nevíte o co jde, ale je to klíč k pochopení české povahy.

Fóbie první: Nebude co jíst. - tímto vysvětlíte hravě všeobecnou nadváhu, zálibu v nezdravých jídlech, nezájem o své zdraví, stálou podporu komunistů a levičáků vůbec atd. Asi to vzniklo po třicetileté válce.

Fóbie druhá: Zabijou nás ve válce - tím vysvětlíte odpor ke všemu vojenskému, nulový zájem o hrdinské činy, výchova k defétismu od dětství, panický strach před radary atd. atd. Je to velmi paradoxní u národa, který naposledy bojoval za své zájmy patrně za Jiříka z Poděbrad.

Mám ještě rozpracovanou třetí fóbii: Vyhodí nás z práce - ale nejsem si jist, zda to není jen podvarianta první fóbie.

Vadí/nevadí 29.1.2007 10:38

Vládnou tam horší

a ropa za potraviny byla zkorumpována za pečlivého dohledu US vlády. Ale koho to dneska zajímá, že?   

Mirek2 29.1.2007 10:38

Rodu věrný Čech

Český člověk je ochoten hodně brát, co nejméně, nejlépe vůbec nic, dávat. Amerického vojáka je ochoten tolerovat za cenu výhodných kšeftíků (tak to chodilo s Rusákama) potom moc nebo vůbec nevadí. Kolik rodin mělo z Milovic barevné televizory (byly levné, tak ani od okupanta nesmrdí) kolik rodin nakupovalo v Klášterci od Rusáků koberce, fotoaparáty, hračky, hodiny a podobně. Na Rusáky sice nadávali, ale kšeft je kšeft. Škoda, že odjeli. Od Američanů to očekávat nemohou. Proto je nechtějí. Nikoliv všichni, jak to vyznívá od k socialismu servilního Moravce. "Lidé je nechtějí" Hezky řečeno, dalo by se taky říct "lidé je chtějí". Oboje je pravda, ta druhá však od vykuleného Moravce nevyslovená.

Čechům zdar!

Tomas 29.1.2007 10:35

Re: Raněni slepotou

Ta Vietnamská Jane, jinak též televizní tělocvičitelka, je, obávám se, předzvěstí ukončení americké vojenské přítomnosti v Iráku. Všechny války američané zatím prohráli u Kapitolu, nikoli na bojišti...

Až se naplní přání té "mírumilovné" části americké veřejnosti s Jane v čele a nenáviděný Bush konečně skončí na smetišti dějin, budeme s úžasem zírat na to, jak se ta nám bližští polovina Afriky propadá do konfliktu o kterém jsme si mysleli, že něco takového už teda fakt nikdy...

prt 29.1.2007 10:32

Mám z toho depresi!

Bohužel je to všechno pravda. Akorát nevím, jestli si mám na černém trhu sehnat nějakou flintu a jít dělat pořádek s našimi politiky. Mají v popisu práce mít rozum (komunisty nepočítám za politiky). A novináři to je podobná partyja. Ti musí za každou cenu strašit lidi na nepravém místě. Počítají totiž správně, že špatné zprávy se nejlépe prodávají. Kampaň se dělá pro každého magora a jeho nápad, ale v případě obrany se nechají pouze vykecávat pitomci, kteří nemají nejmenší kvalifikaci ve vojenštině. Proč už konečně vládní instituce nerozjede kampaň pro obranné systémy?! Je jim líto našich peněz? To bych se moc divil. Až nám bude jednou ouvej, tak bude pozdě se shánět po nějaké pistolce. Asi vezmem z úsporných důvodů nohy na ramena a cestou budeme nadávat na ty hnusný Američany, kteří nám nejdou na pomoc!

milan007 29.1.2007 10:28

Re: Každá zbraň má jen 50% účinnost...

Základní předpoklad pro Vaše tvrzení je, že nositel oné zbraně ví, kterým koncem to střílí.

MSt 29.1.2007 10:21

Pane censore!

Příspěvek, počínající slovem Argumentace... a podepsaný XXL je slabomyslným výplodem,což by bylo jedno, ale autor, kromě toho, že je primitiv, je dost hnusný antisemita. To Vám nevadí, a funkční ostřejší slovo ano?

Pavel 29.1.2007 10:16

Re: Re: Re: Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

Proto budeme spolupracovat na bezceném systému, který pro nás nemá cenu a vzhledem k parametrům letu raket  namířeným na nás nám nemůže pomoct. Jedinné plus, které tento projekt má je, že když jej u sebe necháme zrealizovat, tak nás USA možná vojensky podpoří. Jinak z nás bude opravdu jen cíl.

šakal 29.1.2007 10:09

Každá zbraň má jen 50% účinnost...

...Buďto se trefíte - nebo ne! ;-P ;-D

pepe 29.1.2007 10:00

Re: No fuj.

Vám se zdají argomenty jako slinty.Také je Vám, jak vidno jasné,že radary nám pro případ potřeby budou prospěšné. Ale některým lidem je to zapotřebí podat "polopaticky",aby to pochpili.Až jim budou rakety padat na hlavu,tak se teprve probudí.

jarda 29.1.2007 9:58

Re: Re: Pro Pavla - aby byl taky trochu v obraze

pavle,  zbraňové systémy se vyvíjejí . Není při obraně důležité držet krok s tímto vývojem ?  Hlavice raket za letu manévrují, rozpadají se na klamné cíle, antirakety na to reagují atd. Bůh ví, jak to dopadne, ale zastavit to nejde a jednostranně to zastavit je nebezpečné.

Richard iii. 29.1.2007 9:57

Raněni slepotou

Chápu vaši ironii, naprosto souhlasím, ale nemálo lidí bere právě ty ironicky míněné glosy naprosto vážně. Asi nemáme naději zachránit křesťanskou Evropu a její hodnoty, protože se rozkládáme zevnitř. Žije mezi námi spousta lidí, kteří se domnívají, že lze oddělit hodnoty, k nimž Evropa za dva tisíce let došla, od křesťanství, které zásadně ovlivnilo její vývoj. Lidí, kteří považují za vynálezce lidskosti (oni říkají "humanity") Karla Marxe. Proto bojují za socialismus a proti křesťanům. Žel, ani Amerika na tom není líp, už tam zase vylézají a povykují zjevy typu Jane Fonda.

Aaron 29.1.2007 9:55

Pane Doležale

zlatá slova. Možná jsem paranoidní (řada lidí mě z toho už obvinila) ale jsem opravdu přesvědčen o tom, že až se tomu Iránskému fešákovi co ho tam mají za prazidenta uzdá, že už má dost sil, pošle nějakou tu balistickou střelu s čistým svědomím do Evropy, čistě, aby nám ukázal, jak je odhodlaný bojovat za celosvětovou islámskou říši. A bude se starého čerta starat o to, kohože to vlastně trefí-při hustotě obyvatelstva je to fuk.Muhamad Atta taky nepotřeboval trefit určité patro newyorského věžáku. Názor některých zarytých odpůrců radarové základny, že prý bude chránit USA ale ne Evropu, je slovy klasika,kravinium:základna, ktará nedokáže chránit území, na kterém stojí je holý nesmysl-proč ji budovat?

Honza 29.1.2007 9:36

No fuj.

Argumentace přítomností ajatoláhů je opravdu odporná. Trochu evokuje skryté obvinění typu: "Kdo nechce radar, chce ajatoláhy !" Jděte si za roh políbit, vážený pane. Osobně jsem za radar, ale číst takovéhle slinty, to mi zvedá žaludek.

Radomír 29.1.2007 9:30

Souhlas

Souhlas s autorem. Bohužel se nejedná pouze o fenomén český, ale celoevropský.

hvránek 29.1.2007 9:25

Re: Pane Doležale, to sedlo!

Jo, jo já bydlím u Jinců a docela dobře si vzpomínám na pustošení přírody ČSLA a raketami SS- 20, tam tajně umístěnými, včetně rusáků, kteří kradli, a chlastali; ta nafta to nevynahradila, stejně byla stará a holicí stroky Minsk co prodávali to také nevytrhly. Bože, jen více američanů. Kdo to nechápe, je vůl.

rudy krtek 29.1.2007 9:23

Re: Re: spíš by se dalo zeptat jak se pozná spojenec Čechů

ph, Vase tvrzeni o letech 48 a 68 pokulhavaji. V roce 48 jsme meli bolseviky ve vlade, kam jsme si je zvolili. Kdyz se rozhodli zatocit s demokracii, valna vetsina ceskeho naroda nehnula prstem. To nas jako Americani meli priji osvobodit od Gottwalda, kdyz my jsme nebyli ochotni ho vyhodit sami? Ani si nejsem vedom toho, ze bychom meli v te dobe nejakou smlouvu s USA o spojenectvi a vzajemne vojenske pomoci v pripade puce.

Rok 68 je jeste slozitejsi. Americane meli prijit osvobodit jedny bolseviky, ty s "lidskopu tvari", od tech zlych a vstoupit na uzemi zeme clena Varsavske smlouvy, kdyz se cesky narod opet k zadne obrane nerozhodl?

Jo, bojovat hubou po hospodach to nam jde a za nas udel vzdy muze nekdo jinej ...

Priznejme si to, na rozdil od Amiku nejsme za svobodu ochotni obetovat ani prd a to nas asi na nich nejvic se*e.

rudy krtek 29.1.2007 9:21

Re: Re: spíš by se dalo zeptat jak se pozná spojenec Čechů

Vase tvrzeni o letech 48 a 68 pokulhavaji. V roce 48 jsme meli bolseviky ve vlade, kam jsme si je zvolili. Kdyz se rozhodli zatocit s demokracii, valna vetsina ceskeho naroda nehnula prstem. To nas jako Americani meli priji osvobodit od Gottwalda, kdyz my jsme nebyli ochotni ho vyhodit sami? Ani si nejsem vedom toho, ze bychom meli v te dobe nejakou smlouvu s USA o spojenectvi a vzajemne vojenske pomoci.

Rok 68 je jeste slozitejsi. Americane meli prijit osvobodit jedny bolseviky, ty s "lidskopu tvari", od tech zlych a vstoupit na uzemi zeme clenem Varsavske smlouvy, kdyz se cesky narod opet k zadne obrane nerozhohl?

Jo, bojovat hubou po hospodach to nam jde a za nas udel vzdy muze nekdo jinej ...

Priznejme si to, na rozdil od Amiku nejsme za svobodu ochotni obetovat ani prd a to nas asi na nich nejvic se*e.

tazatel 29.1.2007 9:18

Re: Re: Re: to je presne podle mcc- maly cesky clovek

Vy jste také bojoval ve Vietnamu, nebo za Vás (jako vždy) bojovaly davy blbečků ?

PS     drží  ještě u Památníku hladovku (fiktivní) veteráni z  Vietnamu za své kamarády  ?

Harry 29.1.2007 9:15

Re: Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Milo, veliky souhlas. Vztah Evropy k USA je porad zamindrakovany uhrovity malej bracha, ktereho velkej bracha, kdyz je nejhur, vytahne ze senkrovny, a mladsi mu za to nadava....

Říman 29.1.2007 9:12

Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Když už si někdo říká "Historik", měl by něco o historii vědět. Např. jak dopadli podobní hlupáci (a bohužel lidé se "zdravým rozumem" s nimi), když před nějakými70 lety bojovali za odzbrojení za každou cenu a žádný důkaz o hrozbě ze stany zločinných států jim nestačil. Ti kdo varovali, byli váleční štváči, určitě také jen "blábolili" (podle "historiků"). Na konci nebyly "jakési" ale skutečné,dokonce desetimiliony, mrtvých. Přesto blbci bohužel nevymřeli. Historik a podobní jsou důkazem.

sanborn 29.1.2007 9:04

a co Libava

hloupý Honza 29.1.2007 9:00

ANO

Obrana Spojených států je i obranou Česka.

Rudolf 29.1.2007 8:56

Re: Re: Der Eintopf pana Doležala a ve výsledku primitivní blábol

Odpověď na poslední otázku: S jistou mírou pravděpodobnosti:-)

lynx 29.1.2007 8:55

Argumenty

Ty argumenty pro jsou zajímavé. Irán je nebezpečný, má spoustu raket a přímo ohrožuje Evropu (tak nás američani pro jistotu budou nezištně chránit). Brzy budou mít zbraně hromadného ničení. Co jen mi to připomíná? Nebyly to argumenty před napadením Iráku? To strašlivé nebezpečí nám hlásají ti samí lidé, co v OSN ukazovali fotky traktoru s vlekema tvrdili něco o mobilních laboratořích. Pokud se ve světě zhoršila bezpečnost, tak to není zásluhou Iránu, ale "prozíravou" zahraniční politikou USA. Zvláště při vývozu demokracie do Iráku. Nedovolím si tvrdit, že ze strany Iránu nic nehrozí, ale musel bych mít také jiné informační zdroje.

Král 29.1.2007 8:43

Pane Doležale, to sedlo!

R^

Václav 29.1.2007 8:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oslí můstek

No, tak jestli berete 2 miliony mrtvých na straně Sev. Vietnamu proti cca 60000 tis. jako vítezství, tak je to Vaše věc, ale obávám se, že při podobném vítězení by Vám začali brzo docházet lidi. Pokud jde o Severní Koreu, tak tam jde jen o to, jaké prostředky se rozhodnete používat. Celá věc by se dala s klidem vyřešit tak, že tam pošlete jednu nebo dvě ponorky třídy Ohio a Kimečkové dostanou nekompromisně na výběr. Buďto sednout na zadek a poslouchat a nebo neexistovat. Nemají toho mnoho čím by mohli ohrozit operující ponorku této kategorie ani odpalované střely Trident.

JAB 29.1.2007 8:35

Re: Re: Re: oslí můstek

Prohraná ? On se Sadám odvěsil a zase vládne a korumpuje Afianana a jiné čachráře s rámci akce ropa za potraviny ?i

Pavel 29.1.2007 8:34

Re: Závažný argument PRO základnu

Rusům vadí hlavně ten radar, který má být u nás.