23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Myslík 1.6.2007 14:53

Nejčtenější na webu Petra C I B U L K Y: NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Tajná Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich SPOLEHLIVÝMI vládními strukturami dnešní ČR!!! UVEDENO JMENOVITĚ!!! (Prosím o další INT

Nejčtenější na webu Petra C I B U L K Y:

 NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Tajná Zpráva o masovém rozkradení českého

národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich SPOLEHLIVÝMI vládními

strukturami dnešní ČR!!! UVEDENO JMENOVITĚ!!! (Prosím o další

INTENZIVNÍ šíření!!!!!!!)

oakman 31.5.2007 22:53

Nop, už jen ta myšlenka

, že o naší výzbroji a vojenských zařízeních na našem území chtějí spolurozhodovat, či diktovat Berlín a Moskva, je důvod sem přivést dalšího -USA, kterým je absolutně jedno, kdo tu co má pokud je na jejich straně. Nějak nechápu, proč by nám měli sousedé z NATO radit, jak se bránit před čímkoliv z východu, když je jejich povinností stát na naší straně. V případě Francie a Německa je otázka, na čí straně vlastně stojí. Pokud stojí s Rusy, tak prostě stojí proti nám, EU v tom nehraje roli, ta pozvolna zaniká v multilaterální Evropě. Německo obnovuje s Rakušany, Maďary a Chorvaty reminiscence na třicátá léta kameradenschaftu, Británie se chystá z EUcommunism vycouvat (má kam) a opravdu nevidím sílu, která nám zaručí nezávislost.

Co vím od rodiny ze států, lidé se za Buška stydí, mají pocit, že Evropané nyní mají pravdu, a období Freedom Chips je nenávratně pryč. Uvědomte si, že také populace US roste o miliony nelegálů ročně, latinizace pokračuje a státy se mění. Bush to zabrzdil, ale je velmi možné, ž se USA rozhodnou pro politiku izolacionismu, jako před druhou válkou. Nikdo neví, kdo bude president. Může to být Clinton, ale i jiný Demokrat. Tím ale neocons ve vládě končí. Wolfowitz je první příklad, kdy vyklízejí prostor pro lidi bližší Demokratům. Ameriky bych se spíše bál jako šiřitele sifónové horčky než jako hegemona.

Joska 31.5.2007 23:08

Re: Nop, už jen ta myšlenka

Dnešní vyjádření Putina považuji za nepřátelský akt č.1. A jsem velmi zvědavý, jak zítra zareagují evropská media a evropští politici. Jestli budou mlčet, je zle. Obávám se, pravděpodobně tak jako Vy rozmělňování evropské sounáležitosti a loajality. Prapor NATO teď táhne jen torzo evropských států a alespoň díky za to, že náš historicky poučený soused Polsko (na rozdíl od převážné části našeho občanstva) sdílí racionální pohled na věc. Je to však slabá útěcha.....

Je spíše pravděpodobné, že budu snít o tom aby se ČR stala ...ým státem USA

Joska 31.5.2007 22:41

Ó pane Doležale

čím to, že v poslední době tak rád s Vámi souhlasím? Souzním s Vámi v tomto názoru zcela jednoznačně. Rusové se chovají jak magoři. Dnešní zprávy (viz vyjádření Putina k protiraketové obraně) přinesly tisícero důvodů pro americkou přítomnost v naší zemi. Čím dříve, tím lépe. Zdá se mi, že v Rusku nastupuje komunistický režim číslo 2.

Haf 1.6.2007 21:53

Re: Ó pane Doležale

Takovej prostomyslnej dotaz : von ten první už skončil ?

oakman 31.5.2007 22:39

Jaderná válka nebude, protože všichni vědí, že jí nelze vyhrát

Tedy pokud USA nerozlousknou, jak likvidovat z vesmíru rakety online. Pak ovšem skončí doba strachu z podivných režimů. Ten podivný americký končí za rok. Je jané, že příští president bude demokrat, takže názory pana Bushe budou trvat jen do konce jeho období. V něm válka nehrozí.

Co hrozí je to, že si svět zvykne ptát Rusa, co Češi smí a co ne. Tak co je tu bolševismus??

oakman 31.5.2007 22:29

Slovo o leadershipu

To je milánkové běžná pozice, která se v historii běžně vyskytuje  - pozice síly, která posunuje dějiny dál. Byli to jmenované státy, které vtiskly světu jistou tvář, tvořily to, čemu říkáme dějiny, kultura, politika - prostě způsob života. Zatímco právo jedince být zastoupen a chráněn vzniklo v Angli v roce 1215, republika v roce 1641,  od krále Henryho je právo civilní nadřazeno právu církevnímu - to vše svědčí o povaze režimu. Tato politika se potom šířila do všech kolonií, anglosasové (ať již seveřané ve válce proti vesměs původem frantíckých a latinských otrokářů, či pod vlajkou Jejího Veličenstva) první odmítli otroctví a kšeft s lidmi - i když musíme uznat hlavní zásluhy Bonapartovi, od jehož Rovnosti, Volnosti a Bratrství ve smrti za císaře nás "osvobodili" ti tři císařové, kteří to se samoděržavím dotáhli až do smutných, komunistických konců. Rusko a Rakousko téměř celé, z Německa vyhnal komunisty až Hitler a na jeho větší polovinu se díky Anglosasům už po sedmi letech nevrátil. 

oakman 31.5.2007 22:35

Re: Slovo o leadershipu

Každý národ má svou mentalitu, každý stát svou přirozenou politiku. Některé jsou dost velké, aby kolem sebe tvořily gang. To jsou potenciální leadři. Dnes to jsou: 1. USA, 2.Čína, 3. Indie, 4. Rusko (začas) ve spojení s Německem (na tom se pracuje, že??), 5 Irán (v muslimském světě, ve spojení s SA určitě). Ostatní jsou druhá liga - a to včetně "virtuální jednoty" - EU.

Tak si vyber favorita, protože jeden z těchto států bude prostě velet. Takto chodí.....od dob Alexandra Makedonského.

darny 31.5.2007 22:05

Spolupracujte s námi, budeme vás chránit......

To mi malinko připomíná praktiky mafie při žádosti o výpalné.

Doporučil bych komunistům - modrým a komunistům rudým, kteří se zde navzájem obviňují z komunismu, aby si laskavě přečetli nějaké články na nettu, než vůbec do diskuze vstoupí. Zatím těch argumentů ze strany zastánců radaru moc nepadlo. Maximálně argumentační nadávky. Já také nejsem pro radar s americkou posádkou. Byl bych pro, kdyby nám radar předali k užívání a byla na něm česká obsluha, přinejhorším mezinárodní obsluha složená z příslušníků vojsk NATO.

Dost nerad bych se dočkal toho, aby jsme si říkali otřepaný fór starý přes dvacet let a aplikovoali ho na USA. S kým má Amerika v příštích padesáti letech hranici? No přeci s kým chce.

A ještě jedna připomínka: "Když se kácí les, létají třísky." Dost nerad bych byl tou třískou při kácení "Osy zla".

Pete Brich 31.5.2007 22:13

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl.

PB

oakman 31.5.2007 22:16

Amerika hraničí s kým chce od svého počátku - Mexičané by mohli povídat.

Co je špatného na zemi, kerá je toho schopna? Nic, jen my malí závidíme.

US Radar s českou posádkou z armády promořené soudruhy komunisty - to víš!! To je právě ono, oni nejsou hloupí, aby spoléhali na místního lempla.

Země "okupované" USA byly celou studenou válku cílem naší emigrace, je zajímavé, že opačným směrem prchal jen Dean REED:-P

arogant 31.5.2007 21:47

Dnešní test ruské rakety

byl odpovědí na americký protiraketový system, jak tvrdí Putin. Odpověd na system, který ani není funkční a má být postaven cca za 5 let. Když už si tu raketu Rusové postavili a jistě ne za dva měsíce, tak bude stavba radaru a protiraketové základny oprávněná odpověd i když nebyla proti Rusku původně namířena .

Cruton 31.5.2007 22:03

Re: Dnešní test ruské rakety

Dnes byla testována nějaká ruská raketa? Povídejte - ať nás poučíte.

arogant 31.5.2007 22:16

Re: Re: Dnešní test ruské rakety

Testy trvají od úterka po celý týden. Již bez publicity. Neznáte rusáky?

Cruton 31.5.2007 22:30

Re: Re: Re: Dnešní test ruské rakety

Jen se ztrapňujete. Za prvé odpal balistické rakety lze detekovat satelity a tak jej nemá smysl utajovat a za druhé balistické rakety se testují s delšími odstupy - výsledky předchozího testu se musí zpracovat a další testovaná raketa se podle nich musí upravit. To není záležitost hodin nebo dní.

Pete Brich 31.5.2007 22:10

Zapomněl jste, že jsou tam stachanovci a korabelnikové.

Tam se pětiletka plní za dva měsíce!!VVVVVV

PB

oakman 31.5.2007 21:27

Rusko není Evropa.

Georgraficky je to sice "sevrní Eurasie, ale mentálně je to orient, spíše připomínající Čínu - střídání samoďěržaví s militantním kolektivismem za souč. pohrdání jakýmikoliv právy jedince - to nemá s Evropou nic společného.....

sam 31.5.2007 21:31

Re: Rusko není Evropa.

dej nám odkaz na důvěryhodný sociologický průzkum, který potvrzuje, co říkáš. Jinak jsou to ideologické řeči.

s těmi právy jedince to nemyslíš vážně, viď :-) Jakpak si váží názoru , mínění svých občanů tahle vláda? ;-)

oakman 31.5.2007 21:37

Re: Re: Rusko není Evropa.

Sorry, statistika a historie to říkají v datech. Sociologické průzkumy o povaze systému?? To jsi mimo mísu. Přečti si Solženicyna a Dostojevského, dozvíš se o carském a sovětském Rusku vše.... co je třeba ke chtění radaru a atlantické orientace této země.

S právy jedince to myslím naprosto vážně. Země, kde občan potřebuje úřední propustku k migraci uvnitř státu, kde veškerá půda patří státu a rolníci se na ní dřou za pacht, je jen malo progresí od dob, kdy celá zem patřila carovi a na šlechtu zbyli duši - lidé. Chtěl bys být vlastněn v roce 1905 svým pánem?? To i u nás zrušili už za Marie Terezie a Josefa II. necelých 200 let dříve.

sam 31.5.2007 21:41

Re: Re: Re: Rusko není Evropa.

četl jsem je. O carském Rusku tam bylo dost chvály. Pokud odhodíš ideové brýle tak zjistíš, že v Rusku car dnes není, a SSSR neexistuje.

Rozesmál jsi mne:-)) Chtěl bys dřít pod bičem otrokáře do roku 1868, nebo kdy? U nás vymizelo otrokářství ve 12 tém století ;-D Chápeš, jaké prázné řeči tu vedeš? :-)

sam 31.5.2007 21:46

Re: Re: Re: Re: Rusko není Evropa.

a v USA podporované SA je otrokářství ještě teď :-/

oakman 31.5.2007 21:56

Znovu opakuji USA se nevměšují do spojeneckých vnitřních záležitostí.

Teď ti nerozumím, USA se pokusily potlačit podobný systém, jako je SA (jen bez toho skoro stejného arsenálu jako NATO v celé EVropě.) tak řvete o genocidě, když to nechají plavat, jsou to kolaboranti.  Trochu schizofrenní, ne?

Oni SA nepodporují, oni jen radši respektují, než aby s nimi válčili. Nejde válčit se všemi Araby najednou - zvlášť s evropou jako "partnerem".

oakman 31.5.2007 21:52

Vůbec ne, jsou země schopné vývoje a leadershipu.

Dlouhodobě formátuje svět souboj latinského (katolického) a anglosaského (protestantsko - židovského) leadershipu. Rusové sotva byi po většinu hitorie schopni udržet kontrolu nad západní částí, Sibiř kolonizovali až ve století 19. a poyuze od dob Perta Velikého jsou zemí, s kterou se musí počítat. Jen masívní špionáž a "lov na mozky" po válce jim dal možnost kopírovat jaderný program a dokonce částěčně triumfovat v programu kosmickém, nicméně to skončilo totálním ekonomickým rozvratem i v totálně kontorlované ekonomice. Prostě nemají na víc, než v koalici s (Většinou USA) vyhrát velkou válku. Jeden ruský generál/ privatizátor sanatoria v K.Varech mi řekl: Kdyby to nebylo o atomu, tak je pobijem. Ruský voják se má v armádě lépe než v civilu a nikoho nezajímá, kde a jak chcípnul. Kdybychom byli pod palbou medíí jako Američané, dávno už visíme rukou vlastních lidí.

sam 31.5.2007 21:59

Re: Vůbec ne, jsou země schopné vývoje a leadershipu.

o čem to vlastně mluvíte??? :-)

Cruton 31.5.2007 22:04

Re: Re: Vůbec ne, jsou země schopné vývoje a leadershipu.

Tak mlžil, až se sám ztratil.;-)

ps 31.5.2007 21:56

Re: Re: Re: Re: Rusko není Evropa.

A kdy u nás zmizelo poddanství a nevolnictví. U nás v 19. století, v Rusku až ve století 20.

oakman 31.5.2007 21:58

Zase špatně - ne otrokářství, ale NEVOLNICTVÍ, to je o něčem jiném.

To, co u nás skončilo nevolnictvím, u nich trvalo v otrokářské formě do počátku minulého století.

sam 31.5.2007 22:02

Re: Zase špatně - ne otrokářství, ale NEVOLNICTVÍ, to je o něčem jiném.

To, co u nás skončilo nevolnictvím, u nich trvalo v otrokářské formě do počátku minulého století.

---------- už tomu rozumím. Tak proto chcete jadernou válku !

A když řeknu, že u nás vymizelo otrokářství ve 12 století, a v USA po občanské válce pár let před 20tým stoletím? To je dost dobrý "argument" odmítnout radar ! Bože co z vás ještě vypadne ! ;-D

oakman 31.5.2007 21:16

Saudská Arábie a Turecko

jsou jen příkladem toho, jak málo se USA vměšují do "vnitřních věcí" spojenců. Pro ně je důležité, mít s těmito režimy dohodu, která znamená spolupráci. Ono je to v kontextu muslimského světa celkem pochopitelné -Saudi jsou jako Britové, je lepší je mít po boku, než proti sobě. Oni války neprohrávají. Turci jsou štítem před muslimským šílenstvím, je to jediný stát, který je schopen (zatím) udržet vládu v civilních rukou (uniforma je blíže civilu než burnus magora. Osud komunistických teroristů z Kurdistánu je mi ukradený stejně jako životy každého divokého araba. Někdy musíte zabíjet, abyste nebyl zabit.

Při počtu muslimů s podivnými nápady a občanstvím EU je otázka času než ve Francii, Beneluxu, Británii vypukne to samé, co v Iráku. To ale jde mimo rámec domorodce českého kotlíku.

jk 31.5.2007 22:58

Re: Saudská Arábie a Turecko

Oakmane napiš knihu, ať si tě můžeme přečíst v celku.