1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pp 29.1.2007 18:54

Asi agitka

Pane Dolezale, asi trochu zjednodusujici. "Argumenty", nebo "ftipne poznamky" s tou naftou od sovetskych vojaku je fakt dost lacine, protoze uz byly pouzity pred Vami. A navic se tvarite, ze vsichni jsou tvrde proti, a navic k tomu pouzivaji uplne, ale uplne, imbecilni podklady. Ono to tak ale uplne neni ...

John 29.1.2007 18:50

Re: Re: Re: Jaderné hlavice v ČSSR

Nechci vám brát iluze, ale jaderné hlavice tady neměli ani Rusáci. Tolik zmiňované objekty akce Javor nikdy tyto hlavice nechránili. A spiklenecké teorie o hlubokých dolech.... Také mám rád pohádky.

jirka.s. 29.1.2007 18:50

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Buvole, buvole! V tvém případě to vidím na jatka! Jenom ale nevím, na kterých by takovou zdřevěnělinu koupili. Za tvou porážku by se muselo ještě zaplatit!

ufes 29.1.2007 18:47

Přesné,

výstižné;-(

carda 29.1.2007 18:31

k tématu

Nevím proč tolik slov,když je autor pro rachejtle.Ovšem s obranou je zcela vedle.Na netu byla nedávno anketa,kdo by nás šel bránit,resp. kdo by padnul za vlast.Výsledek:NIKDO!Tak co řešit - i těch pár profíků by se rozuteklo.

honzak 29.1.2007 18:15

Re: Re: Re: Nechápu proč tolik emocí

"ozařování cílů z vesmíru"?????Víš jakou úroveň má signál GPS? " triangl pasivních antén přeci nemusí ležet na zemi"????? Boha jeho, když ta raketa nic nevysílá, tak ji žádný přijímač nechytí. Kde nic není, ani čert nebere. Jen infrasenzory systému včasné výstrahy (po dobu chodu motorů) a ten už existuje.

Na zahradě americké ambasády si postav co cheš, "uvidíš" v milimetrovém pásmu suchou (Y).Kolem je poměrně vysoká zástavba. A nečti tolik sci-fi!

Rys 29.1.2007 18:12

Ze se jeste dnes nekdo odavzi prijit s tvrzenim

ze rakety jsou urceny jako ochrana pred Iranem a ze se jedna o protiraketovy stit k ochrane Evropy je opravdu arogance. Jde o rozsireni stavajici protiraketove obrany USA v Kalifornii a na Aljasce - nejde o zakladnu NATO pro obranu Evropy a ma charnit USA pred Ruskem a Cinou.

Podobnou PROLHANOU PROPAGANDU o nebezpeci vychazejicim z Iraku uz jsme jednou zazili, 

Chris Kelvin 29.1.2007 18:11

Re: Pan Doležal tentokrát není ve formě

Jestli kdy v Iráku existovala střední třída, musela být stejného druhu jako u nás za komančů. Zaplať pánbu, že už nemají vedoucí úlohu ve státě zakotvenu v ústavě......

gossip 29.1.2007 18:07

Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

S holkama u nas na pavlaci jsme si taky rikaly,ze nas to netrefi.

Pasáček koz z Vermontu 29.1.2007 17:56

Byl byste zklamám F.F.

S Vašími názory by Vás do USA asi nepustili. Nejsou pitomci.

A myslíte, že byste se tam uživil ?  USA není sociální stát..

Chris Kelvin 29.1.2007 17:46

Re: Re: Jaderné hlavice v ČSSR

Tohle fakt není JPP ;-D

Adolf 29.1.2007 17:31

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

A ty jsi asi sexualni služebnice...

John 29.1.2007 17:24

Re: Re: Hlavní chybou je soustavné lhání a zamlžování politiků

On je malinkatý rozdíl mezi radarem protileteckým a  protiraketovým. Ale chápu vás, on to tak zasvěceně vykládal Falmer v neděli.

John 29.1.2007 17:22

Re: Jaderné hlavice v ČSSR

Víte jakou má toto vypovídací schopnost - JPP.

d-fence 29.1.2007 17:19

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Plně s Vámi souhlasím a jsem vnitřně přesvědčen o tom, že zde nemá žádná vojenská základna - ať už ji postaví kdo chce - co dělat. Ubohost našeho národa je stále dokládána tím, že se snažíme někde dokazovat, že jsme sice malý národ, ale obhajujeme a prosazujeme  velké věci. Viz naše neustálé útoky na Kubu a pod. Ukažte mi jiný, nám podobný,  malý národ, který se neustále snaží /vždy ale po boku, nebo postrkován zezadu nějakým silným bratrem/ dokazovat světu jací jsme borci a jak obracíme svět k lepšímu. A vždy z toho velkého pokřiku a lísání se k velkému bratrovi někdo setsakra dobře profituje. Nemusím jmenovat minulé, ani současné politiky, mohl bych jich teď hned vyjmenovat tucet, nemusím hovořit o různých organizacích, kde jsou ukryti a odkud vyjíždí na mise, kontroly a pod.

Zkrátka proamericky laděným obyvatelům tohoto státu / amst, fojt a pod./ můžete vykládat co chcete, stejně Vás neslyší

qwert 29.1.2007 17:13

Re: Re: Závažný argument PRO základnu

Rusům nic nevadí, prostě to jen zkoušejí.

Chris Kelvin 29.1.2007 17:11

Jaderné hlavice v ČSSR

Málokdo dneska zmiňuje, že v SZ a Z Čechách byly v opuštěných hlubinných dolech lokalizovány rakety středního doletu s jadernými hlavicemi. Jistě se nebudu mýlit, když napíšu, že určitě nebyly určeny k obraně. Přesto proti nim nikdo neprotestoval, ba co hůř, po jejich odvezení ani nikdo za jejich umístění u nás nepohnal hlavní viníky, tedy komunisty, k odpovědnosti. V souvislosti s tím je protest proti americkému radaru dost mimo mísu, zvláště s přihlédnutím k vývoji mezinárodní situace.

Vadí/nevadí 29.1.2007 17:02

"Válka ve Vietnamu nebyla válkou k porážce nepřítele..."

Možná, že má přece jen pravdu.  V Iráku taky nechtěj vyhrát. Hlavně že se furt válčí a že se kšefty hejbou...

Pavel 29.1.2007 17:01

Re: Re: Re: Souhlas

Jako třeba vyškrnout pasáže na konci článku o nesmyslnosti základny u nás, která má defacto 10% účinnost pro USA a nulovou pro nás.

Vadí/nevadí 29.1.2007 16:59

Toto stojí za postrčení dopředu - zřejmě to tak učí v CIA

Autor: JAB IP: 85.160.1.xxx Datum: 29.01.2007 08:22 1) Válka ve Vietnamu nebyla válkou k porážce nepřítele, američané se nikdy nevypravili na sever (chyba podmíněné ohledem na Moskvu). Tedy možno porovnat s tím, jakoby se roku 1944 zastavili na rýně a nechali Hitlera běžet. 2) Jižní Vietnam se domníval, že Američané si nemohou dovolit odejít a nechávalůi tíhu boje na nich. 3) Vhodně zvenčí (podpora Komsomolu organisaci SMS například) ve spojení s nevodoně volenou strategií (válka vedená nikoli k porážce, ale jen zadržení nepřáítele, dítko u nás tolik komunisty ceněného J.F.K.) dokázala svým trváním ovlivnit v USA veřejné mínění.

Jak já to vidím, ale asi taky špatně: 

1) Bylo jich tam jeden čas až 500.000, a kolik že let?  a shodili tam 3x víc bomb než na Německo, jistě ne na Jih, po 30 letech stále vidno na každém kroku, že by se tam pak ještě odvážili pěšky?  2) Takže Jižní Vietnam je nechal na holičkách a bez něj to nezvládli?  3) ??? Nezbolš. čeština - nerozumím  

Minutus 29.1.2007 16:57

Třesky, plesky

1. 300 mil.USA má problém dát dohromady dost velkou armádu z lidí ochotných opravdu bojovat. Ještěže má nějaké ty černochy a emigranty v záloze. Po Vietnamu se hodně bojí nechat své vojáky umírat. Takže chce přenést v duchu svých nejlepších tradic konflikty mimo své území a řešit vše jen "technicky". Radši obětují milión Čechů než stovku Američanů.

2. lesy, co byly ve správě ČSLA jsou paradoxně opravdu jedny z nejzachovalejších. Lepší bylo sem tam nějaké cvičení, než nápor turistů. To ale pan Doležal asi netuší ..

3. No a ty kecy o vrchnosti, co nás bránila .. Snad by měl spíše řící, že "bránící" armády vždy vyžraly a vyplenily co se dalo a obyvatelstvo se z "obrany" vzpamatovávalo několik let.

toto 29.1.2007 16:51

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

qwert 29.1.2007 16:20

Nebyly to argumenty před napadením Iráku?

Izrael zničil preventivně irácká jaderná zařízení leteckými útoky v roce 1981. Opravdu si myslíte, že to Saddám nedal za 10 let dohromady? Opravdu si myslíte, že Irák nedozál včas uklidit citlivé věci před očima zbrojních inspektorů? To máte Iránce asi za blbce...

hynek 29.1.2007 16:17

Re: Hlavní chybou je soustavné lhání a zamlžování politiků

Hlavně by měl někdo vysvětlit, proč k radaru NATO, který už tu máme, potřebujeme ještě americký. Snad NATO a USA jedno jsou. Nebo nejsou ?

qwert 29.1.2007 16:09

že jsme součástí EU, která vznikla jako ekonomická protiváha USA.

Jestli ta Evropská Uhnije nevznikla třeba proto, aby Čínani vozili na západ Evropy namísto na západ USA, že. ;-P

Kantor 29.1.2007 16:07

Re: Re: Re: Ale ať to probírám, jak to probírám

To těžko, nepřežil bych to a ty taky ne.

qwert 29.1.2007 16:00

Re: Re: Nechápu proč tolik emocí

máte pravdu, alespoň co se týče principu pasivních radiolokátorů. Já jsem jen nadhodil k úvaze to, že horizont výstavby a první zkušební provoz se pohybuje po termínu 2011. Jistěže netuším co přesně a jaký bude následník Věry, nicméně nemusí zůstat u čistě pasivního systému, rovněž si jistě dovedete představit kombinaci typu Věra na satelitech a ozařování cílů jak z vesmíru tak z pozemních radarů a podobně. Ten triangl pasivních antén přeci nemusí ležet na zemi. 

Kromě toho mám dojem, že kdyby ten radar postavili hned zítra na zahradě ambasády, nemohli bychom říci ani popel, protože je to myslím považováno za výsostné území. Nebo ne?

Petr Benes 29.1.2007 15:55

Re: Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

No jestli se Lindo citis jako sluzka nic proti. Ale nemluv sakra za jine! A muzes mi prijet poklidit. ;-)

NAVI 29.1.2007 15:34

Re: Re: Nešťastný národ...

Je smutné číst to co napíše člověk který se skrývá za označením frca. Jde asi o hodně zaostalého a zřejmě i omezeného člověka. Je třeba jasně a srozumitelně řící, že takové názory odrážejí pravou povahu těchto lidí a já věřím  že tito lidé jsou v menšině - měl by jste se stydět p. frca. NAVI

Roy Boehm 29.1.2007 15:33

Re: Re: Opravdu typická, doležalovská, hluboká analýza problému

Pokud je pro Vás člověk, který nelituje námahy, něco si o problematice nastudovat, který se snaží argumentovat věcně, bez osobních invektiv, tupec, pak Vy představujete tu část české populace, která hajlovala v devětatřicátém, rozdávala šeříky v pětačtyřicátém, jásala s Gottwaldem na Staromáku v osmačtyřicátém, nadšeně budovala s Dubčekem socialismus s lidskou tváří, aby se neméně odhodlaně normalizovala pod Husákem, v devětaosmdesátém zvonila klíči k pseudopřevratu a teď bude přitakávat ztrátě suverenity, aniž by se byť jedinkrát zajímala o příčiny a následky. V historii nám USA přímo pomohly jen jednou. V roce 1918. A to nebylo výsledkem nějaké náklonosti, ale Masarykova lobbingu u Wilsona. Teď jsou to naši spojenci, ale jste opravdu nezvratně přesvědčen, že na věčné časy a nikdy jinak? Vzpomeňte si, že jsme součástí EU, která vznikla jako ekonomická protiváha USA.